Tummat ruokakuvat ihastuttaa

Huomasin Joulun alla ajautuvani yhä enemmän Instagramissa tileille, joissa oli ihastuttavan tummia taustoja ja huikeita stailauksia. Trendi on näkynyt maailmalla jo muutaman vuoden ajan, joten mistään uudesta jutusta ei ole kyse. Suomalaisia tilejä en ole kuitenkaan montaa onnistunut vielä löytämään, mutta nyt jo tiedän, että tähän trendiin minäkin haluan tarttua.

Youtubessa oli muutama hyvä ohjevideo, joilla pääsin kuvauksen alkuun. Käytin pelkkää luonnonvaloa lasin alla valonlähteenä ja tein varjostuksia uuninpellillä sekä mustalla kankaalla. Syntyi ideoiden tulva, kun käsittelin kuvia Photoshop Elementsillä – tällaista taidetta haluan juuri nyt tehdä!

 

 

@_ylanen
@_ylanen
@_ylanen

 

Niukka valo ei haitannut kuvauksia yhtään, itse asiassa siitä oli pelkästään vain hyötyä. Ajan kanssa aion tutkia tarkemmin vielä, millaista kontrastia kuviin saa olemalla tarkempi heijastusten suhteen. Opittavaa siis vielä riittää.

Aion kuvailla myös monia muita asioita samalla tekniikalla. Kukkia, esineitä, kotoilua – vain mielikuvitus on rajana. Kunhan niissä on moody tunnelma ja ripaus taiteellista silmää. Mielenkiintoista oli myös huomata, että kuvat tuovat tilille uusia profiilin katselijoita, trendi on siis voimissaan edelleen.

Projekti oli myös konkreettinen muistutus siitä, että, kun jotain jättää elämästään, uutta tulee tilalle. Olen nimittäin tietoisesti jättämässä taideharrastustani pois, sillä olen siinä niin surkea. Elämääni kuuluu kuitenkin luovuus hyvin vahvasti ja elämässä täytyy olla jokin luova ilmaisun keino, jotta olisin onnellinen. Ilokseni sainkin nyt tämän uuden ilmaisumuodon heti vuoden alkuun – se tuottaa sydämeeni paloa ja rakastan uuden ideointia luovin menetelmin. Niin siistiä!

Muistin tänään kuvaillessani, että visuaalisen markkinoinnin kurssikin pitäisi jo ottaa työn alle ja aloitan sen parissa huomenna. Voikin olla, että saan kurssista arvokasta oppia myös valokuvaukseen sekä stailaukseen. Se olisi hunajaa visuaaliselle puolelleni ja sitten nähdään, mihin se polku johtaa.

Olen kaivannut elämääni jotain uutta jo pitkän aikaa ja nyt saan aikani kulumaan hyvin kuvaamisen parissa. Ja mikä parasta, tämä vuodenaika ja valo on juuri sopiva tällaisten kuvien ottamiseen. Täytyy lähteä vielä kirpparikierrokselle etsimään kuviin sopivaa rekvisittaa, mutta jotain onneksi löytyyy omastakin kaapista. Keramiikkaankin ajattelin sijoittaa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *