Valmistujaiset rennosti mutta juhlavasti

Kirjoittelinkin jo aiemmin valmistelevani juhlia. Ja viikonloppuna sitten juhlittiin, nimittäin minun maisteriksi valmistumistani! Juhlat olivat aivan ihanat, hymyilyttää vieläkin kun niitä ajattelen. Jääkaapissa on vieläkin runsaasti kakkua ja joka paikka on täynnä kukkia, joten juhlahumu ei ole ihan vielä laskeutunut.

Päätin, että sukulaisten kanssa käymme syömässä hyvin ja juhlat puolestaan pidän kavereille. Koska asumme vielä tämän kuun tässä melko isossa asunnossa, päätin säästää rahaa ja olla vuokraamatta mitään tilaa ja sen sijaan pitää juhlat täällä kotona. Juhlatunnelmaa oli kuitenkin kotiin luotava koristeiden ja kukkien muodossa, ja vähän vaihtelin huonekalujenkin paikkaa, jotta sain tilan tuntua ja lisää istumapaikkoja vieraille.

Vein olohuoneen ison ruokapöydän keittiöön, koska siellä meillä sijaitsi "buffetti" ja siihen ruoat ja juomat mahtuivat hyvin esille. Keittiön pienemmän, levitettävän pöydän toin sen sijaan olohuoneeseen, ja huoneeseen saatiinkin vähän väljyyttä, kun pöytä ei ollut nyt niin iso ja kulmikas kuin olohuoneen pöytä. Lisäksi laitoin pöydän ympärille nyt tuollaisia hieman ilmavampia tuoleja (joissa ei ole täysin umpinainen selkänoja), kaikki vähän eri paria, mutta ihan hauskoja noinkin. Meillä ei ollut yhtäkään valkoista pöytäliinaa ja päädyinkin ostamaan tuollaisen valkoisen muoviliinan, koska sen likaantuminen esimerkiksi punaviinistä ei haittaa mitään, kun sen voi helposti vain pyyhkäistä puhtaaksi.

Kesä on hyvää aikaa juhlien pitämiseen siksi, että saatavilla on niin paljon luonnonkukkia. En siis ostanut ollenkaan kukkia koristelua varten, vaan keräsin itse valkoisen syreenin oksia ja levittelin niitä eri maljakoihin ympäri asuntoa. Niistä lähti myös ihana tuoksu! Valkoisia pieniä pompomeja ostin Ikeasta, kolmen kappaleen paketti taisi maksaa kaksi euroa. Vähän niissä oli kyllä askartelemista, onneksi aloitin homman jo edellisenä iltana.

Siirsin yhden lipaston pois olohuoneesta, jotta sain ikkunan eteen pienen pöydän ja kolme tuolia. Tässä pystyi hyvin syödä ja juoda ja ikkunasta tuli kivasti myös viileää ilmaa; lauantai sattui nimittäin olemaan aika lämmin päivä ja täällä sisällä oli jossain vaiheessa aikamoisen kuuma.

Olin niin juhlatunnelmissa, että unohdin aika totaalisesti kuvien ottamisen sitten, kun juhlat toden teolla alkoivat. Olisi ollut kiva saada jokin kuva tarjoilupöydästä, koska olimme tilanneet tällä kertaa ruokia muualta ja juomat sekä näyttivät että maistuivat todella hyvältä. Menussa oli karjalanpiirakoita ja munavoita, fetasalaattia (ja oliiveja erikseen), kana-pastasalaattia, maustelihapullia, savustettua lohta ja juustoja, hilloketta & keksejä. Juomina oli tällä kertaa punaviiniä, valkoviiniä ja boolia. Lisäksi meillä oli ginibaari, josta teimme vieraille gini-drinkkejä heidän toiveidensa mukaan.

 

Jälkiruokana meillä oli perinteisesti kakkukahvit. Hyvä ystäväni taikoi minulle toiveideni mukaiset kakut, eli valkosuklaa-mansikka -juustokakut. Kakut oli koristeltu upeasti marengeilla, macaronseilla ja mansikoilla. Aivan ihanan näköiset ja makuiset kakut, juuri täydelliset näihin juhliin! Onneksi tajusin ottaa edes näistä kuvan.

Sain myös aivan ihania lahjoja - hirveästi kukkia, ihania kortteja, lahjakortteja, astioita... Mutta vaikka koristelut, ruoat, kukat ja muut ovat tietysti kivoja, niin juhlan tekee kuitenkin ehdottomasti rakkaiden ihmisten seura. Oli niin mukavaa nähdä kaikkia tärkeitä tyyppejä kerrankin saman katon alla. Yksi illan kohokohta oli myös trubaduurin esitys, joka kasasi koko porukan yhteen ja sai meidät hoilottamaan mukana. Esiintyjä oli erittäin rento, hauska ja mielettömän taitava.

Mitä parhaimmat ja onnistuneimmat valmistujaisjuhlat siis, en olisi voinut parempaa toivoa <3 Tässä riittää vielä vanhanakin muisteltavaa. Iso kiitos kaikille, jotka olivat päivässä osallisina! Trubaduuri esitti juhlissa Samae Koskista, paikko lainata vielä tähän loppuun yhtä hänen laulamaansa biisiä:

Mä herään aikaisin ja nappaan fillarin

Tänään on hyvä päivä

Mä poljen kaupunkiin, haluun nähdä ihmisii

Tänään on hyvä päivä

Lintu langalla, olut lounaalla

Tänään on hyvä päivä

Viimeinen tupakka, uusi aika alkava

Tänään on hyvä päivä

Tänään on hyvä päivä

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.