”Meidän luokalle muutti yx Aleksi, johon mä melkein heti ihastuin” – Johannan kirje Siljalle 30.10.1995

Dereve! 30.10 – 95 (kolomaskymmeneskymmenettä ysiviis)

Kiitti ihanasta kirjeestä, MJ-julkasta ja tarroista! Tossa sulle se lupaamani Smash Hits -julkka ja yx jule Suosikista, joka sulla on jo varmaan, vai?!? Kerro sit onko. Mulla oli se MJ ja apina -jule, mut ei mitään, voihan toisenkin seinälle kiinnittää.

Mullakin on muutes huono viinapää (4,5 % Fizz-siideri pullo voi jo nousta). En mä silleen juo, mut kai säkin nyt Fizziä oot juonu.

Mulle on tarjottu röökiä ja vaikka meidän luokka on No smoking – class kisassa, niin silti polttaa meidän luokalta pari ketjuna, ja pari joskus. Mä taidan olla harvoista yx joka ei polta ees perjantaisin eikä milloinkaan. Mut mä osaan pitää puoleni, I think.

Mä sain muuten äsken hirveen naurukohtauksen, kun sä kerroit että sun hiukset on kuivat ja elottomat. Siis en oo sulle vahingoniloinen, mut mulle tuli mieleen Pantene Pro-V-mainos. You see?

Noni, mä sain mun kv-ilmoituksesta 5 answeria, Kreetalta (massanuori), Terolta (MJ-fani), Oililta (massanuori), Janicalta (mun ex-k-kamu, MJ-fani) ja Tuijalta (hippi). Vastasin kaikille. Mä oon hieman johdossa sua, mul on 20 tai 21 k-kamua. Mut pitäis karsia, mut kaikki on niin kivoja… karsin jo Annan ja Riinan pois, mut muita en millään haluis pois.

Ei sun ois tarvinnukkaa lähettää mulle synttärikorttia! Mäkin kun oon niin hajamielinen, niin en ikinä muista toisten syndejä. Mut mä yritän lähettää sulle varmasti kortin.

Mä sain synt. lahjax cd-mankan, k-papruja, rahaa, korvikset, suklaata ym. Mä en pitänyt frendeille synttäreitä.

Joo, mä katoin leffan ”Käsi joka kehtoa keinuttaa”. Se oli ihan yes, mut mä oon nähny sen ennenkin.

Venla on ihan kiva, mut se ei oo writaillu pitkään aikaan.

Katot sä ikinä ruotsinkielistä nuortenohjelmaa TV2:lta kun HISSI? Sinä on suomenkielinen tekstitys ja mä katon sitä joskus, niinku nytkin. Kauheeta kun mä säikähdin, hiiri pudotti just sen talon katon. Kauhee kolina.

Mitäs kaikkee oot tehny tänään? Mä tein iltapäivällä sämpylöitä (ja niistä tuli ihania), olin päivällä koulussa ja pianotunnilla, illalla tein läksyt ja tsekkasin Kauniit & rohkeat, ja nyt oon tässä.

Mitä korttipelejä sä usein pelaat sun kamujen kans? Mä pelaan Pokeria, moskaa tai sököä, muuta mä en osaa…

Mua inhottaa yks meidän luokkalainen, nimeltä Reiska (nimi muutettu), oon jo varmaan kertonut siitä. Viime köksän tunnilla se kopeloi mua ja lähenteli! Taputti mua perseelle ja kun mä olin leipomassa Peten vieressä ja juttelin Peten kans, niin ihan kun se ois tullu mustasukkasex ja tuli meidän keskeen ja pisti kätensä mun lantiolle!!! Jostakin likasta tuo saattas olla imartelevaa ja kivaa, mut musta tuo on tosi inhottavaa, varsinki kun kopeltaja on Reiska. Reiska on meidän luokan rumin jätkä!! Mut ei tossa mitään (siis perseelle taputtelusta), yhesti kun koulun käytävällä Reiska tuli vastaan mua ja Reettaa (nimi muutettu), niin se otti kummankin rinnasta kiinni ja puristi! Niin, ei se Reettaa kyllä haitannu, because se on Reiskan likkakaveri, mut mua se kyllä haittas. Kyllä kirosanat lensi. Taidan potkasta sitä munille joku kerta.

Anyway, mites going with Aki? Tykkäätkö siitä enää?

Tosta Smash Hitsin julesta, että Robbie-boy on siinä ihan erkin näkönen, ja Howiella on jalat kuin Pinocciolla ja/tai jooga-akalla. Musta Marky Mark on tossa kuvassa todella söötti!

Onx sulla jotain uutta favoritia esim. bändeistä tai laulajista? Musta Red hot chili peppers on hyvä, Oasis ja Aikakone kans. Ootko kuullu Aikakoneen ”Odota”-kipaleen? Musta se on tosi ihana!

Mrr. Mua inhottaa kun täällä on niin harvoin discoja! N. krt/per kk, ja sekin on ihme. Kuinka usein siellä on discoja?

Onko teidän luokan pojat vielä pentuja? Meiän luokalla kaikki on ok, lukuun ottamatta yhtä pikkusta, joka kuulemma leikkii Prätkähiirillä, että niin…

Arvaas mitä? Meidän luokalle muutti yx Aleksi, johon mä melkein heti ihastuin, ja mikä parasta: Aleksi muutti meidän naapuriin! Vähän mä olin yllättynyt kun näin sen meidän pihalla. Kun me asutaan kasissa, niin ne asuu nelosessa… Aaahh! Voisko paremmin sattua! Eli aikamoinen sattuma.

SORRY
Kun mun pitää lopettaa
Tuli aika lyhkänen letteri… ja tylsä…

Mut don’t worry be Pöpi

Lovella ja piisillä

                      Jossu Jackson

<3 Michael Jackson <3

Ajatuksia kirjeestä:

  • Olin järkyttynyt siitä, miten nuorena tietynlainen seksuaalinen häirintä jo ainakin meidän nuoruudessamme alkoi. Hormonimyrskyissä seikkailevat teinipojat saattoivat tarttua kiinni jopa tissiin. Onko tällaista nykypäivänä? Puututaanko moiseen käytökseen koulussa?
  • Muistaako kukaan, mikä on ruotsinkielinen nuortenohjelma nimeltään hissi? Itse en muista, mistä on kyse.
  • Aikakoneen Odota oli megahitti syksyllä 1995. Biisi soi jokaisessa nuortendiskossa, ja porukka meni siitä aina aivan sekaisin. Oh memories!
  • Kauniit ja rohkeat oli 90-luvulla todellinen nuorison suosikkisarja. Missä vaiheessa siitä tuli mummojen ykkössuosikki?

Rakkaudella, Johanna

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *