meikkimunavertailu – panosta vai pihistä?

pinkviolet2.jpg

Minunkin meikkihyllylleni on hiljattain pesiytynyt kaksi meikkimunaa. Alkuperäinen pinkki ja saksalaisen drugstoren oman merkin violetti minibudjettiversio. Ennen The Original Beauytblenderiä olin rutinoitunut sormin meikkaaja. Ohuen ohuet CC-voiteet levittyivät kasvoille käden käänteessä, mutta hiukan paksumpien voiteiden kanssa ei lopputulos ollut ehkä aina niin nätti. Niinpä päätin antaa supertasaisen meikin taikovalle meikkimunalle mahdollisuuden.

Nappasin pinkin bb:n mukaani parfymeriasta 19,99€ hintaan, mikä tuntui aika suolaiselta, mutta kokeilunhalu voitti. Pari päivää testailua ja olin lähestulkoon varma, että pinkki muna oli paras juttu ikinä ja jokaisen sentin arvoinen…. kunnes törmäsin reippaasti edullisempaan violettiin versioon. Saksalaisen dm drugstoren hyllyllä nökötti violetti muna, hintaa 2,45€. Auts. Katkeroitumisen sijaan ostin tämän violetinkin munan, koska halusin testata oliko parinkympin sijoittamisessa vaahtomuovimöllyskään mitään järkeä.

pinkviolet1.jpg

Alkuperäisen ja kopiomunan toimintaperiaate on sama. Vaahtomunaa puristellaan juoksevan veden alla ja tuloksena on vettä imenyt tuplaten suurempi meikkimöllyskä. Loppurutistus pyyhkeellä liian kosteuden poistamiseksi ja meikkimuna on valmiina käyttöön. Pyöreällä päällä töpöttelee kätevästi meikkivoiteen kasvoille ja kapealla päällä vaikkapa peitevoiteen kätevästi silmien alle tai nenänpieliin. Helppoa. Meikkivoiteen levitys toden totta käy nopeasti ja meikki levittyy tasaisesti ja ilman rajoja tai raitoja. Käytön jälkeen sieni pestään ja puristellaan niin kuivaksi kuin mahdollista ja jätetään sitten ilmavasti kuivumaan kunnolla.

Meikkivoiteen kasvoille töpöttely on superhelppoa ja oikea tekniikka löytyi heti, lopputuloksena on joka kerta ollut tasainen meikkipohja. Ja nyt puhun molemmista munista. Loppujen lopuksi meikkausjäljessä ei nimittäin ole ollut suuren suuria eroja, enemmänkin käyttömukavuudessa.

Alla listattuna molempien munien plussat ja miinukset.

pink_ei_0.jpg

Aito alkuperäinen beautyblender

 • + näppärä koko, miellyttävän pehmeä rakenne, helppo puristella kuivaksi, nopeasti käyttövalmis
 • + meikki levittyy kuin unelma ja pehmeä sientä on miellyttävä painella kasvoille ja se mukautuu kasvojen muotoihin ongelmitta
 • + – huokoinen rakenne on miellyttävä, mutta bb imee itseensä hitusen enemmän meikkivoidetta ja on myös alttiimpi kulumiselle, omassani on jo pientä nirhaumaa
 • – saippuapesusta huolimatta meikkijäämätahroja
 • – tähän asti aina pesun yhteydessä on sienestä irronnut pinkkiä väriä ja supersöpö pinkki meikkimuna ei ole aivan niin kauniin värinen enää 
 • – hinta. Oli söpö eli ei, parikymppiä meikkimunasienenpalasta on paljon

 

violetti_ei.jpg

Ebelin meikkimuna

Ebelin on drugstoreketju dm:n oma edullinen merkki.

 • + hinta. Pari euroa ei ole paha sijoitus toimivasta tuotteesta
 • + kestävä. Violetti muna ei ole pestessä päästänyt vielä kertaakaan väriä ja pinta näyttää parin viikon jälkeen tasaiselta ja lähes uuden veroiselta
 • +- pinnan saa kunnolla puhtaaksi, mutta peseminen on työläämpää
 • – tiiviimpi, niljaisempi rakenne. (vähän kuin niillä mainosstressipalloilla) Ensimmäisellä kerralla en saanut puristettua Ebeliniä tarpeeksi kuivaksi ja meikatessa sieni oli painava ja tuntui meikkiä töpöttäessä jopa kovalta kasvoilla. Olin sen jälkeen jo valmis heittämään violetin haastajan menemään. Seuraavalla kerralla kuitenkin osasin paremmin ja sieni jäi. Siltikin tuntuma on bb:hen verrattuna jämäkämpi.
 • – ei aivan niin näppärän kokoinen, eikä mukaudu kasvojen muotoihin aivan niin hyvin kuin bb

Kuten sanottua, erot löytyvät lähinnä käyttömukavuudesta, nättiä jälkeä saa aikaan molemmilla. Bb:llä on miellyttävämpi työskennellä, mutta edelleenkin miellän parinkympin hinnan turhan korkeaksi, niin paljon parempi beauty blender ei Ebeliniin verrattuna kuitenkaan ole. Tällä hetkellä käytän molempia vuoropäivin. Katsotaan kumpi kulahtaa käyttökelvottomaksi ensin ja vaikuttaako tämä ratkaisevasti kukkaronnyörien kireyteen, vai onko meikkisieniseuraaja sittenkin ihan yllätysmuna.

kauneus meikki iho testit
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *