”Niin siis teknisesti joo vähänniinkun kasvissyöjä, mutta..”

Ei ihan kasvissyöjä muttei ihan lihansyöjäkään. Ei niinkään aatteellisesti, vaan lähtökohtaisesti ihan makuaistien mukaan. Joskus nirsoksikin sanottu.

En siis syö punaista lihaa, en ole syönyt yli kymmeneen kahteentoista vuoteen. Syön kuitenkin kanaa, kalkkunaa ja kalaa. Meillä asuu myös barbaari, jonka mielestä ruoka jossa ei ole mitään lihaa, ei ole ruokaa. Meillä asuva barbaari on myös mennyt niin pitkälle, että minua on kielletty rajoittamasta ruokavaliotani lisää. Kehtasinkin esittää, että jos kana jätettäisiin vähemmälle ruokavaliossa! Arvannette siis, ettei barbaarilta kysytty, kun lupauduin pitämään viikossa yhden kasvisruokapäivän taannoisen ilmastokeskustelun tuoksinassa. Hah!

No ihan se ei ole kyllä toteutunut, mutta kerrottakoon, että viimeisen parin viikon aikana meillä on pidetty ainakin viisi kasvisruokapäivää ja barbaarikin on ollut suht kylläinen. Osallistuin nimittäin (barbaarilta lupaa kysymättä) Buzzadorin Hälsans Kök-kampanjaan, josta muiden arvioita löytyy ainakin täältä, täältä ja täältäkin.

Kerrottakoon, että lähtökohtaisesti en suhtaudu kasvisruokaeineksiin mitenkään lämpimästi. Partioleireillä yms. missä ruokavalioni täytyy ottaa huomioon, olen törmännyt niin kammottaviin versioihin ”ruoista” että monesti on ruoat jääneet syömättä. Vai miten itse suhtaudutte mikrossa lämmitettyihin einesporkkanapihveihin ja no-tää-nyt-jäi-jostain-yli-pussivalkokastikkeeseen parhaimmillaan ylikypsän ja jäähtyneen pastan kera? Niin, sitähän minäkin.

Tällä kertaa yllätyin kuitenkin ihan positiivisesti, pääasiassa. Testiin päätyivät kasvismureke, kasvispihvit, kasvispyörykät sekä falafelpyörykät. Hälsans Kök-sivusto tarjoaa tuotteilleen myös mukavasti reseptejä.

img_4514.jpg

Falafel-pyörykät olivat ihan jees. Ne eivät herättäneet intohimoja eivätkä vihantunteita, olivatpahan vaan ihan ok. Falafel-pullia nautiskelin pita-leipien kera, mutta täytteissä pisimmän korren veti silloin fetajuusto, sori vaan falafel.

img_4496.jpg

Kasvismureke oli tuote, jota mies barbaarikin söi mielellään. Mureke on siis turvotettua ja maustettua soijarouhetta, joten käytin sitä (kalkkuna)jauhelihan tapaan tomaattikastikkeen ja pastan kera.

img_4498.jpg

Öö, tulihan kuva oikeasta kastikkeesta?!

img_4501.jpg

En tiedä johtuiko se jo murekkeen mausteista vai kastikkeeseen lisätystä hujauksesta jauhelihamaustetta, mutta barbaari kehui ruokaa hyväksi. Kuulemma maukkaampaa kuin normaali jauhelihakastike, joten se laskettakoon murekkeen eduksi! Eikä sitä olisi juuri jauhelihakastikkeesta erottanut, mitä nyt soijaruohe on hitusen pehmeämpää hampaiden välissä kuin jauheliha.

Kasvispullia nautittiin sekä perunamuusin että pastan ja kermakastikkeen kera. Molemmat upposivat hyvin, pasta ja kermakastike jopa ehkä paremminkin. Pullien kiinteä lihamainen koostumus oli positiivinen yllätys. Tähän asti kasvispullat ovat olleet kasvishöttöä joka on mössäytynyt heti kättelyssä, mutta nämä pullat olivat rapeapintaisia ja sisältä tiiviitä.

img_4506.jpg

Kasvispihvit nautittiin perinteisesti hampurilaisten kanssa, koska mikäpä olisi parempi tekosyy grillikauden avajaisille!

img_4511.jpg

Barbaari höysti omaa burgeriaan kebabilla ja pekonilla ja tupisi grillillä kulkiessaan ”Ihan tylsiä nuo kasvispihvit, ei mitään rasvan tirinää tai muutakaan elon merkkiä”. Valmiissa burgerissa ei pihvin olisi tiennyt olevan epälihainen, en minä, eikä barbaarikaan. Tosin toisaalla Tessa ei oikein välittänyt pihvien lihamaisuudesta. Varmasti omiaan siis lihansyöjän kepeään grilliherkkuun!!

img_4508.jpg

Allekirjoittaneen burgerissa kasvispihvin ja pullaleivän lisäksi ketsuppia, halloumijuustoa, salaattia, tomaattia ja Auran paprikamajoneesia. NAM!

img_4513.jpg

Barbaari ei niin simppeliydestä piittaa vaan lisäsi edellisten lisäksi vielä kebab-lastuja, pekonia, cheddar-juustoa ja Auran kurkkumajoneesiakin. Ei jaksanut syödä kahta.

All in all, ei pahaa sanottavaa. Nyt kun arki kiireistyy työn aloituksen puitteissa, niin on kiva tietää, että pakastealtaasta löytyy hyviksi testattuja pikaruoka-aineksia. Plussaa myös siitä, että tuotteet eivät sisällä geenimuunneltua soijaa. Miinusta annan aika tumakasta suolaisuudesta, josta Sanni ja Tessakin valitteli. Itse kun käytän ruoissa vain ripauksen suolaa, tuntuu monissa valmisruoissa olevan omaan makuun aivan liikaa suolaa.

Suosittelen lämpimästi!

***

Buzzaus on uusien tuotteiden testausta ja niistä oman kokemuksen pohjalta kertomista eteenpäin.  Buzzadoriksi voit liittyä täällä!

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.