Ladataan...
Plat du week-end

 

Muutama viikko sitten kävin vegedinnerillä Punavuoressa. Kaikki lähti siitä, kun huomasin Instagramissa avoimen kutsun erään ihanan Emman (tsekkaa Inlacemedia, jota hän parin kaverin kanssa julkaisee) ig-storyssa. Niin sitten päädyin istumaan hänen ja kuuden muun inspiroivan naisen seuraan buddha-bowlien äärelle. Ilta oli tosi kaunis ja oli hauskaa saada paljon uusia frendejä kertaheitolla.

 

Ateria toteutettiin nyyttärimeiningillä, eli kaikki toivat mukanaan suosikki raaka-aineensa. Itse vein mukanani kuivattuja kukan terälehtiä sekä parsasta tehtyä tahnaa, jonka reseptin kehittelin vegaaniseksi. 

Kulhoista tuli tosi maukkaat ja värikkäät. Monipuoliset komponentit sulautuivat yhteen mitä parhaimmin, kun erilaiset hummukset sitoivat makuja yhteen. Mieleeni jäivät erityisesti myös Emman tekemä pikkelöity punakaali ja erilaiset paahdetut vihanneket.

 

 

Parsapestoni oli monen mielestä tosi onnistunutta, ja reseptiäkin pyydettiin. Tässä se olisi:

Parsapesto

reilu pari desiä 

  • nippu parsaa
  • kourallinen macadamiapähkinöitä (myös pistaasit toimivat tässä kivasti)
  • muutama ruokalusikallinen sitruunan mehua
  • desi maidotonta parmesaania raastettuna (esim. Violife)
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • pieni ripaus sokeria
  • suolaa ja pippuria

Huuhtele ja kuori parsa mikäli kuori on paksu. Keitä kolmisen minuuttia, mutta älä päästä löllöksi. Huuhtele keitetty parsa kylmällä vedellä ja leikkaa paloiksi. Laita kaikki ainekset blenderiin ja työstä massaksi. Maista: suolan, makeuden ja hapon on oltava tasapainossa. Purkita pesto.

 

Ladataan...

Ladataan...
Plat du week-end

Werner on kiva ravintola Bulevardilla. Se kuuluu suosimiini hyviin lounaspaikkoihin Helsingissä. Wernerin lounas sopii erityisen hyvin niihin tilanteisiin kun tarvitsee jotain tosi täyttävää ja herkullista sekä mielellään lasillisen viiniä tai olutta. Ruuat valmistetaan avotulella. Koko ravintola tuoksuukin ihanasti savulta. Annokset tarjoillaan pöytiin nopeasti, mutta sitä ennen on mahdollisuus nauttia päivän keittoa ja vastaleivottua leipää. Lounaaseen kuuluu myös tee tai kahvi. 

 

Lounasvaihtoehtoina on aina jotain tuoretta kalaa, lihaa sekä vegeannos. Söin tänään caponatalla täytetyn munakoison, jonka seurassa tarjoiltiin harissajugurttia ja paahdettuja pinjansiemeniä. Todella hyvin maustettu kokonaisuus: täyteläinen, mutta tasapainoinen. Lisäksi pöytään tuotiin kupillinen za'atar riisiä. Otin myös lasillisen ranskalaista Raisins Gaulois viiniä, joka oli yllättävän hyvä yhdistelmä tuhdin munakoison kanssa.

Suosittelen Werneriä erinomaisen ruuan ja juomien sekä kauniin tilan puolesta. Suuret ikkunat tuovat mahtavasti valoa. Talvella taas avotulen tuoma tunnelma on lyömätön.

Ravintola Werner Bulevardi 12

Ladataan...
Plat du week-end

Galette on tarkoittanut minulle aina piirakkaa. Sellaista mureaa maalaisleivonnaitsa, jonka pohja on käännetty reunoilta rennosti täytteen päälle. Sitä galette onkin, mutta ranskan kielessä galette tarkoittaa myös suolaista, tattarista vamistettua crêpeä, joka täytetään paistetulla munalla, kinkulla ja juustolla. Tätä klassikkoa kutsutaan nimellä Galette de bretagne eli galette bretagnelaisittain. Annos on tosi yleinen Rsnskassa; sitä saa melkein joka paikasta. Bretagnen galette sopii hyvin täyttäväksi lounaaksi pienen sivusalaatin kanssa. Tämä lettu on todellakin täynnä makua, ja täytteitä voi vaihdella mielensä mukaan. Aurinkokuivatut tomaatit ja freesatut kesäkurpitsasiivut toimivat loistavasti. 

Galette de Bretagne, noin 6 kpl

  • 1,5 dl tattarijauhoja
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl vettä
  • luomumuna
  • voita paistamiseen

Täyte

  • 12 siivua hyvää, voimakasta juustoa höylättynä
  • lihaversioon: luomuleikkelettä esim. korppukinkku tai salami
  • kasvisversioon: aurinkokuivattua tomaattia ja pannulla, öljyssä kuullotettuja kesäkurpitsasiivuja
  • 6 luomumunaa

Laita vesi kulhoon ja vispaa joukkoon jauhot. Lisää suola ja öljy. Turvota taikinaa jääkaapissa noin puoli tuntia. Vispaa sitten joukkoon muna.

Paista kuusi munaa pannulla ja höylää juusto valmiiksi. 

Paista letut voissa. Käännä, kun lettu irtoaa ravistelemalla. Lisää heti käännettyäsi letun päälle juustot, muut täytteet ja paistettu muna. Taita reunat keskelle niin, että muodostuu neliö.

 

 

Pages