Ladataan...
Susanna Plane

Tai oikeastaan olkihattu meets kukkamekko -tätinä. Tämän näköisenä heiluttiin juhannuslauantaina pellon laidassa ja vähän siellä pellollakin. Mekko on mun Espanjanloman yksi harvoista tuliaisista, jonka löysin sympaattisesta vintageliikkeestä. Kasarivermeet kunniaan!

 

 

Välille iskee paniikki, kun miettii, että kesä loppuu jo pian, vaikka se ei ole oikeastaan kunnolla vielä alkanutkaan. Jäädäänkö oikeasti ilman kunnon helteitä?? Onneksi, oli helteitä tai ei, on tälle kesää luvassa vielä monta ihanaa asiaa. Syntymäpäiväkekkereitä, Riikan reissua, Flowta ja kesän pakettiin pistäviä venetsialaisia. Muunmuassa. Ja toivottavasti paljon ekstempore-puistohengailuja. Ja hyvää fiilistä. Etenkin sitä.

 

Kuvat: Milla Kuoksa 

Editointi: Milla Kuoksa & minä

 

BLOGLOVIN, FACEBOOK

Share
Ladataan...

Ladataan...
Susanna Plane

Voi Madrid - siihen kaupunkiin menin kyllä ihastumaan ja lujaa. En tiennyt etukäteen kaupungista oikeastaan mitään, joten sinänsä mulla ei ollut mitään odotuksia. Tiesin vain, että kaikki ystäväni, jotka olivat siellä koskaan käyneet, olivat sitä paljon kehuneet. Aikalailla takki auki mentiin ja annettiin matkaoppaan ohjakset Madridissa asuvalle ystävällemme.

Madrid oli kaupunkina todella mielenkiintoinen. Itse kaupunkihan on todella kompakti - ei tuntunut siltä, että olisimme olleet Espanjan pääkapungissa. Turisteja ei ollut lähimainkaan yhtä paljon kuin Barcelonassa ja meininki oli yleisesti ottaen paljon rennompi. 

Me asuttiin ensin "Madridin omassa Kalliossa" eli Malasanassa, jossa ravintoloita, terasseja, baareja ja pikku putiikkeja riitti. Malasana oli oikein cool. Katuja kävellessä, ihan sama kummalle puolelle päätään käänsi, oli silmien edessä paikka, jonne olisi voinut mennä sisään.

Malasanan lisäksi asuttiin parin päivän ajan myös La Latinan kaupunginosassa, joka on Madridin vanhaa kaupunkia. Kaunista. Sitä siellä oli. La Latinasta löytyi myös cooleimmat espadrillot, jotka sai jonottamalla Casa Hernanzilta. Espanjalaista käsityötä ja vain muutama euron hintaan. Suosittelen, jos haluaa viedä kotiin saakka jotain paikallista. :----)

Viimeisenä iltana me katsottiin ilotulituksia meidän La Latinan vinttihuoneiston ikkunasta. Se sinetöi koko reissun. Madrid on kaupunki, jossa voisi kuvitella asuvansa. Ihana.

Jos menet Madridiin...

-Käy nauttimassa kauppahallin antimista.

-Piipahda ravintola Ojalán alakerrasta löytyvään hiekkabaariin.

-Pidä piknik Retiron puistossa ja käy veneilemässä. 

-Vietä iltaa Mercado de San Ildefonsossa maistellen tapas-tyylisesti erilaisia ruokia ja nautiskellen olutta. Älä jää alakertaan, vaan kipua kerrosta paria ylemmäs ja tähtää sisäpihan terassille.

-La Pescaderia ja Pink Monkey ovat the places to be jos kaipaat makuhermoja hivelevää illallista. Suosittelen ottamaan porukan kesken useampaa ruokalajia ja maistelemaan kaikkea. 

-Makeanhimossa, tee visiitti Chocolateria San Ginesiin ja tilaa annos churroja.

-Jos erikoismeininki kiinnostaa, suuntaa Toni2 baariin. Et varmasti törmää turisteihin, vaan kohtaat paikan, joka on kuin toiselta aikakaudelta. Tilan keskellä on hervottoman kokoinen flyygeli, joka soi yhteislaulu-tyyppisesti koko illan. Ihan loistava kokemus :D

-Ota drinkki Bellas Artesin kattoterassilla, josta näkee aika messevät maisemat kaupungin yli ja aurinkoa voi palvoa lempeästi vettä sumuttavan sprinklerin alla. 

-Katsasta Salmon Guru, jos kaipaat terävää cocktailia.

-Jos satut hullujen helteiden aikaan kaupunkiin (meidän reissun aikana lämpöasteita oli parhaimmillaan 45), vietä yksi pool-päivä. Madridissa niitä on useampiakin.

-Kävele ympäriinsä ja katsele ympärillesi. Nauti.

 

 

BLOGLOVIN, FACEBOOK

Share
Ladataan...

Ladataan...
Susanna Plane

Voi miten onnelliseksi voi aurinko tehdä. Auringonlasku, auringonpaiste, auringonnousu. Kaikki se. Toissa viikolla katsottiin rannalla auringonnousua ja voi että me nautittiin. Nautittiin siitä hetkestä ja suomen kesästä. Vaikka se yleensä kylmä ja sateinen onkin, mutta välillä sitä pääsee elämään ja hengittämään sitä mitä se voi parhaimmillaan olla. Ainakin me synkkyyteen tottuneet osataan nauttia niistä valon välähdyksistä.

Auringon häivähdykset saa haaveilemaan reissusta. Reissusta jonnekin kauas lämpimään, jonne pakkaisi mukaan vain ne pakollisimmat jutut, hammokin ja päiväkirjan. Lähtisi etsimään itseään ja tutkimaan, mitä kaikkea tällä pallolla on annettavana.

Voin myöntää kärsineeni viime aikoina pienoisesta eksistentiaalisesta kriisistä - olen pohtinut paljon sitä mitä olen ja mitä haluaisin olla. Kyllä sitä vaan voi olla 26-vuotias ja epävarma. Ei tässä olla yhtään niin kypsiä, kuin joskus nuorena ajateltiin tämän ikäisenä oltavan. Ja se jos jokin on itseasiassa siistiä. Siitä pitää nauttia, ettei tiedä mihin elämä vielä vie, että on vähän levoton, mutta yhtä aikaa myös tyytyväinen siihen mitä on. Jotenkin sellainen kutkuttava olo, joskus hyvässä, joskus pahassa.

 

Kuvat: Milla Kuoksa

 

BLOGLOVIN, FACEBOOK

Share
Ladataan...

Pages