Helppoja vinkkejä vaatteiden muokkaamiseen

Tällä hetkellä parasta arkipuuhaa on toteuttaa to do -listalla jo ikuisuuksia odottaneiden vaatteiden muokkausproggiksia. Vaatteiden muokkaus on ekologinen ja edullinen tapa saada jo kaapin perukoilta löytyviin vaatteisiin uutta ilmettä. Aina ei tarvitse tehdä suuriakaan muutoksia!

Netissä näkee kaikenlaisia vaatteiden muokkauskuvia (kuten letitettyjä ja hapsuisia trikoopaitoja), jotka näyttävät mielestäni aikamoisilta rättivirityksiltä ja siltä, kuin ne hajoaisivat heti kahden käyttökerran jälkeen. Itse sen sijaan haluan vaatteideni olevan mahdollisimman selkeälinjaisia, sellaisia joita voi yhdistellä helposti muiden vaatteiden kanssa ja varsinkin käytännöllisiä, laadukkaasti ”tuunattuja”!

jakku ompelu muokkaus

Tartuin viime viikonloppuna tämän beigen takin/jakun kimppuun (kuva yllä), jonka ompelin jo vuosia sitten. Takki ei vastannut kuitenkaan enää nykyistä vaatemakuani – se oli liian tyttömäinen (pyöreäreunainen kaulus, pyöreät rypytetyt taskut) ja siinä oli epäkäytännölliset 3/4 -pituiset hihat.

Vaatteiden muokkaus – seitsemän helppoa vinkkiä

Seuraavaksi kerron seitsemän vaatteiden muokkausvinkkiä, jotka olen toteuttanut kuvissa näkyville vaatteille. Vinkkejä voi toteuttaa oman maun mukaan omille vaatteilleen. Siispä mars vaatekaapille ja rohkeasti kokeilemaan vaatteiden muokkaamista!

vaatteiden ompelu muokkaus vinkejä1. Pidennä / lyhennä hihoja. Itse pidän täydestä pituudesta, joten pidensin beigen jakun hihoja.

2. Poista kaulus, niin vaatteesta tulee yksinkertaisempi. (Vaatii hieman osaamista, sillä reunojen huolitteluun täytyy ommella muotokaitale.)

3. Poista / lisää taskut. Jakku sai uudet, neliön muotoiset taskut.

4. Kavenna sivusaumoista. Ja näin jakun liiallinen laatikkomaisuus hävisi!

paidan muokkaus vinkki5. Lyhennä / lisää pituutta. Leikkasin vihreän mekon (yllä) rohkeasti t-paidan mittaan.

6. Levennä. Vihreä t-paita oli liian tiukka päälleni, joten lisäsin sivusaumoihin kolmionmalliset kiilat. Apuna voi käyttää esimerkiksi tätä Make a Tight Shirt Larger -Youtube-videota.

hihojen poisto muokkaus7. Poista hihat, kuten minä tein vintagemekolle viime kesänä (yllä)!

Ja loppuun vielä yksi vinkki vitonen: mikäli ompelukoneen edessä häärääminen ei ole sinun juttusi, voit aina viedä vaatteesi muokattavaksi myös ompelimoon alan ammattilaiselle. Samalla tulet tukeneeksi myös paikallista työtä!

Iloa päiviisi,
Iisa

Voisit tykätä myös näistä:

INSTAGRAM // BLOGIT.FI // BLOGLOVIN

muoti diy paivan-tyyli vastuullisuus
Kommentit (2)
  1. Ihana postaus! Mulla on suunnitelmissa 90-luvun vintage-mekon pienentäminen ja muokkaaminen hameeksi.Talvella taas hain ompelijalta kotiin vintage-takin, jota levennettiin saumoista (mummoni oli sen aikanaan kavennuttanut) ja mekon, jonka pääntie muokattiin kauluksellisesta venepääntieksi.

    1. Kiitos! 😊 Oij kuullostaapa hyvältä, ihanaa kun vanhat vaatteet pääsee takasin käyttöön. 👌

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *