Puhelinjohtoponnarit FAQ

pj0.jpg

Viime päivinä olen saanut useita kysymyksiä puhelinjohtoponnareista, joten täältä pesee vielä kerran tyhjentävä tietoisku. Jos en tällä postauksella usuta taas uusia pitkähiuksisia näiden ihanuuksien kimppuun, ei maailmassa ole oikeutta nimeksikään. Trust me – te tarvitsette näitä!

 

Anteeksi mitä???

Puhelinjohtoponnarit ovat viime (vai toissa??) vuonna Suomeen rantautunut uudenlainen ponnarityyppi. Klassiset joustavalla punoksella peitetyt kuminauhat ovat tehneet tilaa värikkäille ja ysärifiboja heijasteleville puhelinjohdoille naisen toisensa jälkeen rakastuttua ikihyviksi. Ensimmäisen johtoponnarini sain Maj:lta, ja siitä lähtien olen itsekin jaellut niitä avokätisesti muille onnettomille hiusten katkeilua tai ponnarin löystymistä valitteleville kanssakärsijöille.

Ponnari on valmistettu lankapuhelimen johtoa muistuttavaan muotoon vahvasta, mutta hieman elastisesta muovista. Itse materiaali ei juurikaan jousta tai löysty, vaan spiraalimainen muoto venyy ja kiristyy takaisin ”oikeaan muotoonsa” tarpeen mukaan.

Parin vuoden käytön aikana olen onnistunut hajottamaan vain yhden ponnarin, joka oli selkeästi kahdesta erivärisestä muovista valmistettu. 

Lopputuloksena on siis ponnari joka ei revi hiuksia, pysyy paikallaan napakasti ja on kaikin tavoin next level shittiä.

 

pj1.jpg

 

Miksi ja kenelle??

Miksei? Puhelinjohtoponnaria kokeiltuaan harva palaa takaisin kumpparipohjaisten käyttäjäksi ihan silkan käyttömukavuuden takia. Kun ponnarin tai nutturan kerran kiinnittää ja kiristää, se pysyy paikoillaan huomattavasti tavallista paremmin. Tästä on vastuussa takaisin alkuperäiseen muotoonsa pyrkivä ponnari, joka kiristää ja pitää hiukset napakasti kohdillaan. Myös kiinnityskohdan koko on laajempi, jolloin hiukset eivät puristu yhteen kasaan, vaan näyttävät ilmavammilta.

Tavalliset kangaspäälysteiset ponnarit kuluttavat hiuksia. Jopa ne metallinipsuttomat. Kuminauhaa suojaavassa kangasmateriaalissa on luonnollisesti kuituja, jotka hankaavat vastakkain hiuksen pintakerroksen kanssa varsinkin, jos ja kun ponnari vedetään tiukalle. Kaiken lisäksi koko hiusmassa hankautuu koko painollaan tavallisella ponnarilla sidottuna hyvin kapealle n. 0,5-1cm matkalle, jolloin ponnarin ulkoreunojen hiukset painautuvat ja hankautuvat kuituihin entisestään.

Hiuksiaan paljon tavallisilla ponnareilla kiini pitävät huomaavatkin ennemmin tai myöhemmin niskassa ja hiusten pääliosassa lyhyempiä, katkenneita hiuksia.

Puhelinjohtoponnarin kanssa samaa ongelmaa ei ole, koska sileä muovi ei hankaa tai katko hiuksia. Ponnarin kiinnityskohta on myös paljon tavallista leveämpi (vai pidempi?), kuten alemmasta kuvasta huomaa, ja aukiolevien hiusten paino jakautuu tasaisemmin.

Nämä muoviponnarit ovat siis paljon hellävaraisempia hiuksillesi, ja ne sopivat kaikille hiusten paksuudesta ja laadusta riippumatta.

Bonuksena: Värikkäät ja kookkaammat ponnarit eivät häviä yhtään niin helposti, ja ne myös näyttävät cooleilta! Business-uskottavuutta kaipaaville on tarjolla myös värittömiä, mustia, ruskeita ja vaaleanruskeita vaihtoehtoja 😉

 

pj2.jpg

Miten?

Puhelinjohtoponnarit toimivat käytännössä aivan tismalleen samalla tavalla, kuin normaalitkin. Sotkunutturoiden tekeminen on myös huomattavasti helpompaa näiden, kuin tavallisten ponnareiden kanssa! Ohuemmatkin hiukset saa helposti näyttämään muhkeilta ja pitkiltä.

Ponnareita kannattaa kierrättää päivittäin, jotta ne palautuvat varmasti alkuperäiseen muotoonsa. Päiväkausia käytössä pyörinyt ponnari voi menettää tehonsa, mutta todennäköisesti se toimii silti paremmin, kuin tavallinen lenkki.

Mitä paksumpi ponnarin kierteen halkaisija on, sitä napakampi kampaus sillä syntyy. Alemmassa kuvassa venyttämäni vaaleansininen johto on loistava myös paksummille hiuksille!

Paksut kierteet ovat omasta mielestäni ärsyttävät.. Aloituskuvassa ylimpänä näkyvä vaaleanvihreä ponnari on käytössä todella harvoin.

 

pj.jpg

Mistä, ja mitä maksaa?

Nykyään näitä saa hmm.. Melkein mistä tahansa. Suurin osa hiuskoristeita ja muista asusteita myyvistä ketjuvaateliikkeistä on pitänyt näitä valikoimissa, ja samoin krääsäkaupat. Cailapin versioita löytyy marketeista ja pioneerien mekka on lastenvaateliike Name It. 

Ponnareiden hinta vaihtelee, mutta keskimääräinen kappalehinta on varmaan n. 0,5€. Ulkomailta tilattuna ne ovat tuttuun tapaan reilusti halvempia.

Jos kaupoissa kiertely ei kiinnosta, voi omansa toki tilata vaikka eBayn kautta. Tarjonta on valtaisa!

 

//www.youtube.com/embed/JV8MFBEUO5M

 

Oletko jo koukussa puhelinjohtoponnareihin?

p.s. Kiitos vielä kerran sinä ihana lukija, joka aikanaan lähetit näitä herkullisen värisiä johtoponnareita vaihtoreissusta. Ovat olleet käytössä päivittäin, ja pelittävät edelleen loistavasti! ^_^

Kommentit (58)
  1. Kaivetaampa esiin
    22.4.2015, 17:06

    Taisin kerran hommata tollasii. Äiti sano et pilaa hiukset, mut pitää kokeilla.

  2. kaikille nuo puhelinlankaponnarit eivät sovi… niistä voi tulla alleginen reaktio..

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *