runebergintorttupostaus

DSC_0022.jpg

Onneksi tuli leivottua runebergintorttuja! Eilen kaikki seuraamani somekanavat suorastaan pursuivat kuvia kyseisistä paakelsseista ja muuten olisi saattanut selailu riipaista flunssapotilasta, ellei keittiössä olisi odottanut tuore pellillinen ruokahalun palautumista. Eihän niitä muuten olisi täältä saanut.

Joululomalla Suomessa äiti oli tehnyt koe-erän gluteenittomia runebergintorttuja ja oi miten hyvältä ne maistuivat. Ei vähempää sen vuoksi, että kuvittelin nyt helmikuussa jääväni ilman, joten parempi oli fiilistellä runebergit jo etukäteen. Jotenkin ei koskaan juolahtanut mieleen, että voisihan niitä leipoa itsekin. Olin jo tyytymässä kohtalooni, kunnes keskiviikkona joku oli linkannut facebookkiin reseptin ja muuta yllykettä ei tarvittu. Yksi klikkaus ja suunnitelma oli selvillä – kaupan kautta kotiin ja leipomaan! Ainoastaan fariinisokerin jouduin korvaamaan ruskealla ruokosokerilla, mutta muut ainesosat olivatkin ihan helposti saatavilla. Ehdottomasti parasta itse tehdessä oli, että sain myös päättää paljonko vadelmahilloa pursotetaan tortun sydämeksi (paljon, sekä ennen että jälkeen paiston). Myöskään karvasmanteliaromissa ei säästelty. Äitikin näki kuvan ja antoi leipomukselle hyväksyntänsä (kuvakulma piilotti muffinivuokien käytön).

Ja kyllä maistui herra Runebergin nimikkoleivos näin kuudes helmikuutakin.

Sehr lecker!

Koti Ruoka ja juoma

hyvää syntymäpäivää

IMG_4135.jpg

Kuvan herkullinen pala suklaakakkua nautittiin pari kuukautta sitten. Kynttilä sytytettiin, puhalsin, toivoin syntymäpäivätoiveeni ja sitten söin ja hämmästelin, että vuorossa on jo kolmas täällä viettämäni syntymäpäivä. Vieraassa maassa, hyvänen aika.

Sillä se, minkä piti olla muutaman kuukauden pikku pyrähdys, kepä maisemanvaihto, vähän ehkä uusia ideoita ja sitten kotiin – onkin nyt poikaystävä, yhteinen asunto ja oman alan työpaikka. Näin voi käydä, jos lähtee etsimään itseään Saksaan. Eat, pray work, love.

Nyt voisi olla blogin aika. Kaipaan kirjoittaa suomea kokonaisten lauseiden verran, ei vain älypuhelimen virtuaalinäppäimillä pienten vihreiden puhekuplien täytteeksi. Nämä kolme kappalettakin syntyivät vaivalloisen hitaasti – harjoittelu on selvästi paikallaan.

Haluan jakaa teillekin ne parhaat löydöt ja ihmetykset ja pienet kivat jutut, enkä vain pitää itselläni. Reissuvinkit, reseptit, näteimmät kynsilakkasävyt, rakkaudella Reinin rannalta.

Siispä pala (maidotonta, jauhotonta ja mahdottoman herkullista)  Schoko Deluxe -kakkua uudelle blogille!

Los geht’s!

Kulttuuri Ruoka ja juoma Suosittelen