RUBY & Fellas – nättiä pubiruokaa
Moro!
Kävästiin tuossa tovi sitten muiden Tampere Food Clubilaisten kanssa Tammerkosken sillan alla RUBY & Fellasissa maistelemassa mitä listalta löytyy. Tää irkkuhenkinen pubi on ollut monesti kesäiltaisin kohtaamispaikkana ihanan ison terassinsa ansiosta. On kuulkaa nätit näkymät Tammerkoskeen! On siinä tullut samalla maisteltua ihanan rakkaita kesälistan annoksiakin.
Tällä kertaa sukellettiinkin sitten ihan kunnolla pubiruokiin vaikka valikoima on Rubyssa kattavampi ja monipuolisempi kun ihan missä tahansa peruspubissa. Annoksia voisi myös sanoa astetta fiinimmiksi.
Tässäpä alkuun kaksi hieman erilaista vaihtoehtoa alkuruuiksi tai pienempään nälkään.
Rubyn Hood –annos kootaan lähitiloilta tulevista herkuista, kuten juustoista, lihasta ja pikkelöidyistä kasviksista. Aivan mahtava annos, joka täytyy kyllä käydä kokemassa uudestaan.
Ruby’s Platter oli sitten aikalailla vastakohta tuohon ensimmäiseen: Mozzarellatikkuja, paneroitua kanaa, popperseja, sipulirenkaita, kurkku- ja porkkanatikkuja talon remoulade sekä manteliaiolin kera. Nää on varmasti tuttuja makuja jokaiselle. Manteliaioli muuten toimi todella hyvin ja koostumus oli hauska.
Siinäpä vähän Chili Cheese Frieseja viereisestä pöydästä.
Okei! Nyt sitten keskittykää! Yllä olevassa kuvassa näette kupillisen pekonia. Eikä mitä tahansa pekonia vaan IPA-marinoitua, taivaallisen makusta pekonia. Jos liha maistuu niin tää on kyllä aivan täydellinen pikku snacksi tuopin seuraksi. Nam saatana!
Me otettiin puoliksi Molly’s burgeri, jossa oli kanaa, vuohenjuustoa, briossisämpylä, paahdettua sipulia, mustaherukkaa ja timjamisitrusjogurttia. Oli ihan ok, mutta meidän makuun vähän mauton. Tykätään paljon vuohenjuuston ja kanan yhdistelmästä, ja kirpeän mustaherukan kanssa yhdistettynä kuulosti tosi toimivalta. Se kuitenkin jäi vähän laimeaksi. Molly’s on kuitenkin esimerkiksi Emmille ihan yksi lemppareista. Lisukkeena pikkelöityjä vihanneksia, jotka tuli kivassa purkissa. Ne oli tosi hyviä!
Jar Jar Things –annos. Metsämarja-graavattua lohta ja piparjuuri-crèmeä. Saaristolaisleipää, siitakesieniä, juuressipsejä, kurpitsaa.
Otettiin puoliksi myös Patrick’s-niminen annos, jossa oli revittyä lammasta, minttumajoneesia, paahdettua sipulia ja valkosipulijogurttia. Tää oli ihan voittaja! Suositellaan testaamaan. Me mennään ainakin tää syömään vielä uudestaan. Tämän kaverina toimi loistavasti bataattiranskalaiset ja remouladedippi sekä ne pikkelöidyt vihannekset.
Dukkah Chups. Dukkah-maustettua lampaan karetta, mallasjuureksia, romesco-kastiketta, karpalogeeliä, pistaasia. Annos ei kuulemma ihan voittanut Ravintola Malabadin lammasta. Viereisestä pöydästä oltiin sitä mieltä meidän pitahampparin maistamisen jälkeen, että siinä revitty lammas oli kuitenkin erittäin onnistunut.
Bataattiranskiksetkin tarjoiltiin kivoista pienistä metallikipoista.
Naapuripöydän Falafelationship, jossa on falafelia, maissimuhennosta, paistettua lehtikaalia, juuressipsejä, pikkelöityä retiisiä ja soijajogurttia.
Kun Nigella Lawson muutama vuosi sitten paneroi ja uppopaistoi suklaapatukan telkkarissa muijat saattoi pikkasen naurahtaa. Ei muuten naurata enää! Rubyn Hobbit’s Treat – annokseen saa valita joko Snickersin, Bountyn tai Susun uppopaistettavaksi. Tää rapea herkku tarjoillaan sitten vaniljajäätelön kera. Ja syntisen hyväähän se sitten oli. Vähän ehkä oli muijien mieleen liiaksi taikinaa itse patukan ympärillä. Verisuonet tukkoon 2016.
Cakescakescakes-jälkkäri, jossa on siis kolme erilaista pientä kakkupalaa. Raparperijuustokakkua, kurpitsapiirasta ja kirsikkamutakakkua. Kaikki kakut oli mukavan kosteita ja koostumukselta hyviä, mutta kyllä toi suklaa tais viedä voiton.
Eli siis loppukaneettina vois todeta, että uusi menu yllätti maistelijoista jokaisen positiivisesti niin maun kun ulkonäönkin puolesta. Kaikkee kantsii koittaa, mutta ipa pekonille ja Patrick’s-pitaleivälle erikoissuositukset muijilta!
Huomenna Huurteen visaan!
– Muijat