Kun me tapasimme ensimmäistä kertaa Forumin McDonald’sissa 1995

Johanna kertoo:

Olemme olleet kirjeenvaihdossa toistemme kanssa vuodesta 1994. Tapasimme ensimmäistä kertaa Helsingissä, Forumin McDonald’sissa luultavasti helmi­–maaliskuun vaihteessa 1995. Tällöin minä kävin kuudennetta ja Silja seitsemättä luokkaa. Olin käymässä isäni ja ystäväni Pauliinan kanssa Helsingissä, josta matkasimme Silja Serenadella Tukholmaan ja Symphonylla takaisin.

Harmi kyllä: Siljan kirjeet ovat tältä ajalta hävinneet, mutta itse kerron säilyneissä kirjeissäni tapaamisen valmisteluista seuraavaa. Ilmeisesti keskusteluita on käyty myös lankapuhelimessa. Emme tosin muista, milloin olemme alkaneet soitella toisillemme.

Ps: Nämä kuvat on oikeasti otettu sinä päivänä kun oikeasti tapasimme ensimmäistä kertaa. Johanna 12 vee ja Silja 13 vee <3

1.2. 1995

Mä en oikein vielä tiedä missä voitais siellä Hesassa sit tavata, ja milloin, koska en tiiä meidän juna-aikoja vielä. Mähän voin vaikka soittaa Iisalmesta joskus sulle, jos tulee kiire. Sinne matkalle tulee yx mun kamu mukaan, Pauliina, ei kai haittaa? Ja tietenkin mun isä on mukana kuvioissa, sille ei ainakaan voi mitään. Voidaan kai me silti tavata? Se ois mustakin kivaa. Mä oon sit RUMA, seko, ja mä en saa ikinä sanaa suustani, ja kun mä olen vieraiden kans niin jännittyny niin mä saatan änkyttää, ja mä kikatan ihan kauheena. Mä saatan saada joskus ihan hysteerisiä naurukohtauksia, joten älä ihmettele jos oon tollanen, ja tuo änkytys on ainakin totta! Ja tapaamispaikka… mä luulen että me voitais tavata Forumin McDonald’sissa, mä oon peräti 1 kerran käyny siellä, ja isikin tietää missä se on. Mä tuun Hesaan junalla. Joo! Mehän voitais mennä kauppoihin, jos aikaa riittää. Mä haluun ainakin käydä The Body Shopissa.

Niin tosta tapaamisesta vielä… Iskä sanoi, että sille käy ihan hyvin, jos me tavataan. Sä laitat sitten jotain sellasta päälle mistä mä voisin tunnistaa sut. Mäkin voin pistää. No, onhan mulla sun kuva, mut enhän mä pakosta tunnista sua…

15.2.1995

Ota ihmeessä joku kamu mukaas, kun on joku toinen, niin pystyy paremmin tutustumaan. Mä en tiedä vielä juna-aikoja, mut niinku sanoin viimex, soitan sulle heti tai kirjotan, kun tiedän ne. Muakin jännittää minkälainen sä olet. En käy usein Body Shopissa, koska Iisalmessa ei sellasta ole. Lähin taitaa olla Kuopiossa. Iisalmeen tulee McDonald’s ja Carrolls 2-3 vuoden päästä, Iisalmen sanomissa luki. Ihan kivaa, mutta samanlaisia hampurilaisiahan saa grilliltäkin. Tietysti olen kertonut Paukulle siitä meidän tapaamisesta, ja se oli aika innostuneen tuntunen. Syödään vaan MC:issä. Meidän pitää sit ajaa isä johonki siksi aikaa, kun se on niin tyhmä kun kavereiden seurassa. Kertoo niitä puujalkavitsejä ja yrittää olla huvittava. Mä haluaisin myös että meistä tulis tosi hyvät kamut. Mulla kun ei oo kamuja muualla kun Iisalmessa (paitsi k-kamuja, ja serkkuja), mä en oo asunu muualla.

Sorke, mut voisitko kertoo, miten McDonald’silta tilataan ruokaa? Kun mä kävin siellä, niin olin sellasen retkijutun mukana, ja me vaan istuttiin pöytiin ja retkiohjaajat toi annokset (siellä on muuten ihania ranskiksia). Sori kun olen näin ääliö, mutta kun en tiedä. Mä puhun sit vähän savon murteella (esim. Mää en tiijä) ja et saa sitten nauraa minun puheelle. Ja toistan taas sen mitä sanoin viimeksi: Mä änkytän vaikeissa paikoissa!!! Vielä tapaamisestamme… oliko se Forumin McDonald’s sellanen, että siinä oli ylä- ja alakerta tavallaan? Mä muistelen niin. Onko Forumissa Body Shop?

8.3.1995

Mä lähetin kortin sulle sieltä Ruotsista, ja mä toivon että se on jo tullu. Siellä matkalla oli ihan kivaa. Musta oli kiva tavata sut, ja sä olit kiva. Sori kun me ei löydetty sitä toista McDonald’sia, me yritettiin kyllä löytää se. Olix susta kiva nähdä? Oliko se sun kamu (joka oli siellä MC:issä mukana) Hanna? Voi vide!! Mä unohin kuunnella 3.3. Salovaaran! Mä unohan sen aina!!! Miten te saitte sen soittamaan Hannalle? Sulla oli muuten just samanlainen pipo kun mullakin on…

Jos me tullaan kesällä Nurmijärvelle, niin voisitko sä sit olla mun kans? Ainakin mä tuntisin sut ulkonäöltä aika hyvin.

Tiedäthän sä että McDonald’sissa on yleensä sama ruokalista…?!? No kuitenkin, me syötiin Tukholman yhessä Mäkissä sama ateria kuin hesassakin. Hesassa se on vaan hampurilaisateria, mut Tukholmassa ”Lilla Menyn”. Sit siellä oli lapsille sellanen Nintendopaikka jossa sai pelata McDonald’s-peli’ M.C. Kids. Ihan älytön peli. Silja Serenadella oli tosi kivaa, paitsi yhessä hississä oli sellanen n. 20-v ukko (joka oli ruotsalainen) joka rupes lähentelemään meitä. Ilmeisesti se oli kännissä, mutta silti sen käytös oli hieman pelottavaa. Me pelailtiin Flipperiä ja pelattiin Siljalandissa Nintendoa. Iskä lauloi siellä 2 karaokebiisiä ja me katottiin kans telkkua yhessä kahvilassa, ja käytiin Stardust-diskossa nuorten puolella. Tukholmassa me oltiin kaupungilla ja käytiin kuninkaanlinnassa. Symphonylla me mentiin ekax uimaan, ja sit me käytiin nuorten diskossa, tax free -kaupoissa, yms. Sit meitä nauratti ihan hirveesti kun me nähtiin Manly Man, miehinen mies. Se oli varmaan kreikkalainen mut se puhui ruotsia, sillä oli kauheet, pitkähköt liuruhiukset, hirveen kokoset huulet, tihrusilmät ja se oli sellanen vahva jörtti. Me annettiin sille nimex miehinen mies. Me kuljettiinki sen ohi ja sanottiin: Hello, Manly Man. Kahto kyllä vähän omituisesti meitä.

Silja kertoo:

Vaikka oltiin Johannan kanssa kirjoiteltu jo pitkään, jännitti ihan tolkuttomasti tavata ekaa kertaa. Kirjekaverit olivat tavallaan kuitenkin aika etäisiä, vaikka melkein kaikesta kirjoteltiinkin. Mutta olihan se ihan eri asia tavata livenä! Kaiketi ollaan sovittu puhelimitse tarkka tapaamispaikka ja -aika. Tuolloin oli aika paljon haastavampaa kuin nykyään someaikana sopia tapaamisia. Olenko itse oikeassa paikassa oikeana aikana, osaako kaveri sinne, tunnistetaanko toisemme, entäs jos jonkun aikataulut muuttuvat jne.

Otin ystäväni Hannan mukaan, tultiin bussilla Nurmijärveltä Helsinkiin. Johannalla oli myös kaveri mukana. Tapaamisesta ei kovasti ole minulle jäänyt muistijälkeä, mutta sen muistan, että ilmeisesti jännitettiin sen verran, ettei juurikaan keskenämme juteltu tapaamisen aikana J

Tapaamispaikaksi valikoitui Forumin McDonald’s. Vaikka kävin tuohon aikaan silloin tällöin Helsingissä shoppailemassa, Helsinki-tuntemukseni rajoittui tuolloin lähinnä akselille Nurmijärven bussin päätepysäkki (nykyisellä Lasipalatsinaukiolla Amos Rexin kukkuloiden paikalla, paljon ennen Kampin keskuksen rakentumista) – Forum – Stockmann. Helsingissä käydessä söin aina joko Mäkissä, Aleksanterinkadun Carrolsissa tai Citykäytävän Pizza Hutissa, joten Forumin Mäkki tuntui luontevalta tapaamispaikalta. Kuvassa olen bussissa matkalla ”Hesaan” (niinkuin silloin ulkopaikkakuntalaisena Stadia kutsuttiin) päällä pilottitakki (jota nykyään bomberiksi kutsutaan). 😀

Ps: Näistä Johannan kirjeistä löytyi myös eeppistä SinäMinä-runoutta aitoon 90-luvun tyyliin.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *