Kaunein Jouluikkuna

Kävin tänään Seinäjoen keskustassa kävelemässä ja katselemassa yritysten Jouluikkunoita. Täällä on meneillään kaunein Jouluikkuna kilpailu ja vaikka en kaikkia osallistujia löytänytkään, suosikkini löytyi melko nopeasti torin laidalta. Ihmisiä oli liikkeellä tosi vähän ja keskusta onkin kärsinyt uudesta Seinäjoen Ideaparkista. En tiedä onko meidän uusi torikaan vielä kaikille tuttu, mutta kivoja yrityksiä keskustastakin vielä löytyy.


Kuvaamani yksityiskohdat ovat valitsemastani suosikista, Wine & Bistro Vinolasta ja yrityksenä se on minulle ihan uusi tuttavuus. Katseeni kiinnitti iso viinipullon korkeista tehty kranssi, jonka ansiosta se erottautui muiden yrityksien ikkunoista. Se houkutteli tutkimaan yksityiskohtia tarkemmin ja päästiin suoraan asiaan eli visuaaliseen myyntityöhön, jonka avulla ravintolankin on mahdollista tehdä myyntiä oheistuotteilla muun toiminnan lisäksi.

Valikoimista löytyi oliiviöljyä, kahvia ja viinilaseja. Perimmäinen nurkka olisi kaivannut kohdevalaistusta, sillä hyllykköön järjestetyt tuotteet näyttivät kivalta, mutta ne hukkuivat pimeyden syövereihin. Pieni miinus myös siitä, että kaikkia ikkunoita ei oltu ihan jaksettu suunnitella loppuun asti. Pidin kuitenkin yleisestä tummasta fiiliksestä tosi paljon ja siihen sopi erinomaisesti muutama punainen joulupallo.

Paikka oli suljettuna ja olisi tehnyt mieli mennä kurkkaamaan sisustaakin ja ehkä ottaa hiukan hiukopalaa. Viinillä poikkean heillä ihan varmasti jossain välissä. Ymmärsin reissullani, miten tärkeä näyteikkuna on imagon luonnissa ja se toimii yrityksen käyntikorttina, sama tyylikkyys jatkui myös heidän Instagram tilillään @ravintolavinola.

Sain reissustani tosi paljon irti tulevaa kurssiani varten ja aion tutkia somistuksia yhä tarkemmin. Visuaalisen myyntityön tärkein tavoite on herättää ostohaluja ja saada ihminen ostamaan. Tästä syystä muutama muu tyylikäs kokonaisuus ei noussut kärkisijoille, koska tuotteita ei esillä ollut juuri lainkaan. Joulukuusi valoineen on tosi nätti, mutta kyllä sinne pitäisi saada kivan näköisiä tuotteitakin mukaan, että asiakas päätyy putiikkiin sisälle asti. Myös valaisuun on tärkeä panostaa, sen puutteeseen kiinnitin huomiota ensimmäiseksi monen ikkunan kohdalla.

Oli kiva päiväreissu turvallisesti omissa oloissa. En poikennut missään sisällä eikä torillakaan ollut mitään tapahtumaa, mutta paremmalla kelillä aion vielä lähteä kaupungille kävelyille ja etsimään joulutunnelmaa. Aion tänä vuonna tukea erityisesti keskustan yrityksiä, poikkea sinäkin Seinäjoelle.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *