Ladataan...
carla b

Saatan usein seistä kaupassa, keskellä hevi-osastoa puhelin kourassa ja etsiä juuri sillä hetkellä houkuttelevaa reseptiä. Jumalattomasta reseptitarjonnasta huolimatta pää lyö tyhjää tai vallitsevien hormonien surkastuttamilla pehmentämillä aivoilla en vain keksi mitään tarpeeksi kiinnostavaa. Silloin näpytän Googleen pasta bolognese…

Sitten on myös niitä päiviä, kun kaivan kaapista mitä sieltä sattuu löytymään, heitän ne kasaan ja kas, teen täydellisesti maistuvaa ruokaa. Harvemmin tosin on näitä jälkimmäisiä päiviä. Eilen kuitenkin pitkästä aikaa oli ja sen ansiosta sain nauttia vielä tänään aivan super hyvästä kasvissosekeitosta. Teen joka kerta saman virheen, enkä kirjoita reseptiä ylös. Ja sitten seison taas siellä hevi-osastolla, puhelin kourassa miettimässä mitä tekisin. Ja kyllä, tarvitsen reseptin myös yksinkertaisimpaan kasvissosekeittoon, sillä vaikka eilen se menikin ihan lonkalta, seuraavalla kerralla tuskin menee.

 

Tähän yllättäjään tuli:

 

Bataatti

6 pientä perunaa

Keltainen sipuli

Parsakaali

Muutama pala valkosipuli Koskenlaskijaa

Persiljaa

Kuivattua basilikaa

 

NAM!

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
carla b

Koko ajan eletään jotain vaihetta. Kun ehdit juhlia yhtenä päivänä iloista ja hyvin nukkuvaa vauvaa, seuraava päivä vie jalat alta.

Vauvalla todella on monta eri itkua. Täytyy vain olla aikamoinen velho, että osaa tulkita niistä jokaista.

Pelkkä syöttäminen ja vaipanvaihto vie valtaosan ajasta.

Vaikka kuinka yrität lähteä ja ehtiä ajoissa sovittuun tapaamiseen, se ei käytännössä koskaan onnistu.

On aina yksi henkilö, joka vilpittömästi rakastaa huonoa lauluääntäsi. On myös vaihtoehto, että se vain nauraa sille…

On mahdotonta pitää kotia tip top kunnossa yhtäjaksoisesti, eikä yksittäinen tahra sohvassa enää aiheuta slaagia.

Ruokavalion kyttäys ei loppunutkaan raskausaikaan.

Oli ilma mikä hyvänsä, täytyy lähteä ulos. Jos ei pelkästään vauvan paremman unen takia, niin oman jaksamisen.

Vauvat yhdistää – äitikavereita on yhtäkkiä jokaiselle arkipäivälle.

Kun heräät neljältä yöllä syöttämisen sijaan vauvan höpötykseen, se aiheuttaa spontaanin naurunpyrskähdyksen. Kun juttelu kestää puoli tuntia, ei enää naurata.

Yhtäkkiä viikon kohokohta onkin tiistain vauvauinti.

Herätessä kahdelta yöllä vaihtamaan vaippaa kiroat katkonaiset unet. Kunnes vauva sitten väläyttää vaipanvaihdon aikana leveimmän hymynsä.

Epänormaalit tanssiliikkeet on arkipäivää, sitä tekee kaikkensa ja vähän enemmän viihdyttääkseen tylsistynyttä vauvaa.

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
carla b

 

Vähän joka suunnalta on viime aikoina kuulunut kehuja Runeberginkadun akupunktiosta ja viikkojen niskasäryn kanssa painineena päätin kokeilla, jos tästä olisi apua. Neulan upotessa vasempaan kämmenselkään, tuntui kun kipu olisi levinnyt räjähdysmäisesti koko käsivarteen. Nuku pieni hetki, sanoi kiinalainen nainen ja hymyili. En uskaltanut, käteen kun sattui jo pelkästään vartalon liikkuessa hengityksen tahtiin. On aika korkeat odotukset tämän suhteen, toivotaan että niskakipu olisi pian historiaa.

Blossan glögi huuteli kutsuvasti kaupan hyllyllä, eikä yhtään liian aikaisin. Oli jo aikakin aloittaa glögikausi.

Ehkä kivoin tapa viettää sateista sunnuntaiaamua on yllä: kahvia, ruokaa, Lidlin mehua (!) ja ystävät jakamassa tämän.

Suunnilleen 7 sekuntia kuvanoton jälkeen sain rinnuksille beben puklut. Se on ollut selkeästi tämän viikonlopun teema, enkä toivo sille jatkoa.

Gigin ukkilassa tarjoiltiin grillattua nieriää ja sen (parhaana!) kaverina Uusi-Seelantilaista valkoviiniä. Osaisipa itsekin valmistaa näin hyvää kalaa. Tai pääsisipä joka viikonloppu valmiiseen pöytään...

Gigi löysi viikonloppuna omat kätensä ja sen myötä oppi tarraamaan kunnolla kiinni erinäisiin asioihin. Sitä ollaankin sitten harjoiteltu urakalla, kieli keskellä suuta. Äidin niskavillat muun muassa on olleet kovassa suosiossa.

Share
Ladataan...

Pages