Ladataan...

Mitä yhteistä on barokkisäveltäjä Georg Friedrich Handelilla ja muusikko Jimi Hendrixillä? Äkkiä ajatellen ei sitten juurikaan mitään paitsi musiikki. Handel kuoli v.1769 ja Hendrix syntyi v. 1942, joten kovin tuttuja he eivät voineet olla. Mutta onpas jotain ja se löytyy Lontoosta os. 25 Brook St, Mayfair, London.

He nimittäin ovat asuneet samassa talossa ja sieltähän löytyy museo HANDEL AND HENDRIX. Kävin tutustumassa museoon, jonka sisäänkäynti on muuten talon takaa. 1. ja 2. kerros ovat Handelin huoneistoa ja 3. kerroksesta löytyy Hendrixin huone.

HANDEL asui täällä v. 1723 aina kuolemaansa asti (k.1759) yli 30 vuoden ajan. Hän sävelsi ja harjoitteli monet kuuluisat teoksensa täällä mm.Messiaan.

HENDRIX asui vain lyhyen  ajan tässä talossa v1968-1969 tyttöystävänsä Kathy Esthinghamin kanssa.

Handelin musiikkihuone

Handelin makuuhuone

Alkuperäistä portaikkoa

Hendrix näyttely

Hendrixin huone

Museossa järjestetään konsertteja ja muuta ohjelmaa, joista voi lukea lisää tästä linkistä: https://handelhendrix.org/

Mikäli kyseiset herrat ja heidän musiikki ovat omia suosikkeja, kannattaa täällä toki poiketa. Innokkaat vapaaehtoiset oppaat kertovat mielellään lisää yksityiskohtia.

Sisäänpääsy £10

 

Share

Ladataan...

Olen jotenkin onnistunut kiertämään "legendaarisen" King's Roadin kohta 30-vuoden ajan. Siitä on tosiaan kulunut tuo aika, kun viimeksi olen siellä kulkenut. Nyt tein paluun tälle aikoinaan kovin kuuluisalle King's Roadille.

Katu on saanut nimensä 1800-luvulla, jolloin se toimi Charles II yksityistienä matkalla Kewiin.

King's Road eli Kuninkaantie oli vielä 70-luvulla Punkin ja ja erilaisten alakulttuurien aluetta. Katuun yhdistettiin nimet Mary Quant, Vivienne Westwood ja Malcolm Mclaren muutamia mainitakseni. Led Zeppelinin omistama Swan Song Records sijaitsi myös täällä. 60-luvulla täällä oli hippikauppoja ja puoteja, joissa myytiin kynttilöitä, suitsukkeita ja henkisiä kirjoja ja muuta "hippihärpäkettä". 

Well they put me out on the old Kings Road
I didn't know which way to go
There was people all around wearin' funny lookin' clothes
Some boys, some girls, some I don't know

I didn't know which way to go
I'm a new world boy on the old Kings Road

Rockabilly music was in the air
I looked in the door, they said "come over here"
They had socks and shirts and underwear
That I'd seen before, but I don't know where

I didn't know which way to go
I'm a new world boy on the old Kings Road

Tom Petty- Kings Road

Tänä päivänä ei ole punkista, hipeistä eikä muustakaan alakulttuurista tietoakaan, mutta King's Road on edelleen yksi tunnetuimmista (hinnakkaista) ostoskaduista. Muotia, sisustusliikkeitä ja kahviloita riittää tällä parin mailin pituisella kadulla. Kuuluisa Saatchi Galleria löytyy myös täältä

Vivienne Westwood ei sen sijaan ole hävinnyt kadulta ja pitää yhä putiikkiaan nimeltä Word End, jonka seinästä löytyy hassu taaksepäin liikkuva kello. Myös laadukas Peter Jonesin tavaratalo, joka kuuluu nykyisin samaan ketjuun John Lewisin sijaitsee Sloane Squaren metroaseman tuntumassa ja tästä on hyvä aloittaa tutustuminen King's Roadiin. 

 

Share

Ladataan...

Täällä ollaan taas!!! Kokonaiset yhdeksän päivää Lontoon humua ja sumua edessä. 

Alkuloma menee yksin "me timea" viettäen ja loppulomalle saan matkaseuraa. Kiva! Nyt menen minne nokka milloinkin näyttää ilman suurempia suunnitelmia. Loppulomalle on sitten luvassa enemmänkin ohjelmaa.

Tällä kertaa en aio poistua Lontoon alueelta minnekään, sillä tällä kaupungilla riittää tarjottavaa pidemmällekin lomalle.

Haluan nauttia kiireettömistä aamiaisista ja istuskella kahviloissa seuraten kaupungin elämää. Lempimuseolleni Victoria & Albertille löytynee myös kerrankin riittävästi aikaa ja shoppailulle tietty. Toivottavasti vastaan tulee jotain uutta ja jännää tälläkin kerralla. 

Loma alkaa kuitenkin värikkäästi ja vauhdikkaasti todenperäisen musikaalin KINKY BOOTSIN merkeissä. Onhan täällä myös ST PATRICK'S festarit koko viikonlopun, joten CHEERS!

 Lontoon ystäville tulossa matkajuttuja blogiin ja kuvia Instaan.

Share

Ladataan...

Maailmalla on mitä jännittävimpiä ja erikoisempia majoituksia. Tarviiko aina olla niin perinteistä....Tässä muutamia:

Hotel Central & Cafe, Copenhagen, Denmark

Kööpenhaminasta löytyy söpö pikkuruinen kahvila jonka yläkerrassa on yhden huoneen hotelli. Lieneekö maailman pienin? En tiedä, mutta kärkisijoilla ainakin.

V8 Hotel, Stuttgart, Germany

Jenkkiautojen ystäville V8 Hotelli Saksan Stuttgartissa

Book and Bed, Tokyo&Kioto, Japan

Lukutoukille! Book and Bed Hostellissa voi yöpyä kirjahyllyssä.

Grazybeargroup Hotel, Beaconsfield, UK

Gooteille!! Tässä jännittävässä hotellissa on tumman puhuva sisustus. Lontoosta löytyy myös  Grazybear ravintola. Kiehtova!

Jumbo Stay Hotel, Stockholm, Sweden

Lentokonefanit voivat yöpyä Tukholman Arlandassa tässä Jumbojet Hotellissa

The Boot B&B, New Zealand

Kenkäfriikeille ja leikkimielisille sopisi varmaan yöpyminen "kengässä" 

Kakslauttanen, Saariselkä, Finland

Suomen Lapissa hauska majapaikka kaikille Revontulibongareille

Share
Ladataan...

Ladataan...

Herättyäni eräänä tammikuun aamuna oli päässäni kaksi sanaa NOVA SCOTIA! Ihmettelin aikani, mistä nuo sanat ilmestyi ajatuksiini, kun en ollut vielä silmiäkään auki saanut. Olinko nähnyt unta?

En muista puhuneeni, kuulleeni tai nähneeni mitään, mikä liittyisi NOVA SCOTIAAN. Paikka ei juuri muutenkaan luonut minkäänlaisia mielikuvia.

Asia jäi kuitenkin vaivaamaan, joten päädyin googlettamaan: Nova Scotia Kanadan toiseksi pienin provinssi, joka sijaitsee Atlantin valtameren rannalla. Pääkaupunki Halifax jne...Sitten avasin kuvahaun ja DA-DAM!!! Taidan haluta tuonne.

Kuvat: http://www.bluediamondtours.com/

SUUNNITELMA

Mikäli matka tulee toteutumaan tulen sitten täältä tarkistamaan kuinka pahasti meni laskelmat pieleen.

Hinnat per henkilö olettaen, että majoitus jaetaan. 

AJANKOHTA

Syksyllä (tämän jutun hintahakuihin käytin ajankohtaa 5.-15.10.2017) Syksy on ehdottomasti aika jolloin haluan tänne matkustaa, vaikka moni muukin ajattelee samoin ja se näkyy myös hinnoissa. Nyt ei olla kuitenkaan etsimässä sitä halvinta lentoa ja edullisinta majoitusta, vaan mahdollisimman lyhyttä lentoaikaa ja keskitason viihtyisiä majoituksia.Ruska on parhaimmillaan ja lämpötilat ihanteelliset ainakin meikäläiselle, joka ei juurikaan helteistä välitä. Lokakuussa järjestetään myös Celtic Colours festarit, joka on yksi syy valita tämä matkustusajankohta. Myös kevät ja kesä on ok, mutta sitten se ruska & Celtic festari jää taas kokematta. Talvi on poissuljettu. 

Tämä matka tulisi olemaan luonto/kaupunkiloma. Tarkoituksena kiertää autolla Cabot Trail, joka sijaitsee Cape Bretonin saarella ja pituutta sillä on 298km. Matkan voisi tehdä kiireettömästi ja yöpyä parissakin eri saaren kohteessa. Sieltä matka jatkuisi Lunenburgin pikkukaupunkiin, joka on Unescon maailmanperintökohde. Kaupunki on tunnettu kapeista kujista ja ainutlaatuisesta arkkitehtuurista. Täälläkin olisi tarkoitus yöpyä. Loppumatka sitten kaupunkilomaa Halifaxissa. Kaikkiaan kilometrejä kertyy n. 1150

Linkkejä:

http://celtic-colours.com/

http://www.novascotia.com/see-do/attractions/old-town-lunenburg-unesco-world-heritage-site/2615

Tämän valitsisin Lunenburgista:

http://www.atlanticsojourn.com/

PARAS LENTO

Icelandair menopaluu via Reykjavik 769€. Lentoaika n. 10h ja saapuminen illalla 19.40.

MAJOITUKSET

1. yö lentokenttähotellissa nukkuen pois matka/aikaerorasitusta 70€. Aamiaisen jälkeen noutamaan autoa lentokentän pisteestä ja nokka kohti Cabot Trailia.

AUTONVUOKRA

Pieni auto 118€/4vrk eli 59€/hlö (sis.vakuutukset, lentokenttämaksu,tiemaksut, rajoittamattomat mailit)

Tom Tom 11€/vrk

Bensakulut? Ei hajuakaan

http://www.novascotia.com/explore/top-25/cabot-trail

 

2.-3. yö jossain Cape Bretonin kylissä yht. 70€

4. yö Lunenburgh 50€

5.-10. yö Halifax yht. 280€/5 yötä

 

Kuvassa tyypillinen viehättävä majoitus

SISÄÄNPÄÄSYT, VALASRETKI  + YKSITTÄISET MAKSULLISET FESTARITIKETIT n. 100€

Yllätykset 300€ (sis. ehkä bensat)

Karkea arvio 1668€/hlö

Ruokailut ja shoppailut päälle

Tässä "runko" matkalle, jota muokataan vielä moneen kertaan. Ehkä mukaan tulee myös Prince Edwardin saari tai lyhennetään matkaa päivällä. Näillä näkymin ensi vuoden syksy on sopiva aika tälle matkalle.

 

Share

Ladataan...

HARVOIN TULEE TILAISUUS PÄÄSTÄ IHKA AIDOLLE LENTOTUKIALUKSELLE!

Tämä tilaisuus tarjoutui 2015 syksyllä New Yorkin matkalla.

Manhattanin Hell's Kitchenissä (Pier 86) on museona toimiva käytöstä poistettu lentotukialus USS Intrepid. 

Mielenkiintoinen kohde, jossa voi erilaisten lentokoneiden lisäksi tutustua myös ydinsukellusvene USS Growleriin sekä ensimmäiseen avaruussukkula The Enterpriseen sekä kapseliin.

The Enterprise

Avaruuskapseli

Sukellusveneessä

Allekirjoittanut lähdössä "lentoon" itsekin....

Concorde

Concorden alla voi syödä vaikka eväitä, sillä ravintolaa tai kahvilaa ei aluksella ole. Limu automaatti löytyi kyllä.

Museossa on tietysti kauppa matkamuistoja varten. Ostin Nasan repun ja astronauttievästä (yäk)

Tämä kohde sopii koko perheelle ja ainakin itse tykkäsin kovasti.

Linkki: http://www.intrepidmuseum.org/

Share

Ladataan...

Postcrossing on maailmanlaajuinen, kansainvälinen postikorttirinki, jossa toisilleen tuntemattomat ihmiset ympäri maailmaa lähettävät kortteja sivuston arpomalle henkilölle. Tämä portugalilaisen Paulo Magalhãesin luoma rinki on saavuttanut suuren suosion ympäri maailmaa. Sinun tarvitsee vain luoda nimimerkki ja kertoa jotain itsestäsi tai olla kertomatta, kuka mitenkin haluaa.

Liityin postcrossaajiin pari vuotta sitten ihan mielenkiinnosta ja toiveena saada hyviä matkavinkkejä korttien kautta. Mukana olen edelleen ja vinkkejä on tosiaan tullut ja uusia tuttavuuksia. Kielenä on englanti. Tässä linkki virallisille sivuille: www.postcrossing.com 

Omassa profiilissa voi halutessaan pyytää tietynlaisia postikortteja. Minulla on toiveena mm.keskiaikaisia linnoja. Toiveena on myös, että kortin lähettäjä nimeäisi kaksi kohdetta, nähtävyyttä, kaupunkia tai kylää, jonka haluaisi näyttää minulle, jos vierailen hänen maassaan.

Suosituimpia Suomesta pyydettyjä aiheita ovat Muumit, Inge Löök ja revontulet. Unescon maailmanperintökohteet ovat myös yleinen toive sekä majakat.

Kahden vuoden aikana olen saanut 329 postikorttia 53 eri maasta. Lähettänyt olen 321 korttia 42 eri maahan. Matkalla on siis 8 korttia, jotka perille päästyään vastaanottaja rekisteröi sivustolle. Kun kortti on merkitty saapuneeksi ohjelma antaa uuden osoitteen. Postcrossaajia on 211 maassa ja seuraava korttini lähtee Hollantiin naiselle, jonka toiveena ovat luontokortit.

Olen myös lähettänyt kortin syntymättömälle vauvalle Taiwaniin, sekä hamsterille Saksaan. Eräs japanilainen poika toivoi syntymäpäiväkortteja tyttöystävälleen lähettäjän maan kielellä. En tiedä kuinka monta korttia ja kuinka monesta maasta hän sitten syntymäpäivänä ojensi tyttöystävälleen. Kiinasta olen saanut vierailupyynnön ja tarvittaessa majoitustakin on tarjottu ja Irlannista korttikaverin (direct swaps) ohjelman ulkopuolelta. Vastaan on tullut hyvinkin erikoisia korttitoiveita.

Tämä harrastus tarvitsee vain kynän, postikortit ja merkit. Se kuinka paljon ja kuinka usein lähettää kortteja on aivan itsestä kiinni. Kiva ja edullinen harrastus, joka vie sinut eräänlaiselle "maailman ympäri" matkalle.

HAPPY POSTCROSSING!

Linkit:

http://www.postcrossingyhdistys.fi/

https://fi.wikipedia.org/wiki/Postcrossing

:

Share

Ladataan...

Mun blogi täyttää tänään vuoden! Onnea Blogi!

Harjoitellessa on vuosi mennyt ja suunta on toivottavasti ylöspäin. Ei ole helppoa löytää uusia aiheita, mistä ei jo olisi aiemmin joku kirjoittanut. Toivottavasti jotain uutta tänä vuonna tulee eteen.  Matkailuaiheessa pysyn jatkossakin tai ainakin yritän.

Suuri yllätys oli huomata, että vierailijoita on käynyt tuhansia ja vakiolukijoitakin useita satoja. Kiitos maileista ja kommenteista!

Synttärien kunniaksi MEMORY FOTO: Tästä kaikki alkoi! Parantumaton matkakuume iski vuonna -85!

Kyseinen matka kulki reittiä Joensuu-Turku-Tukholma-Kööpenhamina-Hampuri-Köln-Pariisi-Marseille-Nizza-Cannes-Ventimiglia-San Remo-Finale Ligure-Genova-Viareggio-Roma-Brindisi-Korfu-Brindisi-Milano-Hampuri-Kööpenhamina-Tukholma-Turku-Joensuu

ja matka jatkuu........6 viikoa lomaan!

Share

Ladataan...

" Jokainen voi tehdä Lontoosta omanlaisensa. Se voi olla kuuluisien paikkojen Lontoo, taidenälkäisen Lontoo, musadiggarin Lontoo, shoppaajan Lontoo, herkuttelijan Lontoo tai mitä ikinä sen haluaakin olevan. Valitse vain omasi ja hyppää seikkailuun."(Milla Kontkanen/Mondo Lontoo)

Niin totta tuo Milla Kontkasen kiteyttämä teksti Mondo kirjan kannessa. Kaikki Lontoon kävijät näkevät kaupungin juuri omalla tavallaan ja monille myös Lontoon "keskusta" voi tarkoittaa ihan eri aluetta. Useille se on West Endin, Oxford Street ja Piccadillyn aluetta. Minun keskusta sijoittuu jotakuinkin Circle Line metrolinjan sisäpuolelle. Kuka mitenkin "keskustan" määrittelee,

Minun Lontooni on ehdottomasti koottu arkkitehtuurista ja runsaasta kulttuuri tarjonnasta! Victorian ja Edwardian ajan rakennukset ja kauniit ovet kolkuttimineen saavat usein jalat huutamaan "hoosiannaa". Loputtomia kävelylenkkejä tutkien näitä viehättäviä rakennuksia. Harrastan myös kaupunginosa bongailua, sillä Lontoo koostuu lukuisista eri osista, jotka kaikki ovat omanlaisiaan. Omaa suosikkia kaupunginosista on vaikea nimetä, sillä niitä on useita. Nuorena 80-luvulla se taisi olla Camden Town ja tokihan sillä on edelleenkin oma viehätyksensä. Fulham, Notting Hill ja Richmond kuuluvat nykyään suosikkilistalle monien muiden lisäksi. Myös East Endistä löytyy mielenkiintoisia alueita.

Minun Lontoo koostuu myös loputtomasta kulttuuritarjonnasta. Museoita, teattereita, konsertteja!! Aina löytyy uutta, vaikka olisit vieraillut kaupungissa lukuisia kertoja. Suuret ja tunnetuimmat museot ovat kaiken lisäksi ilmaisia. Oma suosikkini on Victoria and Albert Museum https://www.vam.ac.uk/ , josta käytetään lyhennettä V&A. Tämä museo sijaitsee Etelä-Kensingtonissa.

Kaupunki on täynnä myös pienempiä, mielenkiintoisia ja välillä hieman erikoisiakin museoita. Miltäpä kuulostaa vaikka Brand Museum, Freud Museum tai Wellcome Collection, jossa voi tutustua lääketieteen outoon historiaan tai vaikkapa Napoleonin hammasharjaan.

Eräs suosikkini on Wallace Collection 1700-luvun kartanossa Marylebonen kaupunginosassa. Tässä yksityiskokoelmassa on esillä haarniskoja, miekkoja, taidetta ja huonekaluja 1600-1700 luvulta. Erittäin kattava kokoelma ja sopivan kokoinen kierrettäväksi yhdellä kertaa. Tämäkin on ilmainen kohde.

Vierailen aina myös museon myymälöissä, josta löytyy aina jotain kivaa ostettavaa. Matkasateenvarjot eri aiheilla itselle ja tuliaisiksi on suosikkiostos. 

Pubikulttuuri on sitten oma lukunsa sekin ja kuluu Lontoon vierailuun. Minun Lontoossa pubit ovat esillä erityisesti lounasaikaan. On aina kiva mennä rentoutumaan pubiin hyvän ruuan ja oluen seuraan. Pubiruoka on yleensä maukasta perusruokaa edulliseen hintaan.

Pubejahan riittää yli 5000 kpl. On vanhoja historiallisia pubeja, erikoisia pubeja ja turistirysiä jokaiseen makuun. Yhtä vaikea, kun suosikki kaupunginosan nimeäminen on myös suosikkipubin valinta. Eräs kiva pubi on The Victoria, Strathearn Placella Paddingtonissa.

Shoppailijalle Lontoo on ehkäpä paratiisiin verrattavissa. Minä tykkään kierrellä erikoisliikkeissä, joita ei tule joka päivä vastaan. Eräs suosikki on kenkäkauppa Irrecular Choice, Carnaby Street ja matkailijoiden suosikki Stanfords, Govent Gardenissa. Kirjakaupat ovat joka reissun kohteena ja suosikkina on pysynyt Daunt Book, Marylebonessa. Oxford Streetiä välttelen ja shoppailen mieluummin rauhallisimmilla alueilla ja katumarkkinoilla.

Majoituksen valitsen aina vähän eripuolilta Lontoota. 30 vuoden aikana on tullut vastaan jos jonkinlaista majapaikkaa. Aivan hirveistä home loukuista aina Luxus hotelleihin ja kaikkea siltä väliltä. Tärkeintä on nykyään siisteys ja kulkuyhteydet. Tuleva varaus on tehty South Kensingtoniin, jossa en ole aikoihin majoittunut.

Afternoon Tea on myös traditio, joka kuuluu usein myös minun ohjelmaan.

Pidän kaupunkimatkailusta höystettynä maaseutuvierailuilla ja Lontoo on pitänyt 1.sijansa !!!

 

Share

Ladataan...

Messuviikonloppu on nyt vietetty ja mitä jäi käteen? Aika nihkeästi sai tietoa mielessä olleisiin kysymyksiin ja ständeillä ei selvästikään ollut kovin myyntihenkistä porukkaa muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Tätä mieltä on näköjään moni muukin, kun seuraa matkaryhmien keskusteluja somessa. SAS:lla sain kyllä nopeaa ja asiallista palvelua mieltä askarruttaneeseen kysymykseen ja kuulin myös kehuja tulevan Californian Road Tripin kohteista siellä käyneeltä henkilöltä.

Majapaikaksi valitsin Crowne Plazan Mannerheimintiellä, koska sieltä tuli paras tarjous 2:lle yölle. Hotelli on entinen Hesperia ja sieltä onkin muistoja vuosikymmenien takaa sambakarnevaaleilta. Hotelli oli ihan ok ja tuli jotenkin nostalginen 80' fiilis. Pientä kuluneisuutta oli havaittavissa sekä huoneessa, että yleisissä tiloissa, mutta sehän ei tietenkään haitannut. Aamiainen oli hyvä, mutta aivan turhan kallis.

Growne Plaza Hotel

Aromaterapiaa

Lähellä hotellia on Cafe Tin Tin Tango, jossa kävin iltapalalla tuloiltanani. Kiva lämmin tunnelma kynttilöineen.

Tin Tin Tango

Toisena päivänä sain seurakseni matkakumppani M:n ja kävimme illallisella Mamma Rosassa, joka myöskin sijaitsee lähellä hotellia. Myös täältä oli paljon muistoja vuosien takaa. Mamma Rosa ei pettänyt tälläkään kertaa. Ruoka ja palvelu oli edelleen huippua! Valitsin pääruuaksi peuraa mustaherukkakastikkeella ja se vei kyllä kielen mennessään ja sai lukuisia ylistyksiä pitkin iltaa. Tänne on syytä tehdä pöytävaraus. 

Mamma Rosa

Tein tämän viikonloppumatkan junalla pitkästä aikaa ja menomatka sujuikin leppoisissa merkeissä työskentelyhytissä. Paluumatka olikin sitten jokseenkin hirveä!! VR: llä oli tietoliikennevika ja paluumatka oli hankala ja pitkä. Ei siinä mitään, kun ei ollut kova kiire, mutta tämä oli kohdallani jo 3. vastaava VR hässäkkä. Korvausta tulossa 50%  lipusta ja sain peräti 4€ arvoisen setelin ravintolavaunuun. Saattaa mennä jonkin aikaa seuraavaan junamatkaan.....lentoliput ovat useinkin halvemmat, kuin junaliput ja Helsinki-Vantaalta pääsee nykyään suoraan keskustaan junalla.

Leppoisa menomatka

Piristävä "miniloma" VR sählingistä huolimatta. Talvilomaan on vielä viikkoja...

 

 

 

Share

Ladataan...

M A T K A V U O S I   2 0 1 6

Matkavuosi 2016 on nyt taputeltu ja tämän vuoden lomat pidetty. Omalla mittarilla mitattuna vuosi on ollut kohtalaisen vilkas. Mukaan on mahtunut 5 maata ja useita kaupunkeja sekä kyliä, vanhoja tuttuja ja uusia tuttavuuksia. Tänä vuonna lomat oli useassa eri osassa, joka mahdollisti useamman matkankin.

MAALISKUU

Maaliskuussa vierailtiin Espanjan Barcelonassa. Maa on tuttu, mutta Barcelona oli uusi tuttavuus ja kiva olikin. Ajankohta osui nappiin säiden puolesta, sillä en tykkää helteistä. Turistejakaan ei ollut liikaa näin maaliskuussa. Päivälämpötilat nousivat +15c, mutta aamuisin oli kevyt toppikselle käyttöä. Erityisesti jäi mieleen Barri Goticin alue kapeine kujineen ja putiikkeineen. Tänne joskus uudelleen.

Aquarium Barcelona

TOUKOKUU

Toukokuussa oli vuorossa ihana Irlanti. Dublin, Cliffs of Moher ja Ring of Kerry. Aktiivinen loma kaikin puolin. Päällimmäisenä jä mieleen upeat maisemat ja ihana hotelli. Irlanti on jatkossakin listalla ympäri vuoden ja sinne on aina kiva palata. 

Doolin, Irlanti

KESÄKUU/HEINÄKUU

Kesäkuussa oli lähimatkailua Lappeenrannassa ja Ilomantsissa. Lappeenrannan hiekkalinnat ovat aina yhtä upeita! Heinäkuussa oltiin työporukalla Kuopion viinijuhlilla, jotka olikin tosi hyvin järjestetty. Aivan liian vähän tulee kotimaassa matkailtua. Ensi kesänä vois yrittää parantaa tapoja ja viettää viikonlopun jossain kotimaan ennestään tuntemattomassa kohteessa.

Lappeenranta

ELOKUU

Sitten olikin jo elokuu ja vuorossa ikisuosikki Lontoo. Aivan upea matka, vaikka lämpötila kipusi pahimmillaan +32c. Tähän lomaviikkoon kuului myös Brighton, Portsmouth, Windsor, Stonehenge ja Bath. Kaikki kivoja kohteita, mutta päällimmäisenä jäi kuitenkin mieleen keskiaikainen Hampton Court palatsi ja ihana Bath. Majoitus "mummolamaisessa" viehättävässä hotellissa osui myös nappiin. 

Streets of London, Hampton Court Palace,  Greenwich, HMS Victory

SYYSKUU

Syyskuussa tehtiin "bonus" matka Skotlantiin pidennetylle viikonlopulle hyvän ystäväni kanssa. Tämä ei ollut suunnitelmissa, "mut kun halavalla sai". Piipahdettiin päiväksi myös Englannin puolelle. Edinburgh on viehättävä kaupunki, jossa on ihan omanlainen tunnelmansa. Tämä oli toinen Skotlannin vierailu, mutta ei kahta ilman kolmatta sanoo sananlasku!

LOKAKUU

HONGKONG JA MACAO uusia tuttavuuksia molemmat. Olin iloisesti yllättynyt Hongkongin monipuolisuudesta. Tämä kaupunki kiilasi omalla listalla ohi New Yorkin. Sattui jälleen kova helle, mutta onneksi täällä ulmastointi pelaa. Ehdottomasti uusintaan joskus!

Siinä oli matkavuosi 2016!  Pian on Joulu ja muutama vapaa, joka vietetään perheen parissa kotona.

2017 ensimmäinen matka on jo bookattu maaliskuulle ja loppu kesälle tai alku syksyyn on suunnitteilla kaukomatka uuteen kohteeseen. Kaupunkilomailu jatkuu ja rannat/uima-altaat saavat tulevanakin vuonna odottaa...

Ps. Lontoo on pitänyt edelleen ykköspaikkansa!

Share

Ladataan...

Musikaali Lontoossa on elämys, jota ei kannata ohittaa. Myös he, jotka eivät yleensä teattereissa juuri viihdy ovat positiivisesti yllättyneitä. En ole kuullut vielä kenenkään pettyneen.

Showt ovat maailman huippuja ja vievät väkisinkin mukanaan. Musiikki, esiintyjät, puvustus, lavastus, äänentoisto ja itse teatterirakennukset ovat upeita niin sisältä kuin ulkoakin.

Oma suosikkini on monelle tuttu Les Miserables, jonka tarina sijoittuu 1800-luvun Ranskaan. Tätä musikaalia on esitetty Lontoossa yli 30 vuotta ja on yksi pisimpään menneistä ja kerää yhä katsojaennätyksiä. Vieläkin kauemmin on esitetty Agatha Christien näytelmää Mousetrap, jopa yli 60 vuotta.

Les Miserablesin näin 3-4 vuotta sitten ja olin niin haltioissani, että tuskin edes muistin hengittää. Suunnittelenkin uusintaa seuraavalle Lontoon matkalle.

Les Miserables, Queens Theatre

Muita tunnettuja musikaaleja ovat mm. Lion King, Book of Mormon ja Phantom of Opera, vain muutamia mainitakseni. Lontoossa pyörii päivittäin kymmeniä musikaaleja, näytelmiä ja tietysti oopperaa ja balettia.

Uusia musikaaleja ovat mm Harry Potter ja David Bowien Lazarus.

Kuva loppuunmyydyn Book of Mormon esityksen väliajalta Prince of Wales Teatterista 12/2015

Iltapäivä matineaan tai iltanäytökseen voi poiketa vaikka kesken shoppailun lepuuttamaan jalkoja. Farkut/ T- paita yhdistelmä käy yhtä hyvin, kuin juhlavampikin vaatetus ja takit voi tuoda katsomoon. Pukukoodia ei siis ole, ellet itse halua pukeutua paremmin. Väliajalla kiertää oluen ja jäätelön myyjiä ja voit ottaa vaikka viinin (muovimukissa)väliajalta mukaan katsomoon. Tunnelma ja yleisön eläytyminen poikkeaa muutenkin melkoisesti meidän kotoisiin ehkä vähän "jäykähköön" yleisöön verrattuna. Täällä eletään voimakkaasti mukana ja suosiota osoitetaan välillä aika riehakkaastikin. 

 

TKTS, Leicester Squarella

Liput näytöksiin voi hankkia netistä jo ennen matkaa, jos haluaa varmistaa paikan tietylle päivälle tai hankkia viime hetken paikan esim TKTS- lipputoimistosta Leicester Squarelta. Hinnat vaihtelevat ajankohdasta ja istumapaikasta riippuen £20 ylöspäin.

Tästä linkistä voi katsoa viime hetken lippuja: http://www.tkts.co.uk/whats-on-sale/#today

Tästä linkistä voi tutustua musikaaleihin: www.theatrepeople.com

 

I ❤️ MUSICALS !

 

Share

Pages