Kolmas kerta toden sanoo

Aloitellesamme tätä postausta huomaismme, että ensimmäisen kerran postaus oli hieman virheellinen. Eli niin sanottu farssi xD. Huomaismme nimittäin, että postaus ”Eka kerta” koskikin oikeasti jo kolmatta kertaa (olemmehan aina kaksi askelta edellä). Niinpä kerromme tässä postauksessa ensimmäisen luennon aiheista.

Ensimmäisellä kerralla kävi ilmi, että kyseistä (kurssi)suorituksesta saa jopa kuusi (6) opintopistettä. Tästä tiedosta haltioituneena motivaatiomme ja etenkin blogin kirjoitus motivaatiomme suorastaan nousi tähtiin. Myös tavoitteita, aikatauluja, työskentelytapoja ja muita käytännön asoita selvitettiin opiskelijoille.

Alun muodollisuuksien jälkeen, siirryimme keskustelemaan johtamisesta yleisesti sekä käymään läpi peruskäsitteitä. Pääsykokeista tutut johtamisen kolme eri tasoa oli helppo palauttaa mieleen, eikä johtamisen kenttä (leadership, management) ollut myöskään ennestään tuntematon ajatusmalli. Myöskään organisaation ja organisaation ominaispiirteiden ymmärtäminen (identiteetti, hierarkisuus, roolit, säännöt)  eivät tuottaneet harmaita hiuksia.

Kysymys ”onko vain yksi ainoa tapa johtaa?” on mielenkiintoinen ja merkityksellinen kysymys. Vastaus on ei ole. Koska eri tyyppisissä laitoksissa on eri menetelmät ja tavat, on myös eri johtamistavat toimivia. Kolmen eri johtamisen koulukunnan edustajat olivat tuttuja myös pääsykoekirjoista ( Henry Fayol, Elton Mayo ja 

Mary Parker Follett

). Näistä Fayol edusti tieteellistä johtamista ja  Mayo sekä Follet ihmissuhde koulukuntaa.

mary_parker_follett_1868-1933.jpg                                                                                               ”Ilmeeni johtamisen luennolla” -Mary Parker Follet 1900

Uutena asiana tuli verbi McDonaltoituminen. tällä tarkoitetaan sitä, että jokaisella elämän osa-alueella halutaan olla tehokkaita, laskettavia, ennustettavia ja kontrollia susältäviä.

 

 

ary

kk

 

 

 

tyo-ja-raha raha opiskelu lapset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *