Ladataan...

Mulle verkostoituminen on yhtä kuin kirosana. Oksennus nousee kurkkuun aina, kun saan kutsun tapahtumaan, jossa tarkoitus on heittää ammatilliset verkot vesille, ja kalastella pahaa aavistamattoman kollegan LinkedIniä.

Onnekseni valmistun psykologiksi, ammattiin, jossa verkostoituminen ei ole uran luomisen perusedellytys. Ei tarvitse ravata tutustumassa ”oikeisiin henkilöihin” ja pitää itsestään meteliä, ellei halua. Yleisesti ottaen alallamme aggressiivinen verkostoituminen ei ole kovinkaan merkittävässä roolissa, paitsi ehkä työ- ja organisaatiopsykologian saralla, jonne en itse ole suuntautumassa.

Photo: Henri Ilanen

 

Ilmeisesti verkostoitumisen määritelmä ei kuitenkaan ole aivan yksiselitteinen tai niin synkkä kuin yllä maalailemani kuvaus antaa ymmärtää: Sosiologian näkökulmasta verkostomaisen toiminnan kannalta olennaista on luottamus, kun taas toista ääripäätä edustaa puhdas taloustieteellinen lähestymistapa, jossa ollaan kiinnostuneita lähinnä verkostojen tehokkuudesta ja tuottavuudesta. Verkostoitumiseen liitetään myös vastavuoroisuus ja yhteiset tavoitteet. (1)

Alkaa kuulostaa vähän kivammalta, siis toi luottamus ja vastavuoroisuus. Mulla on laaja kaveri- ja tuttavapiiri ja koen itse saaneeni paljon apua ja neuvoja heiltä ja koitan vastavuoroisesti aina tarjota omaa osaamistani tai helppiä sopivissa tilanteissa. Musta on luontevaa, että kaverit kysyvät multa esim. psykaan liittyvissä jutuissa, ja mä taas heiltä jostakin heidän vahvuusalueensa asiasta. Kerron herkästi esim. avoimista työpaikoista tutuilleni, kuulen jostakin heille mahdollisesti sopivasta pestistä. Onko em. sitten verkostoitumista, sosiaalisten verkkojen hyödyntämistä vai kavereiden auttamista?

Sen sijaan, en ole koskaan lähtenyt juttusille kenenkään kanssa vain siksi, että ajattelisin hyötyväni hänestä työelämässä tai muuten. Ei siinä, en ole pienimmässäkään määrin tuomitsemassa teitä, jotka olette kokkareilla kuin kalat vedessä, mutta itse koen ajatuksen aktiivisesta verkostoitumisesta jotenkin nihkeäksi ja epäluontevaksi eikä se kiinnosta minua lainkaan.

 

 

Mitä mietteitä teillä on verkostoitumisesta?

Mulle koko määritelmä jäi vartin googlailun ja yhden opinnäytetyön pläräilynkin jälkeen hivenen epäselväksi. Ehkä suhtaudun itse ko. konseptiin turhan mustavalkoisesti tai negatiivisesti, mutta mulle luontevampi ajattelutapa on, että tutustun kivoihin ja kiinnostaviin tyyppeihin ja sitten, kun tunnetaan niin autetaan toinen toisiamme. Puhdas toisista hyötyminen tai tuottavuusajattelu on vierasta tällaiselle hipille. Tai sitten mä vaan hurskastelen tai tykkään vähän pehmommasta ajattelutavasta.

Anyways, kaikesta paasauksesta huolimatta, olin viikonloppuna varsinaisessa verkostoitujan unelmatapahtumassa, Bloggers’ Inspiration Day:ssä eli vuosittain järjestettävässä bloggaajien kutsuvierastilaisuudessa. Blogimaailman untuvikkona en ollut etukäteen kuullutkaan kyseisestä tapahtumasta, mutta ilmeisen tykätty ja suosittu tilaisuus oli kyseessä, ja ohjelma vaikutti niin kiinnostavalta, että otin ilomielin kutsun vastaan.

Oli kyllä todella hyvin järkätty tilaisuus: Paljon ruokaa, juomaa ja ohjelmaa, sekä samoista asioista kiinnostuneita ihmisiä. Menin tapahtumaan ystäväni Tarun kanssa, joka on mun tuttu jo teinivuosilta, ja jonka kanssa uudelleen lämppäsimme suhteemme hiljattain, kun tajuttiin kumpikin pitävämme blogia. Tutustuin päivän aikana myös pariin Tarun kaveriin (networkin’?!) ja lopuksi kuvailtiin vähän Suvilahden karun urbaaneissa maisemissa. Oli kyllä kivaa!<3

 

 

Ihanaa viikkoa, autetaan kaveria ja verkostoitukoon ken tahtoo ;)!

 

Bisous, Niina

P.S. Toim. huom.: Automaattisesta verkostoituminen-sanan aiheuttamasta oksennusrefleksistä huolimatta, olen ollut lukemattomissa erittäin onnistuneissa tapahtumissa, joita on mainostettu osittain verkostoitumisen näkökulmasta ;).

 

Other photos / Muut kuvat: Taru Mari and me

Lähde: 1. Eija Väätäinen, Opinnäytetyö, 2011: Verkoston kehittämisen menetelmät ja niiden käyttö työelämän kehittämishankkeissa

 

I was invited to Bloggers’ Inspiration Day last Saturday. Event was full of good food, drinks and beautiful people. And networking, si vous voulez ;). What do you think about networking in general? Like / dislike? I’m not a fan of the idea of using other people to achieve my purposes. Besides, I prefer to help my friends and acquaintances reciprocally. Same phenomenon, different point of views?

Bisous, Niina

 

Lue myös / Read also:

Bloggaaminen hyvinvoinnin ja flow:n lähteenä / Blogging, my source of well-being and flow

Tienaa blogilla osa 2: Affiliate-mainonta / Affiliate marketing on the blog

10 + 2 vinkkiä aloittelevalle bloggaajalle

Anna enemmän kuin saat ja seksivau!

Share

Ladataan...

Hoi hoi!

 

Tämän kevään Hollanti-matkailun saldoni: Leiden, Utrecht, Haarlem, Rotterdam. Amsterdamissa kävin viitisen vuotta sitten reilatessani ympäri Eurooppaa, ja tällä kertaa kutkutti tutustua itselle tuntemattomiin kaupunkeihin, joten Damin vilske jäi kokematta. Yleisesti ottaen Hollannissa matkustaessa suosittelen hyppäämään reippaasti junaan ja seikkailemaan ympäri Alankomaita. Etäisyydet isojenkin kaupunkien välillä ovat hyvin kohtuullisia etenkin suomalaisen näkökulmasta esim. junalla Rotterdam – Amsterdam n. 1h, Leiden – Rotterdam 45 min, Leiden Utrecht 30 min jne.. Ja lentokentältä (Amsterdam Schiphol) Leideniin pääsee 15 minuutissa junalla.

Kaikista edellä mainituista kohteista piskuinen Leiden valikoitui suosikikseni. Siellä on vaan niin kaunista ja tunnelmallista, sekä kaikki on kävelymatkan päässä! Leiden on vain 120 000 asukkaan kaupunki, mutta eläväinen kuin mikä ja varsinainen opiskelijoiden mekka: asukkaista jopa 40 % on 20-30-vuotiaita!! Knoppitietona Leidenin 500 vuotta vanha yliopisto on kahminut 16 Nobelin palkintoa (vertailun vuoksi koko Suomessa ko. pystejä on viisi) ja itse Albert Ainstein on ollut siellä proffana.

Tässä postauksessa listailen Leidenin parhaat ravintolat ja juottolat, sekä mielenkiintoisimmat tekemiset ja nähtävyydet, toivottavasti tykkäätte!

 

Ruoka ja juoma / Food and beverages:

 

De Bruine Boon. The best Apple tart in town eli Leidenin herkullisin omenapiirakka hollantilaisittain valmistettuna. Kivalla paikalla kanaalin rannassa.

 

Oluet / Beers: Heineken, Jupiler, Amstel, Grotsch, Bavaria ja sit tietty pienpanimot.

 

Vlot. Ihana pienehkö näköala ravintola ja terassi (alla). Valikoimassa näytti olevan kasvisburger ja runsaasti kiinnostavia oluita.

 

Gaspare Pizzeria Restorante. Runsaasti vegaanisia ja kasvisvaihtoehtoja ja ihana sijainti kanaalin varrella, jossa hyvällä säällä pääsee terdelle syömään ja vaikka nauttimaan lasin viiniä (kuvissa alla).

 

Bagels & Beans. Näitä on kaksin kappalein Leidenissä (ja näkyipä olevan myös Utrechtissa ja Rotterdamissa). Maukkaat täytetyt bagelit. Ainakin kolme vegaanista täytevaihtoehtoa, joista testasimme feikkikanaa ja kasvispihviä. Saimme ruokaa odotellessa tuorepuristetut appelsiini-banaani tuoremehut, aika jees!

 

Oudt Leyden. Kreppejä, lättyjä ihanilla täytteillä. Ei valitettavasti vegaanisia vaihtoehtoja (tässä kohtaa päätin tehdä pienen poikkeuksen omaan ruokavaliooni ;)).

 

 

Tekemistä ja nähtävää / Things to do and see:

 

Leiden Castle, eli Leidenin linnake on kaupungin korkein kohta. Historiallisesti Leiden Castle on perustettu yksinomaan rauhanomaiseksi linnakkeeksi suojaamaan kaupungin asukkaita tulvilta. Linnaketta ympäröi vehreä puisto, jossa mieluusti istuskelisin auringossa kirjoittamassa runoja.

 

Kanaalit / Canals. Erityisesti Nieuwe rijn (ravintoloita, asuntolaivoja, tori) ja Zoeterwoudse (puistoa, kukkia, rauhaa). Lauantaisin Nieuwe rijn kanaalin varrella on vilkas tori, josta saa halvalla mm. laadukkaita italialaisia sukkahousuja, vink vink ;).

 

Pyöräily / Bicyckling. Leiden on Hollannin yksi vilkkaimpia pyöräkaupunkeja. Saa oikeasti varoa, ettei jää alle. Pyöräily on ainakin autenttinen tapa tutustua kaupunkiin ja matkata vaikka kaupunkien välillä, sillä etäisyydet ovat naurettavan pieniä. Jos on valmis polkemaan vaikka 20-30 km niin pääsee jo vaikka minne. Esim. Rotterdamista Leideniin on vain 30 km ja Leidenistä Damiin 40 km.

 

Kukat ja tuulimyllyt / Flowers and windmills.

 

Ja vaikka mitä muuta! Leidenissä on vissiin maailman ainoa T-rexin luuranko ja useita kiinnostavia museoita mm. joku ulkoilma museo, mutta kaikkea ei vaan ehdi. Muutenkin diggailen aika rennosta ja kiireettömästä reissailusta. Haluan nukkua kunnon yöunet ja ruokailla pitkään ja rauhakseen. Kantava matkailumottoni on enemmän ei ole aina enemmän.

 

Myöhemmin tulossa vielä Utrecht, Haarlem ja Rotterdam –vinkit kuvareportaaseineen! Ja tietty Ranska-aiheinen postaus<3.

Tsemppiä ja aurinkoa viikkoonne ihanat!

 

Bisous, Niina

P.S. Muut reissupostaukset löydät täältä.

P.P.S. En mä ihan itte näitä kaikkia vinkkejä tai faktoja koonnut, iso kiitos kuuluu siis parhaimmalle melkein paikalliselle opaalleni ;)<3!

 

My best Leyden tips. Hope you can pick up some restaurant names and find inspiration. Check out also my other travel posts here!

Bisous, Niina

 

Facebook // Instagram @unepetitelife // Blogit.fi // Bloglovin' // unepetitelife@gmail.com

 

Share

Ladataan...

Aurinko häikäisee silmiä niin, etten näe kunnolla näytölle syntyvää tekstiä. Haukkaan eiliseltä rääppeeksi jäänyttä raakakakkua ja kumoan kurkkuuni väljähtynyttä, mutta niin hyvää kivennäisvettä. Poskipäissä kimaltelee hopeaa. Vähän väsyttää.

Viimeisen kuukauden ja ihan viime päivienkin aikana on ollut niin paljon kaikkea. Ei ole ollut aikaa tai halua kirjoittaa blogia ennen kuin nyt. Blogin sijaan olen kirjoitellut vihkoon, ihan oikealla kuulakärkikynällä ja lukenut paljon. Mutta vitsi miten kivalta, vaikka vähän takkuilevalta, postauksen laatiminen taas tuntuu.

Olen ollut paljon reissunpäällä, kirjaimellisesti ja kuvaannollisesti. Kirjaimellisesti ottaen olen tavannut ystäviä, jotka asuvat toisessa maassa. Kuvaannollisesti ottaen olen etsintäkuuluttanut itseni. Nyt uudet reissut odottavat ja oman itseni etsinnät jatkuvat.

Piti laskea sälekaihtimet alas, ei tuu muuten mitään tästä.

Maaliskuussa oli Hollanti - Leiden, Utrecht, Haarlem - ja paljon töitä. Huhtikuussa oli ensin Ranska - Orléans, Blois, Pariisi - ja sitten taas Hollanti - Rotterdam, Leiden - ja gradua.

Rotterdam, Holland.

 

Miten voi vain viikon mittainen reissu tuntua usealta kuukaudelta? Tuossa ajassa aivoni ehtivät ohjelmoitua uudestaan: puhuin, ajattelin ja uneksin ranskaksi. Entä miten jälleennäkeminen onkin aina niin hauskaa, ihanaa ja ainutlaatuista ja hyvästit joka kerta niin karvaat ja surkeat?

 

Blois, France.

 

Mes chéries. Germany - Finland - Australia.

 

Paris avec mes belles.

 

Eilen pidin graduseminaariesityksen ja juhlin synttäreitä. Tänään käväistiin Tarun kanssa Bloggers’ Inspiration Day –tapahtumassa (josta glitteritkin ovat peräisin) ja nyt illemmalla perheklassikko eli leffa ja hyvää ruokaa. Huomenna töitä (ja toivon mukaan lisää blogia). Mitäs teidän viikonloppuunne?

 

Bloggers' Inspiration Dayn herkkuja.

 

Tästä tekstistä muodostui jokin kummallinen ajatusvirran ja luetteloinnin kombinaatio. Ensi kerralla jotain muuuta ;).

Nauttikaa keväästä ja tästä viikonlopusta <3!

Bisous, Niina

 

During March and April, I’ve been travelling all around the Netherlands and France. Leiden, Utrecht, Haarlem and Rotterdam. Orléans, Blois and Paris. Heartwarming reunions, heartbreaking goodbyes, forever lasting memories.  <3

 

Facebook // Instagram @unepetitelife // Blogit.fi // Bloglovin' // unepetitelife@gmail.com

 

Share

Pages