Syntisen hyvä mättölasagne

LASAGNE

Tomaattikastike

2 prk tomaattimurskaa
​1,5 dl punaisia linssejä
1 valkosipulinkynsi
Sitruunamehua
Balsamicoa
Timjamia
Basilikaa
Sokeria
Suolaa

Soijarouhetäyte

1,5 dl tummaa soijarouhetta
Sipuli
Juustokuminaa
Jauhelihamaustetta
Grillimaustetta
Suolaa

Valkokastike

2 prk kasvikermaa (itse tykkään soijakermasta)
1 pkt pehmeää tofua

Lisäksi:

Lasagnelevyjä
Öljyä

Laita ensin soijarouhe syvälle lautaselle mausteineen. Lisää vettä niin, että soijarouhe peittyy kunnolla ja sekoittele sen verran, että mausteet leviää hyvin koko settiin. Rouhe saa turvota sen aikaa, kun valmistat tomaattikastikkeen.

Pilko sipuli ja paistele sitä hetki kattilassa runsaassa öljyssä. Laita kattilaan tomaattimurskat ja purista sekaan valkosipulinkynsi. Lisää mausteet, sitruunamehua ja balsamicoa oman maun mukaan. Yleensä enemmän on parempi ku vähemmän. Lisää n. mukillinen vettä. Huuhtele ja lisää linssit kastikkeeseen. Keitä kymmenen minuuttia.

Kaada kulhoon kermat ja sekoita joukkoon pehmeä tofu, niin että kokkareet häviää. Sauvasekottimella saa kätevästi surautettua kastikkeen sileäksi.

Sekoita soijarouheet tomaattikastikkeen sekaan ja ala latoa kamoja vuokaan haluamassasi järjestyksessä. Uuniin laittaessa tää näyttää siltä kun vuoka olis täynnä pelkkää kermaa mut ei kannata antaa sen hämätä, hyvä siitä tulee! 200 astetta ja noin 45 minuuttia. 

lasagne.jpg

Oisin jonkun hienomman kuvankin voinut ottaa, mut en vielä kokkailuvaiheessa ajatellut, että pistäisin yhtäkkiä ruokablogin pystyyn, heh.

Koti Ruoka ja juoma

Testipostaus, jee!

Ruokablogi, jes! 

Oon laiska kokki ja teen yleensä aika rumia ruokia, joten mikä olis parempaa ku esitellä niitä kaikelle maailmalle. Vegaanista settiä luvassa. Syömäseurana mulla on yleensä 5- ja 7-vuotiaat kaverit eli jokseenkin lapsiystävällistä ruokaa pyrin kokkailemaan. 

Katotaan mitä tulee! (Parasta tietenkin!)

kuva.jpg

Koti Ruoka ja juoma