Ladataan...
Hyvää ruokaa

Syntymäpäiväsankarimme toiveena oli kakku pelkästä suklaasta. Ihan pelkästä suklaasta en kakkua pystynyt taikomaan, mutta sankari oli erittäin tyytyväinen tähän suklaiseen mutakakkuun. Tein kaksi kakkua ja toisen kakun otin pois uunista aavistuksen liian aikaisin. Mutakakun kypsyyden kanssa saa siis olla aika tarkkana, mutta ei hätää hyvältä kakku maistuu vaikka kypsyys ei olisikaan täydellinen.

Tämä vegaaninen ohje on napattu Ruokakonttuuri-blogista. Jos etsit vegaanisia reseptejä kannattaa kurkistaa tuonne Ruokakonttuuri-blogiin. Jos toiveena ei olisi ollut suklainen kakku, olisin luultavasti tehnyt linkin takaa löytyvän; kinuskisen maapähkinävoi-banaanikakun

Vegaaninen mutakakku

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • ripaus suolaa
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl öljyä (rypsi)
  • 2 dl kaura- tai soijamaitoa
  • 100g tummaa suklaata (vegaanista, esim. Pirkka tumma leivontasuklaa)

 

  1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20cm) pohjalle. Voitele reunat margariinilla tai öljyllä.
  2. Sulata suklaa. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita kuivien aineiden joukkoon öljy, maito ja lopuksi sulatettu suklaa.
  3. Levitä taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Testaa kypsyyttä heilauttamalla vuokaa edestakaisin. Kun taikina on reunoilta kiinteytynyttä, mutta keskeltä "hyllyvää", kypsyys on likimain oikea. Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoamista. Tarjoa mutakakku vaniljajäätelön tai vaahdotetun kasvivispin ja mansikoiden kanssa.

 

 

Hyvää ruokaa; INSTAGRAM

Share

Ladataan...
Hyvää ruokaa

Herkullinen ruoka, erinomainen palvelu, tunnelmallinen sisustus ja hyvä sijainti. Ainakin nämä kaikki on helppo yhdistää Luduun. Kävin Ludussa viime viikolla lounaalla ja oi vitsit miten hyvä lounas.

Lounaan hinnat olivat 10-12 euroa ja lounaaseen kuului lautasannoksen lisäksi alkukeitto ja kahvi.

Kuumaa ja täyteläistä juuressosekeittoa.

Valitsin päivittäin vaihtuvalta lounaslistalta savukalakroketit, koska ne kiinnostivat ehdottomasti eniten. Ja hyvä valinta olikin. Annos oli erittäin kaunis. Kroketit olivat päältä rapeita ja sisältä pehmeitä, porkkana oli täydellisen kypsyinen ja creme fraiche raikasta sopivasti kokonaisuutta.

Savukalakroketteja, paahdettua porkkanaa ja sitruuna creme fraichea.

Olisin ruoan jälkeen tyytynyt pelkkään kahviin, mutta tarjoilija sai minut melko helposti ylipuhuttua ottamaan myös päivän jälkiruoan. Jälkiruoka oli yksinkertainen, mutta hyvä. Yhdistelmä vaniljajäätelö, kinuski ja karpalot/puolukat on aika varma, joten neljä euroa oli mielestäni oikeinkin sopiva hinta. 

Vaniljajäätelöä, kinuskia ja karpaloita.

Lounasta Ludusta saa tiistaista perjantaihin ja illallista tiistaista lauantaihin.

Käykäähän päivällä lounaalla tai illalla syömässä 52 euron arvoinen viiden ruokalajin maistelumenu.

Ravintola Ludu

Linnankatu 17, Turku

Kotisivut; täällä.

 

Hyvää ruokaa; INSTAGRAM

 

 

Share

Ladataan...
Hyvää ruokaa

Kaskis ei paljon esittelyjä kaipaa. Pieni 36-paikkainen ravintola on ehtinyt neljässä vuodessa saavuttaa jo paljon. Viime kuussa Suomen Gastronomien Seura valitsi Kaskiksen vuoden ravintolaksi 2018 ja ikkunassa komeilee myös kaksi Michelin-tarraa.

Viime viikolla pääsin viimein syömään Kaskikseen. Me valitsimme kahdesta eri menuvaihtoehdosta neljän ruokalajin maistelumenun. Neljän ruokalajin maistelumenun hinta oli 55 euroa ja kuuden ruokalajin 66 euroa. Hinnat on siis pidetty mukavan maltillisina.

Keittiön tervehdys; Etikkasuolattu silakkatartar, ruiskeksiä.

Kalaympyrä; Heinäsavustettua siikaa, mantelimaito-anjoviskastike, vihreetä tomaattia ja pikkelöityä herukkaa.

Juureen leivottua leipää.

"Keitto"; Haudutettua keltuaista, sitruunatimjamilla maustettua kanakermaa, rapeaa perunaa ja maa-artisokkaa.

Pääruoka; Kotimaista härän sisäfileetä, ravioli häränhännästä ja munakoisosta, Lindrothin puutarhan vihanneksia ja savustetulla luuytimellä maustettua härkälientä.

Jälkiruoka; Mantelikreemi, mallaskakkua, rommirusinajäätelöä, tippaleipää ja rommiin säilöttyjä karviaisia.

Petit four kahvin kanssa; Kaskiksen suklaa domino & tyrni täyte.

Poistuimme ravintolasta hieman ristiriitaisin fiiliksin. Pidin yksinkertaisesta sisustuksesta ja varsinkin katosta roikkuvista eripari lampuista, mutta valitettavasti tunnelmaa laski hieman tilan ahtaus. Sanoisin, että hinta-laatusuhde oli erinomainen. Ravintolasta ei todellakaan tarvinnut lähteä nälkäisenä ja annokset olivat todella kauniita.

Alkuruokiin olisin kuitenkin toivonut enemmän makua. Pääruoan liemi ja lisukkeet olivat loistavia, mutta täydellisestä kypsyydestä huolimatta härän sisäfileen mauttomuus nousi harmillisesti pääosaan. Asiasta mainittuani meille tarjottiin hyvityksenä kahvit, joka taas oli osoitus hyvästä palvelusta ja siitä, että jokaisen asiakkaan toivotaan varmasti lähtevän ravintolasta tyytyväisenä. Jälkiruoka oli meidän mielestämme menun paras annos ja jälkiruoan vahvaa makumaailmaa ja yllätyksellisyyttä olisin toivonut menun muihinkin annoksiin.

Lähtiessä olimme siis tyytyväisiä, mutta ilta ei ollut läheskään täydellinen. Odotukset olivat tietysti korkealla, varmasti liiankin.

Ravintola Kaskis

Kaskenkatu 6a, Turku

Kotisivut; täällä.

 

 

Hyvää ruokaa; INSTAGRAM

 

 

Share

Ladataan...
Hyvää ruokaa

Olin sopinut kahvitreffit ystäväni kanssa maanantaille. Päätin kuitenkin käydä yksin lounaalla ennen ystävän näkemistä. Auringonpaiste houkutteli jokirantaan ja päätös paikasta oli nopeasti tehty.

Viime keväänä avattu Nooa on mielestäni täydellinen paikka nautiskelijan kiireettömälle lounaalle. Kiireisempi voi tilata pelkän pääruoan ja juoda lounaaseen kuuluvan kahvin, mutta itse suosittelen varaamaan lounaaseen hieman enemmän aikaa ja tilaamaan ainakin kaksi ruokalajia, ehkä jopa kolme.

Lounas on tarjolla arkisin kello 11-14, illallista Nooasta saa maanantaista lauantaihin ja ainakin vielä helmikuun ajan sunnuntaisin on tarjolla myös brunssi.

Lounasaikaan listalla on kaksi päivittäin vaihtuvaa annosta. Näiden annosten lisäksi lounaslistalta löytyy viikottain vaihtuva alkuruoka, burgeri ja jälkiruoka. Tällä viikolla alkuruokana oli lohiceviche, burgerina Black Angus Burger ja jälkiruokana vaniljajäätelöä, suolakinuskia ja puolukkamarenkia.

Ruokaa odotellessa voi seurata kokkien työskentelyä avokeittiössä, katsella maisemia tai nauttia tunnelmasta.

Kolmen käyntikerran perusteella ainoa asia joka on ollut pienoinen pettymys on ollut alkuun tarjottava leipä. Nooassa tarjottava hyvä ruoka ansaitsisi omasta mielestäni alkuun myös herkullisempaa leipää.

Lohiceviche, tillimajoneesia ja saaristolaisleipää. Todella hyvää!

Punajuuririsottoa, vuohenjuustoa ja pinjansiemeniä.

Lohiceviche maksoi 7,50 euroa, punajuuririsotto 10,40 euroa ja lasillinen viiniä 8 euroa. Lounaaseen kuului myös leipä sekä kahvi. Ei siis edullisin lounas, mutta maullisesti yksi parhaista lounaista pitkään aikaan. Ja erityismaininta myös erinomaisesta palvelusta.

Ravintola Nooa

Läntinen Rantakatu 57, Turku

Kotisivut; täällä.

 

 

Hyvää ruokaa; INSTAGRAM

 

 

Share

Ladataan...
Hyvää ruokaa

Turusta löytyy tällä hetkellä todella monta kivaa lounaspaikkaa ja nyt siihen listaan voidaan lisätä taas yksi paikka. Nick's food design avasi ovensa muutama viikko sitten Linnankadulla. Tällä hetkellä ravintola on auki ainoastaan lounasaikaan, mutta tarkoituksena on kuulemma pitää ravintolaa auki myös iltaisin, kunhan kaikki lupa-asiat saadaan kuntoon.

Se mikä erottaa paikan monesta muusta ravintolasta Turussa on, että ravintola on täysin gluteeniton.

Ihastuin todella paljon ravintolan sisustukseen. Erityiskiitokset myös ystävällisestä palvelusta ja olihan se ruokakin hyvää.

Itse valitsin tänään 10,40 € hintaisen savuporolangoksen (neljästä eri annosvaihtoehdosta). Lounasseuranani olleet saivat haluamansa annokset lisäksi maidottomina, kiitos siitä. Lounaaseen sisältyi myös pieni salaattipöytä, gluteenitonta leipää, kahvi/tee ja pieni jälkiruoka.

Alkuun salaattipöydästä munakoisosalaattia, melonisalaattia ja gluteenitonta leipää muutamalla eri levitteellä. Jälkiruoaksi passionrahkaa.

Savuporolangos, vihreää salaattia ja palsternakkalastuja.

Passionrahkaa, marenki ja kahvi.

Nick's food designin toinen lounasravintola löytyy Apilakadulta, mutta jostain ihmeen syystä en ole koskaan käynyt siellä. Jos teillä on kokemuksia Apilakadun Nick's food designista, niin kertokaa ihmeessä mitä pidätte?

Ps. Osa postauksen kuvista on otettu jo aiemmin. Tänään yhden aikoihin paikka oli melkein täynnä.

Nick's food design

Linnankatu 85, Turku (Turun linnaa vastapäätä)

Kotisivut; täällä.

 

 

Hyvää ruokaa

FACEBOOK / INSTAGRAM

 

 

Share

Ladataan...
Hyvää ruokaa

Eilen lakritsimanteleita ja tänään lakumokkapaloja. Bongasin netistä reseptin näihin lakumokkapaloihin ja päätin testata. Lakritsijauhetta oli harmillisesti jäljellä hieman liian vähän, joten kovinkaan lakritsaisia eivät nämä kuvissa olevat olleet, mutta erittäin hyviä ja maukkaita. Ripottelin päälle hieman hienonnettuja lakritsimanteleita, mutta päälle voi toki laittaa vaikka paloiteltuja lakuja.

Näitä oli tarjolla tänään kuopuksen syntymäpäivillä ja koska tarjolla oli myös muuta makeaa leikkasin hieman pienempiä paloja (48 kappaletta). Mokkapalojen lisäksi tarjolla oli myös muun muassa herkullista punaherukka-marenkipiirakkaa, jonka ohje löytyy; täältä. Tuon linkin takaa löytyvän ohjeen takia meinaan tänäkin vuonna kerätä pakastimeen reilusti punaherukoita.

Ps. Saat mokkapaloista helposti maidottomia vaihtamalla voin margariiniin ja käyttämällä kauramaitoa.

Lakumokkapalat (1 pellillinen/ n.30 palaa) (alkuperäinen ohje k-ruoka)

Pohja:

  • 3 luomu kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 150g voita
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
  • 2 rkl lakritsijauhetta (Urtekram)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl (kaura)maitoa
  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt voi.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Vältä turhaa sekoittamista.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Kuorrutus:

  • 5 rkl kuumaa, vahvaa kahvia (juomaa)
  • 5 rkl (n. 60g) voita
  • 4 dl (225g) tomusokeria
  • 3 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
  • 1 rkl lakritsijauhetta (Urtekram)
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Sulata rasva kuuman kahvin joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää neste kuivien aineiden joukkoon, sekoita tasaiseksi. 
  2. Levitä pehmeä kuorrute jäähtyneelle piirakkapohjalle.
  3. Koristele halutessasi strösselillä tai makeis- tai mantelirouheella.

 

 

Hyvää ruokaa

INSTAGRAM

Share

Pages