Syntisen hyvä mättölasagne
LASAGNE
Tomaattikastike
2 prk tomaattimurskaa
1,5 dl punaisia linssejä
1 valkosipulinkynsi
Sitruunamehua
Balsamicoa
Timjamia
Basilikaa
Sokeria
Suolaa
Soijarouhetäyte
1,5 dl tummaa soijarouhetta
Sipuli
Juustokuminaa
Jauhelihamaustetta
Grillimaustetta
Suolaa
Valkokastike
2 prk kasvikermaa (itse tykkään soijakermasta)
1 pkt pehmeää tofua
Lisäksi:
Lasagnelevyjä
Öljyä
Laita ensin soijarouhe syvälle lautaselle mausteineen. Lisää vettä niin, että soijarouhe peittyy kunnolla ja sekoittele sen verran, että mausteet leviää hyvin koko settiin. Rouhe saa turvota sen aikaa, kun valmistat tomaattikastikkeen.
Pilko sipuli ja paistele sitä hetki kattilassa runsaassa öljyssä. Laita kattilaan tomaattimurskat ja purista sekaan valkosipulinkynsi. Lisää mausteet, sitruunamehua ja balsamicoa oman maun mukaan. Yleensä enemmän on parempi ku vähemmän. Lisää n. mukillinen vettä. Huuhtele ja lisää linssit kastikkeeseen. Keitä kymmenen minuuttia.
Kaada kulhoon kermat ja sekoita joukkoon pehmeä tofu, niin että kokkareet häviää. Sauvasekottimella saa kätevästi surautettua kastikkeen sileäksi.
Sekoita soijarouheet tomaattikastikkeen sekaan ja ala latoa kamoja vuokaan haluamassasi järjestyksessä. Uuniin laittaessa tää näyttää siltä kun vuoka olis täynnä pelkkää kermaa mut ei kannata antaa sen hämätä, hyvä siitä tulee! 200 astetta ja noin 45 minuuttia.
Oisin jonkun hienomman kuvankin voinut ottaa, mut en vielä kokkailuvaiheessa ajatellut, että pistäisin yhtäkkiä ruokablogin pystyyn, heh.