Ladataan...
Off to wonderland

Berliini, mun tuleva kotikaupunki. Melko pintaraapaisu tuli kaupungista nähtyä, mutta uskon että tulen tuolla viihtymään. Neljään päivään mahtui nähtävyyksiä, kokkailua, työhaastattelu, ulkona syömistä, drinkkejä, elokuvailtoja ja shoppailua. Olisi tehnyt mieli vielä jäädä, mutta kohtahan tuonne jo pääsee takaisin.

 

 

Muuttoon on enää reilu kuukausi ja meillä ei ole vieläkään asuntoa, jäiks. Miten sen löytäminen voikaan olla niin hankalaa! No tekemistä siis vielä riittää, mutta uskon että kaikki järjestyy ennen muuttopäivää. Toivottavasti. Seuraavaksi edessä on vaatteiden karsimista, sillä haluan matkalaukkuja rutkasti kevyemmäksi. Niin turhaa tavaraa tullut kuleteltua maasta toiseen tässä parin vuoden aikana, että ehkä niiden olisi aika löytää uusi koti. Olen melko ummikko Helsingin kirppisten suhteen, joten onko ehdotuksia minne vaatteet kannattaa viedä myyntiin?

 

Ladataan...

Ladataan...
Off to wonderland

 

Kolme viikkoa sitten kone laskeutui Helsinkiin ja tuntuu, että viikot ovat menneet hieman sumussa ja yrittäessä palata mahdollisimman normaaliin arkeen. Suomeen tulon jälkeen meni melkein viikko ennen kuin tajusi, että kaupassa saa asioida suomeksi ja julkisella paikalla puhelua puhuessa ihmiset ympärillä ymmärtävät keskustelusi täysin. Nizza ikävä on kova ja jatkuva muuttaminen on alkanut käymään voimille. Vaikka matkustamista edelleen rakastankin olen alkanut kaipaamaan kotia, sellaista tuttua, pysyvää ja turvallista paikkaa jonne voi aina palata reissujen jälkeen. Tuntuu jotenkin hullunkuriselta, että maailmalta löytyy niin monta kolkkaa, joita voi kutsua kodiksi ja jonne on koti-ikävä. Eikä nuo kolkat nyt ihan hetkeen lopu sillä, listaan tulee pian yksi lisää, nimittäin Berliini. Asunnon etsintä on byrokratian takia osoittautunut hyvin hankalaksi, joten jännityksellä odotan millainen sieltä lopulta löytyy. On muutamaan otteeseen joutunut itseään tsemppaamaan, että jaksaa vielä yrittää etsiä ja järjestellä muuttojuttuja. Helpommaksi kuitenkin koin tulla Suomeen koiran kanssa ja järjestellä asiat täältä käsin, kuin asunnosta asuntoon pomppimisen Berliinissä. Tarkoituksena on onneksi Berliinin jälkeen suunnata jonnekin missä voisi asua aloillaan pidempään kuin vain sen vuoden, en kuitenkaan usko että tuo paikka tulee olemaan Suomi. Muutama kuukausi täällä tulee varmasti menemään mukavasti, sillä aion käyttää ajan perheen ja ystävien seurassa oloon. Ihanaa, että tännekin ollaan saatu auronkoisia päiviä ja on tuntunut ihan kesältä!

Rentouttavaa viikonloppua!

 

 

Ladataan...
Off to wonderland

 

Kesä tekee tuloaan ja talven jälkeen on erityisen ihanaa olla ulkona ja paistatella auringossa. Kuitenkin helposti unohtuu, miten salakavalasti aurinko voi polttaa talven aikana vaalentunutta ihoa. Nimittäin näin kävi minulle. Nizzan lämpöaallosta innostuneena hyppelin eilen rannalle auringon ottoon ja kas kummaa tänään peilistä näkyy pinkkinä hehkuvat kasvot. Kaikkein järkevintähän on muistaa laittaa suojakerrointa iholle päivittäin ja välttää palamista, mutta jos vahinko pääsee käymään tässä vinkkejä olon helpottamiseen.

1. VIILENNYS

On hyvä muistaa, että palaminen ei näy iholla heti. Yleisesti palamisreaktio tulee esiin vasta noin muutaman tunnin kuluttua auringon otosta ja siksi palaminen onkin niin salakavalaa. Palanutta ihoa ja oireita voi hoitaa esimerkiksi käymällä viilentävässä suihkussa. Jos haluaa käyttää jääpussia viilennykseen, muista laittaa väliin kangasta ihon paleltumisriskin takia.

2. KOSTEUTUS

Palaneen ihon kosteuttaminen on erittäin tärkeää niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Veden juontiin kannattaa panostaa. Rasvoja valitessa kuitenkin tulee olla erityisen tarkkana, ettei väärillä voidevalinnoilla edesauta palamisreaktiota. Tässä asiassa aurinkoon tottunut austraalialainen poikaystäväni valisti minua, sillä olisin itse laittanut vain tavallista rasvaa iholle sen enempää miettimättä. Tiesittekö, että öljypohjaiset ja pentroleumia sisältävät rasvat pahentavat entisestään oireita ja ihon palamista? Esimerkiksi osa Vaselinen perusvoiteista sisältää pentroleumia ja palaneelle iholle laitettuna saavat aikaan reaktion, joka polttaa ihoa entisestään. 

3. ALOE VERA

Aloe Vera mm. viilentää ihoa, kosteuttaa, vähentää tulehdusreaktiota iholla, helpottaa kipuun ja auttaa ihon uusiutumisessa. Suomessa harvemmin myydää kaupoissa aloe veran lehtiä, mutta monet after sun voiteet sisältävät aloe veraa ja toimivat hyvin palaneeseen ihoon.

4. VÄLTÄ AURINKOA

Iholle on hyvä antaa aikaa parantua ja siksi aikaa suojata iho auringolta. Auringon polttama iho myös uusiutuu puolet nopeammin kuin ruskettunut iho ja on sen takia alttiimpi palamaan taas uudelleen. 

5. KIPULÄÄKE JA TARVITTAESSA LÄÄKÄRIIN

Ihon tulehdusreaktioon voi tarvittaessa ottaa kipulääkettä, mutta jos oireet käyvät sietämättömiksi, sinulle nousee kuume, ihoon tulee rakkuloita, haavaumia tai alkaa märkiä on hyvä kääntyä lääkärin puoleen.

 

Näillä vinkeillä jatkan myös oman ihon hoitoa, toivottavasti pääsee pian taas ulos nauttimaan kesäsäistä. Aurinkoista viikonloppua!

Ladataan...

Pages