Ladataan...
Susanna Plane

Pitkästä aikaa asukuvia! Kyllä, luitte oikein. Berliinissä ei tullut liiemmin kuvailtua, mutta nyt lupaan taas petrata sillä saralla. Palasin tosiaan suomeen pari viikkoa sitten, joista ensimmäiset puolitoista vietin Oulussa lomaillen. Siitä lähdin torstaina pikkuhiljaa valumaan kohti Tamperetta, jonne saavuin perjantai-iltana. Oulun ja Tampereen välissä tein vuorokauden mittaisen pysähdyksen äidin luo Iisalmeen, jonka aikana tuli myös mahdollisuus asukuvien ottamiselle, sillä äippä uhrautui hyppäämään kameran taa. 

Päädyin pitkästä aikaa myös vetämään jalkaani korot, jotka tuntui ihme kyllä oikein mukavilta. Ja olo ryhdikkäämmältä. :D Vähän vaihtelua mun jalkaan juurtuneille Dr.Martenseille ja Vanseille.

Huomenna alkaisi melkoisen tauon jälkeen taas työt Carlingsilla. Jännää!

Hattu - Brixton / Paita - Primark / Toppi - H&M / Farkut - Levis / Takki - Cubus / Kengät - Mango

 

BLOGLOVIN, FACEBOOK

Share
Ladataan...

Ladataan...
Susanna Plane

Mitä ikävöin eniten Berliinissä?

...Saksalaista (halpaa sekä hyvää) olutta

...Kylpyammettani :D

...Zalandoa työpaikkana

...Yöelämää ja klubikulttuuria

...Halpoja lounaita!!

...Kahviloiden, ravintoloiden ja baarien määrää ja sitä, kuinka joka päivä voi löytää jotain uutta

...Julkista liikennettä, joka kulkee 24/7

...Kaikkia niitä karuja, entiselleen jätettyjä vanhoja rakennuksia, joille on keksitty uusi käyttötarkoitus

...sekä tottakai niitä kaikkia ihania tyyppejä, joihin sain mahdollisuuden Berliinissä oloni aikana tutustua 

Suomeenpaluussa on toki myös puolensa! En tiedä johtuuko siitä, että olen asunut viimeisen vuoden pelkissä isoissa ja hektisissä pääkaupungeissa vai mistä, mutta olen alkanut kaipaamaan pientä irtiottoa keskelle metsää. Kumpparit jalkaan, tukka ponnarille, pieruverkkarit jalkaan ja menoksi! En siis malta odottaa, että pääsee mökille. Ikävä oli myös suomalaista ruokaa, kuten piimää, karjalanpiirakoita ja, outoa kyllä, grillimakkaraa. :D Nyt niitä taas saa! Ja tietenkin siisteintä on se, että kaikki mun läheisimmät ystävät on täällä ja nyt pääsee taas viettämään niiden kanssa aikaa.

 

Selasin hetki sitten blogiani taaksepäin vuoden verran ja pakko kyllä sanoa, että on ollut ihan mieletön vuosi. Olen asunut sekä Helsingissä, Amsterdamissa että Berliinissä. Työskennellyt sekä Miltton Showroomilla että Zalandolla. Matkustanut Tallinnaan, Pariisiin, Bruggeen, Antwerpeniin, Brysseliin, Müncheniin ja Lontooseen. Tutustunut ihaniin uusiin ihmisiin. Juhlinut aamuun saakka. Rellestänyt festareilla. Suorittanut kaikki tutkintooni kuuluvat kurssit kunnialla läpi. Ja niin edelleen. Mutta myös tämä vuosi, kuten elämä yleensäkin, on ollut toisinaan myös aika rankkaa, mutta kaikista takaiskuista selvittiin ja nyt en voi muuta kuin hymyillä ja olla aidosti onnellinen siitä mitä on tullut koettua ja siitä missä olen nyt. 

 

BLOGLOVIN, FACEBOOK

Share
Ladataan...

Ladataan...
Susanna Plane

Kuten mainitsinkin aiemmassa Lontoo-postauksessani, tein täsmäiskun Notting Hilliin taannoisen minivisiittini aikana. Olin nähnyt sen verran silmää miellyttävää Instagram materiaalia kyseisestä kaupunginosasta, että se oli pakko päästä näkemään itsekin. Kuten ajattelinkin, oli Notting Hill ihanan sympaattinen ja todella kaunis. Pastellinvärisiä taloja toinen toisensa jälkeen. Auringonpaiste ja hellelukemat lisäsi toki myös fiilistä. 

Niinhän sitä sanotaan, että kun matkustaa paljon, ei sitä janoa saa enää loppumaan, vaan haluaa koko ajan lisää. Mä olen juuri se tyyppi, ja mietin koko ajan mihin seuraavaksi, vaikka tili näyttääkin tyhjää. Saa sitä kuitenkin aina haaveilla! Ja onneksi mulla oli kuitenkin työpaikka valmiina täällä Suomessa, niin ei välttämättä ihan kaikki haaveet jää toeuttamattakaan. Olisi ihanaa tehdä uusi visiitti Pariisiin alkusyksystä ja tarkoituksena olisi myös lähteä pidemmäksi aikaa reissuun ensi vuoden puolella, kunhan saan koulun alta pois. Tällä hetkellä kiinnostaisi Aasia tai Etelä-Amerikka, mutta katsotaan mitä tästä kehkeytyy! Ideoita saa jakaa ;)

 

FACEBOOK, BLOGLOVIN

Share
Ladataan...

Ladataan...
Susanna Plane

Joku saattaa muistaa mun Berliini n°2 -postauksen, jossa luettelin tekemiäni huomioita reilun kuukauden kaupungissa asumisen jälkeen. Pitkälle on päästy niistä ajoista ja paljon uusia huomioita tehty, ja ennen kaikkea Berliiniin täysin hurahdettu. Oon aikamoinen hurahtaja noin muutenkin, ja lempikaupunkeja löytyy varmasti joka sormelle, mutta Berliini on ehdottomasti niistä yksi ja sille löytyy oma erityinen paikkansa mun sydämestä, vaikka se kovin kliseiseltä nyt kuulostaakin. Mulla oli ihanat neljä kuukautta, enkä vaihtaisi hetkeäkään. Huikeita paikkoja, upeita ihmisiä, ihana työpaikka ja mielettömiä kokemuksia. Jos koskaan saatte mahdollisuuden lähteä Berliiniin pidemmäksi aikaa, tehkää se!

 

Lisäyksenä siis aikaisempiin Berliini-huomioihini:

Berliinissä...

...kaikilla on koiria. Niitä on ihan joka paikassa

...ihmiset syövät ulkona ja istuvat iltaa myös viikolla, ja paikat tuppaavat olemaan aina täynnä

...harvoilla baareilla/ravintoloilla on mitään kunnollisia nettisivuja, ja pelkästään aukioloaikojakin saa vähän etsiä. Se tuo toisaalta oman viehätyksensä.

...klubeilla kuvaaminen on kielletty, ja joissakin paikoissa puhelimen kamerat jopa teipataan ovella

...klubit saattavat pitää ovensa auki useamman vuorokauden putkeen

...meille tuttua kebabrullaa kutsutaan turkkilaiseksi pizzaksi

...baareihin ei laittauduta. Liian laittautuneelta näyttäminen tai esimerkiksi korkokenkiin pukeutuminen on lähinnä paheksuttavaa, eikä useisiin paikkoihin ole tässä tapauksessa mitään asiaa. (Dream come true!)

...ei ole fitness-buumia. Kyllä moni varmasti käy salilla, mutta sen ympärillä ei pyöri samanlainen hypetys kuin Suomessa.

 

Berliiniä tulee varmasti hirveä ikävä, sillä viihdyin siellä niin hyvin, mutta samalla on mukavaa olla takaisin Suomessa: nähdä enemmän kaikkia ihania ystäviä, mennä mökkeilemään, juoda pussikaljaa, käydä festareilla ja syödä ruisleipää. Tällä hetkellä tuntuu siltä, kuin olisi täällä vain lomailemassa, mutta saa nähdä mitä kesä ja syksy tuo tullessaan. 

 

FACEBOOK, BLOGLOVIN

Share
Ladataan...

Pages