Ladataan...
Susanna Plane

Luvassa muutama kuva sekä vinkki kaikille Barcelonasta kiinnostuneille :----) Meillä oli ihana reissu ja Barcelona on kyllä aivan mahtava kaupunki. Oli helppoa, kun saatiin majoittua siskoni ja hänen miehensä luona ja saatiin oikeastaan kaikki tarpeelliset vinkit heiltä kuuden päivän visiitillemme. Paljon ehdittiin tehdä ja nähdä!

Parhaat maisemat

Montjuïcin puisto (Ihana, iso ja avara viheralue, jossa ainakin me saatiin samoilla rauhassa. Mm. tämän postauksen kaksi ensimmäistä kuvaa ovat kyseisestä paikasta.)

Montserrat (Vuorilla sijaitseva vanha luostari noin tunnin päässä Barcelonasta! Stay tuned, sillä tästä tulee oma postauksensa ;---))

Tibidabo (Iso kukkula, jonka päältä löytyy huvipuisto sekä kirkko. Täältä näkee hyvällä säällä koko kaupungin.)

Kauneimmat kadut

Bornin ja Ravalin kaupunginosista löytyy niitä kuvankauniita kapeita katuja ja ahhh niitä ihania parvekkeita! Mä niin rakastan Espanjalaisia rakennuksia.

Vintage-shoppailut

Holala Plaza sekä Holala Ibiza

Flamingos vintage kilo

Kaikki nämä sijaitsevat lähellä toisiaan ja kauppoja oli lähistöllä lisääkin. :---) 

Parhaat tapakset

La Pepita

Hyviä tapaksia syötiin useampaankin otteeseen, mutta erityisen hyvänä kokemuksena mieleen jäi meidän reissun ensimmäiset tapakset La Pepita-nimisessä ravintolassa. Ravintola tuntui olevan aika kovassa huudossa, joten kannattaa olla ajoissa. 

Paras iltahengailu / terdeilyspotti

Placa del Sol

Yksi ihanimmista asioista Barcelonassa (ja itseasiassa Madridissa myös) on ne lukuisat terassit, joista parhaimpana mieleeni jäi paikallisten suosima Placa del Sol. Aukion reunustalta löytyi terassi, jossa napsittiin tapaksia ja nautittiin oluista, mutta porukkaa istuskeli paljon myös itse aukiolla. Meininki oli mukavan rento. :---)

Harlem Jazz Club

Jos livejazz tai -blues kiinnostaa, kannattaa suunnata tänne. Me käytiin yhtenä iltana kuuntelemassa bluesia ja voi vitsi mikä meininki siellä oli! Bändi jammaili kuin viimeistä päivää ja iso porukka swing-tanssijoita laittoi nilkat solmuun. Me tietenkin katseltiin vain kauempaa, mutta huh, sitä menoa oli kyllä ilo katsella.

Parhaat ruokapaikat

Flax & Kale (Iso, hyvin suosittu ja kaunis paikka, joka on must see-kohde kaikille tuorepuristettujen mehujen ystäville. Ravintolasta löytyy myös ihana kattoterassi.)

Granja Petitbo (Sympaattinen aamiais/lounaspaikka, josta on hyvä lähteä liikenteeseen uppopaistettujen munien ja porkkanamehun jälkeen)

Sesam Negre (Ihanaa fuusio-sushi-hommaa, jossa saat mm. mansikkaa sushirullasi päälle)

Botafumeiro (Paikkana vähän turre ja muistuttaa sisätiloiltaan lähinnä Titanicia, mutta täällä on takuuvarmat merenantimet! Paella oli niin hyvää.)

La Pepita (Kuten aiemmin jo mainitsin, ihana tapas/bisseilypaikka!)

Tlaxcal (Kyseisestä raflasta saa makuhermoja viettelevää meksikolaista ruokaa ja myös oikein ystävällistä palvelua (tämä kun ei ole Barcelonassa niinkään itsestäänselvää))

Jos haluaa välttää pahimmat turistirysät, kannattaa pysyä pois La Ramblalta sekä Barcelonetan biitsiltä :---D Me tehtiin Ramblalle pari täsmäiskua ja se riitti vallan mainiosti. Biitsiä Barcelonasta löytyy aika pitkältä pätkältä ja me mentiin siskoni suosituksesta aivan sinne toiseen päähän, jossa meininki oli paljon rauhallisempaa. Myös jos Sagrada Familia kiinnostaa, kannattaa ostaa liput netistä tietylle kellonajalle etukäteen, jolloin voi käytännössä vain kävellä sisään, eikä tarvitse parveilla selfietikkujen seassa määräänsä pidempään.  

 

Jos taide kiinnostaa, voin itse ainakin lämmöllä suositella CCCB:tä (Center of Contemporary Culture of Barcelona), jossa me tarkasteltiin huikeaa world press -valokuvanäyttelyä, sekä Fundacio Joan Miró-museota, joka on nimensäkin mukaisesti omistettu Mirón taiteelle. Kyseinen paikka sijaitsee myös keskellä sitä aivan ihanaa Montjuïcin puistoa.

 

BLOGLOVIN, FACEBOOK

Share
Ladataan...

Ladataan...
Susanna Plane

Oulun kesä ei ole vielä aivan alkanut - kovin on koleaa. Onneksi lähdetään huomenna (!!) noin kahdeksi viikoksi Espanjaan, joten todellisesta kesästä päästään nauttimaan hyvin pian, ja jos hyvin käy, on kesä alkanut näilläkin leveyksillä kun palataan takaisin. 

Halla x Hallan uima-asut on olleet ihailuni kohteena jo viime vuodesta saakka, ja tänä keväänä uusien mallien tullessa myyntiin, päätinkin sitten hankkia yhden niistä itselleni. Hallan uikkarit on tehty kierrätetyistä muovipulloista sekä kalastusverkoista, k u i n k a cool. Sen lisäksi kaikki uima-asut on käännettäviä, eli samalla hinnalla saa todellisuudessa kaksi uimapukua. Päädyin itse värikkääseen kokouikkariin, jossa toinen puoli on kirkkaan keltainen. Se vaan iski omaan makuun kovimpaa. Silläkin uhalla, että tää kuulostaa maksetulta mainokselta, mitä tää ei siis ole, on pakko hehkuttaa vielä sitä, miten hyvin tämä istuu päälle. Mihinkään aurinkotuolissa istuskeluun tätä ei tosin olekaan valmistettu, ja siltä se tuntuukin, olematta kuitenkaan sellainen ankea uimahalli speedo. :---D

Jospa tätä pääsisi pian testaamaan!

 

BLOGLOVIN, FACEBOOK

Share
Ladataan...

Ladataan...
Susanna Plane

Ajattelin esitellä vähän meidän kotia, johon muutettiin maalis-huhtikuun vaihteessa. Oon super onnellinen, että meillä on nyt yhteinen koti ja, että se on juuri tää asunto, sillä tää on just sellainen miltä meidän kodin pitäisikin näyttää. Väriä, itse tehtyä taidetta, asioita, jotka ei välttämättä just sovi toistensa kanssa yhteen, mutta toisaalta taas juuri sen takia sopii. 

Meidän asunto on hauska siitä, että se on yhtä tilaa, vaikka mukamas kaksio onkin. Makkariin on kaksi "sisäänkäyntiä", joista toisen voi sulkea liukuovella, mutta me pidetään sitä auki. Musta se on jotenkin kiehtovaa, että ei ole erillisiä huoneita, varsinkin kun tää asunto on niin korkea. Tässä on jotenkin sellaista loftimaista fiilistä, vielä kun keskellä kämppää seisoo iso pylväs. :----D Se oli itseasiassa yksi asia, johon tässä kämpässä alkuun ihastuin. Eihän sillä pylväällä mitään tee, mutta siinä oli persoonaa, se oli jotain erilaista. Sellaisesta mä tykkään. Myös valtava ikkuna leveine ikkunalautoineen oli asia, jonka takia juuri tähän asuntoon halusin muuttaa.

Jos meidän makkarin seinä olisi tiiltä ja lattiat lankkua, olisi tää kämppä täydellinen. En ymmärrä miksi tässä asunnossa on muovimatto, mutta onneksi sen saa aika hyvin mattojen alle piiloon. :----) 

 

BLOGLOVIN, FACEBOOK

Share
Ladataan...

Pages