Potturieskoja

Aamul Päivällä kun mietittiin ruokapolitiikkaa, löysin kaapista toissapäiväiset pottumuusinjämät. Jämistä tuli sitten potturieskoja, hyvänkuuloisen ohjeen löysin täältä.riekaset.jpg

Vielä muutama jäljellä

 

Hieman tuota ohjetta hästäsin omaan tyyliini -ruoanlaitossa kun olen enempi ripaus-tyyliä entä tarkkoja desimittoja.

 

Potturieskaset

n. 4dl jämämuusia

n. 2dl maitoa (purkinpohja)

2 kananmunaa

kolme kourallista kaurahiutaleita

juustoraasteen jämät (n. 1dl)

3 lorahdusta juoksevaa margariinia

n. 5dl vehnäjauhoja

suolaa

Hurskuttele kaikki ainekset sekaisin kulhossa, mäiski pellille kökkösiä ja taputtele ne jauhoisin käsin lättysiksi. Kökkösiä tulee koosta riippuen about 10-12. Koska unohdit laittaa suolan taikinaan, laita se rieskasten päälle. Töki haarukalla rieskaset ja paista 250 asteessa n. 12-15 minuuttia, miten nettiselailultasi ehdit ottaa ne uunista pois.

 

Nautitaan lämpimänä siten, että sula voi valuu tietokoneelle (tsek!) tai sitten illalla viilentyneenä voin, Polar-juuston ja hieman liian tumman teen kanssa (tsek!).  Tuo mun teenkeitin on jotenkin ihan hepreaa mulle, laitan sinne aina liikaa röpöjä ja sitten tee on liian tummaa.

teen_kanssa.jpg

”Kupillinen” (0,4l) teetä

PS. Pätkä treenaa pihtiotetta, mun habaan ja alleihin. Not nice.

koti ruoka-ja-juoma diy
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.