Päivän positiiviset – pääsen töihin!

Siitepölyallergia on vienyt voimat täysin viimeisen viikon aikana eikä ylimääräistä virtaa ole ollut yhtään. Etäopiskelu on tuntunut haasteelliselta tänä aikana ja joinain päivinä tekisi mieli työntää tietokone sivuun. Mutta jaksaa, jaksaa! Teoriaa on jäljellä enää muutama viikko ja sitten päästään työharjoitteluun oppimaan asioita käytännössä.

Ja kyllä! Sain työharjoittelupaikan yllättäin koronasta huolimatta. Olen paikasta mielissäni, sillä pääsen siellä toteuttamaan verkkokauppaa, sisällöntuotantoa sekä digitaalista markkinointia. Myös valokuvaustaidoilleni oli bloggauksen lisäksi kysyntää, joten tehtävät kuulostavat sopivan monipuolisilta. Harjoittelu kestää pari kuukautta ja heinäkuussa meillä on loma – ihanaa!


Mietin omia vahvuuksiani töiden suhteen ja digialalla olen parhaimmillani hakukoneptimoinnissa. Sanojen pyörittely ja tulosten seuraaminen on yksi intohimojeni kohteista ja optimoin tämänkin blogin tekstit huolellisesti ja seuraan juttujen kehittymistä googlessa. Hommaa olisi helppo tehdä etänä työsuhteessa, mutta omien aikaansaannosten kehittely on mielenkiintoisinta.

Viime viikolla rakentelin omat nettisivut taiteelleni ja sain pienen verkkokaupan pystyyn. Ensikosketus WordPressiin oli alkuun hieman haastava, sillä en kokenut käyttöä kovin intuitiiviseksi, mutta WooCommercella sain nettikaupan pystyyn parissa tunnissa.  Sivut kaipaavat vielä viilausta, joten linkkaan sivuista vasta myöhemmin täällä. Mutta näin pääsen taas hieman nörtteilemään, se taisikin olla sivujen suurin motiivi!

Oli myös ihana huomata, että olen saanut ensimmäisen komissioni affiliate linkillä. Osallistuin kumppanuusmarkkinointiin silkasta mielenkiinnosta, sillä halusin nähdä, miten bloggaamisella voi tienata rahaa. Lisäksi tästä oli koulutuksessa paljon juttua ja halusin oppia, miten homma käytännössä toimii. En kuitenkaan halua mainostaa mitä sattuu, vaan vain niitä tuotteita, joista minulla on omakohtaista kokemusta ja joista voi olla muillekin suurta hyötyä.

Sain komissiosta uutta virtaa bloggaamiseen ja päätin tänään, etten aio rajata blogia suositteluista huolimatta mihinkään tiettyyn muottiin, vaan pidän yllä kirjoitustaitoani kirjoittamalla lifestyle blogin tyylisesti. Oman osaamisen brandäämisesta on ollut paljon puhetta koulutuksessa, mutta totesin, että elämässäni ei tällä hetkellä ole sellaista ammattimaista osaamista, josta voisin tykittää juttuja ihmisten tietoisuuteen blogin verran. Tällä hetkellä kaipaan luovaa vapautta ja omien polkujen kulkijana aion jatkaa olemalla läsnä kirjoittaessa, joten kirjoitan siitä, mikä milloinkin hyvältä tuntuu. Se voi lukijasta tuntua mielenkiinnottomalta, mutta tärkeintä on kuitenkin oman itsensä toteuttaminen, eikös vaan!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *