Vegaaninen oreo”juusto”kakku
Alkuperäinen ohje julkaistu Sipsikaljavegaanit Facebook-ryhmässä, reseptiä muokattu omien kokeiluiden jälkeen.
Pohja:
2pkt Oreoita
75g margariinia
Vuoraa irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla.
Murskaa 1,5 pakettia Oreoita tehosekoittimessa.
Nypi keksimurskan sekaan kulhossa n.75g margariinia. Painelee massa tiiviisti pohjalle ja laita jääkaappiin.
(Voit murskata oreoita hieman enemmänkin, ja laittaa osan murskasta myöhemmin kakkumassan sekaan. Säästä muutamia oreoita koristeeksi kakun päälle)
Täyte:
2prk Oatly Påmackan
2prk Planti vispiä
1dl Sokeria
Vanilja-aromia tai vaniljasokeria
Sitruunamehua
1prk Alpro soijavispiä
2pss Vegegeliä
(Oreomurskaa)
Vatkaa Påmackanit ja Planti vispit yhdessä sähkövatkaimella kuohkeaksi. Heitä mukaan vajaa desi sokeria, 1/2 tl vanilja-aromia (tai 1tl vaniljasokeria) ja 1rkl sitruunamehua. Sekoita.
Eri kulhossa vatkaa kuohkeaksi 1prk Alpron soijavispiä.
Mittaa kattilaan kaksi desiä vettä, heitä joukkoon kaksi pussia vegegeliä. Kuumenna neste kiehuvaksi, koko ajan sekoittaen.
Kaada ohuena nauhana påmackan-seoksen sekaan koko ajan sekoittaen.
Välittömästi tämän jälkeen nostele soijavispivaahto varovasti sekaan.
Mikäli haluat värjätä kakun, laita sekaan hieman elintarvikeväriä (huom. Kaikki elintarvikevärit eivät ole vegaanisia). Sekoita Oreomurua joukkoon, mikäli haluat lisää tekstuuria ja makua.
Kumoa tämän jälkeen koko massa vuokaan keksipohjan päälle. Peitä kelmulla ja anna kakun tekeytyä yön ylitse jääkaapissa.
Irrota kakku reunoista ensin veitsellä, ota kakkupohjan reunat pois ja aseta kakku tarjoiluastialle.
Koristele kakku ennen tarjoilua Oreoilla, coktailkirsikoilla, jäätelötötterövohveleilla, suklaanapeilla, millä haluatkaan!