Viikonlopun kikkailukokkailuja.
Nyt kun istahdan tähän koneelle, ja yritän ruveta miettimään miten viikonloppu sujui, pääni lyö (taas jälleen kerran)
tyhjää.
Eikä kellokaan ole edes kuutta sunnuntai iltana !
Tämän päivän tapahtumat ovat tuoreimmassa muistissa, kävimme avokin kanssa metsää katsomassa, tarpomassa ja metsäteillä ajellen. Kaadoin jopa yhden puun ! 😀 Sitten tulimme kotiin, ja söimme lasagnekeittoa.
Tämä johtaakin ajatukseni eiliseen. Lauantai-aamun aamiaiseksi haaveilin paistavani pannulla bannareita
(kaikkihan me tiedämme tämän terveysherkun, 2munaa+1banaani), mutta olin liian hidas noustakseni sängystä, kun avokki oli ehtinyt jo ruokkia muksut ! 😀 Bannareita ja ruispuuroa kera viinimarjojen ja raejuuston nautimme siis aamiaiseksi vasta tänään 😛
Eilen täytyi siis johonkin kuluttaa kokkailukokeilu inspiraatio, ja päätin keittää lasagnekeittoa. Kyllä, keittoa. Idea kumpusi jostain instagramin selailun syövereistä, googlesta en saanut apuja suomeksi, englanniksi löysin jotain, mutta innostuin turhan aikaisin. Liian monimutkaista.
Lähdin siis kauppaan. Ja päädyin seuraavaan:
Kasvislasagnekeitto
Punasipulia
Kesäkurpitsaa
Vettä
Kirsikkatomaatteja
Tomaattimurska (400-500g, riippuen kuinka tomaattisesta pitää)
Täysjyvälasagnelevyjä n.6kpl
Raejuustoa
Juustoa
Mausteina oregano, basilika, paprika, suola, pippuri
Kuullota pannulla punasipuli ja kesäkurpitsa. (Munakoiso sopii varmasti myös!)
Kuumenna kattilassa n. 1 litra vettä. Lisää sipuli, halkaistut kirsikkatomaatit sekä (yrttinen) tomaattimurska + mausteita maun mukaan. Anna hautua pienellä lämmöllä n.15min (mitä kauemmin, sitä parempi).
Lisää täysjyvälasagnelevyn palat (paloittele yksi levy noin 3:een osaan), tai vaihtoehtoisesti jotain täysjyvämakaronia. Tarvittaessa lisää nestettä, muista tarkistaa maku ja mausta !
Lisää kesäkurpitsat (munakoiso), juusto/raejuusto, kun makaronilevyt ovat melkein kypsiä.
Anna keiton hautua vielä hetki.
Ja nam oli hyvää ! Juustohiiri kun olen, niin valmiin keiton päälle omalle lautaselle oli lisättävä vielä viipale :P
No, vauhti kun oli saatu päälle, niin en malttanut sitten lopettaa ja jälkkäriä oli saatava.
Olen ihan hullaantunut Kaisan blogiin
http://thegoodmorning.indiedays.com/
Ja apuja hain häneltä jälleen kerran ;)
Aikaiseksi sain pyöräytettyä seuraavanlaisen, terveellisemmän leivonnaisen.
Terveellisempi suklaa-banaani-rahkakakku
3 kananmunan valkuaista
steviaa
1 prk maitorahkaa (250g)
1 dl kaurajauhoja
2dl mantelijauhoja
1tl leivinjauhetta
½tl soodaa
hyppysellinen suolaa
täyte
½banaani
raakakaakaojauhetta
(suklaan makuista heraproteiinijauhetta)
Valmistin ensin täytteen maustumaan. Banaanin puolikas muussiksi, sekaan maun mukaan kaakaojauhetta ja lisäsin tosiaan myös 1,5rkl heraprotskujauhetta, ei välttämätön.
Uuni 175 astetta.
Kananmunan valkuaiset ja n.5rkl steviaa vatkataan kulhossa vaahdoksi. Lisää rahka, ja vatkaa pienellä teholla. Varo rikkomasta vaahtoa, älä ylivatkaa, että taikinan kuohkeus pysyy.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää rahkavaahdon sekaan. Varo edelleen ylisekoittamista.
Aseta foliota pienehköön kakkuvuokaan ja kaada taikina folion päälle. Sekoita täyte esmes. pienellä lusikalla summittaisesti sinne tänne pyöräytellen taikinaan.
Paista uunissa n.40-50min. (Muista tarkkailla ! Meidän uuni on vähän hassu, ja paistoaika AINA pidempi kuin missään muussa uunissa ikinä :D)
Parhaimmillaan tämä maistui tänään, suoraan jääkaapista :P Ja kelpaa ainakin minulle pullankorvikkeeksi ! :>
Viikonlopun urheilut suoritettiin lenkkeilyn ja metsässä tarpomisen muodossa, huomenna bodycombat !
Hmm..tässähän olisi vielä hyvää aikaa taikoa jotain hyvää ja terveellistä illaksi, S.H.I.E.L.D. agentteja odotellessa ! ^_^