Ne keksit
Joulun äitipostihaasteessa laitoin Alisalle Wonderlandiin menemään maailmassa parhaiden keksien ainekset. Alisa haastoi minutkin laittamaan valmiista kekseistä kuvaa ja tässäpä tulee. meidän kekseissä on käytetty muistaakseni hasselpähkinää ja ne on palasteltu sulatetusta taikinasta, joten muoto on, no, ei-niin-pyöreä-ja-kaunis. Mut suu sievistelee ja pylly pyöristelee, kuten Mummoni aina sanoo.
Niin, ei niitä enää oo.
Ohje on Kinuskikissalta, johon luotan lähestulkoon kaikessa leipomisessani. Eikä ole pieleen mennyt. Kaikkein kevein ohje ei missään nimessä ole, mutta ei kaiken aina tarvikkaan olla, elämästä pitää myös nauttia.
Vinkkinä kerrottakoon, että taikinan voi myös tehdä tangoksi leivinpaperin sisään ja pakastaa (kirjoita päälle mitä sisältää, missä asteessa ja kuinka kauan paistaa), joten vastapaistettuja keksejä saa helposti pöytään! Tätä harrastin viimeisenä päivänä ennen synnytystä ja vieraille sain aina itsetehtyä pöytään ;)
Seuraavaksi pitäisi kokeilla minttusuklaata ja pekaanipähkinöitä.
***
250 g margariinia
5 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
100 g tummaa suklaata rouheena
100 g maitosuklaata rouheena
1 dl kookoshiutaleita (korvata voi kaurahiutaleilla, mantelirouheella/lastuilla tai muilla pähkinöillä)
Sulata margariini kattilassa. Yhdistä keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Sekoita hieman jäähtyneeseen margariinisulaan sokerit. Lisää joukkoon munat vispilällä sekoittaen. Lisää jauhoseos, rouhittu suklaa ja kookoshiutaleet. Sekoita taikina tasaiseksi. Nostele lusikalla tai sormilla pyöritellen lihapullan kokoisia nokareita pellille. Jätä leviämisvaraa. Paista 175 asteessa n. 10 min.