Vegaaninen oreo”juusto”kakku

Alkuperäinen ohje julkaistu Sipsikaljavegaanit Facebook-ryhmässä, reseptiä muokattu omien kokeiluiden jälkeen.

IMG_9974.JPG

Pohja:

2pkt Oreoita

75g margariinia

Vuoraa irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla.

Murskaa 1,5 pakettia Oreoita tehosekoittimessa.

Nypi keksimurskan sekaan kulhossa n.75g margariinia. Painelee massa tiiviisti pohjalle ja laita jääkaappiin.

(Voit murskata oreoita hieman enemmänkin, ja laittaa osan murskasta myöhemmin kakkumassan sekaan. Säästä muutamia oreoita koristeeksi kakun päälle)
  

IMG_9944.JPG

 
Täyte:

2prk Oatly Påmackan

2prk Planti vispiä

1dl Sokeria

Vanilja-aromia tai vaniljasokeria

Sitruunamehua

1prk Alpro soijavispiä

2pss Vegegeliä

(Oreomurskaa)

Vatkaa Påmackanit ja Planti vispit yhdessä sähkövatkaimella kuohkeaksi. Heitä mukaan vajaa desi sokeria, 1/2 tl vanilja-aromia (tai 1tl vaniljasokeria) ja 1rkl sitruunamehua. Sekoita.

Eri kulhossa vatkaa kuohkeaksi 1prk Alpron soijavispiä.

Mittaa kattilaan kaksi desiä vettä, heitä joukkoon kaksi pussia vegegeliä. Kuumenna neste kiehuvaksi, koko ajan sekoittaen.

Kaada ohuena nauhana påmackan-seoksen sekaan koko ajan sekoittaen.

Välittömästi tämän jälkeen nostele soijavispivaahto varovasti sekaan.

Mikäli haluat värjätä kakun, laita sekaan hieman elintarvikeväriä (huom. Kaikki elintarvikevärit eivät ole vegaanisia). Sekoita Oreomurua joukkoon, mikäli haluat lisää tekstuuria ja makua.

Kumoa tämän jälkeen koko massa vuokaan keksipohjan päälle. Peitä kelmulla ja anna kakun tekeytyä yön ylitse jääkaapissa.

Irrota kakku reunoista ensin veitsellä, ota kakkupohjan reunat pois ja aseta kakku tarjoiluastialle.

Koristele kakku ennen tarjoilua Oreoilla, coktailkirsikoilla, jäätelötötterövohveleilla, suklaanapeilla, millä haluatkaan!

 

IMG_9973.JPG

 

 

Kommentit (4)
  1. Minkä kokoiseen vuokaan resepti on tehty?

    1. Apuva… sellainen peruskoon irtopohjavuoka? Se yleisin koko, jonka mittaa en muista…

      mikäli tekee korkeampaan pienempään vuokaan, kannattaa hyytymiselle antaa enemmän aikaa. Kakun ei kuulu hyytyä sellaiseksi sileäksi hytkyväksi, vaan jää mukavan moussemaiseksi.

  2. Ihan törkeen hyvältä kuulostava ja -hauskan näköinen- kakku! 😀 Testiin menee, iso kiitos kun jaoit. 🙂

    1. Kerro ihmeessä testauksen jälkeen mitä tykkäsit!  Muutin alkuperäiseen ohjeeseen verrattuna mm. Sen, että käytän hyydyttämiseen vegegeliä agar agarin sijaan. Täyte jää moussemaiseksi, mutta kakku pysyy kasassa.

      Kakkumassa kun on väriltään valkoista, voi väreillä ja koristeluilla leikkiä oikein kunnolla 😀 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *