Tunnelmallinen ilta ravintola Shelterissä

 

Hellou!

Suunnattiin Tampere Food Club Bloggers -ryhmän kanssa pienelle ekskursiolle Helsinkiin (valitettavasti matkasta puuttu mun ihana vaalea rikoskumppanini Annukka! Byhyyy!).

Kohteena oli kesän lopulla Katajanokalle avattu ravintola Shelter.

Vanhan makasiinirakennuksen alakerrassa sijaitseva ravintola on tunnelmaltaan tosiaan kuin turvapaikka meren vierellä. Sisustus on lämmin ja tumma ja asiakaskuntaa oli laidasta laitaan, lapsista vaareihin.

s5.jpg

s7.jpgs3.jpg

s6.jpg

Harvemmin on tullut maisteltua bulgarialaista kuohuvaa, mutta tämä maukas yksilö kyllä karisti kaikki ennakkoluulot ja varmaan tulen maistelemaan useamminkin.

s1.jpg

s2.jpg

s8.jpg

Terriini Huttulan kukosta, linnunmaksamousse, hillottua rusinaa ja saksanpähkinää.

s11.jpgs9.jpg

s10.jpg

Paahdettua Grönlannin pallasta, punajuurta, savustettua smetanaa ja katajanmarja beurre blanc-kastike.

s12.jpg

Keittiömestari Teemu Laurell kävi moikkaamassa meitä.

s13.jpg

Kurpitsansiemen jäätelö, kurpitsakreemiä ja lakulla maustettua kinuskia. Nam!

s16.jpgs14.jpg

Shelterissä tuli kyllä selkeä tunne siitä, että sen taustalla häärivä joukko tekee hommaansa intohimolla ja persoonallisesti. Ehkä sen takia on vaikea kiteyttää ravintolaa yhteen lauseeseen; se tuntuu olevan monen persoonan summa. Joka ei missään tapauksessa ole huono asia! Rehellisiä ja selkeitä, kauteen sopivia makuja.

s15.jpg

Poikettiin vielä ruokailun jälkeen yläkerran Rusty Barissa maistelemassa mahtavat cocktailit. Huikea drinkkipaikka tämä ja kätevällä paikalla ravintolan yläkerrassa. Oikein hyvä yhdistelmä rennolle illalle hyvän ruuan ja juoman parissa yhdessä rakennuksessa.

 

<3:lla

-Anna

 

Kulttuuri Ruoka ja juoma Suosittelen