Ladataan...
Still Leben

 

Tattaria! Virolaisen arkikeittiön perusainesta, jota en voinut vielä kymmenisen vuotta sitten edes nuuhkia sen voimakkaan arominsa takia. Jollain ihmeen väsytystekniikalla mieheni on kuitenkin vakuuttanut minulle, että näitä suurimoita kannattaa lusikoida, pastan ja valkoisen riisin sijaan, sillä ne ovat aivan älyttömän terveellisiä. Ja näitä muuten vedellään tässä maassa aika paljon. Tattaria löytyy jokaisen tarhan, koulun, yliopiston, työpaikkabuffan ruokalistoilta. Meidän tytön lempiruokaa on kevyessä suolavedessä keitetty tattaripuuro voinokareella! Eli kyseessä on ihan perus-safka. Tattarista voi valmistaa, puuroja, lettuja tai leipääkin, ihan mitä vaan.  :) 

Parasta tattarissa on sen ravintosisältö: se sisältää 12,6 grammaa proteiinia sataa grammaa kohden,  ja paljon enemmän vitamiineja ja kivennäisaineita kuin muut viljakasvit, ja onhan tattari myös gluteeniton.

Minun lautasella tattari on usein seikoitettu salaatin joukkoon.  Se antaa niin paljon ruokaisuutta muuten niin kevyeeseen annokseen, ja pitää nälän loitolla kauan.

Punajuuri-feta-tattarisalaatti:

100g  tattarisuurimoita, keitä ohjeen mukaan

4 pientä punajuurta, keitettynä tietty

kourallinen rukolaa

130g voissa paistettuja herkkusieniä

silputtua kevät sipulia

120 g fetaa 

Kastike:

(!tämä on tärkeä elementti, koska muuten salaatti jää varsin kuivaksi!)

2 rkl oliiviöljyä

2 tl - 1 rkl sitruunan mehua

hyppysellinen suolaa, mustapippuria ja sokeria tai hunajaa

Jäähdytä keitetty tattari. Kaada suurimot salaattiastian pohjalle. Lisää muut ainekset ja kastike, sekoittele hennosti!

Nam!

Share

Ladataan...
Still Leben

Tämä smoothie pitää sisällään kaiken aamupalalle oleellisen: hyviä rasvoja, kuitua, lämpöisiä mausteita, kahvia ja hedelmää :)

Tee näin:

 heitä blenderiin yksi pieni pakastettu banaani

sekoita mukaan yön yli lionneet hasselpähkinät (tuhti kourallinen riittää mainiosti)

lorauta mukaan 2 dl kylmää mantelimaitoa (tai tavallista maitoa)

viimeistele jäähtyneellä espresso-shotilla (tai pieni 4-5 cl tujaus erittäin vahvaa kahvia)

tipuauta mukaan hyppysellinen kanelia (kardemumma tai  vaniljajauhee toimii myös)

(blendaile kunnes koostumus on samettisen pehmeä, lisää maitoa tarvittaessa)

 

mmmm, reipasta aamua!

T

Share

Ladataan...
Still Leben

Moikka! Jes, vihdoin pääsen ja ehdin kirjoittelemaan taas tänne blogiin! Lomat on lusittu ja uudelle vuodelle on siirrytty hymyssä suin pienten elämänmuutosten siivittämänä. Muutoksen tuulia on puhaltanut niin työ- kuin elämäntaparintamalla. Yhdestä puuduttavasta päivätyöstä on luovuttu kokonaan, ja toisesta on tullut päätoiminen työ. Tästä valinnasta kiittää ennenkaikkea mieli, kroppa ja perhe-elämä, ne kaikkein tärkeimmät tietysti :)

Toivon että minulla on nyt aikaa tiputella reseptejä ja kuulumisia tänne blogiinikin enemmän. Minulla on jäänyt myös paljon aikaa keskittyä taas mieluisan harrastaukseeni kokkailuun. Erilaisia terveysreseptejä onkin kertynyt aika pitkä liuta, joten aloitetaan vaikka niistä!

KOOKOS-PORKKANALEIPÄSET

6 leipästä:

 

1 dl kookosjauhoa

1,2 dl maitoa

1 raastettu porkkana

2 kananmunaa

ripaus suolaa

 

Vatkaa munat ja maitoa. Sekoita loppuihin aineksiin. Anna seoksen hengailla n. 10 minuuttia, jotta kookosjauhot imevät nesteet. Muovaile pellille noin sentin paksuisia pikku lättyjä, paista 15-17 minuuttia 200 asteessa.

 

MINILETUT

5-7 pientä lettua

 

2 kananmunaa

1-1,5 dl maitoa

1 dl kermaista kookosmaitoa tai tavallista

0,5 dl kookosjauhoja

0,5 dl mantelijauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl psylliumia

ripaus suolaa

Vatkaa munat ja lisää maito. Sekoita kuivat aineet omassa kipossa ja lisää munamaidon sekaan. Anna seoksen turvota jääkaapissa n. 20 minuuttia. Paista voissa tai öljyssä pikkulettuja, käännä lettu kun pinta alkaa kuplia.

 

Tarjoile esim. sukrinista ja kermasta valmistetun kermavaahdon kanssa tai hunajan/hedelmien/mantelivoin kanssa.

 

KOOKOSPUURO

Resepti yhdelle:

1dl maitoa (kookos-tai mantelimaito sopii myös)
0,5dl vettä
4rkl kookosjauhoa
1 pieni tumma banaani muussattuna
1 kanan muna
1tl kookosöljyä tai voita
Ripaus suolaa ja kanelia

Lämmitä maito ja vesi keskilämmöllä ja lisää kookosjauho. Sekoita pariminuuttia kunnes kookosjauho alkaa turvota. Lisää muussattu banaani, suola, kookosöljy ja kaneli. Sekoittele hetki. Lisää rikki vispattu kananmuna. Sekoittele kunnes puuro kuplii ja saavuttaa sopivan koostumuksen.

 

 

 

 

Share

Ladataan...
Still Leben

Testasin taannoin portobellosienien väliit koottua burgeria ja voi että oli maukasta! Otin reseptin aika suoraan Sivu maku-blogistaJos kokeilet tätä, niin suosittelen laittamaan väliin ehdottomasti munaa ja pekonia, jotka sopii loistavasti sienien kanssa :)

 

 

Mukavaa viikkoa!

T

Share

Ladataan...
Still Leben

 

Tämä kuorintavoide on ehdottomasti paras koskaan testaamani kotikuorinta! Ystäväni vinkkasi tästä minulle kesällä, ja päätin testata tätä superpuhdistajaa juuri ennen Mykonoksen matkaamme. Voide valmistuu erittäin kätevästi raaka-aineista, jotka löytyvät varmasti joka kodista. Käsittelyn jälkeen iho on pehmeän silkkinen, ja puhdas. Kahvinporot sisältävät runsaasti antioksidantteja ja ihoa kosteuttavia rasvoja. Niiden sanotaan myös lisäävän pintaverenkiertoa ja näin vähentävän selluliittiä.

Resepti:

2 dl kahvinporoja (käytin tähän pressokahvin jämät. Kasvokuorinnaksi ne ovat liian suuria, mutta veikkaisin että esim. espresso-kahvinporot voisivat hyvinkin soveltua myös kasvoille)

1,5 tl ruokasoodaa (tämä on tärkeä aines, sillä ruokasooda poistaa tehokkaasti kuollutta ihoa, ja se kirkastaa ihoa)

1 tl hunajaa 

1 tl kookos tai oliiviöljyä

 

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja suuntaa kylppäriin. Hiero kuorintavoidetta hellästi, mutta kauan kuivaan ihoon, ja pese normaalisti vedellä. Kuorinta jättää aika voimakkaan kahvintuoksun iholle, joten jos et halua tuoksahtaa kahvikupposelta ihmisten ilmoilla niin suosittelen pesemän ihon jollain kosteuttavalla suihkusaippualla vielä käsittelyn  jälkeen.

<3 T

Share
Ladataan...

Pages