Ladataan...
Hyvää ruokaa

Olin sopinut kahvitreffit ystäväni kanssa maanantaille. Päätin kuitenkin käydä yksin lounaalla ennen ystävän näkemistä. Auringonpaiste houkutteli jokirantaan ja päätös paikasta oli nopeasti tehty.

Viime keväänä avattu Nooa on mielestäni täydellinen paikka nautiskelijan kiireettömälle lounaalle. Kiireisempi voi tilata pelkän pääruoan ja juoda lounaaseen kuuluvan kahvin, mutta itse suosittelen varaamaan lounaaseen hieman enemmän aikaa ja tilaamaan ainakin kaksi ruokalajia, ehkä jopa kolme.

Lounas on tarjolla arkisin kello 11-14, illallista Nooasta saa maanantaista lauantaihin ja ainakin vielä helmikuun ajan sunnuntaisin on tarjolla myös brunssi.

Lounasaikaan listalla on kaksi päivittäin vaihtuvaa annosta. Näiden annosten lisäksi lounaslistalta löytyy viikottain vaihtuva alkuruoka, burgeri ja jälkiruoka. Tällä viikolla alkuruokana oli lohiceviche, burgerina Black Angus Burger ja jälkiruokana vaniljajäätelöä, suolakinuskia ja puolukkamarenkia.

Ruokaa odotellessa voi seurata kokkien työskentelyä avokeittiössä, katsella maisemia tai nauttia tunnelmasta.

Kolmen käyntikerran perusteella ainoa asia joka on ollut pienoinen pettymys on ollut alkuun tarjottava leipä. Nooassa tarjottava hyvä ruoka ansaitsisi omasta mielestäni alkuun myös herkullisempaa leipää.

Lohiceviche, tillimajoneesia ja saaristolaisleipää. Todella hyvää!

Punajuuririsottoa, vuohenjuustoa ja pinjansiemeniä.

Lohiceviche maksoi 7,50 euroa, punajuuririsotto 10,40 euroa ja lasillinen viiniä 8 euroa. Lounaaseen kuului myös leipä sekä kahvi. Ei siis edullisin lounas, mutta maullisesti yksi parhaista lounaista pitkään aikaan. Ja erityismaininta myös erinomaisesta palvelusta.

Ravintola Nooa

Läntinen Rantakatu 57, Turku

Kotisivut; täällä.

 

 

Hyvää ruokaa; INSTAGRAM

 

 

Share

Ladataan...
Hyvää ruokaa

Turusta löytyy tällä hetkellä todella monta kivaa lounaspaikkaa ja nyt siihen listaan voidaan lisätä taas yksi paikka. Nick's food design avasi ovensa muutama viikko sitten Linnankadulla. Tällä hetkellä ravintola on auki ainoastaan lounasaikaan, mutta tarkoituksena on kuulemma pitää ravintolaa auki myös iltaisin, kunhan kaikki lupa-asiat saadaan kuntoon.

Se mikä erottaa paikan monesta muusta ravintolasta Turussa on, että ravintola on täysin gluteeniton.

Ihastuin todella paljon ravintolan sisustukseen. Erityiskiitokset myös ystävällisestä palvelusta ja olihan se ruokakin hyvää.

Itse valitsin tänään 10,40 € hintaisen savuporolangoksen (neljästä eri annosvaihtoehdosta). Lounasseuranani olleet saivat haluamansa annokset lisäksi maidottomina, kiitos siitä. Lounaaseen sisältyi myös pieni salaattipöytä, gluteenitonta leipää, kahvi/tee ja pieni jälkiruoka.

Alkuun salaattipöydästä munakoisosalaattia, melonisalaattia ja gluteenitonta leipää muutamalla eri levitteellä. Jälkiruoaksi passionrahkaa.

Savuporolangos, vihreää salaattia ja palsternakkalastuja.

Passionrahkaa, marenki ja kahvi.

Nick's food designin toinen lounasravintola löytyy Apilakadulta, mutta jostain ihmeen syystä en ole koskaan käynyt siellä. Jos teillä on kokemuksia Apilakadun Nick's food designista, niin kertokaa ihmeessä mitä pidätte?

Ps. Osa postauksen kuvista on otettu jo aiemmin. Tänään yhden aikoihin paikka oli melkein täynnä.

Nick's food design

Linnankatu 85, Turku (Turun linnaa vastapäätä)

Kotisivut; täällä.

 

 

Hyvää ruokaa

FACEBOOK / INSTAGRAM

 

 

Share

Ladataan...
Hyvää ruokaa

Eilen lakritsimanteleita ja tänään lakumokkapaloja. Bongasin netistä reseptin näihin lakumokkapaloihin ja päätin testata. Lakritsijauhetta oli harmillisesti jäljellä hieman liian vähän, joten kovinkaan lakritsaisia eivät nämä kuvissa olevat olleet, mutta erittäin hyviä ja maukkaita. Ripottelin päälle hieman hienonnettuja lakritsimanteleita, mutta päälle voi toki laittaa vaikka paloiteltuja lakuja.

Näitä oli tarjolla tänään kuopuksen syntymäpäivillä ja koska tarjolla oli myös muuta makeaa leikkasin hieman pienempiä paloja (48 kappaletta). Mokkapalojen lisäksi tarjolla oli myös muun muassa herkullista punaherukka-marenkipiirakkaa, jonka ohje löytyy; täältä. Tuon linkin takaa löytyvän ohjeen takia meinaan tänäkin vuonna kerätä pakastimeen reilusti punaherukoita.

Ps. Saat mokkapaloista helposti maidottomia vaihtamalla voin margariiniin ja käyttämällä kauramaitoa.

Lakumokkapalat (1 pellillinen/ n.30 palaa) (alkuperäinen ohje k-ruoka)

Pohja:

  • 3 luomu kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 150g voita
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
  • 2 rkl lakritsijauhetta (Urtekram)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl (kaura)maitoa
  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt voi.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Vältä turhaa sekoittamista.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Kuorrutus:

  • 5 rkl kuumaa, vahvaa kahvia (juomaa)
  • 5 rkl (n. 60g) voita
  • 4 dl (225g) tomusokeria
  • 3 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
  • 1 rkl lakritsijauhetta (Urtekram)
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Sulata rasva kuuman kahvin joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää neste kuivien aineiden joukkoon, sekoita tasaiseksi. 
  2. Levitä pehmeä kuorrute jäähtyneelle piirakkapohjalle.
  3. Koristele halutessasi strösselillä tai makeis- tai mantelirouheella.

 

 

Hyvää ruokaa

INSTAGRAM

Share

Ladataan...
Hyvää ruokaa

Lakritsimantelit taisivat olla muutama vuosi sitten pienoinen hitti, mutta ajattelin että parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ja jos et tiedä mitä tehdä lopulle lakritsijauheelle niin helpot lakritsitaatelit löydät linkin takaa; täältä.

Lakritsimantelit (ohje hsruoka)

  • 100g kuorellisia manteleita
  • 1 1/2 tl vettä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • n. 3 tl lakritsijauhetta
  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Sekoita kulhossa puolet lakritsijauheesta ja kaikki muut aineet hyvin.
  3. Levitä mantelit leivinpaperoidulle pellille ja paahda uunissa 7 minuuttia.
  4. Erottele mantelit toisistaan ja ripottele päälle loput lakritsijauheesta.

 

 

Hyvää ruokaa

INSTAGRAM

Share

Ladataan...
Hyvää ruokaa

Meillä syödään tasaisin väliajoin vispipuuroa. Yleensä teen vispipuuron puolukoista, välillä herukoista ja tähän mennessä olen tehnyt vispipuuron aina mannasuurimoista. Eilen tein ensimmäistä kertaa vispipuuroa mustikoista ja ruisjauhoista. Aamulla vatkasin kylmän puuron kuohkeaksi ja söimme sitä tänään aamupalaksi kauramaidon ja mustikoiden kera.

Omalla listallani tämä rukiinen versio jää mannasuurimoista tehdyn kuohkean vispipuuron alapuolelle, mutta siinä vaiheessa kun kuopus oli jo kertaalleen ottanut lisää ja nuoleskeli tyhjää lautastaan tajusin, että tämä ohje pitää ilmeisesti kirjoittaa muistiin.

Mustikka-ruisvispipuuro (6:lle) (Alkuperäinen ohje Glorian ruoka&viini)

  • 1 litra vettä
  • 5 dl ruisjauhoja
  • 5 dl mustikoita (pakaste tai tuoreita)
  • 2 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa

 

  1. Kiehauta vesi. Ota kattila liedeltä. Sekoita joukkoon ruisjauhot.
  2. Lisää mustikat, sokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi.
  3. Anna puuron turvota kattilassa kannen alla (vähintään kaksi tuntia tai) seuraavaan aamuun. Pidä kattila viileässä.
  4. Vatkaa kylmä puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella, noin 8 minuuttia.
  5. (Tarjoile kauramaidon ja mustikoiden kanssa)

 

 

Hyvää ruokaa

INSTAGRAM

Share

Ladataan...
Hyvää ruokaa

Löysin vuoden vanhasta Kodin kuvalehdestä mielenkiintoiselta kuulostavan nyhtökaura reseptin. Itselleni ei olisi heti tullut mieleen maustaa nyhtökauraa joulumaustein, mutta tulipahan sitäkin nyt testattua. Joulumausteinen nyhtökaura valmistuu helposti alle vartissa ja sen kanssa tarjottavat porkkanatkin alle puolessa tunnissa.

Tätä ei taideta nähdä meidän joulupöydässämme, mutta halusin jakaa reseptin jos joku vaikka etsii vielä kinkun tilalle kasvisvaihtoehtoa.

Joulumausteinen nyhtökaura (4:lle) (Alkuperäinen resepti; Riikka Kaila)

  • 1 pkt (250g) maustamatonta nyhtökauraa
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 3 rkl tummaa siirappia
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1/2 tl neilikkaa
  • 1/2 tl suolaa

 

  1. Kuumenna öljy paistinpannulla kuumaksi. Lisää nyhtökaura pannulle. Paista muutama minuutti kuumalla pannulla, kunnes nyhtökaura rapeutuu. Sekoita välillä.
  2. Mausta nyhtökaura siirapilla, soijakastikkeella, mausteilla ja suolalla.

 

Inkivääriporkkanat (4:lle)

  • 1 kg porkkanoita
  • 3 punasipulia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl inkivääriä
  • (2 rkl seesaminsiemeniä)

 

  1. Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori ja viipaloi punasipulit. Siirrä molemmat leivinpaperin päälle uunipellille.
  2. Valuta päälle öljy ja hunaja. Mausta suolalla ja inkiväärillä. (Ripottele lopuksi pinnalle seesaminsiemeniä.)
  3. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa nyhtökauran ja salaatin/versojen kera.

Vinkki! Sekoita turkkilaisesta jogurtista ja korianterisilpusta kastike mausteisen nyhtökauran ja porkkanoiden kyytipojaksi. Mausta kastike tilkalla sitruunamehua ja ripauksella suolaa ja mustapippuria.

 

 

Hyvää ruokaa

INSTAGRAM

Share

Pages