”Ostin tiukan, pinkin, lyhythihasen paidan jossa lukee: Born to party” – Johannan kirje Siljalle 13.5.1996

Moikka! 130596

Kiitti kirjeestäs! Ja äffyistä + slämeistä. Tossa sullekkin muutama. Kahdeksanhan siinä on… jep.

Mä en kattonu poliisi-tv:tä 9.5.

Mix sä kävit sydänfilmissä? En hakuis udella mut onx sulla joku sydänvika, vai?

Mun kokeet on menny aika huonosti. Hissa 7 ½, matikka 8 ½… tänään oli ussan koe, luultavasti saan 7-8+. Huomenna on ruotsin sanakoe, enkä oo lukenu pätkääkään! Oon mä jo kyllä tehny läxyt (peräti hissan 14 tehtävästä 3…), matikan 5 läksyä tein kokonaan (jotka on ihan paskasti), Ruotsin tehtävä vähän floppas… emmä tiiä, mä en vaan jaksa lukee. Äitikin valittaa mulle jatkuvasti kun koulu menee alamäkee, mä oon aina jossain ja jos oon kotona niin teen sen mielestä jotain tyhjänpäivästä (niinku kirjeet + TV + puhelin). Koko tän päivän mä oon ollu kotona, mä tein myös kotsan kotiläksyn, piti siivota oma huone. Hirveetä! Tarun ois pitäny soittaa mulle 1 ½ tuntia sitten, me oltais menty hölkkäämään. No, ainakin äiti on ilonen kun mä oon täällä. Ja silti se rähjää.

Mun vappu meni paskasti. En saanu mennä kaupungille ja nyhjötin kotona. Sillä aikaa Pauliina, Satu, Terhi ja Riikka oli kännissä, joten olipa mukavaa!! Mulla oli tosi tylsää.

Juustopäissä oli aika kivaa. Ilman viinaa. Lässy meni sillosen jätkänsä, Oulan kans ja mä & Pauliina oltiin kahestaan. Siellä soitti Jannen (-veli) bändi Triokvartetti. Janne laulaa siinä… järkytys. Nyt suunnilleen kaikki meidän luokan jätkät laulaa ”Mä olen lihaksikas… ja kaikkihan sen tietävät miten lihaksikas olenkaan mä” tai ”sanovat että mulla on iso kyrpä, lalala ja tottahan se on”. Nuo on kummatkin Jannen biisejä ja tekstejä. YÖKKKK!!!!

Mä sain Oulalta röökiä ja poltettiin. Enkä ollut kenenkään jätkän kans. Juustopäät oli tosi huono. Ei siitä illasta oo mitään ihmeellistä kerrottavaa. Viime perjantaina mä ja Lässy oltiin Blackiksessa, jorailtiin. Enkä ollu jätkien kans. Eikä Lässykään. Piti lähtee pois klo 24… älyn aikasin. Paljo on sun kotiintuloaika?

Mä en oo muuten ollu AATTELE kuukauteen juomassa. Ennätys multa. Koulun päättäjäislauantaina ainakin juon.

Joo, taas itsarijuttua. Mä en tiiä näkikö kukaan kun se Jannen kaveri hyppäs, mut ainaki joku mies näki kun se kiipes ja meni soittamaan hälytysnumeroon. Mut kun pelastusjoukot tuli, se oli jo hypänny. Kauheeta… ja sinne on meiltä n. 300 m. Aaaargh…

Emmä tiiä uskonx mä kuolemanjälkeiseen elämään. Emmä usko et me tullaan maan päälle uudestaan. Mä tiedän et mä kuulostan uskikselta, mut mä uskon jotenkin taivaaseen. Toivottavasti se olis totta.

Mun yx k-kamu Venla menee Bonjoviin, ja pyys mua mut mä en pääse! No, mä meen niille 7.-11.6., joten ainakin mä nään sen. Huippua musta. 7.6. se lupas käyttää mua Party Planetissa. Harmi kun sä et voi sillon tulla kun sulla on ripari.

Katoit sä MM-lätkää? Mä katoin, ja Suomi pelas surkeesti! Ihan buu.

140596

Moi taas. Piti vaihtaa kynää, sori! Skolessa oli ihan kivaa. Mä inhoon vaan ussantunteja. Meillä on ÄLYLLISESTI niin tyhmä ope. Se on niin ääliö…

Hissan luokan eessä oltiin taas mä, Lässy ja Harri. Aleksin upee baskerilippis oli naulakossa ja mä pistin sen päähäni. Harri sano sit et tehdään tuplatreffit: mä + Aleksi ja Lässy + Harri. Kauheestihan mä uskaltaisinkin…! Harri tykkää Lässystä, mut kuulemma mustakin. Outoo, jos se musta tykkää! Oishan ne tuplatreffit ihan yes, mut mä luulen et se heitti sen ihan jokena. (siis tuplatreffit)

Joo… Riikka sano et kun mä oon aina pölöttämässä Harrille ja niille joiden kans se on (mm. Reiska, toinen Harri, Joni ym.), niin Harri kuulemma kattoo mua ”silleenä”. No jos se sattumoisin tykkää musta niin tunne ei oo molemminpuolinen. Musta se on nimittäin kaamee läski. Onhan se silti ihan kiva. Ja mä oon ruvennu sietämään myös Reiskaa.

Tänään mä kävin vaateostoksilla Tarun kans. Ostin tiukan, pinkin, lyhythihasen paidan jossa lukee: Born to party, ja sit sellasen tiukan, raidallisen ribbiliivimekon joka ulottuu vähän polvien yli, eli aika lyhkänen. Ja paita oli vaan 80 mk ja mekko 169 mk eli yhteensä vaan 249 mk. Mä haluaisin vielä lisää vaatteita, mut en kai saa rahaa. Pitäisköhän käydä nostamassa pankista…

Kun koulu on näin lopuillaan niin on pakko kerrata vielä ”rakkaan” seiskamme opet:

Enkunope: Mulla ei oo ollu kivempaa opettajaa lähes ikinä. Hymyilee aina!
Ruotsinope: Tosi paska, kärsimätön ope. Haukkuu aina koko luokan lyttyyn. Tosi pienet silmät ja isot lasit. Hyh!

Bioskan ja mantsan ope: Aika tiukka, mut nykyään mä muistelen sitä hyvällä. Sen vitsit oli niin outoja.”Kynä kädestä pois… nyt!” Tulee tippa linssiin kun se menee eläkkeelle ens syksynä.
Äikänope: Ei niin paha kun sanotaan, paitsi ämmä se on! Kertoo liikaa omia juttuja.
Matikanope (1 kk): Mielisairaalassakin ollu, tosi hidas, ruma ja lihava, jäi äitiyslomalle. Ja tilalle tuli…
Matikanope 2: Tosi tehokas, kerää kaikki laput ja lukee ne ääneen…
Hissanope: Nasse, aika viisas
Ussanope: Hölmö, ruma, kalkkuna, Jeesus-hullu
Kässänope: on ollu missikisoissa, tosi turhamainen, joskus kiva…
Kässänope 2: Ihan ääliö, kauhee pömppömaha, hienostelija, snobi
ATK:n ope: Aika outo. ”Miugu-maugu, yeez, rikz rakz, suhuäänne”
Musanope: ei osaa mitään, ei ees pitää kuria, naurettava hilsepelle. Laski mun musan 9:n.
Köksänope: Tosi kiva, nuori…
Liikanope: Koulun ykköstouhottaja. Autonrattitaivutus, tytöt!
Fyssan ja kemian ope: Hirvenhiihdon suomenmestari -96, näyttää ihan ET:ltä. Harri sanoo jumalauta. Ope sanoo ”Älä lausu turhaan Herran nimeä”. Harri sanoo perkele. Ope sanoo ”sano mieluummin perhonen tai kevään kukka”.
Opo: Löllö. Kertoo kun meni ensi kertaa eukon kans omaan asuntoon.
Luokanvalvoja: On oikeesti opo mut ei opeta meille mitään. Ihan kaamee.

Siinä ne olikin.

Sorry kun tästä tuli niin tylsä + lyhyt.

Kirjotellaan!

<3: Jossu

Analyysia kirjeestä:

  • HUUTONAURUA veljeni bändin biisien sanoille! Itse asiassa muistan molempien biisien melodiatkin, joten joihinkin aivoihin ovat jääneet. Yleisö taisi olla noille sanoituksille (Mä olen lihaksikas / Sanovat että mulla on iso kyrpä) juuri oikean ikäistä! 😀
  • Tässä kirjeessä näkyy yllättävän paljon sitä teini-ikäisen (huom., vasta 13-vuotiaan) tyhmää mustavalkoisuutta: Harri on kaamee läski ja opettajatkin saavat varsin kylmää kyytiä: kuka näyttää ET:ltä, kuka on hilsepelle. En ehkä onneksi sanonut noita juttuja koskaan ääneen ihmisille itselleen, mutta on kuitenkin huomattava, miten raa’asti tuon ikäinen arvostelee muita. Ihan vaan omaa kehittymättömyyttään ja huonoa itsetuntoaan. Kyllä hävettää nyt. Nyt kun ajattelen kaikkia tuon ajan opettajia, niin ihan mukaviahan suurin osa oli. Ja ne jotka eivät olleet, pitivät joko liikaa kuria tai sitten eivät ollenkaan. Sääliksi käy yläasteen opettajia. Voimia teille, edelleenkin.
  • 90-luvulla kaikkien teinityttöjen vaatteissa luki jotakin typerää :). Minulla oli mainitsemani Born to party -paidan lisäksi 90 % angel -napapaita. Kuuminta hottia. Näyttivät varmaan aivan ihanilta Leviksen löysähköjen 501- tai 555-housujen kanssa, joista avattiin vielä lahkeiden saumat. Näin varmistettiin, että talvellakin housujen puntit olivat alituiseen ja aina aivan lumessa, kurassa, vedessä tai muussa paskassa.
  • Juustopäät! Oli harvinaisen kuulia, kun Iisalmen kokoisessa paikassa teinit näkivät 90-luvulla jatkuvasti Miisan, Apulannan, Tehosekoittimen ja Rasmuksen kaltaisia esiintyjiä. Juustopäät oli näköjään mielestäni ihan paska, ja niinhän se varmaan musiikillisesti olikin 🙂 Mutta koen silti jotain hassua nostalgiaa kun kuulen tämän alla olevan biisin. Ja ai että tuo pitkätukka oli söpö!
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *