Potturieskoja
Aamul Päivällä kun mietittiin ruokapolitiikkaa, löysin kaapista toissapäiväiset pottumuusinjämät. Jämistä tuli sitten potturieskoja, hyvänkuuloisen ohjeen löysin täältä.
Vielä muutama jäljellä
Hieman tuota ohjetta hästäsin omaan tyyliini -ruoanlaitossa kun olen enempi ripaus-tyyliä entä tarkkoja desimittoja.
Potturieskaset
n. 4dl jämämuusia
n. 2dl maitoa (purkinpohja)
2 kananmunaa
kolme kourallista kaurahiutaleita
juustoraasteen jämät (n. 1dl)
3 lorahdusta juoksevaa margariinia
n. 5dl vehnäjauhoja
suolaa
Hurskuttele kaikki ainekset sekaisin kulhossa, mäiski pellille kökkösiä ja taputtele ne jauhoisin käsin lättysiksi. Kökkösiä tulee koosta riippuen about 10-12. Koska unohdit laittaa suolan taikinaan, laita se rieskasten päälle. Töki haarukalla rieskaset ja paista 250 asteessa n. 12-15 minuuttia, miten nettiselailultasi ehdit ottaa ne uunista pois.
Nautitaan lämpimänä siten, että sula voi valuu tietokoneelle (tsek!) tai sitten illalla viilentyneenä voin, Polar-juuston ja hieman liian tumman teen kanssa (tsek!). Tuo mun teenkeitin on jotenkin ihan hepreaa mulle, laitan sinne aina liikaa röpöjä ja sitten tee on liian tummaa.
”Kupillinen” (0,4l) teetä
PS. Pätkä treenaa pihtiotetta, mun habaan ja alleihin. Not nice.