Ladataan...
Riitumaria

Tervetuloa mukaan keskiviikkooni.

04:45 Herätyskello soi. Torkutan viiteen asti ja nousen ylös. Aimé menee herättämään Neelaa aamupuuhiin sillä aikaa kun valitsen vaatteet, puen ja meikkaan. 

05:30 Aimé on tehnyt Neelalle aamupalaksi paahtista hummuksella, jota neiti mutustelee mielellään. Kaivaisi hummukset suoraan purkista ääntä kohti jos saisi siihen luvan. Laitan eilen illalla tehdyt evääni reppuun ja liityn Neelan seuraksi aamiaispöytään. Paahtista Lidlin hummuksella, paprikalla ja kirsikkatomaateilla. Tänä aamuna on niin koleaa, että päätän juoda jopa kupposen teetä lämmikkeeksi. 

06:15 Annan halit ja pusut oven suussa värjötteleville Aimélle ja Neelalle. Hyppään pyörän selkään ja suuntaan välkkyvine valoineni ja heijastinliiveineni kohti pimeitä ja vielä aika hiljaisia katuja kohti työpaikkaa. Vettä tihkuttaa ja spotify soittaa Antti Tuiskun Rahan takii: 

Joten ylös ja duuniin rahan takii

Taas mennään rahan takii

Kello on melkeen 7.45

 

06:45 Vähän reilu kuusi kilometriä meni aivan sujuvasti hyvän musiikin tahdissa. Keho on hereillä, mutta mieli on vielä vähän sumussa, kun saavun työpaikan pihaan. Kypärästä valuu vettä kasvoille. Toppatakki taisi olla vähän liikaa tälle aamulle. Vaihdan vaatteet työpaikan vessassa ja pyöräytän tukkaan pikku teinisipulinutturan. 

07:00 Työaika alkaa ja ei muuta kun hommiin. 

08:30 Ensimmäin taukoni alkaa. Syön päivän toisen aamiaisen. Pilkoin eilen lasipurkkiin valmiiksi banaanin, päärynän ja appelsiinin ja popsin pikku hedelmäsalaattini lisäksi välipalapatukan ja vähän cashew pähkinöitä. Tortillat ovat säästän lounaaksi. Puolen tunnin tauko menee nopeasti puhelinta selaillessa ja ruokaa mutustellessa. 

12:30 Lounaan syön yleensä erään brittiaksentilla varustetun tanskalaisrouvan kanssa, mutta tänään hän ei päässyt tauolle samaan aikaan kanssani. Tänään lounaaksi syön pari papu-pinaattitortillaa.

Syön ainoastaan äärimmäisessä hätätapauksessa työpaikan kanttiinin ruokaa. Hätätapauksella tarkoitan sitä, ettemme kertakaikkiaan ole saaneet kokattua lounasrasiaan mitään syötäväksi kelpaavaa. Monesti nämä hätäpäivät ovat sattuneet perjantaille, jolloin kanttiinissa on tarjolla viikon jämäruokia, jotain uppopaistettua kasvisrasvapalloa ja fish and chips annoksia. Kehoni ei vain oikein tahdo pystyä käsittelemään tuollaisia rasvapalleroaterioita. Menee aivan shokkitilaan ja koomaan vatsani sellaisen jälkeen. Täytynee ajoittaa hätätapauspäivät mille tahansa muulle päivälle paitsi perjantaille...

 

15:30 Työpäiväni päättyy. Vaihdan sporttivaatteet päälle ja suuntaan pyöräni kohti postitoimistoa. Paluumatkani pyöräilyäni tahdittaa Bruno Mars. Neela oli saanut paketin ja lähden sitä noutamaan. Postitoimisto sijaitsee työmatkani varrella. Paketti on tullut tädiltäni Suomesta. Arvaisin, että jotain villaista ja itse tehtyä saattaisi olla paketin sisällä. 

16:20 Saavun kotiovelle. Edelleen vähän tihkuttelee vettä. Jätän pyörän kotiin ja lähden hakemaan saman tien neitiä päivähoidosta. 

En ole missään muualla nähnyt niin paljon portteja ja aitoja, kuin Dublinissa. Jokaisen asuinalueen ympäröi aivan takuulla aita, jossa saattaa olla tai olla olematta portti sillä tavalla kätevässä paikassa. Paljon näkee sellaista korkeidenkin aitojen yli hyppelyä tien varteen, sillä muuten matkaan saattaisi tulla satoja metrejä ylimääräistä. 

17:00 Saavumme nälkäisen neidin kanssa kotiin. Keitän perunat mahdollisimman pieninä paloina, että pehmenevät nopeasti. Neela ehtii katsoa yhden jakson Kaapoa sillä välin, kun ruoka valmistuu. Tänään syödään keitettyä perunoita, sinapilla maustettua valkokastiketta ja Lidlin pakastettuja kukkakaalipihvejä. Onneksi niitä jää yli sen verran, että riittää minulle ja Aimélle seuraavaksi päiväksi lounaaksi. 

17:45 Harjoittelemme hetken potkupyöräilyä, joka sujuu parin-kolmen viikon jälkeen jo sillä tavalla mukavasti, että minun kädet heivataan pois auttamasta ja itse astellaan pyörän kanssa eteen päin varovaisin askelin ja keskittyen. Sovitamme Seija-tädin neulomia ja lähettämiä housuja ja lapasia. Ovat aivan ihania molemmat ja housuissa riittää kasvuvaraa ensi talvelle asti. Kiitos vielä paljon! Luin eräästä artikkelista, että taaperoiden kenkien sopivuus täytyisi tarkistaa kuukausittain, koska pikkuisten jalat kasvavat niin hurjaa vauhtia. Parit popot joutui poistumaan, mutta uusille ei onneksi näyttänyt olevan vielä tarvetta. 

18:00 Alamme pikkuhiljaa suorittaa iltapuhteita kylvyn, hampaiden pesun ja ihon rasvauksen merkeissä. Neela on nyt jo parina yönä nukkunut hänen huoneessa olevalla aikuisten sängyllä peittojen ja tyynyjen ympäröimänä ja pinnasängyn ollessa vierellä suojaamassa putoamiselta. Pinnasängyn pohja on niin alhaalla, että lattian kylmyys tuntuu siinä vähän liikaa. Neela ei oikein tahdo pysyä peittojen alla koko yötä, joten ajattelimme ison sängyn olevan hieman lämpimämpi nukkumispaikka hänelle. 

18:45 Neela nukkuu, Aimé kiiruhtaa futisharkkoihin ja minä jään hengailemaan sohvalle kännykkäni kanssa. Jos oikein muistan, niin saatoin katsoa videota tofun eri laaduista ja valmistustavoista. Oli silmät vähän jo ristissä ja mieli unten mailla, etten muista tästä videosta paljoa, mutta aion silti kokeilla tuota ihmeellistä ruoka-ainetta omassa keittiössäni vielä tässä lähiaikoina. 

19:30 Lämmitän veden eli painan boilerin lämmitys nappia, odottelen puolisen tuntia ja käyn suihkussa. 

20:45 Aimé saapuu harjoituksista kotiin ja päivitämme päivän kuulumiset.

21:00 Silmät sulkeutuvat.  

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Riitumaria

Vaikka vuoden ensimmäinen kuukausi onkin ollut hieman sateista, hidasveteistä ja sumuista aikaa, on siinä ollut paljon hyvääkin. Tässä asioita, jotka ilahduttivat minua tammikuussa:

Bullet journal

On niin kiva, kun voi aloittaa vuoden upouuden muistikirjan kanssa ja tehdä siitä edellisvuotta hienomman.

Terveysvakuutus

Aimén uuden työpaikan myötä hän itse sai terveysvakuutuksen ja nyt hankittiin sama etu myös minulle ja Neelalle. Rahaa saa takaisin erilaisista terveyttä edistävistä palveluista kuten akupunktiosta, hieronnasta, fysioterapiasta, ravintoneuvonnasta ja jopa pilateksesta. Myös lääkärikäynneistä saa rahaa takaisin.

Palasaippua

Olen ennen pitänyt palasaippuaa vanhanaikaisena ja sotkevana bakteeripesäkkeenä kylppärissä, jota käytetään vain silloin kun nestesaippua on pumpattu loppuun. Ympäristöasiat kuitenkin astuivat tämän ajatuksen edelle ja päätin vaihtaa mahdollisimman monen tuotteen pakkauksettomaan vaihtoehtoon sitä mukaa kun edelliset loppuvat. 

Kirjasovellus puhelimessa

Latasin Bookbeat sovelluksen puhelimeeni kuukauden ilmaiseen koekäyttöön ja olen lukenut ja kuunnellut enempi kirjoja kuin viimeisen 10 vuoden aikana yhteensä. Kirjojen kuuntelu on sillä tavalla kätevää, että samalla voi tehdä ruokaa, viikata pyykkejä ja pyöräillä töistä kotiin. Ne kirjat, joita ei ollut äänikirjana, luin niinä hetkinä, kun automaattisesti otan kännykän käteen tarkistaakseni sosiaalisten medioiden tilanteen, mutta valitsenkin kirjan. Erittäin kätevää! Kuuntelin esimerkiksi Maaret Kallion Lujasti lempä -kirjan, jonka Maaret itse lukee ääneen. Sehän tuntui kuin olisi istunut terapiassa omalla kotisohvalla. Organiseerausmotivaatiota buustasi Marie Kondon Konmari kirjat ja vauva-ajan arjen lukkoja avasi Irene Naakan Hullu kuin äidiksi tullut. 

Vaatekaappioivallus

Pienikokoinen vaatekomeroni on ollut pitkään niin täynnä, että karsimisen jälkeiset karsinnatkaan eivät lisänneet tarpeeksi tilaa hengareiden väleihin. Keräsin sitten tyhjään matkalaukkuuni kevät-kesävaatteet ja jätin esille ainoastaan talvella käyttämäni vaatteet. Näin minulla on käden ulottuvilla ainoastaan ne vaatteet, jotka ovat oikeasti tällä hetkellä käytössä, enkä pääse jo valmiiksi kyllästymään kesää odottaviin vaatteisiin. Siispä sään lämmetessä ei tarvitse ensimmäisenä lähteä ostoksille, vaan voi kaivaa vanhat vaatteet esiin ja piilottaa samalla talvisimmat kappaleet taas laukkuun odottamaan. 

Kristallideodorantti

Dödö, joka ei tuki ihohuokosia, mutta neutraloi hien hajuttomaksi. Edellisessä postauksessa on tarkempaa selostusta aiheesta.

Säästäminen

Viime kuussa olen seurannut kulutuskäyttäytymistäni erittäin tarkasti ja selkeästi tämä tutkailu jo itsessään on vähentänyt tuhlailua huomattavasti. En ole ostanut esimerkiksi yhtään ainoaa vaatekappaletta, en edes Neelalle. No okei, ostin yhden paketin sukkia itselleni. Ne ovat bambua. Voikohan ne sitten heittää biojätteeseen, kun niihin tulee reikä?

Vegaaninen juustopasta

Törmäsin tähän ohjeeseen youtubessa. Sen johdosta kävin ostamassa ravintohiivahiutaleita ja jo seuraavana päivänä valmistin elämäni ensimmäistä Mac & cheese ateriaa. Niin vain juustoton juustopasta maistui koko perheelle ja uusi herkkuruoka on löytynyt. Juustokastike koostuu mm. cashew pähkinöistä, maissitärkkelyksestä, mausteista, sinapista, kasvimaidosta ja niistä ravintohiivahiutaleista.

Neelan höpötykset

Eräs ilta, kun Aimé saapui töistä kotiin, Neela seurasi häntä kylppäriin. Heilutettuaan ensin minulle "bye bye",  tepasteli neiti daddyn vierelle ja kysyi "how are ya". Meidän taapero on muodostanut ensimmäisen lauseensa ja miten kohteliaan sellaisen! Myös hammaspesulla peilille suoritettavat erilaisilla äänensävyillä ja ilmeillä lausutut "hello, halo, hellooo" ovat huvittaneet minua suuresti. 

Hammaslääkärillä käynti

Yksi tämän vuoden toiveista itselleni oli saada hoidettua hampaat kuntoon ja sain kuin sainkin varattua ajan tarkistukseen. Itse tarkistus kesti noin 60 sekuntia ja hammaslääkäri kertoi sen minkä jo itsekin olin havainnut, nimittäin poskia kohti kasvavat yläviisaudenhampaat. Poisto on siis tiedossa ja kyllähän se vähän hirvittää. Onneksi ei sentään ollut yhtään reikää paikattavaksi. Kun hampaat on hoidettu kuntoon, niin voin siirtyä seuraavaan operaatioon, nimittäin piilolinssien hankkimiseen.

Porkkanasämpylät

Ohje löytyi googlettamalla maailman parhaat porkkanasämpylät ja nyökyttelen täällä sille, nimittäin ihan super maukkaita ne olivatkin. Katosivat tosin paljon nopeampaa, kuin mitä itse leipomisprosessi kesti, mutta aion silti tehdä saman pian uudelleen.

Kuvakirja

Sain kuin sainkin tehtyä ja tilattua Ifolorilta kuvakirjan Neelan ensimmäisestä vuodesta. Ajatuksena oli siis tehdä sellainen aina synttärilahjaksi vuosittain, mutta se vähän venähti. Täytyy sen seuraavan teko aloittaa sitten hieman aiemmin. Itse kirjan päätähtikin ihastui kirjaan ja selosti minulla kuvien tapahtumia. Harmi, etten vielä ymmärrä hänen kieltään.

Vauvatavaroiden vähennys

Työkaverini odottaa vauvaa, ja tartuin tilaisuuteen. Meillä on pyörinyt nurkissa leikkimattoa, vaatteita, maitopumppua ja ties mitä vauvavuoden härpäkettä, jotka pääsevät nyt uuteen kotiin. Se on aina niin kovin ilahduttavaa, kun saa omia nurkkia tyhjiksi ja toiselle perheelle helpotusta vauva-ajan hankintoihin.

Lidlin minttusuklaa

Maistuu ihan After eightiltä, mutta on yhtenä levynä ja pienempinä palasina. Edullinen ja vegaaninen suklaa herkutteluhetkiin!

Lentoliput

Tiedossa viikon mittainnen perheloma keväiseen Wieniin Aimén sukulaisia tapaamaan. Nyt voikin jo alkaa kirjoittaa pakkauslistaa.

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Riitumaria

 

Astelin terveyskauppaan aikomuksenani hankkia luonnonkosmetiikkaa oleva deodorantti. Alumiiniin liitettävät artikkelit ovat siis menneet perille. Menin kassalle kalliin lasipullon kanssa ja kysäisin myyjältä ohimennen, oliko hänellä kokemusta tästä kyseisestä tuotteesta. Ei kuulemma ollut, mutta hän esitteli muutaman muun putelin, jota voisin harkita ensimmäiseksi kokeiluksi. Ne olivat yli puolet edullisempia.

Haistelin muutamaa, mutta tuoksut eivät miellyttäneet ollenkaan. Aloinkin miettimään, että miksi muuten kainalosta pitäisi ylipäätään tulla minkäänlaista kukkais- tai sitrustuoksua. Parfyymithän ovat sitä varten, että tuoksuisimme hyvältä. Deodorantin tehtävä on kuitenkin se, ettemme haisisi niin pahasti hieltä, vaikka hikoilu täysin normaali toiminto keholle onkin. 

Myyjä kertoi erään miespuolisen kaverinsa käyttävän kristallikivi-deodoranttia ja olevan hyvin tyytyväinen siihen. Olin utelias testaamaan. 

Mikä se on: Kristallikivi-deodorantti on siis mineraalisuoloja sisältävä, kova kivi, jonka tarkoituksena on neutraloida hien hajua. Sen tarkoitus ei ole tukkia ihohuokosia eikä estää hikoilua. Antiperspiranttia vuosia käyttäneenä, olin kiinnostunut testaamaan, hikoilenko ylipäätään. Ajattelin olevan hyvä juttu, että hikoilen kehostani myrkkyjä pois haisematta kuitenkaan pahalta. 

Kristallideodorantti ei sisällä kemikaaleja, alumiinia, säilöntäaineita, väriaineita, tuoksuja. Se sopii miehille ja naisille. Kaiken tämän lisäksi se näyttää kestävän tooodella pitkään.

 

 

Käyttö: Kiveä hierotaan kosteisiin kainaloihin tai vaihtoehtoisesti kastellaan hanan alla ja levitetään sitten kosteaa kiveä kuivaan kainaloon. Minkäänlaista ainetta ei tunnu lähtevän kivestä tai jäävän ihoon. Illalla lisätty deodorantti piti kuin pitikin hien hajun poissa koko seuraavankin päivän. Tuntui kuin olisin hankkinut keisarin uudet vaatteet, mutta tässä todella oli tehoa. 

Hyvä vai huono: Olen nyt käyttänyt kyseistä tuotetta reilu pari viikkoa, eikä hiki ole kainaloissa haissut. Hikoilen vähän, mutta en silti haise. Ihastuin! En taida kainaloihin enää kemikaaleja tarvitakaan. 

 

Share
Ladataan...

Pages