Ladataan...
Bluestocking

Sisältövaroitus: Naisviha, naisiin kohdistuva väkivalta.

Julkaisin kesällä videon, jossa lausuin ääneen suomiräpin seksistisiä laineja. Se oli ennen OG Ulla-Maijaa, joka on tällä hetkellä skenen surullisin hahmo. Hän on pukenut käsittämättömän voimakkaan naisvihansa ontuvaksi riimittelyksi. Makia-biisillä OG Ulla-Maija pönkittää omaa egoa painamalla muita - eli naisia - alas. Tähän tyyliin:

“Mä ajan sun yli / jos nään sut kylil / saat satavarman litsarin jos hyppäät mun sylii / vitu huora / pysy musta kaukana / jos haluut et hautas pysyy viel tyhjänä hautana.”

"En makian vaginan takia yheltäkään ämmältä koskaan paskaa siedä."

"Naista ei saa lyödä mut sä et oo nainen vaan pinta-vitun-liitohuora / kun revin sun tussus auki / heti sun tussust nautin / laukasin tussuus haulit ei ollut enää tussu kaunis."

Tässä vaiheessa vajaa viisiminuuttisesta kappaleesta oli kulunut kaksi minuuttia ja seitsemän sekuntia. En kuunnellut enempää. Tämä ei ole räppiä, tämä on väkivaltaista uhoamista, jonka taustalla nyt vain sattuu pyörimään keskinkertainen biitti. Se, että naisvihamielinen puoliriimittelijä itse on sitä mieltä, että kappale on “viihdettä” eikä sitä pitäisi ottaa “niin vakavasti” kertoo paitsi totaalisesta yhteiskunnallisen ymmärryksen puutteesta, myös kyvyttömyydestä kontribuoida viihde- ja musiikkikentälle. OG Ulla-Maija halusi siis vähän shokeerata. Mielestäni ei ole järin shokeeraavaa pönkittää 50-lukulaisia sukupuolirooleja väkivaltafantasioilla. Se on vanhoillista ämpäröintiä.

YleX:llä väkivaltafiilistelijä itse sanoo, että koska kappale kertoo vain yhdestä naisesta, niin hänellä on “oikeus pitää tuollainen mielipide”. OG Ulla-Maija liittyy siis siihen alt right -liikeen ja miesasia-aktivistien ryydittämään ritarikerhoon, joiden mukaan just heillä on oikeus sanoa ihan mitä tahansa eikä sanomisista tarvitse ottaa vastuuta, koska sananvapaus niinku. No, niinhän se ei mene. Kenelläkään ei tarvitse olla oikeutta sanoa loukkaavia asioita ihan huvikseen. Enkä kertakaikkiaan ymmärrä, miksi kukaan ylipäänsä haluaisi tehdä niin.

Sananvapaus on käsite, jonka on tarkoitus puolustaa demokratiaa. Se ei ole olemassa, jotta rasistit ja sovinistit saisivat polkea muiden oikeuksia. Sellainen toiminta on demokratian - ja siten myös sananvapauden - ajatusta vastaan.

Harkitsen vakavasti konsultoivani virkavaltaa kappaleen sisällöstä.

Seuraa Bluestockingia somessa: Facebook ja Instagram!

Share
Ladataan...

Ladataan...
Bluestocking

 

Vaikka pukeutuisit minihameeseen, se ei ole sinun syysi.

Vaikka esiintyisit alastonkuvissa, se ei ole sinun syysi.

Vaikka lähtisit jatkoille vieraan ihmisen luokse, se ei ole sinun syysi.

Vaikka olisit humalassa, se ei ole sinun syysi.

Vaikka kävelisit yksin öisen puiston läpi, se ei ole sinun syysi.

Vaikka odottaisit raitiovaunua töihin, se ei ole sinun syysi.

Vaikka olisit lenkillä, se ei ole sinun syysi.

Vaikka hakisit lähikaupasta maitoa, se ei ole sinun syysi.

Vaikka jonottaisit laukkuasi lentokentällä, se ei ole sinun syysi.

Vaikka olisit kotona, se ei ole sinun syysi.


Seksuaalisen häirinnän kohteeksi joutuneiden syyllistäminen täytyy lopettaa. Vastuu häirinnästä on aina tekijällä, ei koskaan uhrilla. Seksuaalista häirintää on kaikkialla ja sille on saatava piste.

Seuraa Bluestockingia somessa: Facebook & Instagram

Share
Ladataan...

Ladataan...
Bluestocking

Hesarissa julkaistiin viime viikolla juttu kaverista, joka välttelee systemaattisesti palkkatyöntekoa ja elää yhteiskunnan tuilla. Pähkinänkuoressa juttu meni jotakuinkin niin että katsopas, keskiluokkainen ihminen, näin sinun veroäyrejäsi hyväksikäytetään! Jotta hyvinvoivat ja varakkaat suomalaiset voisivat kokea vielä pienen annoksen moraalista ylemmyyttä, jään odottamaan vautsivau-juttua jostain seuraavasta aiheesta:

1. Miten köyhällä oli varaa ostaa tuilla röökiaski vaikka piti ostaa kasviksia.

2. Miksi työtön ei sienestä vaikka olisi aikaa ja ilmaistakin olisi.

3. Miten äitiysvapaalle jäänyt yksinhuoltaja kävi juomassa erikoiskahvin ja maksoi tukirahoilla lastenhoitajan palkan vaikka olisi itse voinut olla vauvan kanssa koko ajan.

4. Miten koditon nukkui yönsä keskiluokkaisen taloyhtiön lehtiroskiksessa kysymättä lupaa .

5. Miten opiskelija osti opintotuella seitsemän oluttuoppia eikä yhtään teosta talvisodasta.

Ja sitten se yksi juttu, jota ei koskaan kirjoiteta ja jonka ihan oikeasti haluaisin lukea:

+ 1. Miten suuryrityksen johtaja kääri hillittömät massit veronkierrolla hyväksikäyttäen yhteiskunnan järjestelmää, jonka ylläpidon kustantavat veronmaksajat.


Seuraa Bluestockingia somessa: Facebook + Instagram!

Share
Ladataan...

Pages