Puhelinjohtoponnarit FAQ

Saara Sarvas

Viime päivinä olen saanut useita kysymyksiä puhelinjohtoponnareista, joten täältä pesee vielä kerran tyhjentävä tietoisku. Jos en tällä postauksella usuta taas uusia pitkähiuksisia näiden ihanuuksien kimppuun, ei maailmassa ole oikeutta nimeksikään. Trust me - te tarvitsette näitä!

 

Anteeksi mitä???

Puhelinjohtoponnarit ovat viime (vai toissa??) vuonna Suomeen rantautunut uudenlainen ponnarityyppi. Klassiset joustavalla punoksella peitetyt kuminauhat ovat tehneet tilaa värikkäille ja ysärifiboja heijasteleville puhelinjohdoille naisen toisensa jälkeen rakastuttua ikihyviksi. Ensimmäisen johtoponnarini sain Maj:lta, ja siitä lähtien olen itsekin jaellut niitä avokätisesti muille onnettomille hiusten katkeilua tai ponnarin löystymistä valitteleville kanssakärsijöille.

Ponnari on valmistettu lankapuhelimen johtoa muistuttavaan muotoon vahvasta, mutta hieman elastisesta muovista. Itse materiaali ei juurikaan jousta tai löysty, vaan spiraalimainen muoto venyy ja kiristyy takaisin "oikeaan muotoonsa" tarpeen mukaan.

Parin vuoden käytön aikana olen onnistunut hajottamaan vain yhden ponnarin, joka oli selkeästi kahdesta erivärisestä muovista valmistettu. 

Lopputuloksena on siis ponnari joka ei revi hiuksia, pysyy paikallaan napakasti ja on kaikin tavoin next level shittiä.

 

 

Miksi ja kenelle??

Miksei? Puhelinjohtoponnaria kokeiltuaan harva palaa takaisin kumpparipohjaisten käyttäjäksi ihan silkan käyttömukavuuden takia. Kun ponnarin tai nutturan kerran kiinnittää ja kiristää, se pysyy paikoillaan huomattavasti tavallista paremmin. Tästä on vastuussa takaisin alkuperäiseen muotoonsa pyrkivä ponnari, joka kiristää ja pitää hiukset napakasti kohdillaan. Myös kiinnityskohdan koko on laajempi, jolloin hiukset eivät puristu yhteen kasaan, vaan näyttävät ilmavammilta.

Tavalliset kangaspäälysteiset ponnarit kuluttavat hiuksia. Jopa ne metallinipsuttomat. Kuminauhaa suojaavassa kangasmateriaalissa on luonnollisesti kuituja, jotka hankaavat vastakkain hiuksen pintakerroksen kanssa varsinkin, jos ja kun ponnari vedetään tiukalle. Kaiken lisäksi koko hiusmassa hankautuu koko painollaan tavallisella ponnarilla sidottuna hyvin kapealle n. 0,5-1cm matkalle, jolloin ponnarin ulkoreunojen hiukset painautuvat ja hankautuvat kuituihin entisestään.

Hiuksiaan paljon tavallisilla ponnareilla kiini pitävät huomaavatkin ennemmin tai myöhemmin niskassa ja hiusten pääliosassa lyhyempiä, katkenneita hiuksia.

Puhelinjohtoponnarin kanssa samaa ongelmaa ei ole, koska sileä muovi ei hankaa tai katko hiuksia. Ponnarin kiinnityskohta on myös paljon tavallista leveämpi (vai pidempi?), kuten alemmasta kuvasta huomaa, ja aukiolevien hiusten paino jakautuu tasaisemmin.

Nämä muoviponnarit ovat siis paljon hellävaraisempia hiuksillesi, ja ne sopivat kaikille hiusten paksuudesta ja laadusta riippumatta.

Bonuksena: Värikkäät ja kookkaammat ponnarit eivät häviä yhtään niin helposti, ja ne myös näyttävät cooleilta! Business-uskottavuutta kaipaaville on tarjolla myös värittömiä, mustia, ruskeita ja vaaleanruskeita vaihtoehtoja ;)

 

Miten?

Puhelinjohtoponnarit toimivat käytännössä aivan tismalleen samalla tavalla, kuin normaalitkin. Sotkunutturoiden tekeminen on myös huomattavasti helpompaa näiden, kuin tavallisten ponnareiden kanssa! Ohuemmatkin hiukset saa helposti näyttämään muhkeilta ja pitkiltä.

Ponnareita kannattaa kierrättää päivittäin, jotta ne palautuvat varmasti alkuperäiseen muotoonsa. Päiväkausia käytössä pyörinyt ponnari voi menettää tehonsa, mutta todennäköisesti se toimii silti paremmin, kuin tavallinen lenkki.

Mitä paksumpi ponnarin kierteen halkaisija on, sitä napakampi kampaus sillä syntyy. Alemmassa kuvassa venyttämäni vaaleansininen johto on loistava myös paksummille hiuksille!

Paksut kierteet ovat omasta mielestäni ärsyttävät.. Aloituskuvassa ylimpänä näkyvä vaaleanvihreä ponnari on käytössä todella harvoin.

 

Mistä, ja mitä maksaa?

Nykyään näitä saa hmm.. Melkein mistä tahansa. Suurin osa hiuskoristeita ja muista asusteita myyvistä ketjuvaateliikkeistä on pitänyt näitä valikoimissa, ja samoin krääsäkaupat. Cailapin versioita löytyy marketeista ja pioneerien mekka on lastenvaateliike Name It. 

Ponnareiden hinta vaihtelee, mutta keskimääräinen kappalehinta on varmaan n. 0,5€. Ulkomailta tilattuna ne ovat tuttuun tapaan reilusti halvempia.

Jos kaupoissa kiertely ei kiinnosta, voi omansa toki tilata vaikka eBayn kautta. Tarjonta on valtaisa!

 

 

Oletko jo koukussa puhelinjohtoponnareihin?

p.s. Kiitos vielä kerran sinä ihana lukija, joka aikanaan lähetit näitä herkullisen värisiä johtoponnareita vaihtoreissusta. Ovat olleet käytössä päivittäin, ja pelittävät edelleen loistavasti! ^_^

Kommentit

liisalittleheels (Ei varmistettu) http://liisamarian.blogspot.fi

nää on ihan must esimerkiksi töissä kun pitää olla tukka kiinni. varsinkin jos on lähdössä suoraa johonkin, ja haluaisi että tukka on auki ja nätisti. ei ponnarirajoja, ah!

idaaa (Ei varmistettu)

hei kiitos ! oon täs viikon mietiskelly et pitäskö ostaa ja et mitä eroa näillä ja normipompuloilla on mut en oo saanu selville : D jos huomenna on aikaa nii käyn kyllä ostamassa näitä ! :)

LittleB (Ei varmistettu) http://littlebigthings-littleb.blogspot.fi/

Sun blogin kautta aikoinaan nuo joskus löysin ja ihastuin, koukussa siis! Täytyiskin tehdä omaankin blogiin juttua näistä, jos joku ei vielä ole näihin tutustunut :)

Rora

En tiiä miksi oon jotenki aina aatellu, että nämä just nimenomaan repii hiukset päästä :D Hyvä kun oikaisit tämän käsityksen mun päästä! Voiski hommata itelle testiin ^^
Saako udella mistä tuo ihanan monivärinen on peräsin (tuo mikä on kahessa keskimmäisessa kuvassa)?

laura loves bunnies

Musta kyllä tuntuu kokeilujenkin jälkeen näin olevan.. Ehkä hiuslaatukohtaista? Oma hiukseni on pitkä, paksu, karhea kihara. Kiertyy ihan sotkukaaokseksi tuohon lenkkihässäkän sekaan.

suibbis (Ei varmistettu)

Joo aivan koukussa! joskus kun tarvii nutturan alle tavis pompulan niin itku melkein tulee...

JonnaH. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi/

Mun on pitänyt ostaa näitä ikuisuus, mutta en jotenkin luota siihen, että nämä eivät repisi mun tukkaa. Näyttävät just sellaiselta, että mun tukka on solmussa näissä. :D Vaikka kaikki vannottaa, että ei. Mutta niin ne hehkutti Tangle Teezeriäkin, joka oli omalle tukalle täysi hutiostos aikoinaan, ei oikaissut takkuja ei...

Iluna (Ei varmistettu) http://eyeshadowandflame.blogspot.fi

Tutustuttu on,ja ne on ihan parhautta! Pitkähiuksinen hevimiehenikin tykkää :D Kirjoittelin noista jokin aika sitten blogiinikin pikkujutun :B

Iippo (Ei varmistettu)

Nää on iha parhaita ! Miulla on jo 18 kpl :D

AIV (Ei varmistettu)

En tiedä miks mutta monta kertaa lenkillä ku päässä on ollut näitä pää on tullut kipeeksi?? Kiristääkö nämä jotenkin päänähkaa. ?Se on outo fiilis ku päänahkaa alkaa kihelmöimään..

Pomplemousse (Ei varmistettu)

Olen käyttänyt puhelinjohtolenksuja muistaakseni reilun vuoden, loitin muistaakseni silloin kun teit näistä ekan postauksen. Glitterissä oli niitä silloin alessa ja hamstrasin niitä silloin useamman kappaleen. Päiväponnariin laitan lenkun kahdesti ympäri ja yöksi löysennän yhden kierroksen. Lenkkuja kannattaa lepuuttaa välillä, ne palautuvat täysin muotoonsa vaikka olisivat venyneet moninkertaisiksi. Tosi hyviä! Miten olenkaan pärjännyt ennen?

Iippo (Ei varmistettu)

Nää on iha parhaita ! Miulla on jo 18 kpl :D

Emma

Miten leveä/pitkä tuo ponnarin kiinnitysosuus on? Mulla on lyhyet hiukset kasvatusvaiheessa, ja saan hiukset nyt ihan inhimillisen näköiselle (ei näytä siltä, että jokainen suortuva on pinnillä ja geelillä vedetty päätä pitkin...) ponnarille. Mutta kihara-ja kuivatukkaisena se ponnarin aiheuttama kulutus hirvittää...

MariAnnaV (Ei varmistettu) http://mchitchat.blogspot.fi/

Sinä sait mut aikoinaan innostumaan näistä ja en oo sen jälkeen mitään muita käyttänytkään! Että kiitos vaan vinkistä <3. Tukka on paljon paremmassa kunnossa ja hätäiset sotkunutturat on niin helppo tehä nykyään :).

Harmaafuksian Anna (Ei varmistettu) http://harmaafuksia.blogspot.fi/

Puhelinlenksut on ihan ykkösiä! Minä tykkään kovasti niistä. Saa lyhyemmänkin tukan tosi kivasti sutturalle nutturalle.

Victory (Ei varmistettu)

Päätin, että hankin yhelle kaverille tämmösii. Herra heviletti on muuttanu tyylinsä viime vuosina selkeesti silleen, että sillä on harvoin hiukset auki. Kauhistelin viimenäkemällä herran katkenneita niskahiuksia, joita on paljon! Mun on pakko pelastaa sen hiukset ennen ku se menee tekee jotain tyhmää, kuten taas leikkaamaan hiuksensa ja lisäämään uudet 10 vuotta ulkonäköönsä.

muupwli (Ei varmistettu)

Pitkäaikanen rakkaus josta en tuu luopumaan mistään hinnasta. Sulaa rakkautta.

Taru - home at last (Ei varmistettu) http://homeatlastblog.blogspot.fi/

Voi ei, nyt munkin on ehkä pakko tilata muutama kirkas kokeiluun, kun kerran vedottiin tukan kuntoon - paljon ponnaria käyttävänä olen ikäväkseni huomannut just noi katkeilleen hiutuvat ponnarin kohdalla... Hmmm. Mutta tunnustan, nämä on mun mielestä aivan karmean näköisiä, etenkin kaikki neonväriset, tulee mieleen lapsuus ja ne kaulassa roikkuneet avainnauhat!! :D :D

Kris (Ei varmistettu)

Itse löysin nämä niin, että Saara löysi mun takaraivolta katkenneita hiuksia ja SAARNASI. Mutta oli mulla asiaakin. Kaikille muille mutseille tiedoksi:

Näissä ponnareissa on mun mielestä ihan ylivoimaisesti parasta se, että mää ja mun kaksvuotias pitkähiuksinen tytär voidaan käyttää samoja ponnareita. Näillä saa älyttömän helposti ja pienen haurasta ja liukasta tukkaa repimättä napakat ponnarit/saparot, jotka pysyvät tosi hyvin paikoillaan.

Lisäksi huomauttaisin, että ponnareita NameItistä ostaessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, onko puhelinjohto tasaisen pyöreää, vai aavistuksen litteää muovilenkkua. Ellei vinkki avaudu, sen tajuaa kyllä niitä NameItin valikoimia hipelöidessä. Ne litteämmät ponnarit (kuvassa toi keltainen ylävasemmalla) on paksumpaa muovia ja venyvät huonommin, eivätkä musta siksi palvele tarkoitustaan ihan niin hyvin kun noi tasapyöreät.

Nyt lopetan juuri ennen kuin alan kuulostamaan säälittävältä ponnarinörtiltä.

Heedi (Ei varmistettu) http://closetomemore.blogspot.fi/

Metsästin alkukeväästä näitä kissojen ja koirien kanssa ja lopulta löysin glitteristä. Nyrpistelin nenääni näille varmaan kuukauden päivät ja totesin, että meistä ei nyt vaan tuu kavereita. Jotain tapahtui kuitenkin ja nytkin istun puhelinjohtoponnari päässä. Tavallisia ponnareita ei näillä kutreilla ole nähty enää moneen kuukauteen, enkä usko, että paluuta vanhaan onkaan enää.
Nämä neonväriset söpöläiset saavat hyvälle tuulelle ja tukan näyttämään paaaljon paksummalta ja paremmalta <3.

anniemiliapau (Ei varmistettu)

oh täytyypä hankkia noita, niitä on niin ihanissa väreissä!

nappula (Ei varmistettu)

Mä oon muutaman kerran käyttäny omia puhelinjohtoponnareitani ja todennut ne äärimmäisen huonoiksi. Kun itse laitan sotkunutturani kiinni sellaisella ni ei mitään tsäänssiä, et se lähtis vielä poiskin sieltä hiusten seasta. Mä en tajua miten, mutta mun hiukset jotenkin kiertyy sen ympärille tai jotain ja joudun väkivalloin aina repimään sen ponnarin irti viimeisistäkin hiuksista. En tiedä johtuuko siitä, että mulla on luonnonkihara tukka, mutta joku näissä mättää mun kohdalla. :(

Siki (Ei varmistettu)

Jännä, mulla on kanssa luonnonkihara tukka ja käytän söhrönutturaa usein. Mulla on tapana vielä kieputella roikkuvia suortuvia sikin sokin ton ponnarin alle, mutta silti se tuntuu lähtevän tosi helposti irti, kun sen irti haluaa. Muuten pysyy kuitenkin paikallaan kuin liimattuna. Tosin, mä pyrin vetämään nutturani auki yksi hiuslenkkikierros kerrallaan, en tiiä oisko siitä kiinni?

nappula (Ei varmistettu)

Itse asiassa mä kans pyrin aukasemaan sen nutturan kerros kerrallaan, mutta jotenkin se vaan ei onnistu nätisti. Mun hiusten latvat vaan jotenkin solmiutuu sen ympärille. En tiiä, ehkä en vaan osaa :D

Taina L.

Kyllä niitä Saara on jo hirveesti myytykin. Olen kahteen kertaan hakenut Name it- liikkeestä, eri kaupungeista. Molempina kertoina myyjät ovat sanoneet, että näitä menee ihan hirveästi, kun joku blogin pitäjä kuulemma niitä monesti suositellut =) 

Ovat ihan mielettömän hyviä. Melkein kaikki muut vanhat olen lahjoittanutkin pois, muutaman jätin banaaninutturaa yms varten.

Vierailija (Ei varmistettu)

Sun ansiosta oli alkukesästä pakko käydä ostamassa muutama lenksu kokeiluun. Näppäriä nuo ovat, tosin onnistuin hajottamaan yhden jo toisella käyttökerralla. En tiedä, oliko turhan heikkolaatuinen lenkki kyseessä, vai oliko mun paksu ja vähän karhea tukka liikaa ponnarin sietokyvylle. :D Niin ja täällä on muutama muukin näemmä kokenut samaa, eli ponnari on välillä hyvin hankala saada irti tukasta.

Laura KKK (Ei varmistettu)

Tää postaus tuli kuin tilauksesta!! Mäki oon luullu että noi just repii hiuksia mutta ilmeisesti sitten ei, taidan kipittää H&Mlle ostamaan näitä, sielä oli kivoja värimixejä :D Ite en oo ikinä tyytyväinen mun sotkunutturaan ja surkuttelen aina muiden nutturoita katsellessa että "miks mulla ei näytä tolta" :DD Nyt tuli kutina että näillä onnistun!!

Plussaa jos nämä ei jätä sitä tyhmää ponnarirajaa jos haluuaakin hetkeksi laittaa hiuksen ponnarille tai toisinpäin!! :--)

Millaa (Ei varmistettu) http://creativemind-milla.blogspot.com/

En ollut kuullutkaan mutta nyt on pakko alkaa metsästää kaupoista, kuulostaa ja näyttää ihan mielettömän siisteiltä! Ja elin myös siinä luulossa että metallinipsuttomat ponnarit ei vahingoita hiuksia, eli ihan hiusten hyvinvoinnin takiakin pitää käydä ostamassa :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Näin sulla niitä jossain toisessa postauksessa joskus, ja ajattelin että nyt täytyy kyllä ostaa tollasia. Niimpä päätin mennä clitteriin ja sieltä sitten sellaiset ponnarit tarttui käteen. Ihananvärisiä ne on <3

elisses
cheers to that!

Nämä on kyllä vieny sydämen täysin! Viime keväänä ostin Tuurista lastenvaateosastolta löytyneestä NameItin hyllystä 4 ponnaria ja kaikki edelleen tallessa (kumma!) ja ehjiä. Muita ponnareita en halua enää edes käyttää..

Tiedätkö Saara, että onko Elumenia jossain myytävänä ihan kuluttajille? Itse olen ammatiltani parturi-kampaaja, enkä ole valmistumiseni jälkeen (1,5 vuotta sitten) tehnyt päivääkään töitä kampaajana, eikä itselläni ole toiminimeäkään, jonka avulla saisin haettua tukusta. Tykkään kuitenkin itse väkertää omat hiukseni ja nyt haaveilen ihanista vaaleenpunaisista hiuksista (niinku Jannika B: llä!), jotka sait Elulla näppärästi..

Taranen (Ei varmistettu)

Suomessa ei, mutta www.flexohair.eu ! Olen tilannut tuolta kymmeniä kertoja, ei mitää pahaa sanottavaa. Tulevat kuriirin kyydissä muutamassa päivässä ja yli 25e ostoksista ei tarvi maksaa postikuluja.

elisses
cheers to that!

Kiitos paljon vastauksesta ja vinkistä! Täytyypä kurkata tuo sivu! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Musta nuo on silti vieläki ihan törkeän rumia. Varmasti kyllä hellävaraisia hiuksille ja muutenki ylivertaisia, mutta en ainakaan vielä voi ymmärtää tätä trendiä! Ehkä sitte jälkijunassa kun kukaan muu ei niitä enää käytä..

paulap (Ei varmistettu)

Ei juku, luin tämän, painoin ebayn linkkiä, tilasin kasan ponnareita ja kohta kun ne tulee olen ilonen!! :) en oo edes ikinä ajatellut että tavalliset ponnarit kuluttaa hiuksia!

JOhanan (Ei varmistettu)

Puhelinjohtoponnarit ovat aivan huippuja! Olen myös saanut muutaman rikki, käsittelen niitä ilmeisen kovakouraisesti tai jotain. Toimii todella hyvin myös lapsilla, ainakin omilla paksutukkaisilla, ponnari pysyy koko päivän!

Iinu (Ei varmistettu)

Mä oon käyttänyt puhelinponnareita jo pitemmän aikaa, ja todennut ne tosi hyviksi! Nyt kävin kuitenkin leikkauttamassa pitkän tukkani lyhyeksi polkaksi, ja puhelinponnarit tuntuu vähän liian massiivisilta näin lyhyeen tukkaan, se kun juuri ja juuri ylettyy ponnarille niskaan.

Mä oonkin siirtynyt tukanleikkuun jälkeen näihin pikkuisiin kumilenksuihin, en tiedä miksi niiä sanotaan, mutta ovat siis tosi pieniä ja ja varmaankin jotain kumin tapaista, joka tapauksessa ilman kangaspäällistä. Halusinkin kysyä, että osaatko Saara sanoa, että rasittavatko nuo "kumilenksut" hiusta minkä verran?

nimetöön (Ei varmistettu)

Hmm, ei kyllä pidä minun paksua tukkaani perusletillä kireällä esim. korkealla takaraivolla. Pitäisi kiertää niin monta kertaa että jää tuon idea jotenkin toteutumatta. Sotkunuttura pysyy ihan ok, tavisponnarit kun yleensä senmosen kiristää liian tiukalle. Pitäisikö sitten olla jotenkin erityyppinen hiuksilleni..

Kartsi

Koukussa ollaan! Itse en ole tähän pehkoon muuta laittanut varmaan melkein vuoteen. Paksut, karheahkot ja luonnonkiharat hiukset olivat AINA miljoona kertaa sen kangaslenkin ympärillä, vaikka käytinkin niitä metallittomia. Välillä piti ottaa sakset ja leikata se kiertynyt solmu irti. Puhelinjohtoponnareihin jää ehkä yksi hius kiinni viikossa eikä ainakaan mulla hiukset kierry sen ympärille. En tosin suosittele "vetämään" lenkkiä irti vaan avaamaan nuo kierrokset. Mulle paras asia ikinä, vaikkakin olen onnistunut pari (ehkä 2 tai 3 kpl) katkaisemaan kiristämällä niitä liian tiukalle tai venyttämällä liikaa. Kissat muuten rakastavat näitä myös, meidän nuorempi otus (6v) yrittää napata ranteestakin tuon, koska ponnaria on niin ihana venyttää :D

hmm (Ei varmistettu)

Höh, itse en ole löytänyt glitteristä, useamman kerran olen etsinyt. Haluaisin ehdottomasti testata tuollaista ponnaria, koska minulla on pitkät liukkaat hiukset ja tavalliset pompulat jotenkin alkavat helposti löystyä ja valua. Ja sitten on pakko kiristää niin tiukalle että hiuksiakin katkeilee. Olisi kyllä aivan huippua jos tuollaisella saisi pidempään kestävän nutturan väkerrettyä!

Vierailija (Ei varmistettu)

siis miten tuolla saa sotkunutturan? häh? anyone?

mikaelaaaah (Ei varmistettu)

Siis ihan sillee miten se normaalistiki tehdään, otetaan hiukset ponnarille ja ööh.. ruvetaan siitä söheltää lenkkejä

vierailija (Ei varmistettu)

Olen tuonut kyseisiä puhelinlanka ponnareita Suomeen jo vuonna 2009. :D
Niiden käyttö on nyt jäänyt, mutta työn puolesta hiuksia on pidettävä aina kiinni, joten ehkä otan käyttöön nämä vanhat ponnarit :D

Reetta H. (Ei varmistettu)

Okei, tän on pakko olla nyt joku kohtalon merkki! Eilen lueskelin tätä postausta ja huokailin syvään että voi kun pääsis testaamaan näitä. Itse asun täällä australiassa ja en oo törmännyt näihin sitten missään.. Tänään postissa sitten tupsahti paketti teippipidennyksiä ja mitä siellä olikaan yllätyslahjana? No, musta tällanen ponnari tietty! oon nyt vakaasti sitä mieltä että tän on pakko olla joku merkki siitä, että nää on aivan mahtavia kapistuksia ja ettei enää paluuta normiponnareihin ole :D

millaa (Ei varmistettu) http://millasof.blogspot.fi/

Sun kirjoitusten perusteella kävin tänään glitteristä tuollaisia hiuslenkkejä ostamassa ja ainakin vielä ne vaikuttavat tosi hyviltä.

Sanph
Sanph

Siis apua! Nää on näköjään jo ihan vanha ja iso juttu! Kävin just viikonloppuna porukoillani ja äitini oli ostanut pikku paketin näitä ponnareita. Epäilin juurikin sitä, että ne takertuu hiusten ympärille ja on ihan kökköjä. Ajattelin, että äitini on ostanut nämä hauskoina ja lapsellisina juttuina mulle, mutta kyllä hän näköjään oli ihan oikeassa, että nää on nyt se juttu tällä hetkellä. Tuolla ne on repussa odottamassa korkkaustaan. Pakko tänä iltana koittaa. Meinasin jo lahjoittaa ne 13-vuotiaalle serkulleni, kun ajattelin, että ne on lasten ponnareita.

Meliina (Ei varmistettu)

Hei Saara! Ole hyvä vaan ponnareista, mutta kiitos kuuluu oikiasti vain itsellesi, kun näistä johtoponnareista silloin aikanaan jo kirjoittelit. Sinun takiasi minuunkin syvä kiintymys syntyi juurikin tuolloin vaihtoreissuni aikana ja halusin myös sinua ilahduttaa. Mukava kuulla, että pelittää edelleen!:)

hepexxx (Ei varmistettu)

Moikka! Oon tekemässä postausta tästä samasta aiheesta ja kysynkin, että saanko lainata pienen pätkän tekstiäsi omaan postaukseeni? Kerron kyllä että olen ottanut kohdan sinun blogistasi ja linkitän alkuperäisen postauksesi juttuuni mukaan.

Jos tämä on ok, voisitko laittaa spostia mulle tuohon osoitteeseen niin julkaisen tekstin. Jos siis kerkeät vastaamaan :)

Vierailija (Ei varmistettu)

apua mistä saa ruskeita puhelinjohtoponnareita! oon jo pitkään halunnu testaa näitä mut värikkäät ei ihan iske ja mustaki tuntuu paistavan vähä liikaa tämmösest suklaanruskeest tukast joten ruskee ponnari ois kova juttu :D

Vierailija (Ei varmistettu)

On ollut käytössä jo jonkin aikaa, mutta ponnarit eivät kuitenkaan toimi yhtä hyvin tosi paksuihin ja pitkiin hiuksiin kuin ne toimivat ohuempiin. Nutturoiden tekoon ne ovat kuitenkin aivan mahtavia!

anniinahelene (Ei varmistettu) http://hymykuoppaisellatiella.blogspot.fi/

Minäkin olen ihan hurahtanut puhelinjohtoihin päässäni :D Ainut huono puoli nuissa on se, että monesta kaupasta ne ovat loppu ja yhteen väliin nuita sai etsiä kissojen ja koirien kanssa!

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.