UUSI SARJA: Oikeesti kivat julkkikset. Osa 1, Erin Anttila.

Kuplia

Minulta kysellään suht usein, millainen se ja se julkkis on, tai  kuka on ärsyttävin, ja kuka on enemmän jalat maassa -tyyppi. Tietenkin näkemykseni ovat aina subjektiivisia, mutta viiden toimittajavuoden aikana ainakin kuvittelen kartoittaneeni kotimaisen julkkukentän suht hyvin.

Urani jatkon kannalta ei liene kovin viisasta aloittaa ärsyttävimmät kotimaiset julkut- sarjaa, mutta kerron teille tästä lähtien kivoimmista. Kivoimmalla tarkoitan tässä yhteydessä toiset huomioivia, ei tärkeileviä, jalat maassa henkisiä-tapauksia. Haluan painottaa, että suurin osa julkisuuden henkilöistä, jotka ovat todellisilla ansioilla julkisuudessa, ovat yleensä asiallisia ja ystävällisiä. Tähän uuteen sarjaan valitsen tästä lähtien siis tapaamiani ERITYISEN kivoja tapauksia.

Ensimmäisenä heistä esittelyssä viime viikolla haastattelemani Erin "ex-Nylon beat"Anttila.

Erin toimii, koska

1.) Ensinnäkään hän ei välitä tuosta Nylon beat-etuliitteestä.

" Minulta kysytään usein ennen lavalle menoa, että voinko esitellä sinut ex-nylon beattina. En tajua, miksi ei? Jos jollekin tulen mieleen bändin kautta, niin enhän voi sille mitään ja se on ihan ok", soolouraa tekevä Erin selvitti. Ottakaa tästä oppia kaikenmaailman "apua, haluan nimeni eroon Idols-etuliitteestä"-tyypit

2.) Ohimennen haastattelun jälkeen selviää, että Erinin yhtyeessä on kaksi naista. Erinillä ei ole monelle artistille tyypiillistä ongelmaa antaa oman huomionsa jakautua myös muille.

" Monet naislaulajat sanovat, että tulevat paremmin kiertueilla toimeen miesten kanssa. En tajua miksi, olemmehan itse naisia. Viulistini nauttii esiintymisestä, joten hän soittaa usein keikan vierelläni."

3.) Erin suhtautuu haastatteluun rutiinilla, mutta ei ylimielisesti - eikä turhan vakavasti. Ex-yhtyeen lisäksi hän puhuu myös tuottaja-miehestään Vesa Anttilasta ja perheestään.

" Nylon beatin aikaan puhuimme  Jonnan kanssa haastatteluissa mitä sattuu. Nykyäänkään en muista haastattelun jälkeen, mitä olen oikein puhunut."

4.) Erin ei painota kertaakaan, että on "oma itsensä", toiset huomioiva tms. Hänen mutkattomuutensa huomaa käytöksestä, joka ei ole mielistelevää, mutta ystävällistä ja avointa.

" Vietettyäni vuoden Irlannissa huomasin, että täällä joudun puhumaan paljon itsestäni. Olen tietoisesti opetellut vaihtamaan puheenaihetta."

5.) Erinillä on hyvä itsetunto. Hänellä on myös maanläheinen neuvo huonosta itsetunnosta kärsiville.

" Nykyään tuntuu, että ihmisten kaikki teot kuitataan sillä, että no sillä on niin huono itsetunto. Olen käsitellyt huonommuuden tunteita Nylon beatin aikana. Jos koin, että en ole tarpeeksi hyvä menemään lavalle, ajattelin, että turhaa itsensä korostamista. On yhtä egoistista ajatella, että hitsi kun olen paska kuin hitsi kun olen hyvä. Molemmissa oma ego puskee läpi, ja tyyppi ajattelee, että kaikki huomio on hänessä. Eikä se ole niin."

Erin Anttilan haastattelu kokonaisuudessaan tänään ilmestyneessä Apu-lehdessä.

Jutun kuva: Kirsi Tuura

 

 

 

Kommentit

bubble
Fiction is my thing

Hitsi toi viimeinen kohta on loistava. Pitäisi muistaa ajatella niin, että ei se maailma pyöri MINUN ympärilläni, olin sitten huono tai hyvä.

Kielipoliisi (Ei varmistettu)

"Olen toiminut palsta - sekä henkilöhaastattelujen kirjoittajana aikakauslehdissä viisi vuotta" pitäisi olla, että palsta- sekä henkilöhaastattelujen kirjoittajana aikakauslehdissä viisi vuotta.

"Nylon beat-etuliitteestä" pitäisi olla, että Nylon Beat -etuliitteestä.

"ärsyttävimmät kotimaiset julkut- sarjaa" pitäisi ainakin olla, että ärsyttävimmät kotimaiset julkut -sarjaa ja vielä mieluummin Ärsyttävimmät kotimaiset julkut -sarjaa.

"jalat maassa henkisiä-tapauksia" pitäisi olla, että jalat maassa -henkisiä tapauksia.
Kannattaisi vähän kiinnittää huomiota juttujen (ja esittelytekstin) kieliasuun...

Vierailija (Ei varmistettu)

Hetkellisen Erinin tuottaman hyvän fiiliksen pilasi Kielipoliisi.

Emilia Pyykkönen
Kuplia

Kiitos korjauksistasi hyvä kielipoliisi. Välillä joudun tekemään blogikirjoituksia aikamoisessa kiireessä, joten virheitä (ihan väärin kirjoitettuja sanojakin) jää liian usein teksteihini. Toivottavasti jutut jaksavat kuitenkin kiinnostaa, vaikka suomen kielen kielioppi ei olisi ihan aina kohdillaan. Lehden versiossa väliviivat taisivat kuitenkin löytää paikkansa ;)

Emilia Pyykkönen
Kuplia

Siis Kielipoliisi - isolla tietenkin ;)

 

Kollega (Ei varmistettu)

Kukahan sekopää mahtaa olla tämä kielipoliisi?! Ihana kirjoitus. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kielipoliisi ei ilmeisesti lukenut jutun viimeistä kohtaa..
Mutta kiva juttuaihe, Emilia! :) Jotain positiivista!
T. alaa opiskeleva

Vierailija (Ei varmistettu)

Kirjoitus oli kiva, mutta Kielipoliisinkin kritiikki ihan aiheellista! Tekstiä on huomattavasti mukavampi ja sujuvampi lukea, kun välimerkit ja muut ovat oikeissa paikoissa. :)

HeiniK
Totellako?

Just asia sarja! :) Odottelen lisää.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei, vaan rakenne on "sekä...että", joten:

"Olen toiminut sekä palsta- että henkilöhaastattelujen kirjoittajana aikakauslehdissä viisi vuotta."

Mutta vieläkin paremmin:

"Olen kirjoittanut palsta- ja henkilöhaastatteluja aikakauslehdissä viisi vuotta."

Yhtä kaikki: Erin on taitava ja ihana! (kuten Jonnakin)

Vierailija (Ei varmistettu)

Odotan innolla seuraavia osia :)

(ja näille kielipoliiseille: kyllä teillä on aika paljon hommaa tuolla lilyn muilla palstoilla, että ei varmaankaan täältä kannata alottaa tai keskittyä.....)

Emilia Pyykkönen
Kuplia

Oho, tämähän kirvotti keskustelua :D Jutun teemaan liittyen: itsetuntoni kestää kyllä palautteen. Toki ammattikirjoittajan pitää joka tilanteessa pyrkiä täydelliseen suomen kielen kirjoittamiseen, mutta olen blogin suhteen ollut itselleni hieman armollisempi. Onneksi valtaosa blogien lukijoista tuntuu myös ymmärtävän, etteivät  toimittajien(kaan) blogit ole aina suoraan kieliopin oppikirjasta. Pyrin Kuplia-blogissani jatkossa(kin) kiinnostavuuteen ja ajankohtaisuuteen. Väärässä kohdassa olevien väliviivojen uhallakin.

E.T (Ei varmistettu)

Olen seurannut blogia mielenkiinnolla. Ihmettelen, miksi kielipoliisi takertuu näin ammattimaisen kirjoittajan blogiin. Mielestäni tämän blogin kielioppi on lähes täydellistä verrattuna blogeihin keskimäärin. Erinin hienot mietteet jäivät tämän tarpeettoman nipotuksen varjoon!!!

Vierailija (Ei varmistettu)

Erin on ihana. Mutta kuka on tuo oikeassa reunassa kuvassa oleva nainen valkoisessa mekossa?

Emilia Pyykkönen
Kuplia

Siinä on toi Vilkkumaan Maija.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.