ICM valokuvaus & taide

Harhaudun välillä valokuvaamaan ICM ( Intentional Camera Movement ) tekniikalla ja ihastumiseni tähän taiteen muotoon on kasvamassa. Kuvailin eilen sisätiloissa pieniä valkoisia kukkasia hitaalla suljinajalla maalaillen ja sain luotua ensimmäisen virallisen teokseni tällä tekniikalla. Työn nimi on Suudelma ja suunnittelen tästä Fine Art tulosteita kauppaani myyntiin.

@soulartbypaula

Olen ihastunut pieniin tauluihin niiden minimalistisen ilmeen vuoksi, joten kehystän työt A4 mustiin kehyksiin valkoisen pasparin kehystämänä. Pähkäilin illalla useaan kertaan kuvakokoa ja pyörittelin aikaisempia maalauksiani eri kehyksissä. Totesin, että pieni on hyvä ja siten saa luotua näyttävän valokuvaseinän eri kokoisilla pikkukehyksillä. Lisäksi hinta pysyy hieman edullisempana vaikka Fine Art tulosteet ovatkin arvokkaita.

Tilatessa A4 kokoista Fine Art tulostetta, hintaa syntyy yhdelle tulosteelle reilut 30€ posteineen, joten taideharratukseni on melko kallista puuhaa. Voikin olla, että päädyn tilaamaan taidepaperia itselleni ja tulostan työt itse. Tulostimeni tekee hyvää jälkeä ja mikä parasta, pääsee heti katsomaan valmista työtä ja tekemään tarvittavia korjauksia.

ICM valokuvia katsellessa, taide on katsojan silmissä. Se on ihan ok, jos työ näyttää tärähtäneeltä, mutta itse tavoittelen abstraktia, jopa impressionistista jälkeä.  Pääasia on, että hyvä maku säilyy hallitussa kameran liikuttamisessa ja tuloksena on mieluiten valokuva, joka on kuin siveltimellä maalattu.

Liityin facessa ulkomaiseen ICM ryhmään ja harrastajia siellä oli vain muutama tuhat. Saattaa olla, että Suomi laahaa tämän tekniikan perässä, sillä en löytänyt Googlestakaan juuri tietoa suomeksi. Ulkomailta sitten löytyykin jo tietoa ja suosittelen introksi näitä Petapixelin sivuja.

Työn alla on myös MINIMALISMI taulusarja, mutta julkaisen sen kokonaisuudessaan vasta myöhemmin. Mustat taulukehykset ovat kooltaan vain 13×13 ja upotan niihin mustavalkoiset ICM kuvat. Suunnittelen tosiaan tauluseinää eteiseen ja kokoelmani on nyt hyvää vauhtia kasvamassa.

Lopuksi todettakoon, että kuvausajankohta ICM kuville on tällä hetkellä melko haasteellinen lumen vuoksi. Maisemat ovat kuvissa harmaita puineen ja jokainen ruutu näyttää samanlaiselta. Tästä syystä noudatankin nyt mustavalkoista linjaa töissäni ja takaraivossa kuiskuttelee KAAMOS kokoelma.

Kevään ja kesän värit käyvät jo mielessäni, mutta näillä jaksaa painaa läpi kaamoksen. Jos kiinnostuit töistäni, minuun voi ottaa suoraakin yhteyttä. Löydät yhteystietoni ota yhteyttä sivun kautta.

kulttuuri oma-elama opiskelu mieli
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *