Pieni kreikkalainen kylä

Kahden tunnin ajomatkan päässä Thessalonikista vuorten keskeltä löytyy sadan ihmisen asuttama pieni maalaiskylä, jossa aika pysähtyy.

Ei tarvinnut miettiä kahdesti, kun ystäväni kysyi haluanko lähteä hänen mukaansa Kreikkaan kyläilemään hänen mummonsa luokse.

Sain kokea paikallista elämää, joka poikkesi paljon hektisestä Lontoo elämästäni. Monesti ei tule ajateltua miten itsestäänselvyytenä montaa asiaa pitää. Kylään tuli vuorilta vettä kahdesti päivässä aamulla 7 ja illalla kello 18 aikaan. Tuolloin tuli käydä suihkussa ja kerätä vettä kanistereihin talteen päivän varalle. Lämpöpattereita ei ollut käytössä vaan joka huoneesta löytyi pieni takka, jossa puita poltettiin lämmikkeeksi. Vaatetyyliäni ihmeteltiin, sillä kukaan ei ollut nähnyt kenenkään pukeutuvan ennen niin.

Satuin menemään Kreikkaan hyvään aikaan juuri ennen paastoa, kun kaupat täyttyvät vegaaniruuasta ja sain kerrankin aitoa kreikkalaista salaattia, joka sopi omaan ruokavalioon! Olin tästä aivan innoissani. Niin kuin Kreikassa tapoihin kuuluu kävimme kylässä monen ystäväni tuttavaperheen luona, jossa tietysti meille tarjottiin aina ruokaa. On epäkohteliasta jättää tarjottu ruoka syömättä, joten oli aina haastetta saada lautanen tyhjäksi, kun söi jo toista lounasta putkeen.

Kreikkalaiset ovat ylpeitä perinteisistä ruuistaan, joten en pistänyt pahakseni, että sain joka päivä maistella jotain itselleni tuntematonta ruokaa.

Tuonne pieneen kylään ei turistit yleensä eksy, eikä moni paikallinen ei ole poistunut kylältä koskaan, joten arvattavasti sana kiiri äkkiä, että kylässä on ulkomaalainen. Sain osakseni paljon ihmettelyä ja katseita, vaikka en itse kokenut olevani niin eri näköinen kuin muut. Moni ihmetteli vaatteitani ja tapaani meikata, sain myös paljon kysymyksiä hiusteni väristä. Suomessa hukun massaan, joten oli hassua ajatella miten paljon poikkesin heidän silmissään normaaliksi totutusta.

Vuokrasimme neljäksi päiväksi auton, joka mahdollisti sen, että pystyimme tekemään päiväreissuja lähikaupunkeihin. Kävimme muunmuassa Pozarissa, Edessan lähellä sijaitsevilla kuumilla lähteillä uimassa ja Thessalonikin lähellä sijaitsevilla antiikin aikaisilla raunioilla. En nähnyt Thessalonikia ollenkaan, mutta jos paikallisiin on uskominen kaikki mitä lomallani näin oli paljon parempaa kuin tuon kaupungin tarjonta.

Tämä loma tuli niin tarpeeseen ja nyt on taas akut ladattuna hetkeksi aikaa.

kulttuuri oma-elama matkat ystavat-ja-perhe
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *