Avaus

Mennään suoraan asiaan. Oon hetken aikaan antanut ajatuksen blogin kirjottamisesta muhia mielessä ja nyt vihdoin uskalsin tälle ajatukselle antaa mahdollisuuden. Pidän kirjoittamisesta, mutta toivoin että blogilla olisi jokin juttu, punainen lanka, tietty aihe. Ruoka on aina ollut lähellä sydäntä ja kun muutti omilleen asumaan alkoi ehkä enemmän miettimään mitä sitä suuhun laittaisi. Ruoanlaitto on kivaa, mutta täytyy myöntää että yksin kokkaaminen tuntuu välillä vaivalloiselta ja jopa tylsältä. Usein yksin tyytyy laittamaan vain jotain nopeaa ilman mielikuvitusta. Kaksin aina kaunihimpi, eikö? Löysin jonkun jonka kanssa kokata. Yhdessä se vaan on niin paljon mukavampaa ja helpompaa.

Keitä me siis ollaan? Oona ja Oula Tampereelta. Ikää 22 vuotta molemmilla ja opiskellaan Tampereen ammattikorkeakoulussa. Huomattiin aika pian, että molemmat pitää hyvästä ruoasta, kokkaamisesta ja tykkää kattoa mitä suuhunsa laittaa. Oula lumilautailee talvet ja koittaa muuten käydä salilla. Itse harrastan vähän kaikenlaista liikuntaa. Kesäisin lenkkeilen, talvella tanssin ja käyn ryhmäliikuntatunneilla. Kuntoilun ohella ravinto on siis vielä tärkeämpää ja halutaan pitää se mielessä. Isoimpana seikkana meissä ja ehkä juttuna tässäkin blogissa on gluteeniton ruokavalio. Oula on yliherkkä gluteenille, joten hän on jättänyt kokonaan pois viljat ja vehnät. Itsellä ei ole niiden kanssa ongelmia ole ollut, mutta tässä puolen vuoden aikana Oula on aika hyvin saanut mut käännytettyä ja ylipuhutta niistä pois. Ja olen mä kyllä huomannut sen positiivisen vaikutuksen. Siispä meidän kokkaamat ruoat ovat gluteenittomia. Myös jos käydään ulkona syömässä, valitaan gluteenittomat ruoat. Aika hyvin niitäkin vaihtoehtoja jo on.

Ehkä tämä avaus olisi hyvä näin lyhyenä ja ytimekkäänä. Oleellinen kaiketi tuli selville. Katsotaan kuinka mun kirjoittelun ja blogin pitämisen käy. 

Nauttien, Oona

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta