” Mä yritin yhtä Makea ( = ihana!!), mut se on 79, ei se mua huolinu” – Johannan kirje Siljalle 27.6.1996

Morjenz! 270696 Torstai

Kiitti nicestä letasta. Tulihan se vihdoinkin…!

Äsken mun k-kamu Johanna T. soitti ja kysy voisinx mä olla huomenna kun se on Iisalmessa. Joo, mä olin panassa. Mä sanoin et mä meen sillon mökille ja tuun maanantaina. Joten mä oon sen Johkin kans tiistaina, mut sen jälkeen mä meen heti Lässyn kans Turkuun ja sit Särkikseen, ja tullaan perjantain ja lauantain välisenä yönä. Täytyy vältellä koko tyyppiä! Mä en oo erikoisemmin ihastunu Johanna T:hen.

Mä en oikein välittäs kertoo mun tylsästä juhannuksesta… no ok. Olin mökillä nurmeksessa sukulaistemi kans. Meitä alko serkkujeni Annin (-82) ja Ennin (-84) kans hieman tympimään, joten me muutettiin sipsien kans yläkertaan. Eipä kulunu ees minuuttia meidän rauhasta kun Minna (-76) ja sen poikafrendi Jukka, tai Ju*a II niinku se ite kirjottaa (-76) toi ”ilosen” seurapelin, Jengan ja me 5 alettiin pelata todella ”innokkaasti”.

 

Joo. Me pelattiin sitä tornipeliä 3 kertaa, mä hävisin sen kahesti ja Ju*a II kerran. Sen jälkeen menin pirauttamaan isän kännykällä Riikalle. Sen luona oli bileet, ja siel oli vaan Piia, Kirsi, Terhi, Satu, Viola, Jossu ja Ansku, + 2 jätkää, Santtu ja Ile. Riikka lopetti styylaamisen Arton kans…! Mua harmitti alussa ihan ältsisti kun en saanu lupaa niihin bileisiin, mutkun kuulin vierasmäärän, niin ei harmittanukkaan niin hirveesti.

Minkä cd:n sä sait rippilahjax?

Mitäs mun piti kertoo… ai joo. Mun ja Lässyn piti mennä juomaan 1.6, mut jostain ihmeestä (ihan oikeesti, ihme!) niiden mutsi oli saanu tietää et meillä on pullo rannassa. Ne oli käyny hakemassa ne viinat rannasta, mut Lässy oli ottanu vaan yhen pullon, joten mulle jäi vielä toinen. Lässyn äiti soitti meille asiasta. MEIKÄ PANASSA! No kuitenki mä menin lauantaina juomaan, Ja Lässykin sai tulla rajatux aikaa. Meidän seurassa oli Satu, Pauliina, Terhi ja Taru. Mulla oli siis 0,75 litran pullo 12 % omppuviiniä. Mä oon niin tottunu siihen makuun et otan sitä aina. Pauliinalla oli 18 % Golden omena ja se ei voinu juoda sitä kun se maistu niin paskalle. Lässy joi sen ja oli kännissä. Mä yritin yhtä Makea ( = ihana!!), mut se on 79, ei se mua huolinu. Mulla ei sitte loppujen lopux ollu ketään sillon. Pauliina limaili jonkun Mikon kans ja Satu Tatun. Loppuillan mä olin Terhin ja Tarun kans. Olvihallilla oli muuten 3rd nation for free! Mä poltin illan aikana 5 röökiä. Se on paljon mulle. Mähän en oo mikään polttelija kun joskus perjantaisin. Oli ihan hubaa. Olin 01.10 kotona, ehkä.

Kirjeeseesi… mun numerot oli äikkä 9 * enkku 9 * ruotsi 10 * ussa 9, * hissa 8 * matikka 8 * fyssakemma 8 * bioska 8 * mantsa 8 * musa 9 * kuvis 8 * köksä 9 * kässä 8 * liikka 8 * K & H 10. Keskiarvo oli 8,5. Oon tosi tyytyväinen tokariini! Mä luulin et se laskee ältsisti.

