Koska juhlia ei ole mielestäni koskaan liikaa, kutsuttiin Päden kummit ja lähisuku juhlimaan puolivuotiasta poikaa ja ystävänpäivää. Bileitä pidettiin kahdet, ensin keskiviikkona ja toinen kattaus sunnuntaina. Tarjolla oli menneen laskiaisen kunniaksi laskiaispullia (pullan toiseksi paras muoto korvapuustin jälkeen) ja pätkis-kuppikakkuja (koska daa, mitäs muuta Pätkälle).


Lahjojakin poju sai, mm. yökkärin, ensimukin, musiikkimaton, Brion puisen helistimen, kaksi kirjaa ja ruoka-alustan, joka vielä matkaa kotiin verkkokaupasta, mutta tulee kyllä esittelyyn.

Näin lujetaan kummitätin kanssa

Tällä voi kumauttaa kovasti muita vaikka päähän.

Tää soittaminen on niin vauhdikasta, ettei vauvasta saa ees tarkkaa kuvaa!!
***
Laskiaispullat:
Tee pyöreitä pullia, valinnaisen kokoisia. Isot on hyviä. Tai jos olet allekirjoittaneen kanssa sitä mieltä, että muiden kuin korvapuustien tekeminen itse pullataikinasta on tuhlausta, osta pullat kaupan pakastealtaasta ja väitä leiponeesi ne itse. Paista pullat ja jäähdyttyä halkaise ne. Lätki väliin hilloa ja tursuta kermaa. Itse käytän muuten kermavaahdon kanssa aina vanilijakreemijauhetta, joten ripaus vaniljasokeria riittää masustamaan kermiksen. Vanilijakreemijauhe tekee vaahdosta jämäkämpää, jtoen se on helpompi pursottaa ja pitää paremmin muotonsa. Suosittelen!
Pätkiskuppikakut:
1 Pätkis Mini Bites -pussi
150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa tai kermaa
Leikkaa puolet Pätkis-pussin suklaista rouheeksi ja säästä loput muffinssien sydämiksi. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon/kerman kanssa. Lisää lopuksi rouhe nuolijalla sekoittaen. Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan, aseta päälle yksi mini-Pätkis ja peitä taikinalla. Paista 225 asteessa 12-15 min. Anna jäähtyä. Kuppikakut voi koristella vaikkapa sokerikreemillä.
Sokerikreemi:
125 g margariinia
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä
Pehmennä margariini sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri margariinin joukkoon vähin erin samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa.
***
Ohjeet suoraan Kinuskikissalta, itse tein kuppikakut tuplana ja pakastin puolet. Kestää muuten pakastuksen tuon sokerikreeminkin kanssa, vink vink.