Ladataan...

Multa kysellään aika paljon siitä, mitä ihmettä vegaani syö. Lihaan tympääntynet frendit toivovat vinkkejä vegekokkailuun. Vegaanitoverit eivät keksi mitä söisivät välipalaksi tai ottaisivat evääksi. Itse koin, että vegaaniuden alkutaipaleella en löytänyt mistään nopeita ja helppoja arkiruokareseptejä, joiden aineosia ei tarvinnut googlata (psyllium, seitan, toco) tai etsiä kissojen ja koirien kanssa jostakin eksoottisesta ekoputiikista. Niinpä ajattelin vastata (kuvitteelliseen?) kysyntään uudella postaussarjalla nimeltä Vegaanin ruokapäiväkirja!

Alustavasti suunnittelen julkaisevani vegaanin ruokapäiväkirjan noin kerran viikossa, ja tarkoituksena on enemmin inspiroida ja antaa ideoita, kuin julkaista tarkkoja reseptejä kustakin syömästäni ateriasta. En muutenkaan arjessa koskaan mittaa mausteita tai aineosia. Kokkailen aina fiilispohjalta ja usein kuvittelen mielessäni, minkä tyylisen aterian tänään tahtoisin syödä: intialaista monivivahteista ja tulista safkaa, Suomen kesää henkivän aterian vaiko simppelin, mutta muutamasta laadukkaasta raaka-aineesta valmistetun italialaisen pastan. Suosittelen kokeilemaan ajatusleikkiä! Mielikuvittelun jälkeen on paljon helpompi lähteä hahmottamaan, mitä raaka-aineita kyseisen annoksen valmistamiseen tarvitaan, esim. mikä on ehdottoman oleellista italialaisessa keittiössä (oliiviöljy, suola, mustapippuri) tai mitkä mahdolliset mausteet tai ainekset voit skipata, koska jääkaappi ammottaa tyhjyyttään.

Muutama juttu vielä syömisrutiineistani: Syön useimmiten päivässä kolme aika tuhtia ateriaa: aamupalaksi tuorepuuron, yliopiston ravintolassa Unicafessa niin paljon kuin kehtaan ja illalla kotona. Tämän lisäksi kannan usein eväänä banaania ja omenaa tai porkkanoita, jos nälkä yllättää kaupungilla. Salipäivinä juon treenin päätteeksi soijaproteiinijuoman. Aamuisin juon ennen aamiaista litran vettä ja pitkin päivää aina, kun muistan. Lisäksi nappaan monivitamiinitabletin päivittäin, sillä kasvipohjaisesta ravinnosta ei saa B12-vitamiinia. Kaikki syömäni vihannekset ja hedelmät ovat joko suomalaista tai luomua (paitsi avocadot, liian kallista!!), ja syön ne pitkälti kypsentämättöminä. Ostan myös pähkinät, öljyt, pavut, tofun, kahvin jne. luomuna. Riisi ja pasta ovat täysjyvää ja vaihdellen luomua tai ihan normia. Ruokaan mulla menee kuukausittain rahaa noin 150-200 euroa (sisältää Unicafe ruokailut à 2,60).

Sitten vielä pari huomiota vegaanin ruokapäiväkirjan tarkoituksesta: Ruokapäiväkirjassa ei välttämättä (tai useinkaan..?) näy aina kaikki päiväni syömiset, sillä tarkoitus ei ole pitää fitness-tyyppisesti tarkkaa kirjaa kaloreista yms. vaan antaa teille ideoita vegaani- ja kasvipohjaiseen kokkailuun. Tarkoitus ei ole myöskään kirjoittaa päivän liikuntoja päiväkirjan yhteyteen, mutta saattaa olla, että joskus teen niin. Katsotaan uteliaisuudella, mihin suuntaan vegaanin ruokapäiväkirja kehittyy :D!

Tässä ensimmäinen vegaanin ruokapäiväkirja, jossa on muistaakseni toissa viikon torstain eli mun ensimmäisen lomapäivän safkat! BON APPETIT!

 

Aamiaiseksi kaksi kotitekoista cappucinoa kauramaidolla. Makeutettu soijamaito toimii kuitenkin mielestäni kauramaitoa paremmin! Lisäksi joka-aamuinen kulho eli tuorepuuro (ks. resepti täältä). Tuorepuuroa varten liotan yön yli pellavan- ja seesaminsiemeniä, saksanpähkinöitä, cashew-pähkinöitä ja manteleita.

 

Lounaaksi erittäin random nuudelikeittoa. Teki mieli tulisia vehnänuudeleita, ja neuvokkaana kippasin salaattitarpeita nuudelikeiton sekaan. Muassa on mm. tomaattia, sipulia ja keltaista paprikaa. Lisäksi maustamatonta tofua ja kidneypapuja. Tomaatin kanssa suosittelen varovaisuutta: Kuumennetusta tomaatista tulee paljon nestettä ja liiallinen määrä syö makua (nimim. kokemusta on). P.S. Yleensä syön lounaan jossakin yliopiston Unicafeista, eli vegaanin ruokapäiväkirjoissa tulette tuskin jatkossa näkemään kuvia lounaistani.

 

Illaliseksi tortilloja. Täytteenä kastike jossa muistaakseni marinoitua tofua, papusekoitusta, Samba Oalekia, kaurakermaa, paprikajauhetta, valkosipulia, kevätsipulia ja sitten muisti loppuukin kesken :D. Muut täytteet: vegeneesi (vegaaninen versio majoneesista), hummus (Baban hummus on parasta, jota Suomesta saa!!), Samba Oalek-kastike, maustamaton soijajogurtti, avocado, parsakaali, tomaatti, kevätsipuli ja paprika. Tosi simppeliä, tällä kertaa en jaksanut sekoitella erikseen kastikkeita tai muutakaan fancyä (ks. täältä monikäyttöinen avocado- ja jogurttikastikeohje, joka sopii myös tortilloihin!).

 

Lättyinä ruisjauhopohjaisia tortillalättyjä.

 

Vielä kerran: Bon appetit! Ja kertokaa, mitä tykkäätte ekasta vegaanin ruokapäiväkirjasta!

Bisous, Niina

 

Lue myös:

Healthy French toast à la Niina (vegaani, gluteeniton - vegan, gluten-free)

Kesäkeitto (vegaani, gluteeniton) / Traditional Finnish summer soup (vegan, gluten-free)

Vegaanin grilli kuumana ja elämää parvekeella

 

unepetitelife@gmail.com | Facebook | Instagram

 

Share

Ladataan...

Olen ihan marjafani: Mansikka-aikaan saatan hotkaista viiden kilon marjatuokkosesta puolet yhdellä istumalla ja syön joka aamu tuorepuuroni marjoilla. Tässä postauksessa jaan teille lomamoodiin päivitetyn tuorepuuroreseptin ja kerron Kokkikoulu Espan tiloissa järjestetystä Power Fruits -kampanjan lehdistötilaisuudesta, jossa jaettiin mielenkiintoista tietoa marjojen kulutuksesta, terveellisyydestä ja viljelystä.

Innostu marjoista! -tilaisuus alkoi tervetuliaissmoothiella ja tietoiskulla marjoista. Siitä siirryimme kokkaamaan Matti Lempisen kehittämillä resepteillä kolmen ruokalajin lounaan. Ruokailun aikana ravitsemusterapeutti Hanna Partanen piti erittäin mielenkiintoisen briiffin marjojen tutkituista terveysvaikutuksista. Partasen mukaan on saatu alustavaa tutkimusnäyttöä siitä, että marjojen syöminen saattaa alentaa tulehduksia, aika cool!

 

 

Kokkailua varten jakaannuimme tiimeihin, joista jokaisella oli tehtävänään kokata joko alku-, pää- tai jälkiruoka. Tiimissäni oli Aitoa arkiruokaa –blogia pitävä kokki Alexander ja Chic, Conservative, Chanel –bloggaaja Laura, ja saimme tehtäväksi valmistaa marjaisen jälkkärin. Oli kyllä hauskaa! Lauralla ja mulla oli huonosti nukuttu yö taustalla, joten oli erittäin tervetullutta, että saimme kokata oikean kokin valvovan silmän alla. Lisäksi tietysti Kokkikoulu Espan omat kokit vastailivat ystävällisesti kysymyksiimme. Tosi kiva konsepti kyllä tällainen yhteiskokkailu ja sen päälle yhdessä syöminen, ja kaiken kaikkiaan hieno tilaisuus!

 

 

Vegejä saattaa kiinnostaa, että kokkaamamme Lempisen reseptit eivät olleet vegaanisia, mutta veget ja kasvissyöjät yms. erikoisruokavaliot oli kivasti huomioitu siten, että saimme Espan omien kokkien valmistamat ruuat pöytiin. Eli en siis lopulta edes maistanut jälkiruokaluomustamme, mutta ilmeisen hyvää tuli. Yllä olevassa kuvassa on vegaaninen alkupala.

Sitten päivitettyyn tuorepuuroreseptiin (muut tuorepuuro/kulho –reseptini löydät täältä, täältä ja täältä!). Tämän marjaherkun kotikutoisempi nimi on lomakulho, sillä kesäloman ja mansikka-ajan kunniaksi muutama aineosa on mennyt vaihtoon.

 

 

 

Tuorepuuro maapähkinävoilla ja mansikoilla (ve, g)

 

1 dl kaurahiutaleita (voit korvata osan kaurahiutaleista esim.  ohra- ja/tai tattarihiutaleilla)

1 rkl maapähkinävoita

n. 1 dl kauramaitoa (muukin kasvimaito käy, käytä soijamaitoa, jos haluat annokseesi proteiinia)

 

Pähkinöitä, manteleita ja siemeniä yön yli liotettuina, esim.:

3 kuorimatonta mantelia

3 cashewpähkinää

2 saksanpähkinää

1 tl seesaminsiemeniä

1 rkl pellavansiemeniä

 

puolikas banaani pieneksi pilkottuna

puolikas omena pieneksi pilkottuna

persikkaa

yht. 1,5-2 dl mansikoita

 

Valmistus:

Voit laittaa pähkinät ja siemenet likoamaan tilkkaan kauramaitoa jo edellisenä iltana, jotta niiden ravintoaineet imeytyvät paremmin.

Sekoita ainekset yllä luetellussa järjestyksessä. Jos käytät pakastemarjoja, anna marjojen sulaa ja tuorepuuron tekeytyä puolisen tuntia ennen syömistä tai pakkaa puuro mukaan töihin, jolloin marjat ehtivät sulaa matkalla. Voit halutessasi pilkkoa mansikat.

Voit myös valmistaa tuorepuuron jo edellisenä iltana jääkaappiin, Tällöin lisää hedelmät ja marjat vasta seuraavana aamuna. 

Pakastemarjat kannattaa sulattaa mahdollisimman nopeasti, jotta niiden ravintoarvo säilyy. Huoneenlämpö on paras marjojen sulattamiseen, koska mikrossa tai pannulla marjat kuumenevat helposti liikaa, jolloin mm. C-vitamiinipitoisuus vähenee. Lue lisää marjoista täältä.

Bon appetit!

Bisous, Niina

 

 

***

 

Breakkie bowl with peanut butter and berries (ve, g)

 

1/2 cup (1 dl) of oats (you can replace a part of the oats e.g. by barley and / or buckwheat)

1 table spoon of peanut butter

 

Walnuts, almonds and seeds, e.g.:

3 almonds

3 cashew nuts

2 walnuts

2 teaspoons of seeds

 

approx. 1/2 cup (1 dl) oat milk or another vegetarian milk, e.g. use soy milk if you want add some protein

1/2 banana finely chopped

½ apple finely chopped

peach

1 cup (1.5-2 dl) of strawberries

 

Preparation:

You can put nuts and seeds soak in oat milk the night before, so that their nutrients are better absorbed.

Mix the ingredients in the order listed above. If you use frozen berries, let them melt for half an hour before eating.

You can also prepare brekkie bowl the night before and put it in the fridge. In case, add fruits and berries the next morning.

Frozen berries need to melt as quickly as possible, so that their nutritional value is maintained. Room temperature is the best to defrost the berries. Read more about berries here.

Bon appetit!

 

Bisous, Niina

 

Share

Ladataan...

 

 

Joogatunti alkaa. Keskityn hengitykseen. Ihmeellinen syvä liikutus valtaa mieleni. Suljettujen silmäluomien takana polttelee. Mitä, mua itkettää?

Joogaohjaaja painottaa, että tämä harjoitus ei ole suoritus, päästäkää irti murheista, taakoista, olkaa vaan, antakaa itsenne olla, ilman mitään vaateita. Ohjaaja varottaa, että mieleen saattaa eksyä ajatus, että enhän minä ole niin tärkeä, että itselle kannattaisi pyhittää tämä hetki.

Joogaohjaajan sanojen päätteeksi päässäni kaikuu vain yksi sana: ANTEEKSI.

Anteeksi, anteeksi itselleni. Anteeksi etten ole pysähtynyt, rauhoittunut, kuunnellut kehoa, mieltäni pitkään aikaan.

Viime keväänä ja nyt kesällä olen meditoinut tai tehnyt rentoutusharjoituksia ainoastaan päämääränä nukahtaa. En ole nipistänyt kuin satunnaisesti muutaman hengenvedon mittaisen hetken, jos sitäkään, aidolle levähtämiselle. Aikaa, jona olen antanut itseni vain olla, ilman mitään tavoitetta, päämäärää, suorittamista, ei ole ollut. Minuutti päivässäkin tuntui liialta. Vältin monestakin syystä olemasta liian läsnä itselleni. Aloin hotkia ruokaa, multitaskaamaan, nappikuulokkeissa piti aina soida musiikki. Ettei vain tulisi liian tyhjiä ja hiljaisia hetkiä. Kesälomalla ehdin sitten. Ihan vaan olla.

Keho ja mieli ovat herkkiä. Kroppa ja pääkoppa eivät jaksa loputtomiin huojua äärirajoilla.  

Onneksi moni myös itsestä riippumaton asia on loksahtanut takaisin kohdilleen. Uutta ymmärrystä, hyväksymistä, anteeksiantoa itselle ja muille on tullut kehiin. Kaikki ei enää näytäkään kaatuvan päälle.

Nyt on aikaa hengittää, jos vain muistaisi. Huomaan, että en ole korvaamaton, ja se on hyvä.

Joogatunnin aikana liikutuksen aalto hyökyy päälle vielä moneen kertaan. Monta asiaa on täytynyt työntää syrjään, jotta jaksaa. Mutta nyt on tärkeää muistaa, että suru ei tapa, antaa sen tulla vaikka pieninä annoksina (mutta ei iltaisin) ja joskus se muuttuu haikeudeksi, lämmöntäyteisiksi muistoiksi.

Anteeksi. Ja kiitos, sillä menetysten ja luopumisen myötä kirkastui taas vähän lisää, mitkä asiat ja ketkä ihmiset ovat erityisen tärkeitä elämässäni.

 

Rakkautta & iloa, pidetään huolta toisistamme<3!

Bisous, Niina

 

P.S. Tämä tavallista liikuttavampi joogatunti pidettiin ISHTA Yoga Pop Up Studion avajaisissa Lauttasaaren Kulttuurikeskus Säpinässä, jossa pyörähdettiin Tarun kanssa :)

Share

Ladataan...

perjantai, 6. maaliskuu 2015

Turistiviikko Lyonissa

Coucou!

 

 

Mun poikaystävä oli tän viikon Lyonissa :)<3 Oli ihana ja rentouttava viikko: Nukuttiin paljon, vältin kouluhommia (osan tein etukäteen ja osan teen nyt rästinä), kierreltiin kaupungilla ja syötiin vaihtelevan hyvin.

 

 

 

 

Punkattiin hotellissa, mikä oli aluks mullle tosi outoa ja tuntui jopa vähän ärsyttävältä, kun mulla on kotikin täällä eikä hotellilla voinu tietenkään laittaa ruokaa yms. Mutta Victoria on tosi hyvällä sijainnilla mun asuntolaan, kouluun ja keskustaan nähden, ja mun huoneessa ei mahdu nukkumaan vierekkäin, niin oli helppo valinta bookata hotelli. Otettiin hotellilla kerran 7 euron aamupala ja ei ollut tosiaan sen arvoinen! Muuten pelkkää hyvää sanottavaa tästä hotellista :)

 

Punkkua, NHL:ää ja psykoanalyysiä. Maanantaina oli pakko uhrata muuutama tunti kouluhommille ja jääkiekolle. Pienessä sievässä sitä sitten analysoitiin psykologisia tapaustutkimuksia, ja hyvää jälkeä tuli!!

 

Ensimmäisenä päivänä A. kokeili lyonilaista menua, mutta se kerta jäi viimeiseksi. Pääruokana oli valkoisen koiranmakkaran näköistä hauki soufléta (joka kuulemma maistuikin ihan koiranmakkaralta), ja jälkkärikin oli tosi kummallinen. Loppuviikko syötiin erilaisissa aasialaisissa ravintoloissa, Subwayssa ja kokkailtiin mun luona, ja oltiin erittäin tyytyväisiä. Nähtiin parina päivänä myös mun kavereita, toisena päivänä all you can eat -ravintolassa, ja toisena päivänä pidettiin Suomi-Venäjä -bileet mun kämpillä :D!
 

Théâtre Gallo-Romain, vanha 10 000 hekeä vetävä amfiteatteri mun nurkilla Lyonissa.

 

Théâtre Gallo-Romain.

 

Basilique Notre-Dame de Fourvière, Fourvieren Notre-Dame basilika. Täällähän on kaikki mitä Pariisissakin ;D

 

Ja mini-Eiffel -torni, eli La Tour Metallique. Mitäs mä sanoin Pariisista, ihan turha lähteä sinne asti ;D.

 

Näkymät Fourvièren kukkulalta. (Mun ikkunasta on lähes täsmälleen samat näkymät, pakko leijuu ;DD).

 

Tää viikonloppu meneekin sitten pitkälti kouluhommien parissa, ja etenkin kirjoittaessa motivaatiokirjettä Montréalin yliopistoon. Tuntuupa hankalalta kirjoittaa sitä ranskaksi, muunlainen teksti kyllä sujuu, mutta jostain syystä tän kirjeen kirjoittaminen jumittaa. Onneksi mulla on kaikki muut dokumentit jo valmiina. Montréalin vaihtohaku on sujunut ihan hyvin etänä Lyonista käsin. Suomen vaihtokoordinaattorille saa postittaa kaikki tarvittavat paperit, mutta mä tein A:lle valtakirjan, että hän voi ne viedä face-to-face koordinaattorille (ja hoitaa muitakin vaihtoon liittyviä asioita mun poissaollessa), koska mua vähän kuumottais luottaa postiin näin tärkeässä asiassa.

 

 

Les traboules, lyonilaiset salakäytävät, joita on yhteensä 315. Käytävät yhdistävät useita eri rakennuksia toisiinsa, eli on mahdollista liikkua asunnosta toiseen kulkematta lainkaan kadulla. Käytiin kolmessa eri traboulessa vanhassa Lyonissa.

 

Tässä kompassissa on mainittu kaikki oleelliset mestat Lyonissa.

 

Täällä on kaikkialla parhaimmillaan n. 1-1,5 km mittaisia portaikkoja ylös kukkuloille. A:n mukaan Pispalan harjun portaat Tampereella ovat kuitenkin reilusti mukavampi nähtävyys, koska ei tarvitse kiivetä ihan niin montaa porrasta ylös. Täällä porukka vetelee paljon mäkispurtteja, mäki haluan!! Pitää kattoa, jos jalka taas jossain vaiheessa kestää paremmin juoksemista.

 

Ainiin! Täällä yliopistolla on vastaava "kurssi" kuin Suomessakin Helsingin yliopistolla, eli Tandem kurssi (vrt. ALICE). Ideana on muodostaa ranskalaisista ja vaihtariopiskelijoista pareja, jotka sitten tapaavat toisiaan kieli- ja kulttuurivaihdon merkeissä hyvin vapaamuotoisesti. Mä sain täällä KAKSI partneria :DD.. Toinen tosin on vaihdossa tämän kevään Ruotsissa, niin että meidän yhteydenpito jää Facebookin tasolle, mutta toinen on sentään konkreettisesti täällä. Kävin ALICE-kurssin myös Suomessa, ja suosittele lämpimästi kaikille, jotka aikovat lähteä vaihtoon tai muutenkin. Täällä Tandemista ei saa opintopisteitä, mutta Suomessa ALICE-kurssista saa kaksi noppaa.

 

Aasialaista pikaruokaa Part-Dieun ostoskeskuksessa: Woko. Muita hyviä aasialaisia mestoja Lyonissa on mm. Ramen Shop (japanilainen), Royal Indien, Hong Ha (vietnamilainen) ja Délice Shandong (kinkki). Nää ravintolat ovat oikea kasvissyöjän/vegaanin pelastus, jos ei enää pizza tai pasta maita!

 

En ole eläessäni nähnyt näin paljon joutsenia, laskettiin, että montako niitä oli, mutta unohdin jo, parisenkymmentä ainakin!

 

Vielä yks juttu: Oon kattellut aika sekavaa yhteyttä Pariisin kautta Suomeen juhannukseksi. Helpoimmalta vaikuttaa palata juhannuksen jälkeen tänne noin kymmeneksi päiväksi, ja lentää uudestaan 30.6. Suomeen, kuin alkaa säätämään Ebookersin ja lentoyhtiön kanssa että saisin vaihdettua lentoa. Mutta katsotaan mitä tapahtuu ja mitä maksaa. Koitan ainakin saada ilmaisen majoituksen Pariisista Couchsurfing-sivuston kautta. Nyt tyssäsi kirjoitusflow, niin nauttikaa enemmin kauniista kuvista!

 

Hyvää yötä, bonne nuit :)

<3: Niina

Share

Ladataan...

 

Tässä postauksessa joitakin hyviä hetkiä ensimmäiseltä lomaviikoltani kuvina.

 

Se fiilis, kun voit vaan hihkua: Bye bye kampus! Nähdään taas elokuussa!

 

Mikä ihana yllätys: Sain lomallejäämiskukkia<3! 

 

Hiusjuttuja ja kuvailua Johannes Yrjön kanssa (ks. myös tämä postaukseni)

 

Pääsin leipomaan raakakakkuja Green Streetin workshoppiin! Postailen myöhemmin vinkit raakaleivontaan ja reseptejä.

 

Kaverikuvia Tarun kanssa<3!

 

Vohvelikahveilla Voffeli ja Kaffelissa. Vahva suositus! Vohvelin sai täysin vegaanisena pyydettäessä. Ja kahvia saa santsia ;)!

 

Sukulaisten kanssa Nuuksiossa. Tuli niin Suomen kesä -fiilis, kun luontoretken lopuksi pulikoitiin järvessä.

 

Ihanaa lomaa kaikille lomailijoille ja muille työniloa :)!

 

Bisous, Niina

 

Ota yhteyttä ja seuraa:

unepetitelife@gmail.com / Facebook / Instagram / Blogit.fi / Bloglovin’

Share

Ladataan...

torstai, 26. helmikuu 2015

Viiniä kotiinkuljetuksella (!!!) ja juhannukseksi Suomeen!

Kolmasosa Lyonin keväästä takana!! Mitä mitä, tuntuu et olisin ollut täällä vasta hetken.

 

Viime päivinä mua on riemastuttanut tieto siitä, että Lyonissa on mahdollista tilata VIINIÄ KOTIINKULJETUKSELLA!!!!! Ei voi olla hienompaa keksintöä. Täällä alkoholin myynti on kiellettyä kuulemma iltakymmenen jälkeen, mutta ei mitään hätää, jos punkkupullo jäi ostamatta tai se beaujolais hulahti kurkusta alas vähän arvioitua nopeammin, niin eikun viinitilausta kehiin. Tää niin menee testiin viimeistään ensi viikolla!

 

Riemun lisäksi viime päiviin on mahtunut raivon kyyneleitä. Kerroin aiemmin Lyonin Vélov-kaupunkipyörä systeemistä, joka on halpa ja kätevä tapa mm. välttää oman pyörän hankkimista, saada välillä vähän peppua ylös bussin penkistä ja säästää luontoa. Noh, kaikki ei ollutkaan niin ruusuista. Eilen ajattelin, että nappaampas tästä pyörän, ja ehdin koululle kerrankin ennen viime minuuttia, mutta ehei. Vélov-masiina väitti, että en voi ottaa pyörää lainaksi, koska mun käyttäjätili on velallinen! Soitin samantien Vélovin palvelunumeroon, ja sieltä vastattiin, että en ole asianmukaisesti palauttanut edellistä pyörää, joten joudun maksamaan korvausta 35 euroa!!! Heidän mukaansa ed. pyörä oli ollut minulla käytössä 13 tuntia todellisen puolen tunnin sijaan. Itkin ja kiristelin hampaita nyt siis pyöräilyn sijasta kävellessäni kouluun, mutta pikku hiljaa opiskelijatovereiden viisaiden ja myötätuntoisten sanojen myötä rauhoituin, ja tajusin, että voin tehdä reklamaation. Nyt vastausta odotellessa.

 

Pyöräjupakasta huolimatta fiilikset on tosi korkealla: mun rakas tulee tänne huomenna jee<3!!!!! Mukanaan kreisi Suomi-paketti, joka sisältää tietysti Salmaria, Minttuviinaa ja Fazerin herkkuja maistatettavaksi kavereille. Ja soijarouhetta, jolla pääsen piristämään aamupaloja. Tätä postausta kirjoitellessa kuuntelin mun parhaalta kaverilta saamaani suomiräppisoittolistaa, ja tuli ihan Himos-kesä ja juhannukset mieleen<3 Tähän asti olen välttänyt kuuntelemasta suomimusaa ja etenki tiettyjä biisejä, koska muutenkin liikutun musiikista niin helposti, mutta eipä se ole vaarallista, jos muutaman kyyneleen tirauttaa silloin tällöin.

 

Päätin, että tuun hyvin todennäköisesti juhannukseksi Suomeen! Mulla on paluulento vasta 30.6, mutta juhannus on tänä vuonna niin aikaisin, että halutessani voin vielä palata reilu viikoksi Lyoniin. Mutta Suomi-fiilistelyt sikseen! Odotan innolla Lyonin kevättä ja kesää, ja vaikka tässä vähän haikeilenkin niin en olisi valmis palaamaan vielä kotiin!

 

Back to business! Eli kouluhommien pariin! (Ps. L’Idolen lukeminen alkaa sujua!! Vaikka hurjat välttämisdefenssit ovatkin yhä päällä, esim. tämä blogikirjoitus syntyi “luovalla opiskelutauolla”)

 

Bisous!

 

<3: Niina

 

 

PPS. Postaus ilman kuvaa tuntui oudolta, niin tässä nyt sitten kuva Marseillesin satamasta.

   

 

Share

Pages