Pikku puroista tulikin monen sadan euron säästö -äimistynyt bloggari raportoi!

Löysin kivan blogin – Tarkan Markan Taina oli juuri blogia lukiessani eli viime maanantaina saanut maksettua ihan hullun summan velkoja pois ja on nyt tukevasti ja isosti plussan puolella säästöissä. Mahtavaa! Onnea sinne, Tainan blogissa on tehty sitkeää ja ahkeraa duunia ja muututtu isosti, käsittääkseni alkaen vuodesta 2011. Sain sieltä taas lisää ideoita hieman hyytyneeseen blogiini. Tarkan Markan Taina listasi omassa blogissaan asioita, joista on luopunut blogin pidon aikana. Mä innostuin ja tein saman: listasin asioita, joista tiedän luopuneeni tai joista olen vähentänyt ihan varmasti blogin pidon aikana. 

En osaa verrata esimerkiksi ruokakulujani, vaate/meikkikulujani tai viihteeseen käyttämiäni rahoja ihan yksiselitteisesti aiempaan, vaikka laskelmia on käytössä. Ruokakauppaan näyttäisi kuluvan nykyään saman verran kuin aiemminkin, mikä on aika hyvin: koen syöväni paremmin kuin ennen. Tämä on yksi yhdessä asumisen etuja: isoja satseja tekemällä säästää, ruoan hukka minimoituu. Laitoin tähän laskelmaan minimisummia, joita käytin aiemmin, en halunnut liioitella. Esimerkiksi tuo alkoon ja ulkonasyöntiin käytetty summa on vaihdellut juuri sen mukaan, että onko tullut käytyä keskustan kapakoissa taksin kera vai ei, siis aiemmin. Kulunut summa on saattanut olla isompikin. Tämä kohta – alkoholi ja ravintolat – on kuitenkin asia, jossa säästän nykyisin ihan selkeästi.  

Kuntosali: 80e/kk nykyisin n. 21e uintiin

Tupakka: 120e/kk nykyisin 0e

1382840_10201717489871353_2032062867_n.jpg

Mä lopetin.

 

Alkoholi: 30e/kk nykyisin 0e

Ulkona syöminen ennen:  100-200e/kk – nykyään n. 50-100e/kk (sisältää lounaat, kahvit, kahvilat, ravintolat) 

Nettijooga: 12,50e/kk nykyisin 0e/kk

Virustorjuntaohjelma: n. 5e/kk nykyisin 0e/kk

Spotify: 9,90e/kk nykyisin 0e/kk

Nettiliittymä, kahden vuoden orjuus: 30e/kk nykyisin 0e/kk 

Asumiskulujen laskeminen (muutto): 37€/kk

Matkakulut: 45€/kk, nykyisin 0€/kk (onnenkantamoinen, mulla on työsuhde-etu nykyisin).

Jatkehiukset ja niiden huolto minimissään: n. 20€/kk

limevesi.jpg

Kevät ja juurikasvua pukkaava tukka. Onneksi tämä oli trendikästä ja kieltämättä näytti aika kivalta. Kuvan drinkki vettä, limeä ja jäitä.

Ennen: 489,40-589,40e/kk

Nykyisin: 71-121e/kk

Erotus: 368,4-518,40e/kk

Ohhoh, aika iso ero!!! Ne on ne purot. Olipa hyödyllistä listata tämä tällä tavoin, en olisi ikinä, ikinä, ikinä uskonut, että puhutaan näin isoista summista! Olin kirjoittanut aiemmin blogiini, että nuo pikkumenot, Spotifyt ja muut tekivät ”muutaman kympin”. Vaikka en olisi lopettanut polttamista ja joisin edelleen alkoholia enkä olisi saanut työsuhde-etuja, säästetty summa olisi edelleen vähintään lähemmäs kaksisataa euroa. 

Tämä säästetty summa on muuten aika tarkkaan sama summa kuin tulojeni lasku oli vuosi sitten, nettona. Luovuin tuolloin myös lisätöistä (toisin kuin muut ahkerat säästöblogistit, jotka ottavat lisätöitä). Suurin osa näistä yllä olevista asioista on ollut ihan yhdentekeviä asioita mulle, koska en kaipaa tai tarvitse niitä mitenkään. Oikeasti, moni noista kuluista on juossut, koska oon ollut hajamielinen. 

Tajusin katsellessani tätä, että tuota nykyistä ulkona syömistä en oikeastaan edes halua vähentää muulla tavoin kuin vähentämällä työpaikkalounaiden osuutta ja syömällä ennemmin vapaa-ajalla ulkona kivasti, rennosti ja hyvässä seurassa. Meidän duunin evästelytiloissa hyvää seuraakin on roppakaupalla!. Mies muuten maksaessaan ravintolalaskun kehottaa kirjoittamaan erinomaiseen blogiini kuinka säästetään käyttämällä toisen korttia 🙂 terveisiä siis häneltä! Hahhaaa… Ruokaostokset kaupasta on pysynyt melko samoissa, ero saattaa olla muutamia kymppejä suurempaan päin, kuussa.

1453495_10204402464194033_6429427413620614712_n-001.jpg

Onnenhetkiä.

10418481_10204402593677270_987440541290305053_n-001.jpg

Kuvan pointti on tuo kihlasormus! Ai niin, yksi asia, josta luovuin blogin pidon aikana, oli sinkkuus – tapahtui ilomielin, kun kerran osui niin supertyyppi kohdalle. Hintoja vertaamalla säästyi  muistaakseni yhteensä 150€ halutuista sormuksista. Silloin mietin, että saako tällaisessa asiassa vertailla ja sanoa ääneenkin sen – mutta hei, se nyt vaan ON tyhmää maksaa ei-mistään. Älkää naurako – ja onneksi kihlauksen toinen osapuoli kutsuu itseään pihiksi:) 

karvahattu.jpg

Oma tukka. Ja jos ei olisi, niin ainakin omilla rahoilla ostettu 😉 Karvahattu saatu siskolta, herätin blogillani sympatiaa. Tupakoinnin lopetus on abaut paras ja halvin tapa kohentaa kauneutta. Mullakin on nykyisin enemmän heleää väriä naamassa. Nyt vaan toivon, etten enää repsahda niihin rumuuskääryleisiin, eli röökeihin uudestaan!!! 

Äimistelen edelleen tätä listaa ja noita loppusummia. Voiko tämä edes olla totta? Olenko mä huijannut jotenkin? Oon käynyt yllä olevan listan läpi useasti, laskenut summat yhteen uudelleen ja uudelleen, mutta ei, en mä ole huijannut. Loppusumma todella on noin iso. Miten mulla on ollut aiemmin varaa mihinkään?

Haastan myös teidät muut laskemaan, paljon voisitte säästää luopumalla pienistä puroista.

Noita pieniä rahareikiä voi olla myös lehtitilaukset, dvd-elokuvien vuokraukset, kahvittelut, kynsien laitot ynnä muut. Mistä voisitte vapauttaa lisää rahaa käyttöönne, miten tienata vähän lisää tekemättä yhtään mitään? Pelailkaa numeroilla, listatkaa IHAN KAIKKI rahanmeno, miinustakaa, lisätkää, testailkaa, kokeilkaa – äärimmäisen viihdyttävää, äärimmäisen opettavaa. Laskekaa muuten ihan piruuttaan paljon tienaatte nettona käteen tunnissa töissänne ja laskekaa, monta tuntia teette töitä kyseisen asian eteen; onko asia vielä pakollinen tai todella tarpeellinen?

Kaikesta ei tietenkään tarvitse luopua: kampaajasta en luopuisi itsekään. Enkä uinnista. Enkä kaikesta ulkona käymisestä. No, luopuisin tietty jos ois pakko. Nykyisin nuo yllämainitut asiat (kahvittelut, uinnit, kampaaja) tuntuukin joltain, eikä aiheuta syyllisyyttä. Haluan huomauttaa, että vielä vuosi sitten kuvittelin tosi monien asioitten olevan aivan totaalisen pakollisia – suurin osa ei ollut. Kannattaa ainakin kokeilla jostain asiasta luopumista väliaikaisesti. Ei kuntosalijäsenyyttä tarvitse olla koko aikaa, tai sitä nettijoogaa.  

En ole tietty edelleen yhtään täydellinen raha-asioissa, mutta tällä kertaa ollaankin positiivisia eikä ryvetä heikkouksissa. niihin mennään sitten seuraavaksi!

Hitto, että luopuminen joistain jutuista keventää!!!

Kommentit (16)
  1. Laskin, että mulla pitäisi olla kasassa n. 100 000 euroa, koska en ole tupakoinut!? Missä ne on, haluaisin tietää?? Viinarahat, teko-ripsi-tukkarahat lisäksi 🙂 Eipä vaan näy tilillä?!
    Hyvä kirjoitus jälleen <3

    1. Ehkä sun kannattaisi ostaa tupakkaa, viinaa ja irtoripset, jotta voisit sitten säästää niissä myöhemmin? 🙂 ne rahat on varmasti jossain – kenties tupakoimattomuus maksoi sun kämpän? Tuolla summalla kustantaa varmaan myös yhden lapsen menot?

  2. Meillä ainakin kesällä hyödynnettiin kihlasormuksia ostettaessa onnellisesti Kultajousen -20% kaikesta -tarjous, jonka päälle tuli vielä 5%:n alennus, kun liittyi kanta-asiakkaaksi! 😀

    1. Me löydettiin myös joku mieletön tarjous juuri oikeaan aikaan! Oiskohan ollut peräti -40%? Ekassa paikassakin oli jokin ”alennus” ja silti hinta oli korkeampi kuin missään. Mä tutkin hämmästyneenä niiden sormusten laatuja ja karaattejakin, enkä kyllä nähnyt eroa. Hintojen ero tuntui huimalta!  

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *