Omenauunipuuro ja tarina blogin nimen takaa
Vaikka blogini nimi on Aamupuurolla, en ole jakanut täällä vielä yhtäkään puuroreseptiä. Ajattelin korjata tämän vääryyden jakamalla tässä postauksessa yhden suosikkipuuroistani, nimittäin reseptin omenauunipuuroon.
Tässä reseptissä yhdistyy myös zero waste syyskuu, sillä omenat ovat kotikodin pihasta, ja vadelmat sekä kuivatut kehäkukan terälehdet olen poiminut itse. Zero waste ruokaa siis parhaimmillaan!
Miksi Aamupuurolla?
Olen puurofani henkeen ja vereen. Aamupuuro on itselleni samanlainen addiktio kuin useimmille aamukahvi. Päiväni ei yksinkertaisesti vaan lähde käyntiin, jos en saa aamupalaksi puuroa. Maailmanloppu iskee, jos kaurahiutaleet on loppu.
Kun perustin tämän blogin vuosi sitten, mietin, mikä asia kuvastaisi parhaiten itseäni. Puuro oli ensimmäinen asia, jonka keksin. Aamupuurolla-sana kuvastaa myös sitä, että olen aamuihminen. Tykkään, että päivä alkaa herkullisesti ja rauhallisesti.
Puuron tulee olla ehdottomasti makea ja se tulee keittää kauramaitoon. Veteen keitetty ja suolalla maustettu, on ihan kamalaa kuraa minun mielestä. 😀 Arkiaamuisin koristelen puuron aina banaaniviipaleilla, marjoilla ja maapähkinävoilla. ❤️
Omenauunipuuro
Viime lauantaiaamuna poikkesin kuitenkin peruspuurostani. Olin saanut viikkoa aiemmin vanhemmilta ämpärillisen omenia omasta kotipihasta, joten tein pitkästä aikaa omenauunipuuroa.
Reseptin olen kehitellyt jo vuosia sitten ja aina se vaan maistuu yhtä hyvältä. Löydät reseptin alta.
Ihanaa syyskuuta!
Herkkuhetkeä toivottaen,
Iisa
INSTAGRAM // BLOGIT.FI // BLOGLOVIN
Omenauunipuuro satokauden omenista
Ainekset (1 annos)
- 2
- pientä omenaa raastettuna
- Puolikas
- banaani
- 1 dl
- kaurahiutaleita
- 2 dl
- nestettä (1 dl kauramaitoa, 1 dl vettä)
- 1
- kananmuna
- 1 tl
- kaneli
Tee näin:
(Huom, puuron voi tehdä toki moninkertaisena usealle syöjälle ja kaataa seoksen moneen astiaan, jolloin tulee hyödynnettyä koko uunin lämpö!)
- Sekoita keskenään muussattu banaanin puolikas, raastetut omenat ja muut ainekset.
- Kaada uuninkestävään astiaan ja paista 180 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä.
- Anna jäähtyä hetki, ja nauti! Lisukkeeksi voi laittaa esimerkiksi omenalohkoja, vadelmia ja kehäkukan kuivattuja terälehtiä sekä ripauksen kanelia.