Mun valinnaisaineet on: 3 h musaa, 2 h suullista ilmaisutaitoa ja 2 h saksaa.

Mun k-kamu Venla oli ihan jees. Näin mä Janicanki (Hki, Forumin 2-kerr. McDonald’s, tuleex mieleen mitään?) ja se oli ainakin kivempi ku Venla. Mä näin sun entisen k-kamun Tarun (oot sä vielä sen kans k-vaihos?)

Mä näin Venlan kaverit (ainaki Meri, Ninnu, Hanna, Aura, Veera, Veera II, Johki, Tintsi, Anu ym.) ja me käytiin Itiksessä, Hesassa, Tiksissä, Lintsillä, eläinmuseossa, Heurekassa… ja kierreltiin. Venlan kamuista ehdottomasti mahtavin oli MERI! Huipputyyppi. Se oli tehny mulle kortun ”kyrpärypäleistä”. Se kyl särky mun repussa, mut don’t worry, se lupas lähettää mulle uuden! Ja vielä pehmustetussa paketissa. Party Planet ei ollu 7.6… nyf.

Joo… no oon vietelly kesää kamujeni kans, Pauliinan, Lässyn, Terhin ja Tarun kans suurimmax osax, oon ollu mökillä ja serkkujeni kans, olin Venlan kans jne. Toissapäivänä Lässy tuli meille ihan yhtäkkiä. Ekax mässäiltiin (ß Lässyn mielihobby) ja sit me pyöräiltiin Terhin ja Tarun luo ja riehuttiin ulkona. Mentiin Lässyn luo ja mä + Terhi jäätiin yöx. Oli kivoja juttuja… Lässy kerto et niiden riparilla (huom. Lässy on -81 vaikka menee vasta kasille) oli sellanen Piia, joka vaihto joka päivä paksun siteen vaikkei sillä ollu menkkoja. Sit se pisti ne haisevat valkovuotositeet huoneen roskixeen, ja oli haissu ihan karseelle!!! Yx isonen sano sille et vaihtaa ne siteet vessassa. Piia oli menny ja vetäny ne siteet pöntöstä niin et se oli menny tukkoon. Sen jälkeen se vaihto taas ne siteet huoneessa. Yäk! Epähygieenistä.

Mixhän kaikki pääsee ripille 16.6? Sä, Lässy, Janica…

Meidän luokalla oli seiskalla 23 oppilasta. Meidän luokka ei kylläkään muutu, koska me ollaan musaluokka. Meidän luokkixex tulee ussanope Ulla-Maija! Tuo nimi jo kertoo miten tyhmä se on.

Mulla on muuten kuvia, kirjota nopeesti niin saat näytille. Näät sitten mm. Aleksin ym. tyyppejä. Nyt ne kuvat on Emilialla.

Mökillä mä, Anni ja Enni keksittiin kaikkee tosi kivaa. Pelattiin pesistä, sulista, kuunneltiin musaa, soudeltiin, sekoiltiin hoidettiin Jessee ja Sannaa (-92) ja Satua (-94) ja kaikkee muuta. Ajankohtasex lasten kanssa tuli pissikakkavitsit. Lopussa niillekin rupes nauramaan. Esimerkikx Jessen keksimä: ”Se joka toista haukkuu, sillä pylly paukkuu”. Ja jos niille sanoo pelkästään KAKKA tai PISSI tai PYLLY jne. ne nauraa ihan sairaasti.

Olipa taas juttu…

Ootko bailannu?

Mun piti kertoo et mä olin äidin kans eilen Kuopiossa shoppailemassa, ostin repun. Siellä tuli vastaan yx akka jolla oli kasvot ja hiuxet täynnä hammastahnaa, ihan niinku joku kasvonaamio. Äiti sano nähneensä sen aikasemmin. Se on kuulemma mieleltänsä hiukka sairas. Kaikki ihmiset suoraan sanottuna töllötti ja nauro sille. Miten se akka kehtaa!

Jeh, Stockmannilta Hesasta ostin muuten LÖYDÖN, MJ:n cd:n ”Bad”. Citysokoksesta löyty toinen LÖYTÖ, MJ:n ”Thriller”. Noita on tosi vaikee löytää, ne on niin vanhoja. Itiksestä ostin XL5:n Pedon merkin ja Stone temple pilotsin ”Tiny music… Songs from the Vatican gift shop” –platan. Kummatkin Anttilasta.

Mikä on sun paras cd? Mun on tuo THRILLER tai Stone temple pilots. Ootko kuullu stp:n biisin ”Big bang baby”?

Nyt lähtee kuudes sivu. Onpa tullu paljon asiaa. Älä hättäile, tulloo lissee!

Tässä on joku äffy, 9 niitä taitaa olla. 6 mun itse tekemää… no ei kai haittaa paljon. Mun pitäis ostaa 4 postaria ja siihen menee 11,40 mk. 2 niistä on äffyn palautusta, kauheeta rahanmenoo.

Monta k-kamuu sulla on tällä hetkellä? Mul on jotain 14-16. Haluisin vähentää, mut kaikki on niin kivoja. Mulle on tullu lähiaikoina kirjeet Ghanasta, Saksasta, Liettuasta ja Italiasta. Kaikissa kysytään voinx mä kirjotella. Mä vastasin saksalaiselle ja liettualaiselle.

Aattele, mä en oo nähny Aleskia kuukauteen! Se on jossakin.

Arvaa mitä unta mä näin viime yönä!!! Et täällä kotona oli talonyhtiön juhannuspippalot ja me mentiin kismailemaan naapurin Tarmon kans puskaan. Aina se jäi kesken kun joku tuli keskeyttämään. Ekax mummi, sit Anne-Pauliina ja sit yx kolmasluokkalainen keskustan ala-asteelta. Se 3. lk:ne oli ihastunu Tarmoon ja oli tosi vihanen mulle…

Ok, kirjota kaikki tapahtumat. Write soon, please…

<3 & peace Jossu

Tiedät osotteen

****

Pohdintaa kirjeestä:

  • MEIKÄ PANASSA! Oliko paniikki-sanan lyhentäminen panaksi 90-luvulla jotenkin trendikästä? 😀 En muista.
  • Tämä kirje on aikamoista dadaa aiheesta toiseen, sisältäen seiskaluokkalaisen tytön kesänviettoa koulunlopettajaisista juhannukseen ja muuhun ”sekoiluun”. Kuulostaa suhteellisen turvalliselta elämältä.
  • Pari kohtuullisen hassua mielikuvaa tässä kirjeessä olivat kertomukset valkovuotositeitään hautovasta Piiasta sekä Kuopion kaduilla liikkuvasta hammastahnanaamamummosta. Hammastahnamummo lie kuollut jo aikoja sitten, mutta näky oli kyllä huumaava, muistan hänet ikuisesti.
  • 90-luvulla ei vielä ollut mp3:sia eikä streaming-palveluita, joten oikean musiikin etsiminen Iisalmesta saattoi olla työn takana. Olin oikeasti taivaassa, kun löysin Michael Jackson –cd:itä Helsingistä. Aiemmin olin lainannut kasetteja kirjastosta.
  • Tässä muutama kirjeessä mainittu musiikkimuisto. Tekisin YouTube-upotukset, mutta Lilyn uusittu pohja ei anna tehdä YouTube-upotuksia – tästä bugista on kyllä ilmoitettava.
    Stone temple pilotsin olen unohtanut ihan kokonaan, mutta 3rd nation, voi juma! 😀 Niin ysäriä kuin olla ja voi. XL5 oli ihan megakova juttu vuonna 1996. Itsekin ostin näköjään cd:n, tosin en muista sitä kauheasti kuunnelleeni.

Rakkaudella, Johanna

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *