Säätiön johtoryhmä

Neiti A, ”Amalia”

Tai paremminkin neiti A-M. Kokousten vakijäsen, joka hämmästyttää sivistyksellään. ”Minkä hemmetin takia chileläisen viinin etiketissä on pääsiäissaaret? Mille maalle pääsiäissaaret kuuluvat? Googletetaan! Ai niin.” Lisäksi Neiti A osaa nimetä kaikkien itsenäisyyspäiväjuhlien vieraiden pukusuunnittelijat.

Älykkyytensä lisäksi neiti A hämmentää ihmisiä myös olemuksellaan. Hän vetää kadulla puoleensa feissareita ja vasemmistoliiton vaalikampanjoijia. Kieltämättä hän on hieman erikoinen tyyppi, jonka mielipiteet ovat useimmiten kuin suoraan miesten suusta kuultua. Parasta ”miesmäisyyttä”neiti A:ssa on hänen tyylinsä juoda: vaikka viini olisi kuinka huonoa, A:lle maistuu. Neiti A toimii myös WWF:n nettisivujen linkkivastaavana.

Sinä se olet onnellinen
Ollaksesi niin surullinen, niin surullinen
Sinä se olet ihmeellinen
Ollaksesi niin tavallinen, niin tavallinen

Sul on kaikki melankolian riemut
Hyvää musaa ja lentäviä lauseita

(Anna Puu – Melankolian riemut)

 

Neiti B, ”Beatrice”

Koko viinikerhoidean äiti. Hänellä on vaikeuksia aikatauluttaa menojaan ja se ilmenee parin tunnin myöhästelyinä tai epämääräisillä poissaoloilla säätiön tapaamisista, mutta erityislaatuisille ihmisille sallittakoon erityisvapauksia. Neiti B:n luonnetta kuvastaa parhaiten hänen herisevä naurunsa, joka on toisinaan niin voimakas, että eristämiseen tarvittaisiin Beatrice-proof-ovet.

Neiti B on ikuinen romantikko, joka rakastaa vanhojen jo-hieman-rupsahtaneiden miesten silmäryppyjä, ruusun terälehtiä, U2:n Bonoa ja kukkakuosia. Hän myös tykkää puhua näistä asioista väsymiseen saakka. Mutta minkä me sille voimme, antaa kaikkien kukkien kukkia.

Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl
Oh oh oh, the sweetest thing
You can sew it up but you still see the tear
Oh oh oh, the sweetest thing
Baby’s got blue skies up ahead
But in this I’m a rain cloud
Ours is a stormy kind of love
Oh oh oh, the sweetest thing
Oh oh oh, the sweetest thing
Oh oh oh, the sweetest thing
Oh oh oh, the sweetest thing

(U2 – The Sweetest Thing)
 
 

 

(Neiti) Rouva C, ”Clara”

Tämä aiemmin Tyrannina, nykyisin Vääpelinä tunnettu rouvashenkilö on ollut kantava voima säätiön käynnistämisessä ja antanut WWF:lle sen tunnuslauseen ”Myös niille, jotka eivät pidä viineistä”. Mikäli blogi- ja muistiinpanovastaava rouva C on estynyt osallistumaan johtoryhmän kokoukseen, on se helposti havaittavissa muistiinpanojen vaillinaisuudesta ja tulkinnan hankaluudesta. Rouva C:n tilintarkastajan järjestelmällisyyttä tarvitaan tässä toisinaan niin kaoottisessa maailmassa.

Rouva C:n kanssa pitää olla varovainen. Hän näkee ja kuulee kaiken ja häntä on mahdotonta huijata. Trendeistä perillä oleva rouva viestittää myös mielialaansa pukeutumisellaan. Huppariin pukeutunutta antiromantikkojen kruunaamatonta kuningatarta (ruusun terälehdet ovat silkkaa roskaa!) kannattaa väistää.

joo me tehään töitä mutta syyään eka
ollaan kavereita mutta syyään eka
tehään vaikka mitä mutta syyään eka
syyään eka
syyään eka

nälkänen kissa on kiukkunen
se rentoutuu vasta kun ruokit sen
sama on laita myös ihmisen
jos mull on nälkä mä näytän sen

joo me voidaan ottaa rennosti
mut vasta kun vatsa on täysin täysi
ei oo ihme ett on hermot pinnalla
kun ei muruakaan oo siel rinnan alla

ensimmäiset asiat ensiksi
nälkä se ihmiseen iskee ressi
ensin ruoka sitte vasta lysti
muute se ei osaa olla ihmisiksi

(Kapteeni Ä-ni – Syyään eka)

 

Neiti D, ”Desiree”

Säätiön sääntötyttö (tai ainakaan olevinaan). Nämä säännöt eivät tosin liity mitenkään WWF:ään, vaan siihen, miten löytää ja pitää itsellään elämänsä mies. Neiti D on siis ehdottomasti säätiön kovin miesloukku ja ihailtavalla menestyksellä. ”Nyt keskityn kouluun, enkä todellakaan sotkeudu mihinkään miehiin vähään aikaan” on todistettavasti jo ainakin kahdesti muuttunut vakavaksi seurusteluksi säätiön lyhyen historian aikana. Luonnollinen tapa sotkeutua miehiin on kova juhliminen ja myös tässä asiassa neiti D on säätiön aktiivisin jäsen. Muiden jäsenien ollessa henkisesti jo keski-ikäisiä kotirouvia, neiti D:n sisällä asuu ikuinen teinityttö!

Mä haluun antaa mielihyvää, 

iloa ja nautintoa,

En aio sua omistaa, 

vaan elämääsi somistaa,

Niinkuin enkelit tekee

Mä haluun antaa mielihyvää,

lisää lempee sun päiviin

Anna mun nostaa sut pilviin,

sillä enkelit tekee niin.

(Jukka Poika – Mielihyvää)

 

Neiti E, ”Eleonora”

Neiti E jakaa myöhemmin esiteltävän Neiti G:n kanssa tittelit maailmanmatkaaja ja oikea viinitietäjä. On suositeltavaa, että viinikerhon jäsenenä on ainakin yksi ihminen, joka oikeasti tietää viineistä edes jotain. Tässä viinikerhossa niitä on jopa kaksi. Neiti E on ensimmäisestä kokouksesta lähtien sivistänyt muita jäseniä viinien tanniinisuudesta ja muista viinialan oleellisista termeistä.

Jos neiti E on poissa säätiön kokouksista, hän on ulkomailla. Muut jäsenet eivät enää pysy perillä, missä maassa hän milloinkin kulkee, mutta ulkomailla hän varmasti on. Onneksi neiti E nauttii myös valokuvaamisesta ja näin mahdollistaa muille jäsenille eri maihin tutustumisen kotisohvalta käsin. Tähän kun yhdistetään vielä neiti E:n maittavat kokkaukset ja herrä O:n kirpsakat mojitot, ei iltaa voisi paremmin viettää.

 

Mäen päältä polkupyörällä

voi jopa päästä jotain viittäkymppiä

Jos polkee oikein kovaa eikä käytä jarruja

kaupunkiin pääsee puolessa tunnissa

Ja vaikka siltaa pitkin aina polkeekin

vastatuuleen minne sitten meneekin

niin tuskin kestää puolta tuntii kauempaa

kun itsensä löytää pohtimasta

Miten voikaan olla mahdollista?

Että kaikki rahansa pystyy tuhlata

eikä omatunto edes kolkuta

Kaikki rahansa pystyy tuhlata

viimeistä penniä myöten yhdessä levykaupassa

(Egotrippi – Polkupyörälaulu)

 

Rouva F, ”Fauna”

Kuten säätiön historiikissa mainitaan, rouva F luuli ostavansa paikkansa WWF:ssä herkullisella suklaakakullaan. Suklaakakku todella oli herkullista, mutta rouva F:stä tuli pysyvämpi vieras säätiön kokouksissa kuin itse kakusta. Toki kakkukin on muutamaan kertaan testattu (ja toivottavasti vielä muutaman kerran lisää!). Jatkossa leipominen saattaa jäädä rouva F:ltä vähemmälle, sillä nykyään päällimmäisenä projektina on talo. Tätä kirjoitettaessa, tontilta on kaadettu vasta puut, mutta rouva F on jo leikannut oman pienen talokansionsa täyteen lavuaarien ja tapettikuosien kuvia, jotka hän aikoo saada unelmiensa taloon. Rouva F:ää kutsutaankin jo juoruissa ”(etunimi) the talo (sukunimi)”:ksi.

Ei elämä ole pelkkää taloa, vaan rouva F:ää työllistävät myös mukava mies, kaksi ihastuttavaa lasta ja yksi (v)ihastuttava isä. Heidän kaikkien toilailuista myös muut säätiön jäsenet saavat nauttia rouva F:n värikkäissä tarinoissa. Jatkossa muiden jäsenten on panostettava siihen, että rouva F pääsee ajoissa kotiin viini-iltojen jälkeen ja näin säilyttää sopuisat suhteet perheeseensä. Vain tällä tavoin saamme pitää rouva F:n viihteellisine tarinoineen viinikerhomme jäsenenä.

Huhtikuu, muuttolaatikoita

Silmän kantamattomiin
Avoin ikkuna, pihalla lapsia
On kevään ensimmäinen päivä

Uusi alku, täysi kaaos
Askel tuntemattomaan
Vain me kaksi, lattialla
Väsyneinä, lopen uupuneina
Kyllä me tästä selvitään

(Egotrippi – Huhtikuu)

 

Neiti G, ”Giselle”

Säätiö ehti kokoontua kerran ennen Neiti G:n liittymistä joukkoon. Ennen Neiti G:tä olimme pelkkä WWF, Neiti G:n myötä meistä tuli Women’s Wine Foundation ja samalla huomattavasti asiantuntevampi säätiö.

Neiti G:n persoona on omanlaisensa yhdistelmä säätiön muita jäseniä. Kuten edellä todettiin, Neiti G (Neiti E:n ohella) todella tietää viineistä jotain. Hän sivistää muita säätiön jäseniä rypälelaaduista ja siitä, mistä maasta tulee parhaat viinit. On vain ajan kysymys, milloin hänen ideansa siitä, että viinit pitäisi maistella vertailemalla samaa rypälettä eri maista, saavuttaa enemmistön hyväksynnän amatöörimäisessä ryhmässämme. Viinitietämyksen lisäksi hän rakastaa matkustelua ja valokuvausta. Kun yhdeltä matkalta kotiudutaan, seuraava on jo suunnitelmissa.

Matkustamisen ohella Neiti G:n heikko kohta on MIEHET!  Neiti G:llä on uskomaton kyky ihastua täysillä. Ikä on tosin tuonut mukanaan hitusen pessimististä suhtautumista ja siksi Neiti G:llä saattaa olla sutinaa samaan aikaan useammankin potentiaalisen puolisokandidaatin kanssa. Ehkä joku heistä osoittautuu herra oikeaksi? Neiti G:n heittäytymiskyky miesasioissa on ihailtavaa. Hän voi olla kuinka väsynyt tai stressaantunut tahansa, mutta kun sopiva mies osuu paikalle, hänen silmiinsä syttyy sellainen palo ja tahtotila, että miehillä ei ole varaa kieltäytyä.

Naisella on kaikkea
Hyvät miehet ja rahaa
Se toisinaan unohtuu
Vaikkei se tarkoita pahaa
Se lenkkeilee
Sillä on terävä pää
Ja kun sen sydämen särkee
Se sänkyyn jää

Muistatko miltä tuntuu
Juopua kesäyönä
Hölmöstä rakkaudesta
Kastella jalat heinikossa
Suudella poikaa aidan takana
Siellä missä nokkoset lakastuu

(Scandinavian music group – Hölmö rakkaus)

 

Neiti H, ”Hildegard”

Vuoden 2011 lopulla Säätiön johtoryhmä kasvoi yhdellä jäsenellä neiti H:n vakuuttaessa johtoryhmän jäsenet sädehtivällä karismallaan. Heikompien puolustajana tunnettu neiti H saapuu yleensä paikalle Hesen kautta suoraan töistä – ja aina myöhässä. Viivästyksiä matkantekoon voi aiheuttaa myös esimerkiksi uhkaava roskispalo tai yksinäinen kissa, jonka omistaja ei koskaan lupauksistaan huolimatta soita takaisin. Vuodenajasta tai säästä riippumatta neiti H:n menopelinä toimii hänen rakas fillarinsa. Ja kyseessä ei ole mikä tahansa polkupyörä, vaan tätä sykkeliä myös miehet kadehtivat. Joskus neiti H:n voi nähdä kävelevän kadulla hieman haparoivin askelin aurinkolasit tiukasti silmillään, mutta selitys tälle ihmeelle on puhtaasti lääketieteellinen.

Kultturellina ihmisenä neiti H on helppo houkutella erilaisiin kulttuuritapahtumiin. Erityisen innostunut hän on tapahtumista, joihin jotenkin liittyy laihoja pillifarkkuihin pukeutuneita rokkareita. Osa neiti H:n sydämestä tulee silti aina kuulumaan New Jerseyn kuumimmille nahkahousuille, Jon Bon Joville.

It’s my life

It’s now or never

I ain’t gonna live forever

I just want to live while I’m alive

(It’s my life)

My heart is like an open highway

Like Frankie said

I did it my way

I just wanna live while I’m alive

(Bon Jovi – It’s my life)

 

suhteet ystavat-ja-perhe
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *