Ladataan...

lauantai, 9. toukokuu 2015

Enää reilu kuukausi jäljellä!

Coucou! :)

 

Ensimmäinen vappu pitkästä aikaa ilman valkolakkia ja haalareita tuntui vähän hassulta, mutta nopeasti unohdin, että mikään vappu onkaan, kun kuten jo viime postauksessa totesin, täällä ei vappua kummemmin vietetä. Tykkään Suomessa siitä, että meillä on vaikka mitä juhlia ja paljon niihin liittyviä traditioita. Galluppini mukaan täällä ei kummemmin juhlita muuta kuin joulua tai jos juhlitaan, niin siihen ei liity mitään suurempia seremonioita.

 

 

 

 

Vappu jokilaivalla Turun malliin :D

 

 

 

Viikko ja kaks päivää enää niin kouluhommat on taputeltu!! Tänään pidän välipäivän tentteihin lukemisesta, mutta muuten olen lukenut useamman tunnin joka päivä. Muulla on hyvä lukuaikataulu niin ei pääse tulemaan mitään viime hetken paniikkia. Ja musta on tullut ihan suvereenisti pikku psykoanalyytikko :D. Suoraan sanottuna välillä meinaa pää hajota joillekin Freudin jutuille (eräät ovat saaneetkin kuunnella mun avautumisia useampaan otteeseen, kiitos henkisestä tuesta, ja mahtavista Freud-vitseistä), mutta psykan opiskelu täällä on antanut mulle myös tosi arvokasta kokemusta mm. kliinisten tapaustutkimusten analysoimisesta. Tulevaisuudessa haluan opiskella psykoterapeutiksi ja sitä ajatellen mun kurssit sopivat kuin nenä päähän.

 

 

 

 

Oon lukenut todella viihdyttävää ja mielenkiintoista kirjaa ranskan kulttuurista, yhteiskunnasta, historiasta, perhe- ja rakkaus-elämästä jne. Suosittelen! Kirja on kirjoitettu 20 vuotta sitten, ja moni asia on muuttunut, mutta moni ei.

 

 

 

 

 

Yllämainitusta kirjasta voi bongata ranskalaisten näkemyksen maailmankartasta :D. Kartta on julkaistu 80-luvulla "Actuel"-lehdessä. Mun kokemuksen mukaan ranskalaiset ovat aina todella yllättyneitä ja ihmeissään, kun sanon, että ei, en halua asua Ranskassa 6 kk pitempään, ja kyllä, haluan työskennellä tulevaisuudessa Suomessa enkä Ranskassa. Mutta miksi ihmeessä??? Muutamaan kertaan oon rehvastellut, että Suomi on kaikilla mittareilla maailman paras maa asua, ja lisännyt, että meillä on tosiaan NELJÄ vuodenaikaa, eikä ikuinen talvi ja pimeys. Palkaksi olen saanut hyvin epäuskoisia katseita.

 

 

 

Oon sporttaillut tosi paljon enemmän kuin alkuvuodesta, mihin on vaikuttanut suuresti elämänrytmin hienoinen rauhoittuminen ja se, että oon löytäny treenikaverin! Mun naapurin kanssa käydään yhdessä lenkeillä ja treenataan puistoissa, ja viime viikolla hurahdin asuntolan ilmaiseen jumppaan nimeltä “Remise en forme” (eli vapaasti suomennettuna “takaisin kuosiin”). Tunneilla on ihan huippusymppis vetäjä ja tappava tahti, tykkään!! Toisin sanoen täältä palataan rantakunnossa eikä viinipöhnässä :DD.

 

 

 

 

Lenkkipolkuja <3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cimetière Loyasse.

 

 

 

 

Residenssillä on vaikka mitä ohjelmaa joka päivälle. Itse olen osallistunut vain Remise en Formeen.

 

 

 

Nykyään syödään ehkä enää kerran viikossa ulkona, kun alussa pahimmillaan viisikin kertaa viikossa. Kaikilla alkaa olla vähän sniidumpi mentaliteetti, ja mä ainakin olen jo ihan kyllästynyt ravintolaruokaan. Tykkään kokata itse, kun saa aina tuoretta ja terveellistä ruokaa.

 

 

 

 

 

 

Tenttien jälkeen ollaan suunniteltu ainaki kaksi reissua: Päiväretki Annecyyn, joka on kaikkien hehkuttama pieni vuoristokaupunki ja touko-kesäkuun vaihteessa Etelä-Ranskaan (Montpellier, Marseille, Cassis, Aix-en-Provence)! St. Tropez on jäänyt vähän kaivelemaan mun mieltä, sinne pitäis kanssa päästä, mutta mulla ei ole kunnon korkkareita mukana ja se on niin kallis.. Pitää miettiä.

   

En tiedä mikä pensas tämä on, mutta jo huhtikuun puolivälissä täällä kukki juhannusruusu. 

 

Saône-joki.

 

 

 

 

Niinkun otsikko kertoo, jäljellä on enää 1,5 kk. Mulla on ollut ensimmäistä kertaa päiviä tai oikeastaan vähän reilu viikon jakso, jolloin tuntui vähän tylsältä olla täällä, ja ajattelin, että mitä muka keksin tekemistä kolmeksi viikkoa tenttien jälkeen ennen kuin palaan Suomeen, mutta se fiilis on jo kaikonnut ja nautin taas täysillä täällä olosta.

Kavereitten kanssa ollaan tehty listoja, mitä halutaan vielä tehdä yhdessä ennen lähtöä, ja ollaan tehty toisillemme ystäväkoruja ja kuvakollaaseja ym. <3 Läheisimpien kavereitten kanssa ostetaan rakkauslukko ja kiinnitetään se johonkin Saônen siltaan. 

Suomessakin alkaa olla kuvien perusteella jo kevät, onneksi palaan kesällä, niin ei tule niin suurta kulttuurishokkia ainakaan sään suhteen. Ensi viikolle luvattu 31 astetta Lyoniin... 

 

Hyvää viikonloppua!

 

<3: Niina

 

Share

Ladataan...

 

Viime perjantaina juhlistimme psykologian siirtymistä lääketieteelliseen tiedekuntaan.

Psykologian yksikkö (vai laitos? en ikinä muista kumpi..) on tähän asti sijainnut Helsingin komeimmalla tontilla eli Siltavuorenpenkereellä Kruunuhaassa. Krunikan kukkulalla olemme olleet autuaassa ylväässä yksinäisyydessä, vanhaa yliopistotunnelmaa henkivässä miljöössä. Tästä syksystä lähtien psykologian opetus ja tutkimus on laskeutunut lähemmäksi maankamaraa ja maallikoita eli Meilahteen, missä sijaitsee lääketieteellinen tiedekunta. Siirtymä on sujunut yllättävän kivuttomasti, vaikka psykologian henkilökunta ja opiskelijat ovat joutuneet vaihtamaan hulppean merinäköalan ja isot luentosalit Meilahden kliinisiin käytäviin ja avokonttoreihin.

 

 

Helsingin psykologian opiskelijat ovat aina osanneet olla ylpeitä siitä, kuinka vaikea pääsykoe meillä on. Sisäänpääsyprosentti on pitkään hengaillut 3-5 % välillä (joka on pienempi kuin lääkikseen, mistä se sitten kertookaan ;)), eli vain harvat ja valitut pääsevät osaksi loistavista psykologian opinnoista. Monen psykon lempi haalarimerkki onkin tähän asti ollut ”Liian fiksu lääkikseen”. En tiedä miten suu pannaan nyt, kun psykologia on virallisesti osa lääketieteellistä tiedekuntaa :D.

Käsittääkseni lievästä ylimielisestä ennakkoasenteesta huolimatta (joka lienee jo jäänyt historiaan, ja joka reflektoi enemmin psykologien heikkoa ammatti-identiteettiä tai –itsetuntoa kuin mitään muuta), psykalla suhtaudutaan erittäin positiivisesti ja odottavaisin mielin siihen, mitä tiedekuntamuutos tuokaan tullessaan. Onhan se paljon coolimpaa, että psykologian maisterin papereissa lukee lääketieteellinen tiedekunta vs. käyttäytymistieteellinen, vai mitä? Lisäksi psykologian ja lääketieteen tutkimusaiheet sivuavat paljon toisiaan, sekä kliinisessä työssä psykologi ja lääkäri ovat usein työpari tai ainakin samassa tiimissä eli uskoisin, että tiedekuntamuutos tuo lisäarvoa kummallekin osapuolelle.

 

 

Menolippu Meilahteen -päivä alkoi juhlapuheilla, mistä siirryttiin syömään rakkaaseen Oliviaan eli Siltavuorenpenkereen näköalapaikalla sijaitsevaan opiskelijaravintolaan. Seuraavaksi vuorossa oli Kompleksin eli Helsingin psykologian ainejärjestön kahvihuoneen jäähyväiset, skumppatarjoilu ja tilausratikkakyyti Meilahteen. Meikussa vähän lisää puheita, kampuskierros, kahvia ja musiikkia. Jatkot olivat Korjaamolla. Oli kyllä hauska päivä!

Musta tällaiset siirtymäriitit tai päätösjuhlat on tärkeitä: Ne auttavat sopeutumaan muutoksiin ja luovat yhteisöllisyyttä. Olin ensimmäisinä opiskeluvuosinani ihan poruilla siitä, että yliopistolla ei ole mitään kevätjuhlaa vaan kesäloma alkaa silloin, kun kurssit loppuvat. Tuntui, että lukuvuosi loppui kuin seinään, mutta siihenkin tottui.

Loppukevennykseksi Menolippu Meilahteen –tilaisuudessa kuultua: ”Lääkäri voi aloittaa tapaamisen potilaan korvan tarkastamisella eli alemman tason toiminnolla. Psykologeilla ei ole sellaisia (tässä: alemman tason toimintoja).” :D 

 

Hauskaa loppuviikkoa<3!

Bisous, Niina

 

P.S. Muistakaa Lähde Mieleesi – psykologi tavattavissa -tapahtuma 23.9. lauantaina Lapinlahdessa! Huikeeta setti luvassa (lue lisää täältä ja täältä!)!

 

Kuvat: Taru Mari. Nyt ei taida olla mitään jännää behind the scenes -tarinaa kerrottavana paitsi, että muhun isku ujous ja kuvausahdistus ja halusin jonnekin mahdollisimman syrjäiselle paikalle kuvaamaan. Kuvan nahkarotsi on mun ihan ykköslempparibestvaate ja ostin sen kierrätettynä UFFilta. Sinisen pelipaidan sain pikkuveljeltä ja lippiksen ostin Stockan lastenosastolta. Muut kledjut on hankittu Montréalista silloin, kun olin siellä vaihdossa. Eli kaikki ei ole vanhaa ja koinsyömää, mutta siihen pyritään :D.

Lue myös:

Elämäni paras kasvohoito Ekopharman eettisillä tuotteilla + ARVONTALähde mieleesi - psykologi tavattavissa  ∞
Vegaanin ruokapäiväkirja ∞ 8 + 1 Luonnon hyvinvointivaikutusta ∞ Kootut psykologia postaukset ∞ Ikäkriisi + voimalause ∞ Proteiinirikas vegearrabbiata (ve) ∞ Voiko psykologi pitää blogia? ∞ Mitä, jos yksisarvishoito tai enkeliterapia ei autakkaan? ∞ Miksi hain opiskelemaan psykologiaa? ∞ Huvittavinta, mitä olen hetkeen kuullut x 6Puolukkakinuski-raakakku: Näillä vinkeillä onnistut varmasti

 

Ota yhteyttä: unepetitelife@gmail.com | Seuraa une petite lifea Facebookissa | Seuraa une petite lifea Instassa @unepetitelife

 

Share

Ladataan...

*Kaupallinen yhteistyö: Kauneushoitola Hilla

 

Arvojen mukaisia valintoja?

 

Raha on valtaa.

Yritykset tuottavat lisää sitä, mille on menekkiä.

Minulla puolestaan on pitkälti valta päättää, mihin tuotteisiin ja palveluihin pistän rahani. Siksi pyrin siihen, että kulutusvalintani heijastavat mahdollisimman pitkälti arvomaailmaani.

En esimerkiksi halua tukea taloudellisesti lihatuotantoa: Ostan kotiin vain vegaanisafkaa, mutta saatan kohteliaisuus- ja uteliaisuussyistä maistaa jotakin epävegaanista, jos olen mummulassa kylässä tai vaikkapa vaihtokavereiden vanhempien luona raclette-juusto-illallisella.  Jos joku olisi heittämässä kassillisen ehtaa Camembert-juustoa roskiin, ryntäisin väliin ja järkkäisin ystävilleni Ranska-teemaiset bileet patongin, juuston ja viinin merkeissä.

Huomaatko eron? Jos eettisesti arveluttava kulutusvalintani kartuttaa suoraan yrityksen kassaa, skippaan. Jos vaikutus on vain välillinen, esimerkiksi maistan synttäreillä kakkua, joka ei ole vegaaninen tai ostan UFF:lta käytetyn nahkatakin, en näe ongelmaa.

Tärkeitä arvoja minulle ovat kuluttamieni tuotteiden ekologisuus, vegaanisuus, kotimaisuus ja turvallisuus. Ruokapuolen suhteen olen ollut vegaani viisi vuotta, ostan suomalaista tai luomua, suosin vintage- ja kirppisvaatteita, kulutusta kestäviä materiaaleja, sekä sisustan kotini suvussamme kulkeneilla ajan patinaa huokuvilla huonekaluilla. Kauneudenhoidon osalta olen tehnyt arvojeni mukaisia valintoja vain osittain, koska kriteerini täyttäviä tuotteita on hankalaa löytää eivätkä ne ole aina sieltä halvimmasta päästä. En ole siis omien arvojeni mittapuullakaan täydellinen kuluttaja, mutta parhaani yritän ;).

 

Sopiva kauneushoitola vegaanille – onko niitä?

 

Lopetettuani hormonaalisen ehkäisyn viime jouluna, minulle puhkesi jäätävä akne, jota en ole saanut millään keinolla asettumaan. Olen pari kertaa elämässäni syönyt vahvan Roaccuttan / Isotretinoin –kuurin eikä siihen huvittaisi palata (rasittaa maksaa jne.). Niinpä aloin haeskella, löytyisikö kauneushoitolaa ja tuotesarjaa, jotka täyttäisivät tiukat kriteerini ekologisuudesta, vegaanisuudesta, kotimaisuudesta ja turvallisuudesta, ja jotka auttaisivat ihopulmiini.

Riemuni oli rajaton, kun löysin helsinkiläisen Kauneushoitola Hillan, jonka palvelut ja tuotteet edustavat täsmälleen arvomaailmaani! Jo Hillan nettisivut huokuivat aitoa kiinnostusta, asiantuntemusta ja perehtyneisyyttä asiakasta ja ihonhoitoa kohtaan, joten olin todella innoissani, kun minulle tarjoutui tilaisuus tehdä yhteistyötä heidän kanssaan.

Seuraavaksi kerron tarkemmin testaamastani kasvohoidosta ja Ekopharma-tuotesarjasta, jaan Minnalta saamani ihonhoitovinkit sekä kerron tepsikö hoito akneen. Postauksen lopussa on myös ohjeet, kuinka pääset osallistumaan huikeaan arvontaan! Voittajalle on luvassa joko Hillan Kasvohoito à 60 min (arvo 79 €) tai 80 € arvoinen lahjakortti Kauneushoitola Hillan verkkokauppaan!

 

 

 

Täydellinen kasvohoito Ekopharman tuotteilla

 

Olen käynyt nuoreen ikääni nähden paljon kasvohoidoissa, joista parhaimmat ovat olleet ihan hyviä, mutta aina jokin on mättänyt. Toisaalta ymmärrän hyvin, että kosmetologeille tuottaa päänvaivaa akneihoni, joka on todella pintakuiva. Aiemmin saamani kasvohoidot ovat painottuneet ihon puhdistukseen. Hoitovoiteeksi olen saanut aina jonkin geelimäisen nopeasti imeytyvän tuotteen, joka on jättänyt naaman kireäksi ja kaikkea muuta kuin kosteutetun tuntuiseksi.

Viime viikolla kävin ensimmäisessä kasvohoidossa SKY-kosmetologi ja lähihoitaja Minna Monthanilla Kauneushoitola Hillassa. Olimme heti samalla aallonpituudella Minnan kanssa, sillä hänkin on vegaani ja kärsinyt itsekin aikanaan hormonaalisesta aknesta. Tunsin oloni heti lämpimän tervetulleeksi ja luottavaiseksi. Lisäksi Minna osoitti heti ensimmäisillä ihonhoitotottumuksiani koskevilla kysymyksillään ja kommenteillaan olevansa rautainen ja kriittinen kauneusalan ammattilainen.

Käynnin aluksi kävimme läpi ihonhoitorutiinejani. Nolottaa myöntää, mutta viime kuukausien aikana olen käyttänyt kasvojen ihon kosteutukseen vartalovoiteiden rippeitä, argan-öljyä, aurinkovoidetta (ja juu..) sekä ilmaisnäytteitä. Tarkoituksenani on ollut kuluttaa vanhat tuotteet loppuun ja löytää tilalle jokin laadukas luonnonkosmetiikkasarja. Eli etenkin ihon kosteutus on ollut todella pahasti retuperällä, minkä Minna huomasikin heti.

Kasvohoidossani päätettiin yhdistää tehokosteutus ja tulehduksen hillitseminen. Ihon kosteustasapainon palauttamiseksi Minna käytti Ekopharman pintakuivalle sekaiholle soveltuvia Vadelma-sarjan tuotteita, ja rasvoittuvalle iholle passelia Karpalo-sarjaa. Tuotteissa oli raikas ja aito marjojen tuoksu, ja ne jättivät ihon jotenkin ihanan luonnollisen ja hengittävän tuntuiseksi.

Koitin kovasti painaa mieleen, mitä kaikkia jippoja ja tuotteita Minna käytti kasvohoidossa, mutta en varmana muista niistä puoliakaan :D Ainakin mekaaninen puhdistus, hedelmähappokuorinta, ihana rentouttava kasvohieronta ja naamio tuli testattua. Välittömästi hoidon jälkeen ihon kunto oli selkeästi parempi ja freesimpi, vaikka naama punoittikin puhdistuksen jäljiltä. Ja ensimmäistä kertaa kasvohoidon jälkeen iho tuntui kunnolla kosteutetulta! Sain myös kotona ja kavereilta kommentteja, että mulla ”on vähemmän finnejä” ja näytän jotenkin ”tosi raikkaalta”, hehe.

Suurimman vaikutuksen minuun teki kuitenkin Minnan aidosti kiinnostunut, lämmin ja asiakaslähtöinen lähestymistapa: Minna käytti paljon aikaa perehtyäkseen ihoni yksilöllisiin taipumuksiin ja tarpeisiin. Ei todellakaan ollut mistään liukuhihnakasvohoidosta kyse!

Olin Minnan tekemän kasvohoidon jälkeen aivan hämmentynyt, että onko tällaisiakin kasvohoitoja oikeasti olemassa?!

 

 

Mikä Ekopharma?

 

Kiinnostuneille lyhyesti tiedoksi, että EKOPHARMA Helsinki on ammattilaistasoinen luonnonkosmetiikkasarja, jonka tuotteiden perustana ovat kotimaiset marjat. Kaikki Ekopharman tuotteet sopivat herkkäihoisille, raskaana oleville, hajusteallergioille ja vegaaneille. Ekopharmalla on kotimainen Fi-Natura -ekosertifikaatti, avainlippu -tunnus korkeasta kotimaisuusasteesta sekä Leaping Bunny -tunnus merkkinä sitoutumisesta eläinkokeettomuuteen.

En nyt tiedä kuinka teille sen parhaiten välittäisin, mutta olen ihan ilosta kiemurassa, että olen löytänyt tällaisen tuotesarjan (ja kauneushoitolan)! Musta on myös ihan huikeeta, että kaikki sarjan tuotteet valmistetaan Helsingin Herttoniemessä, melkein naapurissa. Lisäksi erittäin kiva plussa opiskelijan kukkarolle on se, että Ekopharman tuotteet ovat varsin kohtuuhintaisia!

 

Kosmetologin ihonhoitovinkit

 

Sain Minnalta korvaamattomia ihonhoitovinkkejä, jotka haluan jakaa myös teille:

  • Hyviä tuotteita ei kannata pestä pois vedellä vaan esimerkiksi hieroa tuotteet ihoon, kunnes ne imeytyvät. Olenkin ihmetellyt aiemmissa kasvohoidoissani, miksi kalliit ja ravitsevat kasvonaamiot pestään pois viimeistä piirtoa myöten, ja lopuksi iholle levitetään vain köykäinen kosteusvoide :D.
  • Esimerkkisi kerran viikossa kasvovoidetta tai –naamiota kannattaa hieroa ihoon niin kauan, kunnes iho ei ota enempää kosteutusta vastaan. Joskus voi olla, että ihon luontainen vastustuskyky ei anna helpolla periksi tai iho on niin pintakuiva, että saattaa kestää jopa 5-10 minuuttia ennen kuin voide imeytyy. Eli kärsivällisyyttä. Jos tuntuu, että naamio vain ”pyörii” iholla, niin käytä jatkossa enemmän kasvovettä - siitä saat ihon vastaanottavaisuutta parantavaa kosteutta.
  • Levitä aina ensin kosteuttava, ihoon imeytyvä voide ja sitten halutessasi öljy, joka lukitsee kosteuden iholle. Ehkä tämä vinkki oli osalle (kaikille?) ihan tuttua huttua, mutta ajattelin kuitenkin jakaa, koska kas kummaa, olin itse levittänyt tökötit juuri toisin päin :D.
  • Tykkään simppeliydestä ihonhoidossa, joten olin todella tyytyväinen kuullessani, että silmänympärysihoon voi käyttää samoja Ekopharman voiteita kuin muualle kasvoille, ihanan helppoa!

 

 

Olen nyt käyttänyt reilu viikon verran Ekopharman tuotteita, ja iho voi niin hyvin, että harkitsen tosissani, peruutanko ihotautilääkärille aknen hoitoa varten varatun ajan! Toki pitää katsoa vähän pitemmällä aikavälillä, auttavatko tuotteet pysyvästi akneen. Hormonaaliselle aknelle on tyypillistä oireilla kuukautiskierron mukaan, eli välillä iho on rauhallisempi ja joskus taas ihan räjähdyspisteessä. Sovimmekin Minnan kanssa, että tsekataan ihoni kunto uudestaan noin kuukauden kuluttua, ja katsotaan sitten, miten edetään. Eli jatkoa seuraa, stay tuned täällä blogin puolella!

 

Oispa tosi kiva kuulla vuorostaan teidän mielipiteitä tässä postauksessa käsitellyistä aihepiireistä :)! Minkä pohjalta mietit kulutusvalintojasi: eettisyyden, arvojen, tuotteiden hinnan vai jonkun muun kautta? Onko sinulla kokemusta luonnonkosmetiikasta ihonhoidossa? Entä millaisia kokemuksia sinulla on kosmetologilla käymisestä? Oletko saanut kasvohoidoista tai oikeanlaisista tuotteista helpotusta iho-ongelmiin? Onko täällä muilla veemäistä hormonaalista aknea, ja mikä siihen on tehonnut :D?!

 

Sitten arvontaan! 

Voit osallistua arvontaan blogissa ja/tai Instagramissa. Näin osallistut arvontaan:

1. Kommentoi tähän postaukseen kumman palkinnon valitset itsellesi: Hillan Kasvohoidon à 60 min (arvo 79 €) vai 80 € arvoisen lahjakortin Kauneushoitola Hillan verkkokauppaan. Laita mukaan toimiva sähköpostiosoite!

2. Seuraa Instagramissa @unepetitelife ja @kauneushilla tägää kilpailukuvaan 2 kaveria, jotka saattaisivat olla kiinnostuneita arvonnasta.

3. Tuplaa mahdollisuutesi voittaa eli tee kohdat 1 ja 2!

Voit osallistua arvontaan 23.9.2017 klo 23.59 saakka. Kerro kommentissasi, osallistutko yhdellä vai kahdella tavalla :) Olen voittajaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

 

Onnea arvontaan ja ihanaa viikonloppua jokaiselle <3!

Bisous, Niina

 

P.S. Kauneushoitola Hilla avaa syyskuussa uuden hoitolan Helsingin Hietaniemeen! Avajaiset pidetään perjantaina 29.9!

P.P.S. Hillan verkkokaupassa on nyt meneillään muuttomyynti ja kaikki tuotteet ovat -15%!

 

Lue myös:

Lähde mieleesi - psykologi tavattavissa  ∞ Rivieran reissu ja ensi syksyn (vaihto)suunnitelmia
Vegaanin ruokapäiväkirja
∞ 8 + 1 Luonnon hyvinvointivaikutusta ∞ Kootut psykologia postaukset ∞ Ikäkriisi + voimalause ∞ Proteiinirikas vegearrabbiata (ve) ∞ Voiko psykologi pitää blogia? ∞ Mitä, jos yksisarvishoito tai enkeliterapia ei autakkaan? ∞ Miksi hain opiskelemaan psykologiaa? ∞ Huvittavinta, mitä olen hetkeen kuullut x 6Puolukkakinuski-raakakku: Näillä vinkeillä onnistut varmasti

 

Ota yhteyttä: unepetitelife@gmail.com | Seuraa une petite lifea Facebookissa | Seuraa une petite lifea Instassa @unepetitelife

Share

Ladataan...

keskiviikko, 29. huhtikuu 2015

Erasmus-synttärit ja tentteihin valmistautumista

Salut!

 

Viime viikonloppuna vietin synttäreitä ensin perjantaina piknikin merkeissä joen rannalla, ja lauantaina mun luona kävi pari kaveria rääppiäisissä, minkä jälkeen mentiin vielä syömään ravintolaan. Oli kyllä ihana viikonloppu: Sain sydäntälämmittäviä synttärionnitteluja ja -lahjoja, sekä “Paljon onnea vaan” -laulutoivotuksia monella eri kielellä, myös suomeksi<3 (voin sanoa, että kun saksalainen laulaa “Paljon onnea vaan” se kuulostaa ihan siltä kuin hyvin humaltunut suomalainen yrittäisi samaa)!!! Kelit hellivät piknikpäivänä ja lauantaina nähtiin upea tuplasateenkaari!! Täällä on ihan kuin Suomen kesä: Ainakin kolme viikkoa oli pelkkää hellettä 25-28 astetta, ja nyt muutaman päivän ajaksi tipahti 17-19 asteeseen, mutta helpottuneena katsoin, että parin päivän päästä helteet taas jatkuu :)!

 

 

Synttärimeininkejä:

 

 

 

 

 

 

 

 

Niina 14 vee.

 

<3<3

 

Ja kohta on vappu! Mutta täällä se ei ole kuulemma ollenkaan opiskelijajuhla tai edes nuorten juhla, vaan perinteenä on tout simplement  järjestää mielenosoitus :DD! Niiin ranskalaista!! Tänään oltiin yhden kaverin jäähyväispiknikillä joella, huomenna varmaan jazz-festivaaleille ja viikonloppuna ajattelin vaan relata, urheilla paljon ja sunnuntaina lukea tentteihin. Tekis mieli tehdä joku pikku reissu ehkä, mutta toisaalta on kyllä kertynyt vuosisadan univelat synttäriviikonlopusta, ja sen jälkeenkin oon syystä jos toisesta nukkunut huonosti/liian vähän, joten rauhallinen Lyon viikonloppu vois olla ihan poikaa.

 

 

Kaunis Lyon:

 

 

 

 

 

Mulla on enää kaksi psykan tenttiä jäljellä, ja niiden suhteen on aika itsevarma olo. Saan ottaa kokeeseen sanakirjan mukaan, ja toinen opettajista lupasi, ettei laita liian pitkää tekstiä meille luettavaksi mun takia, tosi ystävällistä!! Tenttien tekoaika on täällä ollut varsin lyhyt, useimmissa tenteissä vain 1h30min, eli saa kirjoittaa ihan hiki hatussa. Lisäksi kuulakärkikynällä kirjoittaminen tuottaa vaikeuksia, koska oon tottunut, että voi korjata ja kumittaa tekstiä paljon. Tentit arvostellaan asteikolla 0-20 pistettä, joista 0 on huonoin, 9 on hylätty, 10:llä pääsee läpi ja 20 on paras arvosana. Suomessa on ihan normaalia saada kursseista 5 eli paras arvosana, mutta täällä en ole koskaan kuullut, että kukaan (vaihtari tai ranskalainen) olisi saanut täysiä pisteitä tai 19 pistettä. Sen sijaan ranskalaisten keskuudessa on tosi yleistä saada hylsy tai vain 10-12 pistettä, mihin ollaan tosi tyytyväisiä. Mun arvosanat ovat olleet pääasiassa tosi hyviä >15p, mistä olen ollut iloisesti yllättynyt, saatiin jopa eräästä suullisesta esitelmästä 18 pistettä, ja muutamista kirjoitustehtävistä 17 pistettä!

 

 

 

Tenttiviinillä.

 

Yksi ranskan kurssi on tuottanut vaikeuksia, sillä saatiin meidän esitelmästä vain 8 pistettä, koska kolmasosa esitelmästä ei ollut proffan mielestään tarpeeksi KIINNOSTAVA ja Power Pointissa oli kielioppivirheitä (nämä olivat siis ainoat perusteet saada hylsy puolen tunnin mittaisesta esitelmästä, onko ehkä hieman liioittelua...). Onneksi esitelmä on vain puolet arvosanasta ja tenttiarvosanalla 12 voi päästä vielä kurssista läpi. Tenttejä on mahdollista uusia uusintakoeviikolla (joka on kesäkuun puolivälissä), mutta olen jo silloin Suomessa, eli ainoaksi vaihtoehdoksi jää tehdä suullinen koe skypessä (!) opettajan kanssa, mikä tuntuu mun kohdalla erittäin todennäköiseltä, sillä vaikka mulla oli hyvin kaikki faktat ja tieto hallussa tentissä, oli taas niin vähän aikaa kirjoittaa, eli voi olla että saan hylsyn sen takia, että kirjoitin niin huonoa ranskaa.

 

Tänään mulla oli VIIMEINEN LUENTO!!! Sitten enää ne tentit ja tää on ohi, ihan epätodellista. Mutta vähän vielä kursseista: Kaikilla ranskan kursseilla käsiteltiin aina ajankohtaisia, yhteiskunnallisia, poliittisia ym. asioita, ja kielioppia ei ollut juuri lainkaan. Tykkäsin kursseista, koska ne olivat niin yleissivistäviä. Tavallisesti Suomessa psykan opiskelun ja töiden ohella on aika vähän aikaa seurata aktiivisesti maailman tapahtumia tai lukea kaunokirjallisuutta jne., ja yksi mun toive olikin, että vaihdossa siihen löytyisi enemmän aikaa. Voin sanoa että tämän kevään jälkeen tunnen paremmin ranskalaisen yhteiskuntasysteemin kuin suomalaisen (asia pitänee korjata kun palaan takaisin)!

 

  • SLM-kielikurssiin kuului kaksi varsinaista tenttiä, jotka tehtiin luokassa, ja se lisäksi useita kotona tehtäviä eri tyyppisiä akateemisia kirjoitustehtäviä kuten essee, tiivistelmä jne. plus kaksi suullista esitelmää (5 min ja 30 min) ja yksi luettava romaani. Tämä kurssi oli huipputyöläs ja raskas, joka keskiviikkoaamu 8h-12h, mutta uskoisin, että sen ansiosta kielitaito on kehittynyt paljon.

  • Langue & Culture Francaises -kurssi oli ihan mun favorite!! Kurssilla luettiin kaksi romaania, keskusteltiin paljon ryhmissä, tehtiin yksi kymmenen minuutin esitelmä ja lopputentti, joka sisälsi kysymyksiä luetuista kirjoista. Ja proffa piti meille juhlat vikalla tunnilla<3!

  • Civilisation Francaise -kurssilla oli yksi pitkä puolen tunnin esitelmä ryhmässä ja lopputentti, eikä kovin paljon läksyjä. Tekis mieli sanoa tästä kurssista vaikka mitä, mutta enpäs sano, tai no aiheet olivat tosi mielenkiintoisia, muuten en suosittele missään tapauksessa.

  • Vaikeat psykopatologiat -kurssilla oli jokaisella tunnilla ryhmissä 1h45min esitelmä tapaustutkimuksesta (puolet arvosanasta) ja toukokuussa lopputentti, joka on jokin jo käsitellyistä caseistä, ja sitä pitää sitten analysoida psykoanalyyttisestä näkökulmasta.

  • Varhaiset psykopatologiat -kurssilla meillä oli AK1-tyyppisiä psykoterapia/psykologin vastaanotto -harjoitteita vauva-vanhempi-terapiassa (jotka olivat tosi hyödyllisiä!!). Valmisteltiin ryhmässä vastaanottotilanne, josta pitää lisäksi palauttaa 2-10 sivun mittainen analyysi + dialogi. Kurssin arvosana koostuu 50:50 esitelmästä + analyysistä ja lopputentistä, jossa annetaan analysoitavaksi/diagnosoitavaksi dialogi/tapaustutkimus.

 

Ollaan luettu tentteihin mun naapurin kanssa puistoissa, mikä on toiminut tosi hyvin ja muutenkin kertailtu yhdessä. En välitä hirveästi yliopiston kirjaston tiloista, sillä siellä ei ikinä toimi wifi ja ne menevät aikaisin kiinni, eli aika nihkeetä tehdä mitään kouluhommia. Mulla on myös jättikokoinen kirjoituspöytä kotona ja tosi valoisa huone, niin täällä olen viihtynyt parhaiten.

 

 

 

Meidän takapihalla tenttiin pänttäystä.

 

Tuli mieleen, että Suomesta kaipaan terveellisiä elämäntapoja!! En kaipaa välillä vähän turhan tiukkapipoiseksikin mennyttä treenaamista/syömistä, mutta kaipaan sitä, että ei tarvitse nukkua päikkäreitä, koska on nukkunut riittävästi yöllä. Ja en halua syödä enää yhtään patonkia ja juustoa tai pastaa tai pizzaa!!!!! IKINÄ :DD! Kaipaan myös kuntosalia, joka on auki ihmisten aikaan eikä vain noin kymmenen tuntia viikossa.

 

 

 

Rhonen rannalla, terassi oli niin täynnä, että istuttiin aluksi joenpenkalla :D

 

 

Tässä kaikki paheet: patonki, juusto ja viini, oi pyhä ranskalaisuus!

 

Muuten oon kyllä iloinen siitä, että täällä on muistanut enemmän relata kuin suorittaa. Toki tää on aivan luksusmahdollisuus, koska koulun ohella ei tarvitse käydä töissä, toisin kuin tod.näk. taas Helsingissä, ja lisäksi saan vaihtoon paljon rahoitusta yliopistolta ja valtiolta. Haaveilen siitä, että kun palaan, niin opiskelisin oikeasti täyspäiväisesti, ottaisin vaikka kaikki AK2-kurssit (psykologin ammattikäytäntö) samaan aikaan ja monimuuttuja-kurssin siihen päälle, enkä kävisi töissä kuin lomilla. Ei tarttis hajota niin moneen paikkaan, vaikka toisaalta oon kyllä tykännyt olla kaikissa mun töissä älyttömästi, ja se on mukavan erilaista kuin koulu. Mutta saa nähdä, mm. tulevan asunnon vuokra vaikuttaa asiaan huomattavasti :D.

 

 

 

 

Tälläisiä maisemia saatiin ihailla viime lauantaina!

 

 

 

Pitkästä aikaa ehdin rauhassa kirjoittaa, ja univelasta huolimatta tai sen ansiosta juttua riittäisi vaikka kuinka, mutta en oo vielä tänään syönyt kunnolla, eli myöhäisdinnerinlaittoon!

 

Hyvää yötä!

<3: Niina

Share

Ladataan...

tiistai, 21. huhtikuu 2015

Rivieran reissu ja ensi syksyn (vaihto)suunnitelmia

Ciao!

 

Viime viikonloppuna oli siis superupea ja hauska Côte d'Azurin/Rivieran reissu: Nizza - St. Jean - Antibes. Yövyttiin Nizzassa kolme yötä ihan rannan tuntumassa hostellissa, ja tehtiin sieltä päiväretkiä lähikaupunkeihin. Hauska sattuma, että samassa huoneessa majoittui ekana yönä KUUSI suomalaista :D! Melkeimpä enemmän suomalaisia, kun olen nähnyt koko Ranskassa oloaikanani yhteensä :D

 

Seuraavaksi kuvia viikonlopusta, ja lopuksi vähän valitusta sekä ensisyksyn suunnitelmia.

 

NIZZA <3:

 

Kukkaloistoa Nizzan kukkatorilla.

 

 

 

 

 

 

Babushka vahtii, kun lapset uivat :,D

 

 

Ma chère Jushka <3<3

 

 

Auringolta suojautuminen à la finlandaise.

 

 

 

 

Merivesi oli jo 17 asteista!!!

 

 

Brunssi Amerikan tyyliin, kerrankin sai kunnolla syödäkseen. Ranskalainen aamupala/brunssi on suomalaisittain naurettavan pieni.

 

 

ST. JEAN<3 aka mini St. Tropez: Tällä pienellä paratiisiniemennokalla on lähteiden mukaan maailman kallein talo, sekä entisen FB-agentin, Tina Turnerin, George Clooneyn ja Brad Pittin(!!!!!!!) kesäasunnot. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tänne vois jäädä.

 

 

Was geht bei dir? <3

 

 

Australialainen yrittää epätoivoisesti etsiä St. Jeanin rannalta hiekkaa.

 

 

Lepotauko :D 

 

 

 

 

 

 

 

ANTIBES<3: Tuuli ja sade oli vaan plussaa; en ole koskaan nähnyt niin isoja aaltoja!!

 

 

 

 

Meidän tiimi <3

 

 

Tänään on ensimmäinen päivä, kun kyllästyttää vähän olla täällä. Tai en mä Lyoniin ja täällä oloon ole varsinaisesti kyllästynyt vaan siihen, että kaikki suunnitelmat kesäkuusta alkaen ovat vielä avoinna.

 

Mulla on nyt vaihtohakemus vireillä sekä Lyoniin että Montréaliin syksyksi 2015. Montréaliin otetaan sisälle vain 90 % vaihtoon hakijoista (selvennykseksi Erasmus-hauissa eli Euroopan välisissä vaihdoissa otetaan käsittääkseni lähes 100 %), ja yliopiston sivuilla on mainittu erikseen, että psykologia kuuluu kolmen vaikeimman aineen joukkoon, ja kilpailu vaihtopaikoista on siis todella kovaa. Lisäksi lisämaininta psykologian maisterivaiheen hakijoille (eli minulle), että kilpailu on entistä kovempaa, ja pitää olla erinomaiset arvosanat. Onhan mulla hyvät arvosanat, mutta en nyt tiedä onko riittävän erinomaiset, sillä en omista kuitenkaan vitosen keskiarvoa. Halusin lisätä mahdollisuuksiani päästä vielä ensi syksyksi vaihtoon ja hain siis Montréalin lisäksi uudestaan Lyoniin, mihin olen saanut jo Helsingin yliopistolta myöntävän vahvistuksen. Lopullisen vahvistuksen saan Montréalin vaihdosta toukokuun aikana ja Lyonista kesäkuun 15pv mennessä. Eli katsotaan mitä tapahtuu, pääsenkö valitsemaan vaihtopaikkojen välillä vai jäänkö ilman. Mikään vaihtoehto ei tunnu täysin huonolta, vaikka aivan varmasti eniten harmittaa, jos jää kokonaan ilman vaihtopaikkaa. Toisaalta kaipaan välillä meidän psykan opiskelijoiden yhteisöä ja psykan opetusta niin paljon, että en malttaisi olla yhteensä vuotta poissa!

 

Toiseksi on ihan auki missä asun kesällä vaihtojen välissä (jos nyt oletetaan, että saan jommankumman vaihtopaikan). Mulla on poikaystävän kanssa HOASille avoin hakemus, mutta asunnosta saa tietysti tietää vasta viime tingassa.

 

Sekin on vielä auki koska ylipäätään palaan Suomeen. Joka tapauksessa ennen juhannusta, sillä meillä on jo kaveriporukan kanssa festarimökki varattuna (jihuu)!! Onneksi SASin nuorisomatkojen hinnat näyttävät pysyvän samoina, ettei tarvitse kytätä halvimpia lentoja. Viimeisten tenttien jälkeen ajattelin hengata täällä vielä 2-3 viikkoa, että saa rauhassa lopetettua kaikki pankki- ja kännykkäliittymäasiat, matkustella ehkä vähän ja puhua/opiskella lisää ranskaa.

 

Mulla on ensi viikolla pari luentoa, ja loppuaika itsenäistä tentteihin lukemista 18.5. saakka, jolloin on viimeinen tentti!! Mulla on onneksi ruhtinaallisesti aikaa lukea kaikkiin tentteihin , melkein viikko per tentti (joka saattaa olla liikaa, sillä havaitusti olen tehokkaimmillani “pienen” paineen alla, eli päivää/paria/muutamaa tuntia ennen tenttiä :D).

 

Nyt illanviettoon asuntolafrendien kanssa -->

 

Bisous & bonne nuit!

 

<3: Niina

Share

Ladataan...

 

une petite lifen lyhykäisessä historiassa on nähty monenmoista postausta Miten välttää turhautuminen ruokakaupassa? aina ahdistuksen taltuttamiseen. Viimeisen vuoden kuluessa, mitä nyt olen blogia kirjoitellut, minulle on kirkastunut muutamia asioita:

1. Haluan, että blogini ei ole pelkkää ”höttöä”, vaikka höttökin on kivaa, ei sillä. Haluan, että osa postauksistani tarjoaa tieteelliseen tutkimustietoon ja teoriaan pohjaavia menetelmiä, joiden avulla voit parantaa hyvinvointiasi tai selättää ahdistuksen. Haluan tuoda psykologista tietoa kaikkien ulottuville ja hyödynnettäväksi arkielämässä.

2. Haluan inspiroida kasvispainotteiseen syömiseen ja ekologiseen elämäntapaan. Ja osoittaa, että vegaanina eläminen on aika helppoa ja rentoa.

3. Haluan säilyttää kirjoittelussa vapauden, voida jutella teille myös ihan jostakin muusta kuin psykologiasta tai vegeilystä. Esimerkiksi juuri sitä kivaa höttöä, yhteiskunnallisempaa kannanottoa tai luovempaa tekstiä.

 

Minkä tyyppisistä une petite lifen postauksista olet tykännyt eniten? Psyka, vege vai joku muu? Häiritseekö tiuhaan vaihtuvat postausaiheet tai punaisen langan puuttuminen? Onko postaustoiveita?

 

 

Mutta eteenpäin! Joskus tuntuu, että kivat ja oikeat asiat vain tapahtuvat. Ylempänä mainitsin, että yksi blogini tavoitteista on tuoda psykologista ja tieteellistä tietoa teidän ulottuville. Minulle tarjoutui blogiani isompi kanava puuhailla ko. asian ympärillä, pääsin nimittäin Lähde mieleesi – Psykologi tavattavissa –tapahtuman järjestäjätiimiin (ks. edellinen postaukseni aiheesta)! Tapahtuman teema ei voisi olla paremmin linjassa omien mietteideni kanssa siitä, kuinka tärkeää on vähentää mielenterveyshäiriöiden takia leimaantumista, tarjota asiantuntevaa apua elämän kriiseissä (vs. enkeliterapiaa tai yksisarvishoitoja ;)) ja saada konkreettisia työvälineitä ja uusia oivalluksia siitä, miten on mahdollista parantaa omaa hyvinvointiaan ja jaksamistaan arjessa.

 

 

Lähde mieleesi – psykologi tavattavissa ohjelma on nyt julkaistu! Tapahtuma järjestetään vapaaehtoisten psykologien ja psykologian opiskelijoiden voimin Lapinlahden Lähteessä Helsingissä lauantaina 23.9.2017 klo 13-17. Puhujaesittelyt ja lisätietoja löydät tapahtuman Facebook-sivulta! Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Lämpimästi tervetuloa ja toivottavasti tapaan teistä mahdollisimman monia<3!

 

 

Ihanaa viikonloppua!

Bisous, Niina

P.S. Postauksen kuvat ovat elokuiselta Sveitsin reissulta. Sää ei aina suosinut meitä; lämpötilat vaihtelivat nollasta kolmeenkymmeneen ja luntakin satoi :D Ootko käynyt Sveitsissä? Mitä tykkäsit? Mä rakastuin täysillä vuoristomaisemaan! Instassa lisää kuvia reissusta :)

 

Lue myös:

Vegaanin ruokapäiväkirja ∞ 8 + 1 Luonnon hyvinvointivaikutusta ∞ Kootut psykologia postaukset ∞ Ikäkriisi + voimalause ∞ Proteiinirikas vegearrabbiata (ve) ∞ Voiko psykologi pitää blogia? ∞ Mitä, jos yksisarvishoito tai enkeliterapia ei autakkaan? ∞ Miksi hain opiskelemaan psykologiaa? ∞ Huvittavinta, mitä olen hetkeen kuullut x 6 ∞ Anna enemmän kuin saat ja seksivau!

 

Ota yhteyttä: unepetitelife@gmail.com | Seuraa une petite lifea: Facebookissa | Seuraa une petite lifea Instagramissa @unepetitelife

Share

Pages