Kameramaalausta

Tämä viikko on hujahtanut tutustuessa uuteen kameraan. Ihastuin erityisesti linssin valovoimaisuuteen ja löysinpä kamerasta myös arvokkaan siveltimen korvaajan. En ole koskaan ennen kuvannut hitaammilla suljinajoilla ja innostuin siitä ihan hillittömästi. Kaipasin kuviini maalauksellisuutta sekä väriä, joten tempaisin kangasta lumelle ja ryhdyin hallitusti myötäilemään kankaan muotoja. Syntyi tosi kivan näköistä jälkeä!

@soulartbypaula
@soulartbypaula

Näissä kuvissa valotusaika oli 0″6, aukko 4.0 ja ISO arvo 100. Kuvasin iltapäivällä jo päivän hämärtyessä, kirkkaammalla kelillä aukkoni kävi yli kahdenkymmenenkin. Jonkun mielestä kuvat voivat näyttää tärähteneiltä, mutta omiin silmiini se on abstraktia taidetta ja vain harva otos todellisuudessa onnistuu. Tälle valokuvausmuodolle löytyi myös oma taiteellinen nimityksensä,   ICM eli Intentional Camera Movement. Vapaasti suomennettuna tahallinen kameran liikuttaminen.

Tekniikka ei ole ihan helpoimmasta päästä, joten kuvia kertyy paljon! Huomasin myös käsitellessäni kuvia sokeutuvani ihan täysin töilleni, joten voi olla, että huomenna nämä eivät enää näytäkään niin hyviltä. Sielu jo maalaa upeita maisemakuvia, mutta siihen tarvitaan kevään sekä kesän värejä sekä rantamaisemia. Inspistä on netti pullollaan, mikäli tällainen abstraktin taiteen muoto kiehtoo.

Rakastan kuvankäsittelyä ja erilaisia variaatioita kuvista saa aikaan vaikka kuinka paljon. Käsittelen kuvat puhelimen Snapseedillä, mutta Lightroom on alkanut kiinnostaa erityisesti sen layers ominaisuuden vuoksi. Harmittelen, kun Snapseedillä ei pysty määrittelemään vakiokokoa, joten tilatut kuvat voivat sitten olla vähän mitä sattuu kokonsa puolesta. Pieni näyttö toki on myös haasteellinen.

En tiedä mistä tämä luovuus kumpuaa. Viimeisen vuoden aikana olen opetellut maalaamista ja nyt uutena valokuvaus, vaikka vuosia olenkin jo kuvannut. En kuitenkaan näin kiihkeästi. Olen sen jo moneen kertaan todennut, että luova työ on todellista terapiaa ja sen avulla saa ajatuksensa pois ihan täysin tästä maailmasta. Ensi viikolla on kuitenkin pakko ottaa itseään niskasta kiinni ja jatkaa opiskeluja. Tätä luovaa puuhastelua on ollut nyt niin paljon, että multa loppuu päivistä tunnit.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *