Mitä tuon aina mukanani Suomesta

Varoitus: saattaa aiheuttaa Suomi-fiilistelyä

Hyvää uutta vuotta 2019 kaikille! Joulu ja uusi vuosi vierähtivät itsellä ihanan talvisessa ja rauhaisessa Suomessa, josta palasin vuoden ensimmäisenä päivänä takaisin tänne Lontooseen.

Tämän postauksen inspiroikin matkalaukun purkaminen taas yhden reissun jälkeen. Vaikka olen löytänyt monia suosikkituotteita täältä Briteistäkin, tulee jokaiselta Suomi-reissulta mukaan aina tietyt tuotteet (puhumattakaan Muumi-mukeista, Maripaidoista ja muista erinäisistä Suomi-design-jutuista, jotka on jo kunnianhimoisin pakkausjärjestelyin tuotu tänne). Tässä näkymä siihen, mitä (kieltämättä joskus ihmettelyä herättäviä) tuotteita tämän ulkosuomalaisen täyteen ahdetusta matkalaukusta yleensä löytyy.

”You know that we have soap here in the UK too?” virkkoi poikaystäväni, kun aloin tuoda Bliwin saippuoita mukanani. Juu juu, mutta tuoksuvatko ne täällä poimulehdeltä? Tämä ei myöskään kuivata omia käsiäni yhtään.

IMG_0578.jpg

”You know that we had hand sanitiser here in the UK too?” oli kommenttina tähän. Juu juu, mutta jos et halua käsidesisi tuoksuvan esimerkiksi mansikoilta tai avokadolta vaan ihan perinteisesti vain käsidesiltä, tuo se Suomesta.

Tähän ei poikaystävä enää löytänyt sanoja. Tiedetään, kyllä täältä rosmariiniakin saa. Tämä tarttui kuitenkin vähän ex tempore mukaan kaupasta joululomalla ja mielelläänhän sen tänne toi. Mausteista puhuttaessa, kanelin ostan täällä kuitenkin Scandi Kitchenistä, siinä on pientä eroa.

IMG_0561.jpg

Ehkä tyylikkäin ihorasva-pakkaus ever. Orionin Humektania olen käyttänyt jo monta vuotta. Välillä mietin pitäisikö tutkia muitakin, mutta on tämä vielä pysynyt voittajana.

Juustojen kuningas ja kuningatar. En ole löytänyt vastaavaa vielä täältä (German Smoked Cheese ei vain ole sama!). Viime aikoina mukaan on tarttunut välillä myös Polaria.

Eihän nämä outoja ole, Vanhat autot ovat vain ihan parhaita ja jotenkin ihanan tuttuja. Piilotan nämä yleensä tuohon viime pääsiäisenä saatuun tipurasiaan, jotta en ahmisi niitä kerralla. On mukavaa palkita itsensä välillä työpäivän jälkeen vanhalla autolla. Hassusti, vaikka olenkin suuri salmiakin ystävä, olen syönyt näitä nyt Lontoossa paljon enemmän kuin mitä ikinä Suomessa! Näitä saa myös Lontoon Suomi-kaupastakin (ja näin kerran painajaista, että yritin etsiä rasiallista joulumyyjäisistä sitä löytämättä). Sain näitä myös kerran postitse synttäriyllätyksen tänne Lontooseen.

Ja pakko tässä listassa on tietenkin ne Muumitkin mainita. Tykkään todella paljon näistä xylitol-tableteistä, joiden täyttöpakkauksia tuon aina mukanani Suomen matkoilta. Mainio vaihtoehto makeannälkään.

Mistä suomalaisesta tuotteesta et itse luopuisi ulkomaillakaan asuessa? Mielelläni luen muidenkin top-listoja!

Kommentit (2)
  1. Fiskarsin sakset ja salmiakki.

    1. Oi kyllä! Joo, Fiskarsin kynsisakset löytyy täältäkin, ja salmiakki on myös ihan must. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *