Ladataan...

P R I M R O S E  H I L L   (Paddington leffan nähneet varmaankin tunnistavat kuvan talon)

Viime postauksen aiheena oli kylämäinen Hampstead ja samalla aiheella jatketaan. Pohjois-Lontoossa sijaitseva Primrose Hill kuuluu myös näihin Lontoon "kyliin"ja tunnelma on hyvinkin seesteinen verrattuna keskustan hälinään. Oma vierailuni sijoittui varhaiseen aamuun, jolloin kahvilat vasta availivat oviaan ja liikenteessä ei juuri näkynyt ketään, paitsi koiran ulkoiluttajat. Todella rauhallinen tunnelma.

Pääkadulla Regent's Park Roadilla on useita kivoja ravintoloita ja kahviloita. Oma suosikkini on kuitenkin kirjakauppa Primrosehill Books, jossa saa todella ystävällistä palvelua. Greenberry tarjoilee aamiaista yhdeksästä aina puoleen päivään asti. Osoitteesta 75 Gloucester Avenue löytyy kuuluisa kalakauppa Fishmonger "La Petite Poissonerie", joka avasi ovensa vasta myöhemmin ja jäi tällä kertaa käymättä. Kalan ystävänä poikkean usein paikallisissa kaupoissa ihmettelemässä tarjontaa, jota ei omasta marketista löydy. Samalta kadulta löytyy myös Primrose Bakery, josta voit ostaa mukaan vaikka tuoreet croisantit ja jatkaa matkaa The Hillille.

The Hill on paljon pienempi, kun monet muut ulkoilualueet ja tarjoaa myös näköalan keskustaan. Hyvä picnic paikka kauniilla säällä. Lähellä on myös Regent Parkin puisto, jossa kannattaa vierailla vaikka samalla reissulla.

Nippelitietona kerrottakoon, että Primrose Hllillä voi törmätä vaikka Daniel Craigiin tai muihin tunnistettaviin henkilöihin, sillä tämä on suosittua asuinaluetta rikkaiden ja kuuluisien piireissä. Minä en "Mr Bondiin" törmännyt, enkä juuri kehenkään muuhunkaan kaksijalkaiseen. Karvakamuja sen sijaan juoksenteli vapaana pitkin nurmialuetta ja sepä riittikin.

Tämä oli tällä erää viimeinen Lontoon postaus. Seuraavat matkajutut tulevat sitten kotiseudulta Itä-Suomesta ja Yorkshiren nummilta toukokuussa.

Share

Ladataan...

H A M P S T E A D

Alkaako Lontoon liikenne ja melu nyppimään? Miksipä et hyppäisi metroon, joka kuljettaa sinut 20 minuutissa kylämäiseen kaupunginosaan Hampsteadiin. Täällä voit kuljeskella pitkin viehättäviä ja rauhallisia katuja, ihastella kauniita taloja ja hyvin hoidettuja pihoja.

Hampstead High Street on alueen pääkatu. Täältä löytyy kauppoja ja pieniä putiikkeja sekä ravintoloita ja kahviloita. Kannattaa poiketa sympaattisille pienille sivukaduille tekemään löytöjä. Flask Walk kävelykadulta löytyy vintage liikkeitä ja kivoja kahviloita. 

Poikkea lounaalle vaikkapa The Holly Bushiin, joka on alueen yksi tunnetuimmista pubeista. 

The Holly Bush

H A M P S T E A D  H E A T H

Läheinen Hampstead Heath on suosittu ulkoilualue ja tänne voi tulla vaikka picnikille. Täältä on näkymät Lontoon keskustaan.

Kenwoodin kartanomuseossa voi tutustua arvokkaaseen taidekokoelmaan (ei pääsymaksua) ja puutarhaan. The Brew House tarjoilee kahvia ja ruokaa.

Maaliskuisella matkalla vietimme täällä aurinkoisen päivän ja askelmittariinkin kertyi yli 20 kilometriä.

 

Share

Ladataan...

Vietimme hauskan "aikuisten" Harry Potter päivän maaliskuun Lontoon matkallamme. Tästä aiheesta on kirjoitettu lukuisia postauksia, mutta halusin kuitenkin tehdä omat muistiinpanoni kuvakoosteella.

Liput tilataan ennakkoon Warner Brosin verkkokaupasta https://www.wbstudiotour.co.uk/ ja maksun jälkeen saat vahvistuksen s-postiisi. Ulkona ennen studioille menoa saat lipun näyttämällä vahvistuksesi. Tilatessasi lippua sinun tulee tietää päivä ja kellonaika, jolloin vierailet studioilla. Me tilasimme lippumme n. kuukausi ennen matkaa ja onnistuimme ne saamaan juuri mieleisellemme ajankohdalle. Tämä kannattaa tehdä mahdollisimman ajoissa, sillä liput ovat usein loppuunmyytyjä.

Aikaa kannattaa varata riittävästi! Studioilla vierähtää helposti 4-5 tuntia matkoineen, joten ihan myöhäistä sisäänmenoa en suosittele. Meidän kierroksemme alkoi klo 13.30, joten aikaa oli koko päivä. Paikalle kannattaa saapua jo tuntia ennen kierrosta. Odotellessa kierroksen alkua voit istahtaa kahville tai kierrellä myymälässä.

Warner Bros. Studiot sijaitsevat Watfordissa yli 30 kilometrin päässä Lontoon keskustasta. Parhaiten paikalle pääsee junalla Eustonin asemalta. Nopeimmat junat menevät 15 minuutissa ja hitaimmat vajaassa tunnissa. Oyster-kortilta lähti £5,10 per suunta. Yksittäiset liput ovat kalliimpia.

Watfordin asemalta on kuljetus perille bussilla, josta ei voi erehtyä. Tämä menopaluu lippu maksaa £2,50 ja maksetaan käteisellä. Kortit eivät käy.

Kierroksen alussa on pari huonetta, jossa on lyhtyt esittely. Jälkimmäinen huone on pieni "leffateatteri"jossa kerrotaan Potter filmien tekemisestä. Lyhyen filmin jälkeen valkokangas nousee ylös ja ovet Tylypahkaan avautuvat. Aika vaikuttava sisäänmeno. Kuului huokauksia.

Kierros alkaa SUURESTA SALISTA ja päättyy VIISTOKUJALLE sekä TYLYPAHKAN pienoismalliin, joka todellisuudessa on valtavan iso. Matkalla kuljetaan KIELLETYSSÄ METSÄSSÄ ja tutustutaan erikoistehosteisiin ja maskeeraukseen. Paljon riittää nähtävää ja ihmeteltävää. Voit myös kuvauttaa itsesi lentämässä luudalla yms. Puolivälissä kierrosta on ravintola, josta voit ostaa kuuluisaa kermakaljaa (ei tullut suosikkia) ja syötävää. Ravintolasta poistutaan ulkotiloihin, jossa voit käydä Harry Potterin kodissa ja tutustua muihin lavasteisiin. Ulkotiloista kierros jatkuu taas sisälle studioihin.

Suosittelen kierrosta myös niille, jotka eivät Harry Pottereista piittaa, mutta ovat muuten kiinnostuneita elokuvan tekemisestä. Täällä on tosiaan kuvattu kaikki Potter leffat ja kyseessä on siis ihka aito elokuvastudio. Ulkokuvauksia on tehty ympäri Englantia ja Skotlantia. Mekin kävimme Leadenhallilla (Harry Potter ja viisasten kivi) ja King's Crossilla (laituri 9 3/4) ennen studioille menoa.

Maailmalta löytyy myös "kulissiksi" tehtyjä Tylypahkoja. TÄMÄ ON AITO! UPEA PAIKKA!

 

Share

Ladataan...

S T A N F O R D S

Lontoon Govent Gardenilta os. 12-14 Long Acre löytyy kaikkien matkailuun hurahtaneiden taivas STANFORDS!!!

Tämä lippulaivamyymälä on maailman suurin matkailijoiden kirjakauppa ja palvellut kaikkia matkailijoita ja kirjojen ystäviä jo yli 160 vuotta.

Kolme kerrosta matkailukirjoja, oppaita, karttoja ja muita sivutuotteita mitä matkailijat tarvitsevat. Entisten ja nykyisten asiakkaiden joukosta löytyvät nimet David Livingstone, Florence Nightingale, Bill Bryson ja Michael Palin. 

 

"The first book I did -the first successful book- was a kind of a trevel book and publishers in Britain encouraged me to do more" -Bill Bryson-

 

Matkailun ja kirjojen ystävänä täällä vierähti huomaamatta pari tuntia. Poikkesin välillä kirjakaupan omaan kahvilaan, jossa oli tarjolla tuoreita skonsseja. Loman lopussa palasin vielä uudelleen ihastelemaan kaikkia niitä kirjoja, jotka olisin halunnut tuoda mukanani kotiin. Lontoo kokoelma sai kuitenkin täydennystä muutaman kirjan verran. 

Scandinavia hyllyssä näytti olevan myös joitain suomalaisia käännöskirjoja mm Klaus Häröä , Kari Hotakaista ja Sofi Oksasta.

Toinen viehättävä matkailuun erikoistunut kirjakauppa on Daunt Books os. 83 Marylebone High Street. Tokihan jättiläiset Foyles ja Waterstones tarjoavat omat matkailukirjansa ja täytyihän niissäkin poiketa.

Maapalloja on kattava kokoelma

Karttoja löytyy lattiastakin

Tuoreita skonsseja oli tarjolla pienessä kirjakaupan kahvilassa

Tuliaisia lähti mukaan kassillinen 

Stanfordsin kotisivut: http://www.stanfords.co.uk/

Share

Ladataan...

Lontoota voi tutkia eri näkökulmista vaikkapa viktoriaanisen ajan hautausmaalla Highgatella. Tämä 1800-luvun alussa perustettu hautausmaa sijaitsee Pohjois-Lontoossa vain 15 min metromatkan päässä keskustasta ja on aivan oma maailmansa. Vastaavaa en ole aiemmin nähnyt, vaikka useilla hautausmailla olenkin vieraillut.

Murattien päällystämät ja juurien kaatamat vanhat hautakivet ja sammaloituneet polut luovat jännittävän tunnelman tälle kiehtovalle hautausmaalle.

                                                                " One of England's greatest treasures"

Hautausmaa jakautuu kahteen osaan. Itäiselle puolelle sisäänpääsy maksaa neljä puntaa ja siellä voi kuljeskella vapaasti. Tunnetuin hauta siellä taitaa olla Karl Marxin. Läntiselle puolelle pääsee vain opastetulle n. tunnin kestävälle kierrokselle hintaan 12 puntaa, joka kattaa myös itäisen puolen. Kannattaa ehdottomasti osallistua tälle kierrokselle, sillä läntinen puoli on kiehtovampi. Opastetulla kierroksella kuulee tarinoita Highgaten historiasta ja sinne haudatuista henkilöistä (huumorilla höystettynä). Siellä pääset tutustumaan Egyptiläisen Avenuen pimeisiin katakombeihin, joihin valoa pääsee vain katossa olevista aukoista ja jonka arkut ovat lahoamispisteessä. Täällä sijaitsee myös osittain maan alla olevat Libanonin kehäksi kutsutut kryptat.

Tänne on haudattu myös Charles Dickensin vaimo ja sisko, mutta itse Dickensin hauta löytyy Westminster Abbeystä. Myös poptähti George Michael on haudattu tänne, mutta yksityiselle puolelle ja sinnehän ei ole pääsyä.

Kaikkiaan tänne on haudattu yli 170 000 ihmistä. Muita kuuluisia hautoja ovat mm George Eliotin, Douglas Adamsin ja Malcolm Mclarenin haudat.

Itäisen puolen kuuluisin hauta

Oppaamme

Kiehtova paikka, jonne liput kannattaa hankkia etukäteen. Meidänkin kierroksemme oli loppuunmyyty, mutta ehdimme saada liput paikanpäältä päivän viimeiselle kierrokselle.

Kannattaa ottaa metro Archwayn asemalle ja jatkaa kävellen ylämäkeä n. 15 min.

 

Share

Ladataan...

On muutama asia missä en tahdo kasvaa liian aikuiseksi: STAR WARS on yksi niistä !!! "Fani" jo vuodesta 1977, jolloin ensimmäinen elokuva sai ensi-iltansa. Niinpä hankimmekin liput Lontoon O2 areenalle STAR WARS IDENTITIES näyttelyyn.

Esillä oli paljon elokuvissa käytettyä rekvisiittaa, pukuja ja tietysti itse hahmoja. Erityisen mielenkiintoisen näyttelystä teki sen interaktiivinen identiteetin etsintä. Sisään tultaessa saat rannekkeen, jolla sitten kosketaan eri pisteissä olevaa lätkää ja kerätään omalle identiteetille ominaisuuksia. Näyttelyn lopussa saat tietää oman Star Wars identiteettisi.

Sain sitten lopuksi oman identiteettini ja tässä se nyt on:

Eipä yllättänyt

"MAY THE FORCE BE WITH YOU"

Näyttelyn jälkeen piti taas päästä myymälään tekemään aiheeseen liittyviä tuliaisostoksia. Löytyihän niitä!

Sijainti O2 areenalla os. Peninsula Square, London ja on avoinna 3.9.2017 asti. Liput £10 - £20.

O2 Areenalla voi tehdä muutakin jännää, vaikkapa oman uutispätkän Sky Studiolla tai kiipeillä O2 päällä lisätietoja tästä linkistä: http://www.theo2.co.uk/do-more-at-the-o2

Jos nälkä tai jano yllättää löytyy areenalta yli 30 ruokapaikkaa http://www.theo2.co.uk/do-more-at-the-o2/restaurants-and-bars

Näin sinne pääsee:

Metrolla (Jubilee line) lähin asema on North Greenwich

Bussilla 108, 129, 132, 161, 188, 422, 472 ja 486  

Emirates Airlines gondolihissillä, joka kulkee Thamesin yli välillä Greenwich Peninsula - Royal Docks

Linkki: http://www.theo2.co.uk/visit-us/getting-to-the-o2

 

 

Share

Ladataan...

D A   M A R I O

Tämän matkan "löytö" oli italialainen pizzeria-ravintola DA MARIO, joka oli myös prinsessa Dianan suosikkipizzeria. 

Ravintola sijaitsee Kensingtonissa osoitteessa 15 Gloucester Road, London SW7. Lähimmältä metroasemalta (Gloucester Rd Station) on vain 7 min kävelymatka. Rakennus, jossa tämä ravintola sijaitsee on todella kaunis sekoitus goottilaista ja venetsialaista tyyliä.

Tunnelma itse ravintolassa oli erittäin italialainen ja välillä oli tunne, että et ole lainkaan Lontoossa vaan jossain Napolin Piazzalla. Palvelu oli nopeaa ja ystävällistä.

Tilasimme pizzat, jotka ei olleet jättikokoa, mutta sitäkin maukkaammat. Jälkiruuaksi valitsimme jäätelöannokset, jotka nekään eivät pettymystä tuottaneet. Pizza+viini sekä jäätelö tekivät kyllä kylläiseksi. Pizzojen hinnat olivat £8,20 - £14,80 välillä. Myös muita italialaisia herkkuja oli listalla.

Nippelitietona mainittakoon, että Renee Zellweger lihotti täällä itseään Bridget Jones roolia varten viitenä iltana viikossa kuukausien ajan (asui lähistöllä). Myös Madonna, Eric Clapton yms. suosivat tätä ravintolaa ja Dustin Hoffman ottaa täältä pizzan mukaan aina kaupungissa vieraillessaan.

Jos Da Marion tarjoilut kelpaa Hollywood tähdille ja kuninkaallisille, kelpaa ne perusturistillekin. Hyvin kelpasi!!

Suosittelen paikkaa kaikille italialaisen ruuan ja tunnelman ystäville.

Tältä näytti tämä kaunis talo, kun poistuimme

Americano

Jälkkärit

Tältä rakennus näytti sisään mennessä

Kaunis rakennus päivänvalossa

Gloucester Roadin asemalta 7 min Da Marioon

Tänne aion palata!

Da Marion kotisivut: http://www.damario.co.uk/

 

 

Share

Ladataan...

Lontoossa voi nauttia näköaloista lounaan, illallisen tai vaikkapa aamiaisen lomassa. Me kävimme aamiaisella Ankassa ja Vohvelissa Heron Towerissa, joka sijaitsee lähellä Liverpool Streetin asemaa. Maisemahissi kuljetti meidät 40. kerrokseen, josta avautuikin huikeat näköalat. Paikka on auki ympäri vuorokauden ja pöytävaraus kannattaa tehdä. Me varasimme kolme viikkoa ennen matkaa ja täynnähän se oli meidänkin aamunamme. Illalliselle ei ollut toivoakaan. Saavuimme paikalle hieman etuajassa ja odottelimme pöytään pääsyä ravintolan baarissa ihaillen näköaloja. Pidin muuten enemmän baarin sisustuksesta, kuin itse ravintolasalin.

Valitsimme molemmat Full Elvis annokset ja lisäksi rapeaa pekonia. Sekä ruoka että palvelu oli hyvää. Annoksen hinnaksi tuli n. £26 per henkilö, joten ihan halpaa lystiä tämä ei ole. Vaikka näköalasta joutuukin maksamaan hieman kovemman hinnan, niin kyllä se ehdottomasti kannattaa.

Full Elvis

Näköaloja baarista

Baari

Aamiaiselle on varattu aikaa tunti ja se riittikin hyvin. Poistuimme taas maisemahissillä ihastelemaan läheistä Leadenhall Marketia, jossa on filmattu mm. Viistokuja kohtauksia Harry Potteriin.  Myös Lontoon palon muistoksi pystytetty The Monument sijaitsee lähistöllä, joten nämä voi samalla reissulla käydä katsomassa, jos kiinnostaa.

Linkit:

https://duckandwaffle.com/

https://www.cityoflondon.gov.uk/things-to-do/leadenhall-market/Pages/default.aspx

http://www.themonument.info/

Share

Ladataan...

Valitsin Lontoon majoituspaikaksi Kensington and Chelseassa sijaitsevan Park International Hotellin. Alue on kiva ja moneen tunnettuun paikkaan on kävelymatka. Hyde Parkiin kävelin alle 15 min ja tunnetut (ilmaiset) museot Natural History, Science Museum ja oma suosikkini Victoria & Albert ovat vain 5 min kävelyn päässä.

Tunnettuja pikaruokapaikkoja ja ketjuravintoloita kuten KFC, Burger King ja Pret A Manger, Garfankels ja Nando's on runsaasti ja lähimmälle metroasemalle (Gloucester Road) on matkaa vain 200m. Alueella on myös tasokkaita ruokapaikkoja ja kahviloita.

Metro Heathrowin kentältä tulee suoraan tuolle mainitulle metroasemalle. 

HOTELLI

Hotelli on tyypillisessä Victorian ajan rakennuksessa, vilkkaan kadun varrella. Kerroksia tässä hotellissa on 5 ja huoneita 171 kpl. Löytyy Ravintola, baari ja kuntosali. Tarjolla on myös live musiikkia parina iltana viikossa.

HUONE

Huoneita on monen hintaisia ja kokoisia. Myös huoneiden varustelu riippuu huonetyypistä. Minun huoneeni on Deluxe-mallia ja varsin tilava. Vaatteille on paljon säilytystilaa, jopa eräänlainen "vaatehuone" matkalla kylpyhuoneeseen, joka sekin on tilava sadesuihkuineen. Kadun äänet eivät kuuluneet huoneeseen ja ikkunoissa on tuplalasit.

Näkymä huoneestani

"Vaatehuone" & kph

 

L'Occitanen tuotteet hotellin puolesta

AAMIAINEN

Perusaamiainen, jolla pärjää pitkälle. Tarjolla on leikkeitä, vihanneksia ja lämpimiä aamiaisruokia sekä hedelmiä ja makeita kahvileipiä. Kirjautuessa hotelliin voi ostaa aamupalakuponkeja hintaan £10 (norm. £14,99)

RAVINTOLA/BAARI

Viihtyisä baari CheckMate löytyy sisääntulokerroksesta samoin hotellin ravintola. Tarjolla on lounasta ja illallista, coctaileja.. Myös iltapäivätee on saatavilla.

Myös reissunalle Masahiro on nauttinut hotellin leveästä vuoteesta

Hotellin kotisivut: http://www.parkinternationalhotel.com/en/

Share

Ladataan...

Mitä yhteistä on barokkisäveltäjä Georg Friedrich Handelilla ja muusikko Jimi Hendrixillä? Äkkiä ajatellen ei sitten juurikaan mitään paitsi musiikki. Handel kuoli v.1769 ja Hendrix syntyi v. 1942, joten kovin tuttuja he eivät voineet olla. Mutta onpas jotain ja se löytyy Lontoosta os. 25 Brook St, Mayfair, London.

He nimittäin ovat asuneet samassa talossa ja sieltähän löytyy museo HANDEL AND HENDRIX. Kävin tutustumassa museoon, jonka sisäänkäynti on muuten talon takaa. 1. ja 2. kerros ovat Handelin huoneistoa ja 3. kerroksesta löytyy Hendrixin huone.

HANDEL asui täällä v. 1723 aina kuolemaansa asti (k.1759) yli 30 vuoden ajan. Hän sävelsi ja harjoitteli monet kuuluisat teoksensa täällä mm.Messiaan.

HENDRIX asui vain lyhyen  ajan tässä talossa v1968-1969 tyttöystävänsä Kathy Esthinghamin kanssa.

Handelin musiikkihuone

Handelin makuuhuone

Alkuperäistä portaikkoa

Hendrix näyttely

Hendrixin huone

Museossa järjestetään konsertteja ja muuta ohjelmaa, joista voi lukea lisää tästä linkistä: https://handelhendrix.org/

Mikäli kyseiset herrat ja heidän musiikki ovat omia suosikkeja, kannattaa täällä toki poiketa. Innokkaat vapaaehtoiset oppaat kertovat mielellään lisää yksityiskohtia.

Sisäänpääsy £10

 

Share

Ladataan...

Olen jotenkin onnistunut kiertämään "legendaarisen" King's Roadin kohta 30-vuoden ajan. Siitä on tosiaan kulunut tuo aika, kun viimeksi olen siellä kulkenut. Nyt tein paluun tälle aikoinaan kovin kuuluisalle King's Roadille.

Katu on saanut nimensä 1800-luvulla, jolloin se toimi Charles II yksityistienä matkalla Kewiin.

King's Road eli Kuninkaantie oli vielä 70-luvulla Punkin ja ja erilaisten alakulttuurien aluetta. Katuun yhdistettiin nimet Mary Quant, Vivienne Westwood ja Malcolm Mclaren muutamia mainitakseni. Led Zeppelinin omistama Swan Song Records sijaitsi myös täällä. 60-luvulla täällä oli hippikauppoja ja puoteja, joissa myytiin kynttilöitä, suitsukkeita ja henkisiä kirjoja ja muuta "hippihärpäkettä". 

Well they put me out on the old Kings Road
I didn't know which way to go
There was people all around wearin' funny lookin' clothes
Some boys, some girls, some I don't know

I didn't know which way to go
I'm a new world boy on the old Kings Road

Rockabilly music was in the air
I looked in the door, they said "come over here"
They had socks and shirts and underwear
That I'd seen before, but I don't know where

I didn't know which way to go
I'm a new world boy on the old Kings Road

Tom Petty- Kings Road

Tänä päivänä ei ole punkista, hipeistä eikä muustakaan alakulttuurista tietoakaan, mutta King's Road on edelleen yksi tunnetuimmista (hinnakkaista) ostoskaduista. Muotia, sisustusliikkeitä ja kahviloita riittää tällä parin mailin pituisella kadulla. Kuuluisa Saatchi Galleria löytyy myös täältä

Vivienne Westwood ei sen sijaan ole hävinnyt kadulta ja pitää yhä putiikkiaan nimeltä Word End, jonka seinästä löytyy hassu taaksepäin liikkuva kello. Myös laadukas Peter Jonesin tavaratalo, joka kuuluu nykyisin samaan ketjuun John Lewisin sijaitsee Sloane Squaren metroaseman tuntumassa ja tästä on hyvä aloittaa tutustuminen King's Roadiin. 

 

Share

Ladataan...

Täällä ollaan taas!!! Kokonaiset yhdeksän päivää Lontoon humua ja sumua edessä. 

Alkuloma menee yksin "me timea" viettäen ja loppulomalle saan matkaseuraa. Kiva! Nyt menen minne nokka milloinkin näyttää ilman suurempia suunnitelmia. Loppulomalle on sitten luvassa enemmänkin ohjelmaa.

Tällä kertaa en aio poistua Lontoon alueelta minnekään, sillä tällä kaupungilla riittää tarjottavaa pidemmällekin lomalle.

Haluan nauttia kiireettömistä aamiaisista ja istuskella kahviloissa seuraten kaupungin elämää. Lempimuseolleni Victoria & Albertille löytynee myös kerrankin riittävästi aikaa ja shoppailulle tietty. Toivottavasti vastaan tulee jotain uutta ja jännää tälläkin kerralla. 

Loma alkaa kuitenkin värikkäästi ja vauhdikkaasti todenperäisen musikaalin KINKY BOOTSIN merkeissä. Onhan täällä myös ST PATRICK'S festarit koko viikonlopun, joten CHEERS!

 Lontoon ystäville tulossa matkajuttuja blogiin ja kuvia Instaan.

Share

Pages