DIY: helppo itse tehty kestohedelmäpussi

Olen nyt kesästä lähtien käyttänyt jokaisella kauppareissulla itse ommeltuja ostoskasseja ja kestohedelmäpussia. Tässä postauksessa ajattelin jakaa kestohedelmäpussin ompeluohjeen, jonka kirjoitin mahdollisimman helposti ymmärrettävään muotoon, jotta siitä saisi selvää myös sellainen, joka ei normaalisti ymmärrä ompelujargonista hölkäsen pöläystä.

Kestohevipusseja myydään myös valmiina ainakin S-ryhmien kaupoissa, jos ompeluhommat ei kiinnosta. Minä päädyin tekemään sellaisen omin kätösin, koska äidin kangaskaapeista löytyi materiaalit ja kaikenlainen näpräily on kivaa ajanvietettä. Ja joskus toki hermoja raastavaa, mutta pitäähän sitä vähän haastetta olla. 

diy-kestohevipussi-kassi.jpg

DIY kestohedelmäpussi

Tarvitset: 

– Suorakaiteen muotoinen kangaspala kooltaan noin 33 cm x 60 cm (esim. harsoa, pitsiä, valoverhoa, tai ihan mitä tahansa kaapista löytyy) 
– Pieni pala kangasta, jossa pysyy hintatarra (esim. puuvillaa tai fleeceä)
– Ompelukone, lankaa, neuloja
– Nauhaa (ja nyöristoppari)

kestohedelmapussi-ohje.jpg

Tee näin: (kuvalliset ohjeet alla)

1. Huolittele kaikki kankaan reunat = ompele reunat siksakilla tai saumurilla. (Minä en tätä tehnyt, mutta suosittelisin tekemään niin.) Ompele sitten nauhalle kuja kankaan yläosaan (kuva 1). Suomeksi = taita noin 1,5 cm kankaan yläosasta nurjalle puolelle, ja ompele kuja kankaan reunasta kiinni.
2. Ompele kankaan alaosaan sopivaan kohtaan hintatarrapala. Itse ompelin sen siksakilla kiinni, koska siksakki estää palaa purkautumasta.
3. Taita pussin pohjasta 1 cm nurjalle puolelle (tämä sen vuoksi, että pohjasta tulee kestävämpi kun kangas on kaksinkertaisena). Aseta sitten pussin oikeat puolet vastakkain. *Ompele pussin pohja ja sivusauma.* Lopeta ompelu sivusaumassa kohdassa, ennen pussin yläosan nauhakujaa. Toisin sanoen älä ompele nauhakujaa umpeen. Itse ompelin *-* reitin vielä toisenkin kerran, että pussi kestäisi paremmin käyttöä, eikä ratkeamisen vaaraa ole. 
4. Käännä pussi oikeinpäin. Pujota nauha pussin yläosan kujasta. Pujota nauhaan stoppari, jos sellainen sattuu löytymään. Solmi molempien nauhojen päät solmulle, ettei stoppari pääse karkuun. 

kestohevipussi-diy_0.jpg

Valmis! Itse en pakkaa kaupan heviosastolla isoimpia kasviksia, kuten bataatteja ja kurpitsoja mihinkään pussiin, mutta sen sijaan pienempiin kasviksiin, kuten sipuleiden ja inkiväärien kanniskeluun tällainen kestohevipussi on kätevä. 

P.S. Törmäsin kesällä instagram-profiiliin nimeltä @kestohedelmapussi, jossa 16-vuotias tyttö myi kesätyönään itse ompelemia kestopusseja. Näköjään hän myy niitä nyt myös koulunkäynnin ohessa. Aivan ihana idea ja mahtavaa oma-aloitteisuutta! Olisinpa itsekin ollut noin noheva 16-vuotiaana. 🙂

Kommentit (2)
  1. Jos hintalaput eivät pysy kankaassa ja muutenkin, jos laittaa samaan pussiin useampaa sorttia, voi ne kiinnittää taittamalla nauhaan. Pitää vain muistaa aloittaa tarpeeksi kaukaa, että pussin saa auki seuraavia vihanneksia/hedelmiä varten ja varmistaa, että ei taita viivakoodin kohdalta 🙂

    1. Totta, hyvä huomio! Täytyykin tehdä niin, kun välillä tarvitsee laittaa neljäkin eri tarralappua kiinni. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *