Kemikaalipihi testaa: Marseille-saippua

Olen kesästä lähtien käyttänyt Marseille-saippuaa muun muassa suihkusaippuana, joten ajattelin nyt olevan sopiva hetki kertoa hieman kokemuksiani tästä monikäyttöisestä saippuasta.

marseille-saippua-kokemuksia.jpg

Marseille-saippua on siis oliiviöljystä ja soodasta tehty vegaaninen kasviöljysaippua, jota valmistetaan Marseillessa Ranskassa. Saippua ei sisällä väriaineita, hajusteita tai parabeeneja, ja se on todella edullista. Yksi 300 gramman pala maksoi alle neljä euroa. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että saan käyttää tätä samaa palaa varmaan seuraavat pari vuotta. Niin riittoisaa se on. Aika hyvä saavutus, jos parin vuoden suihkusaippuat maksaa alle neljä euroa. :’D

Ensivaikutelma saippuasta oli: omg mikä haju. Se on osoittautunut oikeastaan tämän saippuan ainoaksi miinukseksi. Tosin alussa haju oli erityisen voimakas, mutta enää ei ole nenäsieraimiin iskenyt niin tervamainen haju. Ehkä haju hälvenee palaa käyttäessä? Anyhuu, ensivaikutelmasta selvittyäni leikkasin möhköpalasta pienen palasen, jota säilytän metallirasiassa. (Rasia sattui löytymään työpaikan hyllyjä siivotessa.) Aina käytön jälkeen jätän metallirasian auki, jotta pala saa kuivua rauhassa.

marseille-iho-pesu.png

Marseille-saippua kokemuksia

Suihkusaippuana. Toimii varsin jees. Ensin kastelen vedellä kämmenet ja hieron palaa kämmenien välissä. Kun vaahtoa on syntynyt tarpeeksi niin sitten kuuraan sillä normaalisti ihoa. Saippua on korkean rasvapitoisuuden vuoksi todella pehmeää! Saippuan sisällöstä siis 72 prosenttia on oliiviöljyä, joten iholle jää suihkun jälkeen oikeasti samettinen tunne.

Kuorinnan jälkeen. Jos olen halunnut ihosta super-vauvanpyllypehmeän, niin olen ensin kuorinut ihon kahvinpurujen ja kookosöljyn sekoituksella, jonka jälkeen pessyt ihon Marseille-saippualla.

Kasvojen pesussa. Ei toiminut. Veikkaan tämän olleen liian rasvaista ja tujua kasvoilleni, koska jo parin käyttökerran jälkeen iholle puski finnejä.

Shampoona. Pari kertaa olen pessyt tällä myös hiukset, kun olen ollut reissussa (toisin sanoen yksin mökillä ituhippiytymässä), eikä muuta shampoota ole ollut mukana. Kunhan olen käyttänyt edelliset shampoo-purnukkani loppuun, niin haluaisin kyllä alkaa käyttää palashampoota, mutta en ehkä Marseillea. Jos jollakin on antaa hyviä palaehdotuksia kuivahkolle luonnonkikkurapäälle, niin saa vinkata!

Sheivausgeelinä. Toimii todella hyvin, koska saippua on rasvaista ja se vaahtoaa hyvin. Sheivauksesta ja safety razor -höylästä olen kertonut tarkemmin edellisessä postauksessa. 

Kestovanulappujen puhdistuksessa. Huuhtelen Marseille-saippualla aina virkkaamani kestovanulaput. Käytän saippuaa myös meikkisiveltimien puhdistamiseen (aina silloin kuin muistan, eli ihan liian harvoin).

Mattojen pesussa. Toimii! Testasin kesällä.

marseille-kokemuksia.jpgMöhköpalaa säilytän paperipussissa.

Monikäyttöisyys on ehdottomasti tämän saippuan paras puoli. Tykkään monikäyttöisyydestä, koska silloin kaappeihin ei tarvitse hillota erilaisia purnukoita ja puteleita jokaiseen eri käyttötarkoitukseen. Mitä vähemmän tavaraa, sen parempi.

Millaisia kokemuksia sinulla on palasaippuoista tai -shampoista?

kauneus iho meikki vastuullisuus
Kommentit (12)
  1. Hei, minulla on kovin kikkurat luonnonkiharat ja minulle toimii Lush:in hunajashampoo Fairly Traded Honey ja palashampoosta Godiwa, missä on samassa hoitoaineonaisuus. Pesun jälkeen laitan Lush:in R&B Moisturizer:ia. Loistavia tuotteita ja kiharista tulee todella kivat.

    1. Kiitti suosituksista! Tällä hetkellä mulla on käytössä Flow’n kehäkukka, joka toiminut ihan jees. Lushin tuotteita voisi kans kokeilla. Kiitos kun vinkkasit! 🙂

  2. Hei, kiva blogi sinulla 🙂 Meillä Marseille-saippua on ensisijaisesti keittiössä tiskisaippuana (käsintiskauksessa siis). Toimii hyvin.

    1. Oi, kiitos paljon! 
      Tuosta olen kuullutkin. Harmi että miehekkeeni suhtautuu epäilevästi kaikkeen muuhun paitsi Fairyyn. 😀 Täytyy kuitenkin ehkä itse koittaa, miten toimii käsintiskauksessa ihan vaan puhtaasta mielenkiinnosta. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *