Peliohjelmoinnin koulutus pääsi vauhtiin

Opiskelumotivaatio on parsittu viime viikon aikana kasaan ja pääsin aloittamaan peliohjelmoinnin alkeita XAMKin avoimessa. Kolmen opintopisteen kokonaisuus on järjestetty verkon yli eikä se maksa mitään. Jatkoakin sille löytyy 5 OPn verran ja saamani ensivaikutelman mukaan aion jatkaa sen parissa myöhemmin keväällä, sillä koulutuksia järjestetään syksyyn asti non-stoppina.

Kiinnostuin alunperin pelillistämisestä terveysteknologiaa opiskellessani ja lähdin untuvikkona kokeilemaan jotain ihan uutta. Pelimoottorina toimii Unity ja ohjelmointikielenä  C#  (lausutaan C sharp). Koodauksesta minulla ei ole mitään kokemusta, mutta jokin siinä kiehtoo ja toistaiseksi vaikuttaa siltä, että tulen kyllä oppimaan sitä, mutta aikaa se ottaa.


Kuvassa on Unityn käyttöliittymä ja sormet jo syyhyävät päästä kunnolla sen kimppuun. Se on suht intuitiivinen käyttää ja sen voi ladata ilmaiseksi Unityn nettisivuilta. Ensin on kuitenkin opiskeltava oliohjelmointia Visual Studiolla ja sen suhteen olenkin vielä ihan pihalla! Harjoittelin eilen koodin kirjoittamista vailla sen tarkempaa ymmärrystä ja sen opin, että virheitä syntyy todella helposti. Sain kuitenkin koodin tekemään sitä, mikä oli tarkoituskin ja jotain jäi jo muistiinkin.

Asseteista kiinnostuin erityisesti, sillä niillä voi tehdä myös kauppaa. Ne ovat valmiita pelielementtejä, käsittääkseni niissä on koodikin valmiiksi mukana. Lähinnä maalailin mielessäni kuitenkin niiden visuaalista toteuttamista sekä suunnittelua. Jotkut suunnittelevat assetteja työkseen ja usein onkin järkevää ostavaa paketti valmiina kuin lähteä itse tekemään sceneä alusta loppuun saakka.

Kokonaiskäsitystä en ole Unitysta vielä saanut, se koostuu pienistä paloista. Joitain pieniä peli-ideoitakin alkaa jo pulpahdella, yritän suunnata ajatukseni suunnittelussa toteutuksiin, jotka tuovat aitoja elämyksiä sekä sen, että niistä oppisi jotain. Visuaalisestikin pelin pitäisi olla kaunis. Jotain yksinkertaista, ehkä jotain havinaa C64 ajalta.

Tavoitteenani on saada valmis peli aikaan androidille, mutta valmistumisajankohtaa en osaa vielä veikata. Tärkeintä kuitenkin on, että elämääni on tullut uutta sisältöä, joka aiheuttaa samalla kivaa pöhinää luovuudelleni. Elämäntilanne onkin aika kiva mallilla nyt ja on jotain, mitä tavoitella. Verkko-opiskelut on ihan mahtava mahdollisuus löytää uutta suuntaa työkuvioihin ja olen tyytyväinen, kun XAMKin sivut osuivat silmiini. Mielenkiintoisia koulutuksia ja helppo opiskelualusta.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *