Meidän lapsettomuus

Seikkailu lapsettomuuden ihmeellisessä maailmassa alkoi meillä vuonna 2016 syksyllä kun olimme yrittäneet saada lasta jo vuoden. Olin tuolloin 28-vuotias ja päässäni ajattelin, että voisin vielä toteuttaa haaveeni saada lapsi ennen 30 vuoden ikää.

Mielestäni on jotenkin hassua, että olen aina ajatellut että minulla tulisi olemaan vaikeuksia saada lapsia ja olenkin ajatuksena pyöritellyt päässäni ennen hoitojen alkua adoptiosta. Kuitenkin kaipuu kantaa oma lapsi on niin suuri, että ehdottomasti halusin tämänkin kortin kääntää.

love.jpg

Lapsettomuushoidot alkavat tutkimuksista. Verokokeesta, ultrasta, aukiolotutkimuksesta ja spermanäytteestä.

Tutkimuksissa ei selvinnyt mitään vikaa, olimme siis selittämättömästi lapsettomia. Hoidot jatkuivat inseminaatiolla ja koska hoidoissa ei selvinnyt mitään ongelmaa miksi emme tule raskaaksi, lääkärit olivat hyvinkin optimistisia. Inseminaatioita meille tehtiin 3 kertaa alle vuoden sisällä. Aikaa kului ovulaation osuessa viikonloppuun tai klinikan ollessa kesä- tai talvilomalla. Aivan, olemme julkisella puolella hoidoissa.

Lapset tulee hankkia nuorena ja ikä laskee hedelmällisyyttä.

Vaikka lääketieteessä tämä onkin yleinen tieto, kuitenkin julkisen puolen hoidot ovat pahimmillaan kestoltaan usein vuosia. Yksityisellä tämä tietenkin nopeutuu, mutta hinnat ovat tähtitieteelliset. Julkisella puolella IVF:n hinnaksi arvioidaan noin 700-800€ ja yksityisellä hinta nouseekin jo 2000-3000€

nalle.jpg

Ensimmäinen IVF tehtiin meille nyt marrakuussa, josta saldona tuli 15 solullista munasolua, joista hedelmöittyi 4kpl. Meille siirrettiin tuoresiirtona  suoraan 2 päiväinen alkio ja tästä saikin alkunsa meidän pieni tyttömme. Pakkaseen emme saaneet alkioita. Klinikalla epäiliin vian olevan siittiöissä, sillä normaali IVF meillä ei hedelmöittänyt ainoatakaan munasolua vaan kaikki 4 hedelmöittynyttä munasolua saatin ICSI hoidoilla.

ICSI-hoidoissa yksittäinen siittiö poimitaan pestystä spermanäytteestä ja viedään munasolun sisään ohuen neulan avulla tarkoitukseen kehitetyn laitteiston ja mikroskoopin avulla. Muutoin hoito toteutetaan kuten koeputkihoito eli IVF.

Meille kävi TODELLA onnekas tuuri, että juuri tuoresiirtona siirretty alkio jatkoi kasvuaan, näin käy yleensä melko harvoin.

Tällä hetkellä olen raskaana viikoilla 30 vko + 5 pv (kyllä tarkistin sovelluksesta). Matka tähän mennessä on ollut yhtä tunteiden vuoristorataa, päällimmäisenä tietysti onnellisuus ja kiitollisuus. Kuitenkin lapsettomuuden varjo seuraa meitä ja onkin vielä erittäin vaikea uskoa että tämä sattui juurikin meille.

Tervetuloa seuraamaan meidän seikkailuamme lapsettomasta lapselliseksi.

Kommentit (2)
  1. Pinja Mitrovitch
    26.5.2019, 16:21

    Ihana juttu, siunasta tähän matkaan <3

    Pinja // http://www.pinaycoco.fi

  2. Ihana kuulla <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *