Trivia ,jolla voittaisin miljoonan tietokilpailussa


-1.Nimeä kaikki Take Thatin  jäsenet.

-Gary Barlow, Robbie Williams, Mark Owen, Jason Orange, Howard Donald.

12-vuotiaana ystävän huone oli tapetoitu Take Thatin julisteella. Hän luennoi aiheesta päivittäin intohimoisesti minulle ,joka kuuntelin tarkkaavaisesti kuten millä tahansa historian tai biologian tunnilla, jossa asioita piti opetella ulkoa. Välillä koulun jälkeen katsottiin keikkataltiointia videolta, jossa Mark Owen lauloi ”Babe”-kappaleen. Mark ei ollut se paras laulaja ,mutta 12-vuotiaiden mielestä söpöin ja aloin itsekin kuunnella Babe -kappaletta kasettimankalla kun kaverini sen armollisesti minulle kopioi.
Mutta kukapa olisi uskonut ,että jäsenistä Robbie Williams on se suuri stara vuosien jälkeen.

 

-2.Minkä kokoinen moottori keskimääräisessä henkilöautossa on?

1.8 litrainen.Tämä on harvoja asioita, joita tiedän autoista , vaikka olen ajanut niitä 18-vuotiaasta asti. Isän tila-auton 1.4 litran moottori tarkoitti sitä , että ohittamista kannatti harkita vain kilometrin suoralla ja alamäessä , koska vaikka kaasun päällä olisi seissyt tuskin huomasi mitään kiihtymistä. Auto jossa oli 2.0. litrainen moottori taas hyppäsi eteenpäin ,kun kaasua vain hipaisee. Molemmat onnistuin kuitenkin saamaan sakot.
Hieman kaiholla ja myös helpottuneena muistelen kaikkia niitä autoja jotka ovat hyytyneet tien laitoihin, risteyksiin ja parkkihalleihin ja kuinka olen etsinyt lukemattomia kertoja hinaajan numeroa.” Onnellinen on hevoseton mies”, sanoi aikoinaan eräs vanha herra. Sama pätee kohdallani autoihin.

 

-3.Mitä Ville Vallaton juomassa on?

-Vodkaa , banaanilikööriä ja maitoa. Erittäin suosittu drinkki, kun olin 18 -vuotias( tai hieman alaikäinen ja satuin pääsemään baariin kaverin papereilla). Alkoholin kun oli syytä maistua silloin makealta jos sitä aikoi juoda.
Katselin vasta Areenasta Aurora-elokuvan, jossa päähenkilöllä, joka on nuori nainen ,on alkoholi-ongelma. Se on sinällään tietysti ankeaa, mutta kierolla tavalla tuli myös hymyilyttäviä muistoja siitä ,kuinka itse tai kaveri on hortoillut baarissa ihan liian humalassa narutopissa ja meikki levahtaneena. Että sellaista oli baarissa silloin joskus ,kun siellä tuli oikeasti käytyä. Kauhuissaan ja nauraen välillä muistetaan näitä episodeja kun tulee vastaan joku vanha valokuva.Vähän toivon mutten ehkä usko ,että nykyiset 18 -vuotiaat käsittelevät alkoholia paremmin.

-4.Millä sivustolla Suomessa lintuharrastajat voivat ilmoittaa havainnoistaan?

-Tringa ja Tiira
Olen ollut joitain kertoja linturetkellä klo 5.00. Perhetuttu harrasti lintuja ja vei joskus meidätkin. Vaikka klo 5.00 ei ole lempiaikoja päivästä menisin uudestaankin. Opin ,että kuuntelemalla voi tunnistaa ainakin kolme kertaa sen verran lintuja ,kuin näkemällä , koska osa harmaanruskeista linnuista on aina jossain kiikarin ulottumattomissa. Ja sillä on sitten väliö ,että onko lintu mustakurkkuuikku vai mustakaulauikku. Toinen on harvinainen ja toinen yleinen. Ja jos on epäily ,että se on se harvinainen ,sen perässä kannattaa ajaa kilometrikaupalla jotta näkisi edes pienen vilauksen.Mietin ,että on se aina hyvä ,kun löytää sen oman juttunsa. Että voi olla niin innostunut linnuista. En minä, en ainakaan vielä, mutta joku muu. Ja ei sitä koskaan tiedä jos seuraavana keväänä itsekin hurahtaisin ja ajelisin 200 kilometriä klo 4.00 Turkuun tekemään ”Hienoa havista” ,kuten lintupiireissä sanotaan.

 

-5.Minkä niminen on Kuopion kaupungin uimaranta?

-Väinölänniemi

Kauhea ikävä jo Kuopioon. Siellä on mun mielikuvissa aina kesä, koska en ikinä käy siellä talvella. Mökkikausi alkaa ja koitan päätellä tiekameroista onko lumet jo sulaneet ja jäät lähteneet. Odottelen ,että olisin autolla jo Varkauden kohdalla ja alkaisi tuntumaan loppumatkalta. Että pääsisi kävelemään mökin polun alas rantaan ja kolistelemaan tutuille rappusille ja tuntisi sormissa tutun loksahduksen kun vääntää avaimesta ja lukko aukeaa.

Tämän innoittajana siis Slummien miljonääri-kirja , josta joitain vuosia sitten tehtiin elokuvakin. Ja jos ei voita miljoonaa , niin ehkä erän Trivial Pursuitia kun se taas mökillä kaivetaan kaapista ja aletaan muistella  vastauksia kysymyksiin, jotka ehkä olivat ajankohtaisia 20 vuotta sitten.

kulttuuri hopsoa oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *