KOTI
Uudessa kodissa on kirkkaansininen kotiovi ja pitkä eteiskäytävä, kotioven vieressä corner shopeja ja vastapäätä asuntoja joiden ikkunoista näkee kaiken iltaisin. Boileri pitää ihmeellistä ääntä myöhään illalla ja öisin pelkään, että joku murtautuu sisään, vaikka ovessa on kaksi lukkoa. Joskus kotikadulla on levotonta ja ystävä ehdotti pesäpallomailan säilyttämistä ulko-oven takana jos joku yrittää tunkea samalla ovenavauksella sisään.
Vastapäätä kotia on kreikkalainen räätäli, portugalilainen kahvila ja Mekong-joen mukaan nimetty ravintola. Alakerran corner shopin omistajien kanssa jutellaan niin viinien laaduista kuin kikherneiden terveellisyydestä. Välillä väitellään lihansyönnin tarpeellisuudesta broken englishillä ja jokainen keskustelu päättyy Take care -toivotukseen. Kämppis oli saanut tervetuliaslahjaksi pussillisen karkkia ja kehoituksen napata mukaan irtohedelmiä.
Salaiselta ikiomalta kattoterassilta katsottuna oman huoneen ikkuna näyttää pieneltä ja vähän pariisilaiselta. Kattoterassilla pitää kulkea hieman varoen, ettei astu alakerran kaupan kattoikkunoiden päälle. Keittiötä kuormittavat kämppiksen Bombay Sapphire -pullot ja alakerran corner shopin halvat taatelit.
Kun koti-ikävä yllättää, selailen laiskasti Edith Södergranin runoja ja katselen salaa Katri Helenan musiikkivideoita (ehdottomiin lemppareihin lukeutuu esimerkiksi Katson Sineen Taivaan ja hangessa kompuroivat taustalaulajat susiturkiksissaan). Lenkkimaastot ovat vaihtuneet raikkaista metsistä tunkkaisiin katuihin, mutta uudet suloiset Niket pehmittävät asfalttipolkuja.
Henkisestä jet lagista kärsivänä olen katsellut kotikulmia lähinnä Angelin Waitrosessa käymällä ja juoksemalla stressijuoksua ympäri Islingtonia. Sen kuitenkin tiedän, että 70 metrin päästä löytyy Gagosian, jonne järjestetään juuri uutta näyttelyä.
Jossain Gagosianin vieressä kulkee junarata, jonka äänet eivät kuitenkaan mystisesti kuulu asunnolle asti, vaikka avaisi talon jokaisen ikkunan.
Heippa!
Mainitsit joskus kauan sitten aikeistasi kertoa hakuprosessistasi Britteihin.
Ehtisitkö kirjoitttaa hieman aiheesta? 🙂
UCAS-haut kuumottelee – olisi kiva kuulla sun kokemuksista!
En ole tämän blogin kirjoittaja, mutta sattumalta Lilyssä smurffaillessa kommenttisi osui silmiini. Olen itse läpikäynyt UCAS-haun, joten voisin myös tarjota pari vinkki-vinkkilöistä.
1. Tarkista kiinnostavien koulujen ja koulutusohjelmien hakudeadlinet ja -vaatimukset. Itseltä meni haku ykkösvaihtoehtooni sivu suun, kun en tajunnut, että sinne olikin aikaisempi deadline kuin se ”yleinen” deadline.
2. Tarkista kiinnostavien koulujen & aineiden/koulutusohjelmien maine. Ei välttämättä kannata haaskata kymmeniä tuhansia opiskellakseen siinä pohjimmaiseksi rankatussa opistossa… Varsinkaan, jos meinaa tänne Britteihin jäädä vielä töihin; täällä nimittäin on vielä paljonkin väliä, missä olet opiskellut. Googlella löytyy vuosittaiset university league tablet, joista saa vähän osviittaa.
3. Tarkista kiinnostavien koulutusohjelmien sisältö. Vaikka koulutusohjelman nimi olisi sama, sisältö saattaa vaihdella roimasti eri koulujen välillä. Netistä koulun sivuilta löytyy yleensä lyhyet kurssikuvaukset.
4. Pyydä suosituskirje ajoissa. Varmista, että suosittelijasi tietää, mitä kirjeen olisi hyvä pitää sisällään.
5. Valmistele hyvä Personal Statement. Googleta esimerkkejä siitä, millainen on hyvä, ja aloita työstäminen ajoissa ettei tule paniikki. Luetuta se jollain sekä oikeakielisyyden että sisällön tarkistuttamiseksi.