Ladataan...

Heippa! Teki mieli julkaista pitkästä aikaa musapostaus. // Top-18 songs that I’m listening atm. What are yours?

 

 

18 x kuunnelluimmat biisit juuri nyt

Tällä hetkellä mulla on kuuntelussa tuttuun tapaan paljon ranskankielistä räppiä, lattarirytmejä, afroa/dancehallia (?), sekä sekalaista rauhallisempaa musiikkia. Oon surkea näissä musagenreissä, joten forgive me.

 1. Drake – Passion fruit
 2. Pesso – Tiistai
 3. Don Omar – Soledad
 4. Naya - Great Ocean Road
 5. Kalash – Mode Avion
 6. Kalash & Niska - Koussi koussa
 7. John Legend & Blood Pop – A Good Night
 8. Maître Gims, Super Sako & Hayko - Mi Gna (Maître Gims Remix)
 9. Gyptian – Wine Slow
 10. Kwamz & Flava - She’s On Fire
 11. J Hus, Popcaan & Dre Skull – (Bouff Daddy Dre Skull Remix)
 12. Yiruma – River Flows In You
 13. Nicky Jam J Balvin - X
 14. Lil Pump - Esskeetit
 15. XXXTENTACION - Moonlight
 16. Swae Lee, Slim Jxmmi, Rae Sremmurd - Guatemala
 17. ZAYN - Let me
 18. Cardi B - Be Careful

 

 

Mitä sulla soi? Ois kiva saada taas uutta kuunneltavaa, niin kertokaahan kommenttiboksissa tän hetken kuunnelluimmat biisinne :)!

Bisous, Niina

Behind the scenes / Ekomuoti: Kuvat otettu Pariisissa, sillalla, jossa on mahdollisesti kuvattu eräs Inception-leffan kohtaus! How cool is that?! Päällä uudet Pariisista ostetut pökät, vuosi-pari vuotta vanhat Vagabondin kengät, Vilan tekoturkki ja selässä vintage-reppu Salon kirpparilta. Asun ekopisteet tällä kertaa vain 1/4.

Muita musapostauksia pääset selailemaan täältä.

Kuvat / Photos: Me and Diana Mosafir

 

unepetitelife@gmail.com | FB: Une petite life | IG: @unepetitelife

Share

Ladataan...

Nyt on taas koittanut se aika vuodesta. Nimittäin veroilmoituksen täyttämisen aika. Tähän asti olen ollut peruspalkkatöissä ja kyseinen verolappunen on lentänyt äkkiä mappi ööhön. Bloggaajana olen kuitenkin itse vastuussa tulojeni ja menojeni ilmoittamisesta verottajalle, sillä blogiyhteistyökumppanille lyödään harvemmin verokorttia kouraan palkan maksua varten. Ei ole tavatonta, että blogiyhteistöistä saatavat palkkiot ovat muuta kuin kahisevaa eli tuotteita, lahjakortteja tai yrityksen palveluita. Pitääkö bloggaajan maksaa niistäkin veroa? Tai veroja ylipäätään? Ovatko goodiebagit verotettavaa tuloa? Voiko bloggaaja vähentää joitakin kuluja verotuksessa? Ja miten ihmeessä bloggaaja täyttää veroilmoituksen?

Kahta puhelua verottajalle, yhtä puhelua vaarille ja tuntikausien googlailua viisaampana rohkenen neuvoa kanssabloggaajia näinkin ihanassa ja seksikkäässä asiassa kuin veroilmoituksen täytössä!

Postauksen sisältö:

1. Bloggaajan tulot

2. Bloggaajan menot

3. Näin täytät veroilmoituksen

4. Joudunko maksamaan bloggaamisesta veroja?

 

1. Bloggaajan tulot

 

Mikä on verotettavaa bloggaajan tuloa? Eli mistä pitää maksaa tuloveroa?

Verottajan kannalta ei ole väliä, onko blogi sinulle harrastus, sivutoimi vai kokopäivätyö. Jos saat bloggaamista vastaan esimerkiksi rahaa, palveluita tai tuotteita, sinun pitää maksaa niistä veroa.

Sanastoa = Bloggaajan tulo on verokielellä veronalainen (muu) ansiotulo.

Verohallinnon mukaan verotettavaa bloggaajan tuloa ovat: Bloggaajan veronalaista ansiotuloa ovat palkan ohella siten mm. kirjoittamisen tai tuotteen myynnin perusteella saadut rahakorvaukset, erilaiset tavarat ja etuudet, alennukset, lahjakortit, matkat sekä tapahtumakutsut. Muuna kuin rahana maksetut korvaukset arvostetaan niiden käypään arvoon.”

Mikä on käypä arvo? Käypä arvo on vastaavan tuotteen kuluttajahinta eli hinta, jonka joutuisit maksamaan tuotteesta kaupasta ostettuna. 

Eli maksat veroa blogiyhteistyön korvaukseksi sovituista tuotteita, palveluista tai rahallisesta korvauksesta. Myös niistä 5-10 euron purnukoista. HUOM: Ainostaan mainostajan logolla varustetut tai muuten jälleenmyyntiarvoltaan mitättömät tuotepalkkiot tai lahjat ovat verottomia (esim. mainosmukit tai kynät).

Sama Veronmaksajain Keskusliiton johtavan lakimiehen sanoin: ”…bloggaajan saamat tavanomaiset mainoslahjat eivät ole veronalaista tuloa, muut saadut tavarat ja edut ovat. Tavanomaisia mainoslahjoja ovat esimerkiksi arvoltaan vähäiset tuotteet ja tuotenäytteet, joissa on yrityksen logo ja joita tyypillisesti jaetaan asiakkaille tai muille sidosryhmille mainostarkoituksessa ja joita ei voi helposti muuttaa rahaksi. Se, mikä on vähäarvoinen, ei riipu saajan omasta tulotasosta. Selvää on, että tavara tai etu, joka on sovittu annettavaksi vastikkeena jutun tekemisestä, on aina veronalaista tuloa. Tämä koskee Verohallinnon mukaan myös tavanomaista mainoslahjaa.”

Lue lisää Verohallinnon sivulta tai tästä TalousTaidon jutusta.

 

Mitä, jos minulle lähetetään tuote pyytämättä?

”Jos tuote lähetetään bloggaajalle ilman, että asiasta on sovittu, tulkinnallista on, voitaisiinko tavara arvostaa siihen hintaan, jonka bloggaaja saisi myydessään tuotteen edelleen.” -Veronmaksajain Keskusliiton johtavan lakimies

Tässä kohtaa laki on tulkinnanvarainen.

 

Entä blogitapahtumien goodiebagit tai muut blogin kautta saadut lahjat? Pitääkö niistä maksaa veroa?

” Verohallinnon ohjeen kanta, jonka mukaan tavanomaisia mainoslahjoja ei veroteta bloggarin tulona, tarkoittaisi ilmeisesti sitä, että bloggaajan saamat muut lahjat olisivat aina veronalaista tuloa. Ainakaan muilla kuin bloggaajilla asia ei kuitenkaan ole näin: edustuslahjoja, jotka henkilö saa työnsä perusteella, ei vakiintuneesti veroteta saajansa tulona.”

Laki on taas tulkinnanvarainen. Eli jos haluaa pelata täysin varman päälle, kannattaa goodiebagit jättää ottamatta, jos ei halua kirjata niiden tuotteita blogin tuloihin.

 

Pitääkö bloggaajan maksaa ALV:ia?

"Jos bloggaajan liikevaihto on enintään 10 000 euron tilikaudessa, hänen ei kuitenkaan tarvitse rekisteröityä arvonlisäverovelvolliseksi eikä maksaa arvonlisäveroa." Lue lisää bloggaamisen arvonlisäverotuksesta (ALV) täältä. Tämän postauksen muut kohdat käsittelevät siis tuloveroa. Voit unohtaa ALV:n, jos liikevaihtosi ei ylitä 10 000 euroa tilikaudessa (tilikausi = yleensä normaali kalenterivuosi, max. 18 kk).

 

2. Bloggaajan menot

 

Mitkä ovat veroilmoitukseen kirjattavia bloggaajan menoja?

Sanastoa = Bloggaajan menot ja kulut eli verokielellä tulonhankkimiskulut.

Blogin menot vähentävät verotettavan tulon määrää, siksi kannattaa kerätä kaikki mahdolliset menot ylös. Kuluja voi vähentää verotuksessa enimmillään tulojen määrän verran, eli jos kulut ylittävät menot, jäät miinukselle. Tämäkään ei ole vakavaa: Skrollaa alemmas kohtaan "Joudunko maksamaan bloggaamisesta veroja?", niin tiedät miksi!

Bloggaajan tulonhankkimiskuluja eli menoja voivat olla esimerkiksi:Nettiliittymä

Kamera

Tietokone*

Kännykkä

Työhuonevähennys**

Muistivihkot

Domain

Blogidesign

Itse ostetut arvontapalkinnot

Muotibloggaajilla vaatteet (näitä hyväksytään kuulemma nihkeästi, koska vaatteet ovat sinulle itsellesi hyödyke)

Mainostus

Kirjoituspöytä ja työtuoli

 

*Jos bloggaat pääasiassa kotona, voit hakea työhuonevähennystä vuokrasta, sähköstä jne. Työhuonevähennys voi olla satunnaisten sivutulojen hankkimisessa 210 e ja päätoimisessa bloggaamisessa 840 e.

**Tietokonevähennys on 0 % tietokoneen hinnasta, kun ei ole näyttöä tietokoneen käytöstä työssä, 50 % tietokoneen hinnasta, kun on näyttöä tietokoneen työkäytöstä ja 100 % tietokoneen hinnasta, kun on näyttöä tietokoneen pääasiallisesta työkäytöstä. Tällöin tietokonetta on käytetty esimerkiksi huomattavien sivutulojen hankinnassa. Verotoimistosta todettiin, että käytännössä on hyvin vaikeaa osoittaa, että tietsikka olisi 100 % työkäytössä, joten usein miten korvataan enimmillään tuo 50 % koneen hinnasta.

Lue lisää työhuonevähennyksen, tietokonevähennyksen ja muiden kulujen vähentämisestä täältä.

 

3. Näin täytät veroilmoituksen:

 

Veroilmoituksen täyttö onnistuu myös netissä: vero.fi/veroilmoitus

1. Kirjaa ylös kaikki tulot ja menot blogiisi liittyen. Verotettava määrä on tulot miinus menot. Jos menet miinukselle, eli kulut ovat suuremmat kuin tulot, voit vähentää miinukselle menevän kulumäärän seuraavan vuoden blogituloista. Kysy tarkemmin Verotoimistosta, miten vähennys hoituu.

2. Listaa blogin tulot veroilmoituksessa kohtaan 1.4. Muut ansiotulot. Jos täytät ilmoitusta netissä, kirjoita Tulon laji kohtaan esim. työkorvaus (=rahallinen palkkio) tai tuotepalkkio. Huom: Tulon laji -kohtaa ei löydy veroilmoituksen paperiversiosta.

3. Kirjaa bloggaamisesta koituneet menot kohtaan 3.4. Tulonhankkimiskulut. Kulut omien työkalujen käytöstä -kohtaan tulevat esim. tietokone, kamera, puhelin jne. Työhuonevähennys-kohtaan kuuluu mahdollinen työhuonevähennys, jos bloggaat pääosin kotona. Muut kulut -kohtaan voi tulla vaikkapa puhelinliittymä ja itse ostetut arvontapalkinnot.

4. Kohtaan "Merkitse ammattisi ja erittele kulut sekä selvitä, miten ne liittyvät tulonhankintaan." kirjoita tarkemmat lisätiedot haettavista tulonhankkimiskuluista esim. uuden tietokoneen hinta, merkki ja paljonko haet siitä korvausta esim. 50 % alkuperäisestä hinnasta. Perustele tähän myös, että teet töitä kotona, olet hankkinut kameran blogia varten jne.

5. That’s it!!! Sitten vaan venailemaan lokakuun loppua, johon mennessä saat korjatun verotuspäätöksen. Et kuitenkaan saa uutta päätöstä, jos tekemäsi korjaukset eivät vaikuta maksamiesi verojen määrään (jännää).

 

4. Joudunko maksamaan bloggaamisesta veroja?

 

ET, jos tulosi ja menosi ovat kutakuinkin yhtä suuret tai menosi ovat suuremmat kuin tulot. Tällöin et todennäköisesti joudu maksamaan bloggaamisesta yhtään veroja. Harratelijabloggaajat: Jos menosi ovat suuremmat kuin tulot, eli jäät miinukselle, voit vähentää tänä vuonna vähentämättä jääneet kulut seuraavan vuoden blogituloista (Ohje kuuluu, että tee selvitys vähentämättä jääneistä kuluista Verohallintoon. Itse tulkitsen, että soittelisin sinne päin ja kysyisin miten teen selvityksen :D Täydennän postausta tämän osalta, kunhan asia selviää). Joka tapauksessa, jos kulut ovat isommat kuin menot, sinulle ei koidu veroseuraamuksia eli et joudu maksamaan lisää veroja.

EHKÄ / KYLLÄ, jos tulosi ovat suuremmat kuin menot. Todennäköisesti satunnaisesti tuote- tai rahapalkkioita saavalla harrastelijabloggaajalla tulojen ja menojen erotus ei ole niin suuri, että se hetkauttaisi maksettavien verojen määrää. Jos näyttää siltä, että tulojen ja menojen erotus on suuri, koittaisin keksiä lisää kulueriä (hehhee) tai maksaisin iloisesti (tai ainakin iloista teeskennellen) verot.

Miksi näkisin vaivaa täyttääkseni veroilmoituksen? Eihän kukaan kyttää pikkubloggaajan tuloja? Ei niin, mutta maksa verot vaikkapa siksi, että lain mukaan ne pitää maksaa: Verojen maksamatta jättämiselle on olemassa oma rikosnimike ja se on veropetos ;). Saat myös puhtaan omatunnon etkä tue harmaata taloutta. Lisäksi maksat veroillasi hyvinvointiyhteiskunnan palveluista kuten koulutuksesta, teiden ylläpidosta, terveydenhuollosta, vankeinhoidosta, palokunnasta, sekä poliisin ja armeijan toiminnasta.

Kysyttävää? Tuntuuko yhtään selkeämmältä? Koitin välttää kapulakieltä, mutta antakaa palautetta, jos jokin jäi epäselväksi! Itsellä verotustilanne blogin tulojen ja menojen suhteen on kutakuinkin plusmiinusnolla, jos veroilmoitukseni hyväksytään sellaisenaan. Sitä odotellessa :D!

Oletko jo täyttänyt veroilmoituksen blogisi osalta? Ketuttaako verojen maksaminen vai teetkö sen hymyssä suin?

Bisous, Niina

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä postaukset: Miksi mielenterveyshoidoista ei pidä leikata ja Olet 100 % varmasti etuoikeutettu, koska luet mun blogia.

unepetitelife@gmail.com | FB: Une petite life | IG: @unepetitelife

Share

Ladataan...

Heippodei! Blogitauko loppui lyhyeen. Mulle nousi välittömästi Inspiration Blog Awards -viikonlopun (IBA) jälkeen kuume. Tällä hetkellä olo sallii muunkin kuin makoilun tai nukkumisen, joten päätin päivittää teille vähän kuulumisia. // Greetings from Inspiration Blog Awards! Scroll down for English!

Sain palautetta, että Blogitauko-postaukseni oli liian salaperäinen: ”Tällä hetkellä elämässä on niin paljon aikaa vieviä muuttujia (onneksi positiivisia sellaisia), että katson parhaaksi pitää pienen breikin blogin puolella.” Salaperäisyys oli tahatonta ja menee kiireen piikkiin. Nämä positiiviset aikavievät asiat olivat ihan perusjuttuja: intensiivinen työpätkä, opiskelu, Pariisin reissu ja IBA-viikonloppu. Katsoin kalenteriani, ja totesin, että jostakin on pakko karsia, ja tällä kertaa se oli bloggaaminen.

 

 

 

Inspiration Blog Awards 2018 -viikonloppu

Mutta sitten IBA-viikonloppuun! Osallistuin lauantain gaalan lisäksi perjantaiaamun Conscious morning -tapahtumaan. Ohjelmassa oli lempeää joogaa, hyvinvointiluento à la Eevsku sekä herkullinen Roots Helsingin brunssi. Olipa ihana aloitus viikonlopulle ja kaivattu rentoutumishetki työrupeaman keskellä. Aamutapahtuma järjestettiin juuri avatussa ravintolassa/tapahtumatilassa Väinö Kalliossa, jossa oli upeat historialliset puitteet.

 

 

Delicious vegan and gluten free brunch.

 

Lauantai-illan gaalaan ryntäsin melkeinpä suoraa töistä, mekko rypyssä ja kulahtaneet kynsilakat sormissa. Gaala-asuni oli ekomuotinäytöksestä (lue näytöksestä täältä) ostamani jaden vihreä pitkä hame ja paljettitoppi, sekä Dubaista hankitut timanttiballerinat / Montréalista löytämäni mustat korkkarit. Korkkarit vaihtuivat ensimmäisen tunnin jälkeen suosiolla ballerinoihin, sillä koroilla seisominen tuntui turhalta kärvistelyltä. Musta laukku on ikivanha, en edes muista mistä olen sen saanut tai hankkinut. Pörrösormus on hankinta viimeisimmältä Pariisin reissulta. Korvikset ostin aikanaan Vanhojen tansseja varten.

 

My poses haven't got any better after 1,5 years of blogging..

 

My blogger fam Taru & Moona ;D<3

 

Moonan kanssa saimme kunnon räkänaurut gaala-asustani, sillä hän totesi osuvasti minun näyttävän Disney-hahmolta shokeeraavan vihreässä luomuksessani. Sainkin illaksi lisänimen Ariel. Pohdin, että käännytetäänköhän mut ovella tyyliin, sori nämä eivät ole mitkään naamiaiset. Päästiin kuin päästiinkin sisään ;)

Tänä vuonna en hätkähtänyt Kattilahallin ulkopuolella asukuvia napsivia ja poseeraavia bloggaajia tai selfieiden räpsimistä. Viime vuonna nämä blogikulttuuriin kuuluvat asiat tuntuivat kummallisilta ja itselle vierailta, mutta vuodessa on ehtinyt tottua kaikenlaiseen (lue vuoden 2017 IBA:sta lisää täältä).

 

 

Customize your own GT :D

 

 

En osannut jännittää äänestyksen tulosta lainkaan. Vasta perjantaiaamuna asia kävi ensimmäistä kertaa mielessäni, kun tuttu bloggaaja kertoi jännäävänsä puolestani. Kysyin vaan hölmönä että ai miksi? ”Vuoden paras tarinankertoja” -ehdokkuus oli jo sen verran iso kunnia, että olin unohtanut autuaasti, että jäljellä on vielä voittajien julkistus. Gaalassa pieni jännityksen poikanen valtasi mut juuri ennen, kun siirryttiin julkistamaan Tarinankertoja-kategorian parhaimmistoa. Ajattelin, että olisi varsinainen ihme, jos voittaisin, sillä ehdolla oli une petite lifen lisäksi niin ”isoja” bloggaajia. Ihmettä ei tapahtunut. Ehkä jonain toisena vuonna, tai sitten ei! Kiitos kaikille valtavasta tsempistä ja äänistänne<3!

Parasta illassa oli ehdottomasti hengailu hyvien ystävieni Tarun ja Moonan kanssa, muiden tuttujen bloggaajien tapaaminen sekä huikeat Pesson ja Pastori Piken keikat!!

Olitko IBA:ssa?

Loistavaa viikkoa kaikille<3!

 

Bisous, Niina

Kuvat / Photos: Eetu Järvi, Henri Ilanen ja Moona

 

// Hi guys! The blog break has ended, and I’m going to tell you about my last weekend! Inspiration Blog Awards 2018 was about dear friends, good music and delicious food and champagne. I didn’t win the voting of the Best Storyteller of Finland, but maybe next year ;) Anyhow, thank you so much for your support and votes<3! Already being nominee as the Best Storyteller was a huge honor, so I’m more than grateful. I got a nick name “Little Mermaid” because of my gala dress, and I can see why. I look a bit like a Disney character, haha. I also participated in Conscious morning -event last Friday. It was a perfect and relaxing start for the weekend: yoga, vegan & gluten free brunch and wellness lecture.

How was your weekend?

Bisous, Niina

P.S. Check out my post about last year’s Blog Awards here.

Share

Ladataan...

Paris, j'<3.

 

Moikka! Seuraa une petite lifen historian ensimmäinen blogitauko :D! Tällä hetkellä elämässä on niin paljon aikaavieviä muuttujia (onneksi positiivisia sellaisia), että katson parhaaksi pitää pienen breikin blogin puolella. Luultavasti palaan näppiksen äääreen jo ensi viikolla, ja sillä välin voitte seurailla blogin Instaa @unepetitelife !

Kiitos kaikille arvontoihin osallistuneille! Olen voittajiin teihin yhteydessä tämän viikon aikana. Kiitos myös huikeasta tuestanne Inspiration Blog Awards -äänestyksessä (IBA)! Tänä lauantaina 14.4. IBA-gaalassa ratkeaa äänestyksen voittajat. Gaalaspämmiä luvassa ainakin Instassa, ja mahdollisesti myöhemmin blogissakin.

Nyt pitää mennä, superkivaa viikkoa kaikille<3!

Bisous, Niina

 

Lue blogitauon aikana vaikkapa nämä postaukset:

 

// Just informing that I'm taking a short break from blogging. You're going to hear from me maybe next week, till then follow une petite life's Insta!

Bisous, Niina

Share

Ladataan...

 

Kolmas maanantaiarvonta lähtee käyntiin! Voittaja saa kuvassa näkyvän Ecotoolsin sivellinpaketin. Osallistu myös aiempien viikkojen  luonnonkosmetiikka- ja R/H Studion huivin arvontoihin!

Voit osallistua arvontaan kommentoimalla tätä postausta (liitä mukaan toimiva sähköpostiosoite, näkyy vain mulle). Paranna mahdollisuuksiasi voittaa tykkäämällä blogin Facebook-sivusta ja/tai Instagramista @unepetitelife, jolloin saat 1-2 arpaa lisää. Voit osallistua lauantaihin 7.4.2018 klo 12 saakka. Olen voittajaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

 

Ihanaa pääsiäistä ja terkkuja Pariisista (Instassa ja etenkin Insta Storyssä lisää reissusta)!

Bisous, Niina

* Ecotoolsin siveltimet saatu blogin kautta.

unepetitelife@gmail.com | FB: Une petite life | IG: @unepetitelife

Share

Pages