Inspiroidu toisista – food edition

Elina kyseli reseptejä arkiruoiksi ja huomasin tätä samaa ongelmaa olevan muillakin. Tässä siis meidänkin kontribuutio kommenttiboksissa jakamani feta-pinaattipastan lisäksi.

Jääkaapin jämistä kanaperunapata

  • siiklipottuja kymmenkunta paloiteltuna (huom. perunan koko määrittää valmistusajan!)
  • porkkanoita taisi olla kolme (porkkanankin koko vaikuttaa valmistusaikaan)
  • puolitoista paprikaa paloiteltuna
  • kaalta suikaloituna pari kourallista
  • viimeiset kymmenkunta miniluumutomaattia
  • paketillinen kanaa
  • fajita-maustetta puoli pussia
  • yrtti-paprika-maustetta
  • fetajuuston jämät

IMG-20141022-WA0002.jpg

Paista ensin perunoita ja porkkanoita hetken aikaa. Siirrä nämä syrjään siksi aikaa, että paistat kanan ja lisää pannulle potut, porkkanat, purjo, kaali, paprika, mausteet sekä noin desi vettä. Anna hautua kannen alla kunnes perunat ovat melkein kypsiä. Lisää pannulle tomaatit pehmenemään.

Murustele feta lautaselle annoksen päälle. Annoksesta ei kuvaa, hupsis.

Lisää reseptejä myös Kasvukäyrillä täällä.

ps. se fetapinaattipasta:

  • Keitä pasta
  • Pilko pala purjoa ja valkosipulin kynsi oliiviöljyyn pannulle
  • sekaan 75g pakastepinaattia (no mä käytin 70g tuoretta ku oli jämänä kaapissa)
  • 100g fetaa murustettuna (tai puolet muruna kastikkeeseen ja puolet sit lautaselle päälle)
  • purkillinen kermaa
  • syö ja voi paksusti

koti ruoka-ja-juoma